Маринований морква на зиму в банках – 5 рецептів з покроковими фото

Маринований морква на зиму в банках — це досить цікава закуска, яка готується з легкістю, маючи різні варіанти. Маринована консервація підходить для салатів та інших оригінальних страв. У добірці представлені деякі варіанти, серед яких можна відкрити щось і взяти на замітку для себе.

Маринований морква на зиму в банках цілком

Маринований морква на зиму в банках цілком – прекрасна заготівля для цікавого перекусу. Частування використовують як хрусткого доповнення до м’яса, птиці або риби. В сукупності виходить дуже апетитно. Соковиті овочі гармонійно впишуться в галасливі компанії.

Інгредієнти на
2 л.

  • Морква 2 кг (дрібної)
  • Вода 2 л
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Часник 1 головка
  • Оцет столовий 9% 100 мл
  • Перець чилі 2 шт.
  • Перець чорний горошок 5 шт.
  • Цукор-пісок-4 ст. л.
  • Сіль 4 ст. л.

Процес приготування:

  1. Для приготування маринованої моркви на зиму в банках необхідно підготувати продукти. Вибираємо дрібні молоденькі плоди, щоб цілком поміщалися в баночках.
  2. Для заливки в сотейнику з’єднуємо воду і цукровий пісок.
  3. Солимо. Встановивши на конфорці, чекаємо закипання і повного розчинення підсилювачів смаку.
  4. У окріп вводимо оцтову кислоту. Розмішуємо і відключаємо нагрів.
  5. Цілі скляні ємності ретельно промиваємо і стерилізуємо своїм методом. Перевіряємо, чи не з’явилося тріщин. На дно кладемо лаврушку.
  6. Додаємо очищений часник. Кількість як можна зменшити, так і збільшити.
  7. Також кладемо пекучий перець. При бажанні попередньо видаливши насіння. Він додасть пікантності.
  8. Попередньо вимиту моркву очищаємо. Розкладаємо коренеплоди по стерилізованим баночках.
  9. Акуратно виливаємо заливку, щоб банка не лопнула.
  10. Закручуємо новими чистими кришками. Остудивши в перевернутому положенні, переносимо консервовану морквину в комору. Морквяна заготівля на зиму готова до використання. Приємного апетиту!

Маринований морква без стерилізації на зиму

Маринований морква без стерилізації на зиму заготовляють без особливих труднощів. Прянощі додають закуски особливий аромат, який так і манить спробувати консервацію. Морквиною доповнюють гарячі страви або перекушують, коли хочеться похрумтіти.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Морква – 1 кг
  • Лавровий лист – 1 шт. на банку.
  • Часник – 3-4 зубчики.
  • Гострий перець – 1-2 шт.
  • Перець чорний горошком – 10 шт.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Гвоздика – 5 шт.
  • Парасольки кропу – 1 шт. на банку.

Маринад на 1 літр води:

  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Відібравши молоді соковиті плоди, видаляємо верхній забруднений шар з морквини, поскоблив ножем або із застосуванням овочечистки.

Крок 2. Очищені коренеплоди споліскуємо, промаківающімі вологу рушником, рубаємо брусочками.

Крок 3. Нарізання тонкими кружечками той же прийнятна. Це справа особистого смаку. Від нарізки залежить час маринування. Чим тонше, тим швидше.

Крок 4. Замочуємо баночки в мильному розчині. Сполоснувши скляні ємності під проточною водою, стерилізуємо їх в духовці або мікрохвильовій печі. Закидаємо попередньо очищений і нарізаний часник, пекучий перець, лаврушку, обидва види перців горошком і гвоздику.

Крок 5. Розподіляємо нарізку по банкам, злегка трамбуем, щоб в ємність помістилося більше овочів.

Крок 6. Робимо кілька заготовок, нарізаних різними способами. Нарізаємо по-різному, щоб при користуванні не робити зайвих маніпуляцій, а відразу відкоркувати і застосувати за призначенням.

Крок 7. Щоб коренеплоди замариновались дуже швидко, їх необхідно тонко нарізати. Для цього підійде економка. Зверху кладемо кроповий парасолька для аромату, заливаємо киплячою водою. Через 10 хвилин виливаємо охолоджену рідину. Сиплемо сіль і цукор. Варимо до появи бульбашок.

Крок 8. Вливаємо розсіл в банки. Притримуючи прихватками, щоб не обшпаритися, міцно загвинчуємо нової прокип’яченої кришкою. Обов’язково беремо нові кришки, колишні у вживанні кришки, можуть бути деформовані, що може негативно позначитися на зберіганні. Уважно оглядаємо, не підтікає кришка.

Крок 9. Перевернувши і обгорнувши банки, чекаємо остигання.

Крок 10. Остиглу консервацію переміщаємо в місце, де зберігаються зимові запаси. Використовуємо для приготування салатів. Маринований морква додасть хрусткості. Приємного апетиту!

Маринований морква з часником на зиму

Маринований морква з часником на зиму володіє шикарним ароматом. Процес досить простий, незважаючи на досить тривалу стерилізацію. Рецепт без праці зможе втілити будь-який. Необов’язково мати кухарським освітою.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Морква – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Масло рослинне – 150-200 мл
  • Часник – 150-200 гр.
  • Оцтова есенція 70% – 25 мл
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Сіль – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. З помитою моркви чистимо шкірку, попередньо зрізавши хвостики.

Крок 2. Часникову головку розбираємо на часточки і знімаємо з кожної верхній шар. Зубчики дрібно рубаємо.

Крок 3. У вируючу воду опускаємо нарізану кружальцями моркву і проварюємо не більше 3 хвилин. Проціджуємо через друшляк і обдаємо холодною водою. Змішуємо моркву з рубаним часником, заливаємо рослинним маслом без запаху.

Крок 4. Гарненько об’єднавши, розкладаємо по простерилизованным заздалегідь ємкостей. Кип’ятимо воду для маринаду, засипаємо сіль і цукор. Проварюємо до повного розчинення кристалів. Киплячий маринад знімаємо з вогню і вводимо есенцію. Розподіляємо ароматний маринад по банках акуратно, щоб не тріснули ємності.

Крок 5. Заготовки встановлюємо в каструлю з теплою водою і прикривають кришками. Не забуваємо попередньо застелити дно ганчірочкою. Рівень води повинен покривати плічка банок. Стерилізуємо морква 25 хвилин.

Крок 6. Спеціальними щипчиками акуратно витягаємо банки і закатуємо.

Крок 7. Перевертаємо заготовки догори дном і накриваємо кришкою. Залишаємо на ніч охолоджуватися. Після чого відправляємо на зберігання в підвал. Пригощаємо домочадців оригінальної закускою. Приємного апетиту!

Терта морква маринована на зиму

Терта морква маринована на зиму виглядає яскраво і виходить досить апетитною. У підготовці овочів допоможе овощечистка і комбайн. Використовуючи кухонні прилади, ми значно економимо час. Закуску їмо просто так або додаємо в улюблені салати.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Морква – 1 кг
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо інгредієнти для морквяної консервації.

Крок 2. Промиту моркву очищаємо, повторно промиваємо, після чого подрібнюємо на тертці. Посипаємо сіллю і вимішуємо. Баночки добре вимиваємо і стерилізуємо, щоб вбити мікроби. З кришками поступаємо таким же чином.

Крок 3. Розподіляємо терту морквину по стерилізованим банкам, в кожну банку вливаємо оцет.

Крок 4. На дно каструлі для стерилізації кладемо рушник або дрантя. Розміщуємо заготовки, наливаємо воду по плечики банок. Прикриваємо стерильними кришками. Довівши до кипіння, мінімізуємо нагрівання. Стерилізуємо закрутки 40 хвилин.

Крок 5. Після чого обережно виймаємо з окропу. Закатуємо кришками. Остуджуємо під теплою ковдрою. Після прибираємо в місце з зимовими запасами. Приємного апетиту!

Маринований морква з цибулею на зиму

Маринований морква з цибулею на зиму при відкритті наповнює божевільними ароматами весь простір. Смачне частування підходить до м’яса і птиці. Нескладне приготування під силу навіть початківцям кулінарам. Яскраві спеції надають закатці багатий смак.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Корінь імбиру – за смаком.
  • Часник – 2 голівки.
  • Лимон – 2 шт.
  • Масло оливкове – 150 мл
  • Перець чилі – за смаком.
  • Перець чилі мелений – за смаком.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. Очищену моркву нарізаємо довільно.

Крок 3. Звільнений від лушпиння цибулю ріжемо на сегменти. Велику нарізку складаємо в сковорідку.

Крок 4. З’єднуємо сіль і воду, розмішуємо і виливаємо до овочів. Довівши до кипіння, проварюємо компоненти 5 хвилин.

Крок 5. Лимони ретельно промиваємо і витираємо на сухо. Розрізавши навпіл, видавлюємо сік. Розчиняємо в ньому цукровий пісок.

Крок 6. Почищений імбирний корінь тремо на дрібній тертці прямо в цитрусовий сік з цукром.

Крок 7. Проварені овочі остуджуємо прямо у відварі, після чого проціджуємо рідина. Очищений часник тонко нарізаємо і закидаємо до овочів. Вливаємо кисло-солодкий маринад.

Крок 8. Приправляємо заготівлю прянощами, кількість регулюємо у відповідності з власним смаком.

Крок 9. Присмачую оливковою олією. Ретельно перемішуємо овочі.

Крок 10. Розподіляємо закуску по стерилізованим баночках.

Крок 11. Прикриваємо кришкою. Поміщаємо банки в каструлю, дно якої застеляємо рушником. Стерилізуємо заготівлю 10 хвилин (пів-літрові банки). Акуратно дістаємо баночки і загвинчуємо кришками.

Крок 12. Остуджуємо салат, після чого прибираємо на зберігання. Приємного апетиту!