Ікра з огірків на зиму – 6 рецептів Пальчики оближеш з покроковими фото

Ікра з огірків на зиму — це досить цікава консервація, яку необхідно спробувати всім. Якщо кабачкова і морквяна ікра відома багатьом, то закачування з огірків зустрічається набагато рідше. Однак страва виходить досить апетитним, незважаючи на свою незвичайність. Приготування ікри з огірків нічим не відрізняється від своїх побратимів.

Ікра з огірків «Пальчики оближеш» на зиму

Ікра з огірків «Пальчики оближеш» на зиму стане унікальним частуванням, від якого практично неможливо відмовитися. Огіркова консервація урізноманітнює домашню їжу і приємно здивує своїми смаковими характеристиками. Зимова заготівля готується досить просто. Якщо ви коли-небудь пробували кабачкову ікру, то все у вас складеться просто чудово.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Огірки свіжі 1 кг
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Часник 3 зуб.
  • Сіль 1.5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 3 ст. л.
  • Олія соняшникова 5 ст. л.
  • Спеції і Приправи за смаком

Процес приготування:

  1. Для приготування ікри з огірків на зиму збираємо складові.
  2. Вимиті огірочки рубаємо кубиками. Якщо розібратися, то метод нарізки для закуски неважливий. Всі компоненти допускається прокрутити через м’ясорубку або використовувати кухонний комбайн. Це значно зекономить час.
  3. Очищений цибулю дрібно рубаємо.
  4. Знявши з моркви шкірку, натираємо її.
  5. пасеруємо Цибулю з морквою до м’якості. Приправляємо сіллю і спеціями. Присмачую соняшниковою олією. Тушкуємо чверть години. Закладаємо основний компонент. Тушкуємо 15 хвилин і присмачую томатною пастою і рубаним часником.
  6. Проварюємо 10 хвилин і вливаємо оцет.
  7. Вимиті в содовому розчині, стерилізовані баночки заповнюємо киплячій ікрою. Закриваємо і, перевернувши, остуджуємо.
  8. Оригінальну закрутку переставляємо після охолодження в льох. Їмо з хлібобулочними виробами або доповнюємо основні страви. Приємного апетиту!

Ікра з переросли огірків на зиму

Ікра з переросли огірків на зиму – оригінальна заготовка, яка зможе урізноманітнити повсякденний раціон і додати щось нове в зимові смакоту. Це ідеальний рецепт, який допоможе переробити переростки, які не користуються великим попитом. Однак закуска виходить не менш апетитною, на відміну від страви з добірних огірочків.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1,25 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг
  • Морква – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Помідори – 300 гр.
  • Перець солодкий – 200 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Оцет 9% – 4 ч. л.
  • Масло олію – для смаження.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Нарізаємо соковиту моркву (підійдуть великі, незграбні плоди, яким важко знайти місце для зберігання), цибулю і попередньо очищений від насіннєвої коробки солодкий перець. Часник тиснемо пресом. Припустив моркву з цибулею на соняшниковій олії, закидаємо солодкий перець. Перець можна перекрутити з томатами.

Крок 2. Чисті і звільнені від плодоніжок томати прокручуємо через м’ясорубку, попередньо позбувшись від шкірки і плодоніжок. Виливаємо до обжарке.

Крок 3. Попередньо вимиті і обсушені огірки пропускаємо через комбайн або подрібнюємо теркою. Злегка віджимаємо сік, щоб кінцевий результат не був водянистим. Вивантажуємо до овочевої маси.

Крок 4. Солимо і сахарим. Кількість підсилювачів смаку може змінюватись в залежності від уподобань. Продовжуємо мучити 25 хвилин. Додаємо столовий оцет і рубаний часник. Трохи проваріть, відключаємо полум’я.

Крок 5. Простерилізований банки і кришки, перевіряємо, чи немає тріщин і відколів. А потім наповнюємо їх ікрою, акуратно притримуючи ємності прихватками або рушником, щоб не обпалити руки. Закатуємо заготовки і охолоджуємо під шубою. Переносимо до місця зберігання запасів. Приємного апетиту!

Ікра з огірків через м’ясорубку без стерилізації на зиму

Ікра з огірків через м’ясорубку без стерилізації на зиму готується максимально швидко і не принесе якихось турбот навіть господиням без великого досвіду в кулінарії. Апетитна закуска стане для багатьох незвичайним делікатесом. Ароматна консервація збагачує пісну їжу цікавим смаком.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Томатна паста – 3-4 ст. л.
  • Перець болгарський – 4 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Масло олію – 100 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.

На 1 літр маси:

  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет 6% – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо огірки, використовуємо губку. Зрізаємо кінчики. Якщо плоди мають жорстку пожовклу шкірку, знімаємо її економкою. Банки промиваємо з миючим засобом, обполіскуємо проточною водою і стерилізуємо в духовці або мікрохвильовій печі. Кришки обов’язково кип’ятимо.

Крок 2. Розрізаємо плоди на частини, які з легкістю пройдуть в отвір м’ясорубки. Для подрібнення можна використовувати і інші кухонні агрегати – комбайн, блендер.

Крок 3. Чисті огірки подрібнюємо за допомогою м’ясорубки.

Крок 4. Проціджуємо через сито або друшляк. З огіркового соку можна приготувати тонізуючий напій або лосьйон для обличчя.

Крок 5. Вимиті перці звільняємо від плодоніжок, насіння і перегородок. За бажанням додаємо пекучий перець.

Крок 6. Прокручуємо через м’ясорубку разом з очищеним цибулею, часником та морквою. Можна разом або окремо. Я роблю і так, і так. За смаком немає відмінностей. В жароміцної сковороді з рослинним маслом подрібнену цибулю обсмажуємо. Далі додаємо прокручену морквину. Смажимо до м’якості.

Крок 7. Слідом додаємо подрібнені перець і огірки. Кладемо томатну пасту. Присмачую сіллю, меленим перцем і цукром. Тушкуємо до м’якого стану. На це піде від 30 до 60 хвилин. В кінці готування кладемо подрібнений часник і вливаємо оцет.

Крок 8. Гарячу ікру розподіляємо по чистим простерилизованным ємкостей, загвинчуємо новими стерильними кришками. Використання нових закруток гарантує, що закачування будуть довше зберігатися. Охолоджуємо, загорнувши в ковдру. Готову огіркову ікру переміщаємо в комору. Приємного апетиту!

Ікра з огірків з томатною пастою і часником на зиму

Ікра з огірків з томатною пастою і часником на зиму готується елементарно і володіє неймовірним ароматом. Гарантую, що огіркова закуска приживеться у вашій родині. Для ікри можна використовувати всю плодову некондицію, на кінцевий смак це ніяк не вплине. Огіркова ікра являє собою досить незвичайне частування, незважаючи на низьку собівартість.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Склад:

  • Огірки – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – 15 гр.
  • Оцет 9% – 30 мл
  • Олія соняшникова 50 мл
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошком – 5 гр.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Овочі відбираємо різного розміру, які є такі й беремо. Компоненти будемо подрібнювати, тому зовнішні характеристики абсолютно не важливі. Кручені, пожовклі, перезрілі – без різниці. Вимиті банки прожарюємо, стерилізацію виробляємо своїм методом – прожарюємо в духовці, мікрохвильовій печі або прогріваємо над парою.

Крок 2. Звільнені від шкірки за допомогою економки огірки рубаємо кубиками або прокручуємо через електроприлад. Самостійно визначаємо консистенцію кінцевого виробу, спираючись на це, овочі ріжемо або прокручуємо. Чим дрібніші компоненти, тим ніжніше текстура ікри.

Крок 3. Завантажуємо в товстостінну посуд. Кладемо попередньо очищений і порубаний лук.

Крок 4. Туди ж закидаємо очищену і натерту на тертці моркву. Для зручності використовуємо комбайн. Це значно скоротить тимчасові витрати.

Крок 5. Солимо, закидаємо лист лавра і перець. Додаємо цукор. Присмачую якісним томатом і дезодорованим маслом.

Крок 6. Довівши до легкого бурління і зменшивши нагрів, уварюють до повного приготування ікри.

Крок 7. Додаємо оцет і роздавлений через прес часник (попередньо очищений). Кількість визначаємо за своїм смаком. Нагріваємо. Як тільки з’являться дрібні бульбашки, відключаємо нагрівання.

Крок 8. Розподіляємо киплячу ікру по заздалегідь простерилизованным баночках. Укупориваем банки. Залишаємо поступово остигати, закрутивши в шубу. А після необхідно перенести в підвал до інших заготівлях або зберігати в шафці з консервацією. Використовуємо як намазки або оригінальну закуску. Приємного апетиту!

Огіркова ікра з помідорами на зиму

Огіркова ікра з помідорами на зиму – відмінний спосіб використовувати овочі, які непридатні для консервування в цілому вигляді. Закачування виглядає досить апетитно і яскраво. Зазвичай закуску я готую з решти овочів в кінці сезону. Ікру їдять, намазавши на батон або булочку, або поєднуючи з основними стравами.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг
  • Морква – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Помідори – 500 гр.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Томатний сік – 100 мл
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Олія соняшникова – 5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо продуктовий набір. Промиваємо та очищаємо овочі. Для ікри підійдуть примірники різної величини і форми. Плоди можуть бути з вадами, але такими, щоб їх можна було видалити.

Крок 2. Цибулини подрібнюємо ножем, а морквину тремо на тертці. Для економії часу та зручності, компоненти допускається прокрутити з допомогою комбайна або іншого кухонного агрегату. Закуска в нарізаному чи перемолотом вигляді практично не відрізняється за смаком, відмінність лише в текстурі.

Крок 3. Промитий перець звільняємо від нутрощів і нарізаємо кубиками. Вимиті помідори позбавляємо від плодоніжок і рубаємо дрібніші. На розсуд позбавляємося від шкірки, обшпаривши плоди.

Крок 4. Чисті огірочки тремо на тертці, злегка віджимаємо. Якщо примірники перерослі, зчищають загрубевшую і пожовклу шкірку.

Крок 5. Підготовлені компоненти обсмажуємо на промасленим сковороді 10 хвилин. Після вливаємо томатний сік, солимо і сахарим. Проварюємо півгодини. За кілька хвилин до готовності вливаємо ложку оцту.

Крок 6. Заздалегідь готуємо склотару, перевіряємо на цілісність, промиваємо в содовому розчині, обполіскуємо і стерилізуємо. Розподіляємо огіркову ікру по ємностях.

Крок 7. Закатуємо простерилизованными кришками, перевіряємо, чи не підтікає чи заготовка. Поступово охолоджуємо під шубою з теплої ковдри.

Крок 8. Після охолодження переміщуємо огіркову закуску в комору. Використовуємо, як намазки, гарнір або навіть заправу для розсольника. Приємного апетиту!

Ікра з переросли огірків з цибулею та морквою на зиму

Ікра з переросли огірків з цибулею та морквою на зиму стане оригінальним частуванням для рідних і близьких. Хоч в рецепті і використовуються прості бюджетні інгредієнти, але такого ви точно ще не пробували. Приготування ікри зовсім не складне. З процесом впоратися навіть дилетант.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 2 кг
  • Морква – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Помідори – 500 гр.
  • Болгарський перець – 500 гр.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Оцет 9% – 50 мл
  • Масло олію – 100 мл
  • Лавровий лист – за бажанням.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо огірки, видалити хвостики, нарізаємо довільно. При необхідності попередньо видаляємо шкірку. Нарізку посипаємо ложкою солі і залишаємо на третину години, щоб позбутися від надлишків соку.

Крок 2. Моркву очищаємо і подрібнюємо теркою. З цибулин знімаємо верхній шар і нарізаємо півкільцями.

Крок 3. Проціджуємо сік через сито, огірки переміщаємо в чашу подрібнювача. Замість електроприладів застосовуємо механічну м’ясорубку.

Крок 4. Вимиті помідори звільняємо від плодоніжок і перекручуємо.

Крок 5. В товстостінну посуд наливаємо масло, закидаємо цибулю, моркву і огірочки і пасеруємо.

Крок 6. До обжарке відправляємо перетерті помідори.

Крок 7. Солодкий перець промиваємо і видаляємо нутрощі.

Крок 8. Прокрутивши, додаємо до протушеної овочевої маси.

Крок 9. Посоливши і довівши до кипіння, зменшуємо нагрівання і проварюємо ікру півгодини, не забуваючи помішувати. На розсуд кладемо горошини перцю і лаврушку. Додаємо рубаний часник. В кінці приготування додаємо оцтову кислоту.

Крок 10. Розмішавши ікру, розподіляємо її по стерилізованим банкам за допомогою воронки з широким горлом.

Крок 11. Закатуємо прокип’яченими кришками за допомогою машинки. Перевертаємо і охолоджуємо в такому положенні, закрутивши в плед.

Крок 12. Переміщаємо закрутку до інших запасів. Приємного апетиту!