Яблучне пюре без цукру на зиму – 4 рецепта в домашніх умовах з покроковими фото

Домашнє яблучне пюре можна заготовити на зиму без додавання цукру. Такий продукт підходить для дитячого меню і правильного харчування. Також з нього можна приготувати багато цікавих ласощів. Оцініть 4 способу приготування яблучного частування з покроковими фото і детальним описом процесу.

Яблучне пюре без цукру на зиму без стерилізації

Смачне і ніжне пюре з яблук можна приготувати без цукру і стерилізації. Продукт підходить для зберігання на зиму і відрізняється натуральним складом. Використовуйте його для приготування домашніх десертів або як самостійне частування.

Інгредієнти на
2 л.

  • Яблука 2.5 кг
  • Вода-1 склянка
  • Кориця за смаком

Процес приготування:

  1. Як заготовити яблучне пюре без цукру на зиму в домашніх умовах? Підготуємо необхідні продукти. Яблука відразу ж промиваємо під водою.
  2. Розрізаємо фрукти на четвертинки, акуратно видаливши серцевину. Кладемо їх у форму для випікання.
  3. Засипаємо підготовлений продукт невеликою кількістю меленої кориці.
  4. Випікаємо заготівлю 20 хвилин при температурі 160-180 градусів.
  5. Після духовки даємо яблук трохи охолонути і викладаємо їх у каструлю.
  6. Розм’якшений продукт перемелюємо будь-яким зручним способом. Можна використовувати занурювальний блендер.
  7. Якщо маса вийде дуже густий, то вливаємо в неї кип’ячену воду.
  8. Ставимо посуд з вмістом на плиту. Доводимо до кипіння й тушкуємо на слабкому вогні близько 5 хвилин.
  9. Розкладаємо масу з чистим і сухим скляним банкам.
  10. Закриваємо яблучне пюре кришками, даємо йому охолонути і ставимо на довге зберігання.

Яблучне пюре без цукру на зиму для дітей

Популярна заготівля на зиму для дитячого меню – яблучне пюре без додавання цукру. Продукт відрізняється натуральним складом і невеликий калорійністю. Найменші члени сім’ї обов’язково оцінять частування.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 2 кг
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість яблук, після чого промиваємо їх під водою.

2. Далі фрукти розрізаємо на невеликі шматочки. Серцевину витягуємо.

3. Перекладаємо продукт в каструлю і заливаємо його водою. Ставимо на плиту і тушкуємо на слабкому вогні до розм’якшення.

4. Коли вміст стане схожим на кашу, вимикаємо вогонь і даємо заготівлі охолонути.

5. Розтираємо отримане через дрібне сито кілька разів.

6. Знову кладемо масу в каструлю. Кип’ятимо її і відразу знімаємо з плити.

7. Перекладаємо вміст в підготовлені банки. Закриваємо їх дахами.

8. Після охолодження яблучне пюре буде повністю готове. Можна відправляти на зберігання!

Домашнє пюре з яблук і груш на зиму без цукру

Цікаве за смаком яблучне пюре на зиму можна приготувати з додаванням з груші. Рецепт частування не передбачає додавання цукру. Це робить продукт корисним і низькокалорійним.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 0,5 кг
  • Груша – 0,5 кг
  • Вода – 50 мл
  • Кислота лимонна – 2 щіпки.

Процес приготування:

1. Промиваємо яблука і груші під водою. Після чого нарізаємо кубиками фрукти, акуратно видаливши серцевину. Кладемо продукти в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту.

2. Доводимо фруктову масу до кипіння, варимо 15 хвилин до розм’якшення і перемелюємо з допомогою блендера. Можна також розтерти через сито.

3. Доповнюємо отриману суміш лимонної кислотою, розмішуємо і знову доводимо до кипіння.

4. Розливаємо гаряче пюре по чистим банкам. Закриваємо їх кришками і кип’ятимо 10 хвилин у великій каструлі з водою.

5. Далі заготівлю остуджуємо і ставимо на зберігання. Готово!

Смачне пюре з яблук і гарбуза в домашніх умовах

Домашнє яблучне пюре на зиму може вийти солодким і без додавання цукру. Беріть на замітку рецепт з використанням ніжною гарбуза. Яскрава заготівля буде радувати вас і ваших близьких цілий рік.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 0,5 кг
  • Гарбуз – 0,5 кг
  • Вода – 100 мл
  • Цедра апельсина – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти і старанно промиваємо їх під водою.

2. Далі гарбуз очищаємо від шкірки і насіння. Залишився продукт нарізаємо невеликими кубиками.

3. Також чинимо і з яблуками. Знімаємо з них шкірку і видаляємо серцевину.

4. Обидва продукту кладемо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Доповнюємо вміст апельсиновою цедрою і продовжуємо варити його на слабкому вогні ще 15-20 хвилин.

5. Гарячу масу перемелюємо з допомогою блендера, після чого знову доводимо до кипіння.

6. Яскраве пюре з яблук і гарбуза готово. Розливайте його по банках і ставте на зберігання.