Домашнє яблучне пюре можна заготовити на зиму без додавання цукру. Такий продукт підходить для дитячого меню і правильного харчування. Також з нього можна приготувати багато цікавих ласощів. Оцініть 4 способу приготування яблучного частування з покроковими фото і детальним описом процесу.
Яблучне пюре без цукру на зиму без стерилізації
Смачне і ніжне пюре з яблук можна приготувати без цукру і стерилізації. Продукт підходить для зберігання на зиму і відрізняється натуральним складом. Використовуйте його для приготування домашніх десертів або як самостійне частування.
Інгредієнти на
2 л.
- Яблука 2.5 кг
- Вода-1 склянка
- Кориця за смаком
Процес приготування:
- Як заготовити яблучне пюре без цукру на зиму в домашніх умовах? Підготуємо необхідні продукти. Яблука відразу ж промиваємо під водою.
- Розрізаємо фрукти на четвертинки, акуратно видаливши серцевину. Кладемо їх у форму для випікання.
- Засипаємо підготовлений продукт невеликою кількістю меленої кориці.
- Випікаємо заготівлю 20 хвилин при температурі 160-180 градусів.
- Після духовки даємо яблук трохи охолонути і викладаємо їх у каструлю.
- Розм’якшений продукт перемелюємо будь-яким зручним способом. Можна використовувати занурювальний блендер.
- Якщо маса вийде дуже густий, то вливаємо в неї кип’ячену воду.
- Ставимо посуд з вмістом на плиту. Доводимо до кипіння й тушкуємо на слабкому вогні близько 5 хвилин.
- Розкладаємо масу з чистим і сухим скляним банкам.
- Закриваємо яблучне пюре кришками, даємо йому охолонути і ставимо на довге зберігання.
Яблучне пюре без цукру на зиму для дітей
Популярна заготівля на зиму для дитячого меню – яблучне пюре без додавання цукру. Продукт відрізняється натуральним складом і невеликий калорійністю. Найменші члени сім’ї обов’язково оцінять частування.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Яблуко – 2 кг
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість яблук, після чого промиваємо їх під водою.
2. Далі фрукти розрізаємо на невеликі шматочки. Серцевину витягуємо.
3. Перекладаємо продукт в каструлю і заливаємо його водою. Ставимо на плиту і тушкуємо на слабкому вогні до розм’якшення.
4. Коли вміст стане схожим на кашу, вимикаємо вогонь і даємо заготівлі охолонути.
5. Розтираємо отримане через дрібне сито кілька разів.
6. Знову кладемо масу в каструлю. Кип’ятимо її і відразу знімаємо з плити.
7. Перекладаємо вміст в підготовлені банки. Закриваємо їх дахами.
8. Після охолодження яблучне пюре буде повністю готове. Можна відправляти на зберігання!
Домашнє пюре з яблук і груш на зиму без цукру
Цікаве за смаком яблучне пюре на зиму можна приготувати з додаванням з груші. Рецепт частування не передбачає додавання цукру. Це робить продукт корисним і низькокалорійним.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Яблуко – 0,5 кг
- Груша – 0,5 кг
- Вода – 50 мл
- Кислота лимонна – 2 щіпки.
Процес приготування:
1. Промиваємо яблука і груші під водою. Після чого нарізаємо кубиками фрукти, акуратно видаливши серцевину. Кладемо продукти в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту.
2. Доводимо фруктову масу до кипіння, варимо 15 хвилин до розм’якшення і перемелюємо з допомогою блендера. Можна також розтерти через сито.
3. Доповнюємо отриману суміш лимонної кислотою, розмішуємо і знову доводимо до кипіння.
4. Розливаємо гаряче пюре по чистим банкам. Закриваємо їх кришками і кип’ятимо 10 хвилин у великій каструлі з водою.
5. Далі заготівлю остуджуємо і ставимо на зберігання. Готово!
Смачне пюре з яблук і гарбуза в домашніх умовах
Домашнє яблучне пюре на зиму може вийти солодким і без додавання цукру. Беріть на замітку рецепт з використанням ніжною гарбуза. Яскрава заготівля буде радувати вас і ваших близьких цілий рік.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Яблуко – 0,5 кг
- Гарбуз – 0,5 кг
- Вода – 100 мл
- Цедра апельсина – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти і старанно промиваємо їх під водою.
2. Далі гарбуз очищаємо від шкірки і насіння. Залишився продукт нарізаємо невеликими кубиками.
3. Також чинимо і з яблуками. Знімаємо з них шкірку і видаляємо серцевину.
4. Обидва продукту кладемо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Доповнюємо вміст апельсиновою цедрою і продовжуємо варити його на слабкому вогні ще 15-20 хвилин.
5. Гарячу масу перемелюємо з допомогою блендера, після чого знову доводимо до кипіння.
6. Яскраве пюре з яблук і гарбуза готово. Розливайте його по банках і ставте на зберігання.