Варення з кульбаб з лимоном – це оригінальна заготовка, яка володіє рядом корисних властивостей. Таке ласощі виявляє легку протизапальну дію і зміцнює організм. Приготувати його в домашніх умовах можна різними способами. Використовуйте для цього перевірену кулінарну збірку з трьох рецептів з покроковими фотографіями.
Варення з кульбаб з лимоном
Варення з кульбаб з лимоном відрізняється яскравим ароматом, цікавим смаком і корисними властивостями. Таке ласощі володіє загальним зміцнюючою дією для організму. Приготувати його в домашніх умовах зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Інгредієнти на
1 л.
- Кульбаба 150 квіток
- Цукор-пісок ⅔ кг
- Лимон 1 шт.
- Вода 1 л
Процес приготування:
- Що приготувати варення з кульбаб з лимоном, видаляємо стеблинки з квіток. Голови промиваємо і поділяємо на пелюстки. Зелену частину видаляємо.
- Заливаємо пелюстки кульбаб водою і ставимо на вогонь.
- Кип’ятити 5-10 хвилин. Вимикаємо, даємо настоятися і кип’ятимо повторно.
- Проціджуємо заготівлю через дрібне сито або марлю.
- Висипаємо цукор в гарячий квітковий відвар.
- Очищаємо лимон від шкірки і кісточок. Залишився плід ріжемо тонкими кільцями.
- Нагріваємо відвар з цукром, викладаємо сюди цитрус. Варимо три рази по 5 хвилин з перервами в 30-60 хвилин. Після можна розливати по банках і закривати.
- Варення з кульбаб з лимоном готово. Зберігайте в холодильнику або холодному погребі.
Варення з кульбаб з лимоном і апельсином
Варення з кульбаб з лимоном і апельсином – яскравий рецепт, який кожному треба взяти на замітку. Таке ласощі виходить дуже цікавим і насиченим смаком. Ароматне частування нікого не залишить байдужим і різноманітить ваші домашні заготовки. Беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.
Час готування – 2 години
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Склад:
- Кульбаби – 400 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Апельсин 1 шт.
- Цукор – 1 кг
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Крок 1. Спершу беремо 300 кульбаб. Видаляємо з кульбаб стебла. Квіточки добре промиваємо і замочуємо у воді на добу.
Крок 2. Решта 100 також звільняємо від стебел, промиваємо.
Крок 3. Вимочені квіти ставимо на вогонь, заливаємо свіжою водою і кип’ятити протягом 10 хвилин.
Крок 4. Відокремлюємо пелюстки з 100 промитих квіток.
Крок 5. Воду з квітками проціджуємо. Квітки прибираємо. Викладаємо в отриманий відвар свіжі пелюстки.
Крок 6. Промиваємо лимон і апельсин, ріжемо кружальцями і видаляємо всі кісточки.
Крок 7. Далі цитрус ріжемо подрібніше.
Крок 8. Відправляємо шматочки в каструлю з киплячим відваром. Зменшуємо вогонь і варимо близько 10-15 хвилин.
Крок 9. Дістаємо з вмісту шматочки лимона і апельсина.
Крок 10. У масу висипаємо цукор, перемішуємо і варимо ще 40 хвилин. Після ласощі розливаємо по стерильним банкам, закатуємо і остуджуємо.
Крок 11. Варення з кульбаб з лимоном і апельсином готово. Зберігайте в холодильнику або холодному погребі.
Варення з кульбаб з лимоном і м’ятою
Варення з кульбаб з лимоном і м’ятою порадує вас не тільки яскравим смаком, але і дивовижним свіжим ароматом. Таке частування також володіє цілющими властивостями і надає позитивний вплив на організм в цілому. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Кульбаби травневі – 200 шт.
- М’ята – 25 гілок.
- Цукор – 1 кг
- Вода – 1 л
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти.
Крок 2. Кульбаби без стебел добре промиваємо під водою.
Крок 3. Викладаємо квіти в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту.
Крок 4. Добре промиваємо гілочки м’яти і відправляємо їх до кульбаб.
Крок 5. Доводимо масу до кипіння і після варимо годину на невеликому вогні.
Крок 6. Отриману масу проціджуємо кілька разів через сито. Видаляємо м’яту і кульбаби.
Крок 7. Рідина переливаємо в каструлю і ставимо на вогонь.
Крок 8. Додаємо цукор, перемішуємо і варимо заготівлю 50 хвилин.
Крок 9. Промиваємо лимон і ріжемо його на дрібні шматочки. Кісточки, по можливості, видаляємо.
Крок 10. Занурюємо шматочки цитруса у киплячу масу.
Крок 11. Варимо все разом ще 10 хвилин.
Крок 12. Розливаємо варення по стерилізованим банкам, закриваємо, остуджуємо і ставимо на зберігання в холодильник. Також підійде холодний льох.
Крок 13. Варення з кульбаб з лимоном і м’ятою готово!