Варення з кульбаб з лимоном – 3 рецепту приготування з покроковими фото

Варення з кульбаб з лимоном – це оригінальна заготовка, яка володіє рядом корисних властивостей. Таке ласощі виявляє легку протизапальну дію і зміцнює організм. Приготувати його в домашніх умовах можна різними способами. Використовуйте для цього перевірену кулінарну збірку з трьох рецептів з покроковими фотографіями.

Варення з кульбаб з лимоном

Варення з кульбаб з лимоном відрізняється яскравим ароматом, цікавим смаком і корисними властивостями. Таке ласощі володіє загальним зміцнюючою дією для організму. Приготувати його в домашніх умовах зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Інгредієнти на
1 л.

  • Кульбаба 150 квіток
  • Цукор-пісок ⅔ кг
  • Лимон 1 шт.
  • Вода 1 л

Процес приготування:

  1. Що приготувати варення з кульбаб з лимоном, видаляємо стеблинки з квіток. Голови промиваємо і поділяємо на пелюстки. Зелену частину видаляємо.
  2. Заливаємо пелюстки кульбаб водою і ставимо на вогонь.
  3. Кип’ятити 5-10 хвилин. Вимикаємо, даємо настоятися і кип’ятимо повторно.
  4. Проціджуємо заготівлю через дрібне сито або марлю.
  5. Висипаємо цукор в гарячий квітковий відвар.
  6. Очищаємо лимон від шкірки і кісточок. Залишився плід ріжемо тонкими кільцями.
  7. Нагріваємо відвар з цукром, викладаємо сюди цитрус. Варимо три рази по 5 хвилин з перервами в 30-60 хвилин. Після можна розливати по банках і закривати.
  8. Варення з кульбаб з лимоном готово. Зберігайте в холодильнику або холодному погребі.