Компот з суниці на зиму – 5 рецептів на 3-літрову банку з покроковими фото

Компот з суниці — смачна, ароматна яскрава і заготівля на зиму. Немає нічого краще, ніж взимку втамувати спрагу натуральним, багатим вітамінами напоєм. Тому ми підібрали 5 чудових рецептів для закачування суничного компоту.

Як приготувати смачний компот з лісової суниці на зиму?

Компоти з ягід добре зберігаються в погребі всю зиму. Полуничний компот виходить в міру солодким і дуже ароматним. Він сподобається дітям і дорослим.

Інгредієнти на
3 л.

  • Суниця 1 кг
  • Цукор-пісок 500 гр.
  • Лимонна кислота 1 ч. л.
  • Вода-3 л

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот із суниці на зиму на 3 літрову банку? У каструлю налийте воду, доведіть її до кипіння, всипте цукор і лимонну кислоту. Перемішайте сироп, дочекайтеся, поки цукор і лимонна кислота повністю розчиняться і вимкніть вогонь.
  2. Суницю переберіть, помийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.
  3. Ягоди пересипте в каструлю з гарячим сиропом.
  4. Накрийте каструлю кришкою і дайте настоятися компоту 3-6 годин.
  5. Потім ягоди розкладіть по банках, сироп ще раз закип’ятити, влийте його в банки і загорніть кришками. Остудіть компот при кімнатній температурі і перемістіть його на зберігання в льох.

Приємного апетиту!