Заготовки з червоної смородини на зиму – 10 кращих рецептів з покроковими фото

Заготовки з червоної смородини на зиму – це апетитні і насичені частування для всієї родини. Порадуйте себе і своїх рідних густим джемом, яскравим желе або духмяним узваром. Для приготування використовувати перевірену кулінарну добірку з десяти кращих рецептів з покроковими фотографіями.

Желе з червоної смородини на зиму — простий рецепт

Желе з червоної смородини на зиму – простий рецепт, який точно варто взяти на замітку. Таке ласощі різноманітить ваш домашній стіл і нікого не залишить байдужим. Ягідний продукт виходить дуже насиченим і ароматним. Обов’язково спробуйте!

Інгредієнти на
0.5 л.

  • Смородина червона 1 кг
  • Цукор-пісок 1 кг

Процес приготування:

  1. Як зробити смачну заготовку з червоної смородини на зиму? Перебираємо і добре промиваємо ягоди. Гілочки можна не видаляти.
  2. Засипаємо інгредієнт цукром і перемішуємо.
  3. Залишаємо на 10 хвилин, періодично перемішуємо вміст.
  4. Ставимо заготовку на вогонь, доводимо до кипіння і після варимо близько 8 хвилин. В процесі не забуваємо помішувати вміст.
  5. В процесі варіння, при необхідності, знімаємо пінку.
  6. Готовий продукт перетираємо через дрібне сито. Так ми відокремимо всі гілочки і шкурки.
  7. В результаті отримаємо густу однорідну масу з ягід.
  8. Розливаємо суміш по стерилізованим банкам.
  9. Залишаємо до повного охолодження без кришки. Тільки після цього закатуємо.
  10. Желе з червоної смородини на зиму по простому рецептом готово. Надсилайте на зберігання в прохолодне місце.

Компот із червоної смородини на 3-х літрову банку на зиму

Компот із червоної смородини на 3-х літрову банку на зиму – проста у виконанні і яскрава заготівля для вашого будинку. Готовий напій порадує насиченим смаком і привабливим виглядом. Для приготування на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Смородина червона – 0,5 кг
  • Цукор – 0,5 кг
  • Вода – 2,6 л

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо трилітрову банку, після стерилізуємо її будь-яким зручним способом. Можна потримати над парою або потримати в духовці.

Крок 2. Перебираємо і промиваємо ягоди.

Крок 3. Основний інгредієнт готовий. Відміряємо потрібну кількість цукру. Також відразу кип’ятимо воду в чайнику.

Крок 4. Ягоди кладемо в банку, засипаємо цукром. Заливаємо все це киплячою водою, прикриваємо кришкою і настоюють 10 хвилин.

Крок 5. Зливаємо рідину в каструлю, кип’ятимо її і вливаємо назад в банку з ягодами.

Крок 6. Закатуємо заготівлю, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження. Приблизно на 2-3 дні.

Крок 7. Компот із червоної смородини на 3-х літрову банку на зиму готовий. Зберігайте в прохолодному місці!

Джем з червоної смородини на зиму

Джем з червоної смородини на зиму – простий рецепт, який кожному треба взяти на замітку. Таке ласощі виходить дуже яскравим і насиченим смаком. Можна подавати до чаю або використовувати як доповнення до домашніх солодощів. Беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Смородина червона – 0,5 кг
  • Цукор – 0,6 кг

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідно кількість червоної смородини.

Крок 2. Перебираємо ягоди і добре промиваємо їх під водою.

Крок 3. Підготовлену смородину викладаємо в чашу блендера.

Крок 4. Перемелюємо вміст до однорідності.

Крок 5. Масу перелити в каструлю і засипаємо цукром.

Крок 6. Перемішуємо вміст і ставимо заготовку на плиту. Доводимо до кипіння і після варимо на невеликому вогні до загусання. Постійно помішуємо і знімаємо пінку. Варимо після кипіння близько 6-7 хвилин.

Крок 7. Добре промиваємо і стерилізуємо банки з кришками.

Крок 8. Коли ягідна маса загусне, перелити її в банки. Закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.

Крок 9. Джем з червоної смородини на зиму готовий. Надсилайте на зберігання в прохолодне місце!

Варення із червоної смородини

Варення із червоної смородини виходить неймовірно насиченим і ароматним. Це відмінне ласощі, яке нікого не залишить байдужим. Його можна подавати до чаю або використовувати як начинку для випічки. Для приготування варення на зиму використовуйте наш перевірений рецепт.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Смородина червона – 1 кг
  • Цукор – 1 кг

Процес приготування:

Крок 1. Перебираємо червону смородину, промиваємо її під водою і відкидаємо на друшляк.

Крок 2. Перекладаємо ягоди у велику каструлю або таз.

Крок 3. Ставимо заготовку на вогонь. Кип’ятимо масу і варимо на тихому вогні близько 20 хвилин, періодично помішуючи дерев’яною лопаткою.

Крок 4. Висипаємо сюди вказану кількість цукру.

Крок 5. Після варимо масу ще 20 хвилин, періодично помішуючи дерев’яною лопаткою. Цукор повинен повністю розчинитися, а маса загуснути.

Крок 6. Розливаємо гарячий продукт за простерилизованным банкам, закриваємо їх кришками.

Крок 7. Закутуємо заготовки в рушник або інший теплий матеріал і залишаємо до повного охолодження.

Крок 8. Варення із червоної смородини готово. Зберігайте в прохолодному приміщенні.

Червона смородина, протерта з цукром без варіння

Червона смородина, протерта з цукром без варіння – це апетитне і ароматні ласощі, яке ідеально різноманітить ваші домашні заготовки. Для приготування соковитої і яскравою ягоди на тривале зберігання, використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 300 мл

Інгредієнти:

  • Смородина червона – 120 гр.
  • Цукор – 180 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість ягід. Перебираємо їх, видаляємо гілочки.

Крок 2. Далі інгредієнт добре промиваємо під водою і відкидаємо на сито. Даємо стекти воді.

Крок 3. Кладемо червону смородину в глибоку миску. Подрібнюємо блендером.

Крок 4. В отриману кашку висипаємо вказану кількість цукру. Залишаємо до розчинення сухого інгредієнта, періодично помішуємо.

Крок 5. Промиваємо і стерилізуємо будь-яким зручним способом банку. Кип’ятимо кришку.

Крок 6. Вливаємо в банку смородиновую масу. Закриваємо кришкою.

Крок 7. Червона смородина, протерта з цукром без варіння готова. Прибирайте на зберігання в холодильник.

Соус з червоної смородини до м’яса на зиму

Соус з червоної смородини до м’яса на зиму – це оригінальний продукт, який яскраво доповнить ваш домашній або святковий стіл. Готовий соус порадує насиченим смаком з приємною кислинкою і дивним ароматом. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Смородина червона – 1,3 кг
  • Цукор – 0,5 кг
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 2 шт.
  • Перець духмяний горошок – 2 шт.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Кориця – 0,25 ч. л.
  • Оцет яблучний – 5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість ягід. Гілочки можна не видаляти.

Крок 2. Червону смородину промиваємо під водою і відкидаємо на сито.

Крок 3. Сито з ягодами ставимо над каструлею. Ретельно розминаємо вміст, щоб відокремити макуха від соку.

Крок 4. Каструлю з ягідним соком ставимо на вогонь. Висипаємо сюди цукор і сіль, перемішуємо до розчинення сухих інгредієнтів.

Крок 5. Викладаємо сюди всі ароматні спеції зі списку.

Крок 6. Кип’ятимо вміст і після варимо на невеликому вогні близько 20 хвилин. Вимикаємо вогонь і вливаємо сюди яблучний оцет.

Крок 7. Розливаємо заготовку по стерильним банкам. Закриваємо кришками, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 8. Соус з червоної смородини до м’яса на зиму готовий. Забирайте на зберігання!

Заготівля компоту з червоної смородини з апельсином

Заготівля компоту з червоної смородини з апельсином порадує вас дивовижним ароматом і цікавим смаком. Якщо ви хочете урізноманітнити меню ваших зимових ласощів, то обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Порадуйте домашніх яскравим напоєм.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Смородина червона – 0,5 кг
  • Цукор – 200 гр.
  • Апельсин – 0,5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Червону смородину перебираємо, промиваємо під водою і відкидаємо на друшляк.

Крок 2. Апельсин добре промиваємо і знімаємо з нього цедру.

Крок 3. Залишився плід нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 4. Всі продукти складаємо у велику стерильну банку. Заливаємо крутим окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин.

Крок 5. Обережно зливаємо воду в каструлю. Кип’ятимо її з цукром пару хвилин до утворення сиропу.

Крок 6. Отриманий сироп виливаємо в заготовку. Закриваємо кришкою, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Заготівля компоту з червоної смородини з апельсином готова. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.

Варення-п’ятихвилинка з червоної смородини

Варення-п’ятихвилинка з червоної смородини – це насичене за смаком і неймовірно смачне частування для вашого домашнього столу. Готову страву можна подавати до чаю або використовувати як начинку для випічки. Для приготування беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 0,5 мл

Інгредієнти:

  • Смородина червона – 1 кг
  • Цукор – 1,5 кг
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість червоної смородини, перебираємо її від гілок та інших забруднень.

Крок 2. Добре промиваємо смородину і відкидаємо на друшляк, даємо повністю стекти воді.

Крок 3. В цей час приготуємо сироп. У каструлі або сотейнику з’єднуємо воду з цукром.

Крок 4. Варимо до розчинення сухого продукту і утворення однорідного сиропу.

Крок 5. Занурюємо в киплячий сироп ягоди і варимо їх рівно 5 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 6. Розливаємо гаряче ласощі по стерилізованим банкам, закатуємо і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Варення-п’ятихвилинка з червоної смородини готово. Зберігайте в прохолодному і сухому приміщенні.

Желе з червоної смородини з желатином на зиму

Желе з червоної смородини з желатином на зиму – проста у виконанні і цікава заготівля для вашого будинку. Готовий десерт порадує насиченим смаком, ароматом і привабливим виглядом. Для приготування на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 200 мл

Інгредієнти:

  • Смородина червона – 100 гр.
  • Цукор – 50 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Желатин – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Ягоди перебираємо, промиваємо й обсушуємо. Засипаємо цукром.

Крок 3. Желатин заливаємо невеликою кількістю води, розмішуємо і залишаємо набухати.

Крок 4. Ягоди з цукром відправляємо в каструлю.

Крок 5. Заливаємо вміст водою.

Крок 6. Ставимо на невеликий вогонь і проварюємо до розчинення цукру й утворення однорідної маси.

Крок 7. Отриманий продукт перетираємо через дрібне сито, відокремлюючи макуха.

Крок 8. Додаємо сюди набряклий желатин. Перемішуємо до його розчинення.

Крок 9. Перелити желе в стерильну банку і закриваємо кришкою. Залишаємо до повного охолодження і після ставимо на зберігання в холодильник.

Крок 10. Желе з червоної смородини з желатином на зиму готово!

Джем з червоної смородини з агар-агаром

Джем з червоної смородини з агар-агаром – це нескладна у виконанні кулінарна ідея для ваших яскравих заготовок. Апетитне частування порадує насиченим смаком, яскравим виглядом і ароматом. Для його приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото і детальним описом процесу.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Смородина червона – 0,5 кг
  • Цукор – 300 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Агар-агар – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Ягоди перебираємо, промиваємо й обсушуємо. Викладаємо в чашу блендера.

Крок 2. Перемелюємо смородину до однорідності.

Крок 3. Засипаємо ягідну масу зазначеною кількістю цукру.

Крок 4. Перемішуємо і залишаємо на 30-50 хвилин, після ставимо на повільний вогонь і варимо близько 20-25 хвилин.

Крок 5. Агар-агар заливаємо водою, перемішуємо і залишаємо приблизно на 40 хвилин.

Крок 6. Отриману желейну доводимо суміш до кипіння в каструлі.

Крок 7. Виливаємо желейну суміш в ягідну масу, перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин. Розливаємо частування по стерильним банкам, закатуємо і остуджуємо.

Крок 8. Джем з червоної смородини з агар-агаром готовий. Зберігайте в прохолодному приміщенні!