Огірки в томатній заливці на зиму – 8 шалених рецептів в банках з покроковими фото

Оригінальна і дуже смачна заготівля виходить з огірків і томатної заливки. Закатати таким способом овочі – це відмінний спосіб урізноманітнити своє зимове меню. Спеціально для цього ми підібрали 8 рецептів.

Огірки в томатній заливці без стерилізації на зиму

У літній період тема домашніх заготовок постає особливо гостро. Всім без винятку господиням хочеться приготувати смачні і оригінальні закачування. Огірки в томатній заливці точно заслуговують вашої уваги.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 10.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Огірок 2.5 кг
  • Помідор 2 кг
  • Перець болгарський ½ кг
  • Часник 2 шт.
  • Олія рослинна 150 мл
  • Оцет столовий 9% 80 мл
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Сіль 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити обалденние огірки в томатній заливці на зиму в банках? Для початку добре помийте овочі, перець очистіть від насіння. Прокрутіть через м’ясорубку помідори і перець.
  2. В овочеву масу додайте рослинне масло, сіль і цукор, перемішайте і поставте на середній вогонь.
  3. Доведіть овочеву масу до кипіння і варіть 10 хвилин.
  4. Огірки помийте і наріжте великими кубиками.
  5. Викладіть огірки в томатну заливку, доведіть до кипіння і продовжуйте варити ще 5 хвилин.
  6. Зубчики часнику пропустіть через прес і додайте в каструлю, влийте оцет, проваріть салат ще пару хвилин і знімайте з вогню.
  7. Розкладіть огірки в томатній заливці по стерилізованим банкам і загорніть їх кришками. Остудіть загортання і зберігайте в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Салат з огірків в томатній заливці на зиму

За цим рецептом у вас вийде чудовий, соковитий салат з самого звичайного набору продуктів. Взимку він розбавить ваш раціон і внесе в нього нові фарби і нагадає про літніх днях.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Огірки – 4-5 шт.
  • Помідори – 4-5 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Оцет 9 % – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Огірки помийте і наріжте тонкими кружечками.

2. Помідори помийте і наріжте дрібними кубиками. Перекладіть помідори в каструлю, поставте на вогонь і варіть 5-7 хвилин, поки вони не перетворяться на пюре.

3. Потім томатну масу протріть через сито.

4. Томатний сік перекладіть в каструлю, додайте нарізані огірки, сіль і подрібнений часник.Влийте оцет і всипте цукор.Перемішайте.

5. Варіть салат на повільному вогні 10 хвилин після кипіння. Перекладіть салат в стерилізовані банки.

6. Стерилізуйте банки з салатом в киплячій воді протягом 15 хвилин, потім загорніть металевими кришками. Після того, як банки з салатом повністю охолонуть, перемістіть їх на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Огірки в томатній заливці з часником

Огірки в томатній заливці виходять смачними і хрусткими, часник надає легку пікантність. Закуска має оригінальний вигляд і розлітається зі столу дуже швидко.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Помідори – 2,5 кг
  • Огірки – 5 кг
  • Цукор – 250 гр.
  • Часник – 250 гр.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Оцет 9 % – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 200 мл

Процес приготування:

1. Помідори опустити на кілька хвилин в окріп, зніміть шкірку і овочі подрібніть блендером. Томатне пюре поставте на вогонь і варіть 10 хвилин після закипання.

2. Огірки помийте і наріжте четвертинками. Перекладіть огірки в каструлю з томатною масою, додайте сіль, цукор, рослинне масло і варіть 20 хвилин після закипання.

3. Часник очистіть від лушпиння і натріть на дрібній тертці.

4. Додайте часник і оцет в каструлю, перемішайте і зніміть з вогню.

5. Розкладіть огірки в томатній заливці по стерилізованим банкам і відразу загорніть їх кришками. Зберігайте цю чудову закуску для зберігання в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Як заготовити огірки в томатному соку на зиму?

Огірки і помідори – найпопулярніше поєднання в салатах, які зазвичай присутні на наших столах. Так чому ж не перенести це поєднання в заготовки на зиму. Пропонуємо вам спробувати чудову закуску з огірків в томатному соку.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8-10.

Склад:

  • Огірки – 2,5 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Часник – 100 гр.
  • Масло рослинне – 125 мл
  • Оцет 6 % – 3 ст. л.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

1. Помідори помийте, зробіть на них хрестові надрізи, опустіть їх на 5-7 хвилин в окріп. Потім починаючи від надрізів зніміть шкірку.

2. Помідори подрібніть в блендері.

3. В томатну масу додайте сіль, цукор і рослинне масло, перемішайте.

4. Перелийте сік в каструлю з товстим дном, доведіть його до кипіння і варіть 5 хвилин.

5. Огірки помийте і наріжте тонкими кружечками. Викладіть їх у томатний сік, перемішайте і варіть 10-12 хвилин. Далі додайте подрібнений часник і оцет, продовжуйте варити ще 3-4 хвилини після кипіння.

6. Розкладіть салат по стерилізованим банкам, закупорьте їх кришками. Остудіть загортання при кімнатній температурі і перемістіть на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Огірки, нарізані кружечками в томатній пасті на зиму

Хрусткі кружечки огірків в томатній заливці користуються величезним успіхом. Їх пікантний смак прекрасно поєднується з багатьма м’ясними стравами.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1,5 кг
  • Паста томатна – 250 мл
  • Вода – 1 л
  • Оцет столовий – 100 мл
  • Цукор – 175 гр.
  • Сіль – 50 гр.
  • Перець горошком – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.

Процес приготування:

1. Огірки помийте і наріжте кружечками.

2. Для маринаду змішайте томатну пасту, воду, цукор, сіль, оцет, додайте лавровий лист і перець горошком. Поставте маринад на вогонь, доведіть його до кипіння і варіть 5 хвилин.

3. В стерилізовані банки розкладіть кружечки огірків.

4. Банки з огірками залийте томатною заливкою. На дно каструлі покладіть рушник, помістіть в неї банки з салатом, вейте воду і стерилізують заготовки 15 хвилин в киплячій воді.

5. Після стерилізації загорніть банки кришками і повністю остудіть. Зберігайте закачування з огірків в томатній заливці в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Хрусткі огірки з кетчупом чилі в літрових банках

Зараз вже нікого не здивуєш звичайними маринованими огірками тому в хід йдуть дуже різноманітні рецепти. Ось прекрасний варіант хрумких огірків гострої томатної заливки.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Огірки – 2 кг
  • Кетчуп чилі – 8 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 склянка
  • Оцет 9 % – 1 склянка
  • Вода – 7 ст.
  • лавровий Лист – 4 шт.
  • Перець запашний горошком – 20 шт.
  • Перець чорний горошком – 20 шт.
  • Гострий перець – 4 шт.
  • Часник – 12 зуб.
  • Листя смородини – 4 шт.
  • Листя вишні – 4 шт.

Процес приготування:

1. Огірки та зелень вимити. Зубчики часнику очистіть від лушпиння.

2. У каструлю влийте воду, додайте кетчуп, сіль, цукор і оцет. Маринад доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин.

3. В стерилізовані банки викладіть листя вишні і смородини, стручки гострого перцю, перець горошком і зубчики часнику. Потім викладіть огірки.

4. Томатним маринадом залийте огірки в банках.

5. Банки з огірками прикрийте кришками і стерилізуйте їх в окропі протягом 15 хвилин. Потім щільно закрийте кришки і повністю остудіть закачування. Зберігайте огірки гострої томатної заливки в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Огірки з томатним соусом і аджикою на зиму

Огірки з томатним соусом – швидке рішення закуски для обіднього столу в холодну пору, коли не завжди є свіжі овочі. Страва готується просто і має оригінальний і яскравий смак.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Огірки – 500 гр.
  • Аджика – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Часник – за смаком.
  • Коріандр – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Перець запашний горошком – за смаком.
  • Оцет столовий 6 % – 30 мл

Процес приготування:

1. Огірки помийте і наріжте тонкими кружечками.

2. Щільно утрамбуйте огірки в стерилізовані банки. Додайте зубчики часнику.

3. Двічі залийте огірки окропом і витримайте під кришкою 10 хвилин.

4. Другу воду злити в каструлю, додайте цукор, сіль, аджику, зерна коріандру, запашний перець і лавровий лист. Доведіть маринад до кипіння і варіть 2-3 хвилини. В кінці влийте оцет і зніміть каструлю з вогню.

5. Наповніть банки з огірками томатною заливкою і герметично закрийте кришками.

6. Остудіть закачування під пледом і потім перемістіть на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Огірки в томатній заливці з гірчицею в банках

Для такої заготовки можна використовувати готову томатну пасту або свіжі помідори. Обидва варіанти виходять дуже смачними і пікантними, а скибочки огірків залишаються щільними і хрусткими.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8

Інгредієнти:

  • Огірки – 2 кг
  • лавровий Лист – 1-2 шт.
  • Кріп – 50 гр.
  • Часник – 6-8 зуб.
  • Насіння гірчиці – 10 гр.
  • Паста томатна – 200 мл
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Цукор – 200 гр.
  • Оцет 9 % – 200 мл

Процес приготування:

1. Банки для закаток стерилізуйте, кришки прокип’ятіть.

2. Кріп вимити, часник очистіть від лушпиння.

3. У кожну банку покладіть однакову кількість кропу, часнику, насіння гірчиці і по одному лавровому листу.

4. Огірки помийте, наріжте четвертинками і розкладіть по банках.

5. У каструлю влийте воду, всипте цукор і сіль, викладіть томатну пасту, перемішайте. поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння, влийте оцет. Маринад готовий.

6. Гарячу томатну заливку влийте в банки, прикрийте їх кришками. Заготовки стерилізуйте в киплячій воді протягом 10-15 хвилин.

7. Після стерилізації щільно закрийте банки кришками, повністю остудіть, укривши ковдрою, і поставте в прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!