Маринований гострий перець на зиму – 8 простих рецептів з покроковими фото

Якщо ви любите пікантні закуски, ця добірка рецептів для вас. Хрусткі перці «з характером» змусять будь-яку страву заграти по-новому. Такі заготовки годяться і в якості самостійної закуски, і як складової інгредієнт у складі, наприклад, м’ясних страв.

Гострий зелений перець, маринована на зиму

Рецепт розрахований на баночку об’ємом один літр. Викладаємо всі інгредієнти в тару. Заливаємо окропом, ставимо стерилізуватися на десять хвилин і закатуємо. Як бачите, заготовити пікантну закуску зовсім нескладно.

Інгредієнти на
1 л.

  • Перець чилі 500 гр.
  • Парасольки кропу 2 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець запашний 2 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Сіль 1.5 ч. л.
  • Оцтова есенція 1.5 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити маринований гострий перець на зиму? Промиваємо овочі в проточній воді. Хвостики зрізаємо, плоди залишаємо цілком, насіння не виймаємо.
  2. В чисту банку укладаємо промиті парасольки кропу, лаврове листя, обчищені й розрізані навпіл зубки часнику, горошини запашного перцю. Потім закладаємо підготовлені стручки перцю.
  3. Висипаємо в банку вказану кількість солі, заливаємо окропом. Додаємо оцтову есенцію.
  4. Прикриваємо банку чистої стерилізованої кришкою і ставимо на стерилізацію на десять хвилин. Після цього закатуємо банку і даємо повністю охолонути. Прибираємо на зберігання в холодильник.

Приємного апетиту!