Компот з малини на зиму – 8 простих рецептів у 3-літрових банках з покроковими фото

Для приготування компоту з малини на зиму зазвичай вибирають стиглі та соковиті ягоди. Щоб узвар зберігався довше, слід уникати попадання в корисний напій гнилий і пошкодженої малини. У зимовий час, коли немає доступу до багатьох корисних продуктів, такі заготовки будуть дуже до речі.

Компот з малини на 3-літрову банку на зиму

Малина дуже корисна для організму людини. Вона має протизапальну властивість і зміцнюючою дією, містить вітаміни груп А, B і С, а також білки і пектини.

Інгредієнти на
3 л.

  • Малина 300 гр.
  • Цукор-пісок 300 гр.
  • Лимонна кислота 1 ч. л.
  • Вода 2.8 л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот з малини на 3 літрову банку на зиму? Перевіряємо банку на наявність сколів та тріщин. Якщо таких немає, промиваємо банку теплою водою. Підбираємо банки кришку і стерилізуємо її разом з банкою у духовій шафі.
  2. Ягоди малини перебираємо. Позбавляємося від гнилих і зіпсованих ягід. Промиваємо ягоди в теплій воді. Зручніше за все це зробити за допомогою друшляка. Чисті ягоди залишаємо на час, щоб зайва рідина стекла.
  3. У чисту стерилізовану банку викладаємо малину. Висипаємо поверх ягід лимонну кислоту. Включаємо плиту. Вливаємо воду в каструлю і ставимо на конфорку.
  4. Додаємо у воду цукор. Помішуємо його і чекаємо, поки сироп закипить. Варимо ще 3 хвилини.
  5. заливаємо Гарячим сиропом ягоди і лимонну кислоту в банку. Закатуємо тару кришкою. Банку з компотом необхідно охолонути. Перевертаємо банку кришкою вниз і накриваємо теплим пледом або ковдрою.

Приємного апетиту!