Огірки з кетчупом чилі на зиму – 8 рецептів в літрових банках з покроковими фото

Огірки, мариновані з кетчупом чилі, набувають особливий гоструватий смак і пікантність, що вигідно відрізняє їх від приготовлених з класичними маринадами. Щоб зробити їх ще більш гострими, варто додавати при консервації свіжий перець чилі і часник.

Хрусткі огірки з кетчупом чилі в літрових банках

Огірки з гострим кетчупом виходять хрусткими і пікантними, вони відмінно підходять в якості інгредієнта для м’ясних салатів. Крім того, їх можна подавати з іншими різносолами до святкового столу.

Інгредієнти на
2 л.

  • Огірок 500 гр.
  • Вода 500 мл
  • Кетчуп Чілі 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 1 ст. л.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Сіль 1.5 ч. л.
  • Часник 2 зуб.
  • Листя хрону 1 шт.
  • Кріп 2 шт.
  • Листя чорної смородини 2 шт.
  • Перець запашний 2 шт.
  • Петрушка 2 гілочки

Процес приготування:

  1. Як заготовити хрусткі огірки з кетчупом чилі в літрових банках на зиму? Для цієї заготовки вибираємо невеликі щільні огірочки, у яких видаляємо кінчики і кладемо овочі в прохолодну воду приблизно на 3 години.
  2. банки для консервування кладемо кріп, смородиновий лист, петрушку і листя хріну. Туди ж додаємо зубчик очищеного часнику і спеції.
  3. Зверху утрамбовуємо підготовлені овочі і ще трохи кропу і петрушки.
  4. Прокип’ятіть воду і влийте в ємність з огірками, залиште, накривши кришкою, на 10 хвилин. Огіркову воду злийте в сотейник, покладіть туди ж півтори чайні ложки солі, а також дві столові ложки кетчупу чилі і стільки ж цукру. Нагрівайте, поки не закипить, на сильному вогні, а потім зменшіть нагрів до середнього і продовжуйте кип’ятити кілька хвилин. Після цього припиніть нагрівати, додайте оцет і перемішуйте отриманий маринад.
  5. Овочі в банках заливаємо ароматною рідиною до горлечка банки і закорковуємо. Залишаємо перевернуті заготовки в теплому місці, укривши ковдрою. Після того, як повністю охолонуть, переносимо для постійного зберігання в холоді.