Тещин язик з кабачків на зиму – 10 рецептів салату з покроковими фото

Тещин язик з кабачків на зиму – це дуже смачна і яскрава заготівля для домашнього обіду або святкового столу. Такий продукт порадує насиченим смаком і апетитним ароматом. Для приготування використовувати перевірену кулінарну добірку з десяти рецептів салату з покроковими фотографіями.

Салат «Тещин язик» з кабачків на зиму

Салат «Тещин язик» з кабачків на зиму – це яскрава і апетитна заготівля для вашого столу. Готовий продукт порадує соковитістю і насиченим смаком. Його ідеально подавати до гарнірів і гарячих м’ясних страв. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями!

Інгредієнти на
1 л.

  • Кабачок 1 кг
  • Помідори 1 кг
  • Перець болгарський 300 гр.
  • Часник 1 головка
  • Перець чилі 1 шт.
  • Паприка 2 ч. л.
  • Масло рослинне 50 мл
  • Цукор-пісок 25 гр.
  • Оцет яблучний 6% 30 мл
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як заготовити тещин язик з кабачків на зиму? Промиваємо кабачки і очищаємо їх від шкірки.
  2. Розрізаємо плід навпіл і видаляємо м’якоть з насінням.
  3. Підготовлений продукт ріжемо акуратними брусочками.
  4. Промиваємо помідори, розділяємо їх і викладаємо в чашу блендера.
  5. Сюди ж відправляємо шматочки болгарського перцю.
  6. Подрібнюємо вміст заглибним блендером до однорідного стану.
  7. У сотейник або іншу підходящу посуд виливаємо овочеву масу. Додаємо сюди рослинне масло, оцет, додаємо сіль з цукром.
  8. Доповнюємо вміст подрібненими зубчиками часнику і перцем чилі, який попередньо звільняємо від насіння. Висипаємо солодку паприку. Доводимо вміст до кипіння, опускаємо брусочки кабачків і після закипання варимо 30 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи лопаткою.
  9. Готуємо вміст без кришки, щоб волога випаровувалася, і знімаємо з плити.
  10. Розливаємо заготовку за чистим і стерилізованим банкам. Ставимо в каструлю з водою і рушником на дні. Стерилізуємо 15 хвилин після закипання води.
  11. Акуратно дістаємо банки з окропу. Закатуємо, перевертаємо і залишаємо до повного охолодження.
  12. Салат «Тещин язик» з кабачків на зиму готовий. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.

«Тещин язик» з кабачків з помідорами

«Тещин язик» з кабачків з помідорами – це неймовірно яскрава і насичена за смаком заготовка, яка послужить доповненням до багатьох гарячих страв. Також такий продукт можна просто подавати з хлібом в якості окремої холодної закуски. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 1 годину

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 0,5 кг
  • Помідори – 0,5 кг
  • Перець болгарський – 0,5 кг
  • Цукор – 50 гр.
  • Оцет 9% – 35 мл
  • Масло рослинне – 35 мл
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Перець червоний мелений – 5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Помідори добре промиваємо під водою. Видаляємо плодоніжки.

Крок 2. Якщо шкірка овоча задоволена груба, її потрібно зняти. Для цього зробіть хрестоподібні надрізи на плодах і обшпарте їх. Після шкірка легко знімається.

Крок 3. Болгарський перець очищаємо від насіння і розбираємо на невеликі частини.

Крок 4. Очищені помідори і шматочки болгарського перцю прокручуємо через м’ясорубку. Отриману масу викладаємо в каструлю з товстим дном. Додаємо сюди олію, цукор і сіль. Перемішуємо, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Після зменшуємо вогонь і тушкуємо 10 хвилин.

Крок 5. Кабачок очищаємо від шкірки і насіння. Ріжемо плоди акуратними брусочками.

Крок 6. Занурюємо кабачки в масу з помідорів. Тушкуємо на тихому вогні близько 20 хвилин. Періодично помішуємо, щоб овочі не пригоріли.

Крок 7. Відправляємо в масу подрібнений часник і червоний мелений перець. Перемішуємо і тушкуємо ще 7 хвилин.

Крок 8. Виливаємо в заготовку оцет, кип’ятимо пару хвилин і вимикаємо вогонь. Частування розливаємо по простерилизованным банкам. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо в теплий матеріал і залишаємо до повного охолодження.

Крок 9. «Тещин язик» з кабачків з помідорами готовий. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.

«Тещин язик» з кабачків з томатною пастою

«Тещин язик» з кабачків з томатною пастою – це цікавий варіант домашньої заготовки. Такий продукт виходить дуже яскравим і апетитним. Його можна подавати до обіду або в якості окремої холодної закуски. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Перець гострий – 2 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Сіль – 2 ст. л.
  • томатна Паста – 100 мл
  • Вода – 250 мл
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

Крок 1. Томатну пасту розвести у воді. Вливаємо в каструлю і кип’ятимо на повільному вогні. Після вливаємо олію.

Крок 2. Промиваємо болгарський перець очищаємо від насіння, ріжемо тонкою соломкою. Також чинимо з гірким перцем.

Крок 3. Обидва перцю відправляємо в томатну пасту, перемішуємо.

Крок 4. Очищаємо кабачки і нарізаємо дрібними кубиками.

Крок 5. Відправляємо кабачки в загальну масу. Додаємо подрібнений часник, сіль і цукор. Варимо близько 20-30 хвилин після закипання на слабкому вогні, періодично помішуючи.

Крок 6. Стерилізуємо банки-яким зручним способом. Вливаємо сюди гаряче частування, закатуємо і даємо повністю охолонути.

Крок 7. «Тещин язик» з кабачків з томатною пастою готовий. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.

«Тещин язик» з кабачків, помідорів і перцю на зиму

«Тещин язик» з кабачків, помідорів і перцю на зиму – це яскрава і смачна заготівля для вашого домашнього столу. Готове частування порадує своєю соковитістю, пікантністю і апетитним виглядом. Подавайте як самостійне холодну закуску або разом з гарячими обідніми стравами.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг
  • Помідори – 1,5 кг
  • Часник – 100 гр.
  • Перець болгарський – 5 шт.
  • Перець гострий – 2 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Оцет 70% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо болгарський перець. Поділяємо його на частини, видаляємо насіння.

Крок 2. Промиваємо і очищаємо кабачки. Потім овочі ріжемо невеликими кубиками.

Крок 3. З помідорів знімаємо плодоніжки. Після продукт прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 4. Також прокручуємо через м’ясорубку гострий перець.

Крок 5. Подрібнюємо часник. Його також можна прокрутити через м’ясорубку.

Крок 6. Подрібнені овочі викладаємо в каструлю.

Крок 7. Всипаємо в масу вказану кількість цукру.

Крок 8. Додаємо сіль і рослинне масло.

Крок 9. Перемішуємо вміст і ставимо на вогонь.

Крок 10. Варимо суміш 10 хвилин після закипання.

Крок 11. Викладаємо сюди шматочки кабачків.

Крок 12. Перемішуємо і тушкуємо заготовку на слабкому вогні близько 35-40 хвилин після закипання. В кінці вливаємо оцет.

Крок 13. Розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо в плед і залишаємо до повного охолодження.

Крок 14. «Тещин язик» з кабачків, помідорів і перцю на зиму готовий. Прибирайте на зберігання.

Гостра закуска з кабачків «Тещин язик»

Гостра закуска з кабачків «Тещин язик» – це оригінальна закуска, яка доповнить багато гарячі страви або послужить самостійним холодним частуванням. Для нескладного приготування використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2,5 кг
  • Перець болгарський – 1 кг
  • Перець гострий стручковий – 2 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Цукор – 1 склянка
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Часник – 1 головка.
  • Кетчуп томатний – 900 гр.
  • Есенція оцтова – 1 ст. л.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Перець чорний горошок – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо кабачки. Очищаємо їх від шкірки і насіння.

Крок 2. Нарізаємо овоч невеликими кубиками. Відправляємо в каструлю разом з шматочками болгарського перцю.

Крок 3. Дрібно ріжемо гострий перець. Подрібнюємо за допомогою спеціального преса часник. Відправляємо інгредієнти в загальну масу.

Крок 4. Вливаємо сюди кетчуп, додаємо цукор, сіль, спеції і оцтову есенцію.

Крок 5. Перемішуємо вміст, кип’ятимо і тушкуємо на невеликому вогні годину.

Крок 6. Промиваємо і стерилізуємо банки. Виливаємо в них пікантну заготовку. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Гостра закуска з кабачків «Тещин язик» готова. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!

Заготовка з кабачків з часником «Тещин язик»

Заготовка з кабачків з часником «Тещин язик» виходить насиченою та цікавою за смаком. Таке частування точно різноманітить ваш стіл і нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої кулінарної збірки з покроковими фотографіями.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Сіль – 4 гр.
  • Цукор – 4 гр.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Оцет 9% – 30 мл

Процес приготування:

Крок 1. Кабачок очищаємо і нарізаємо його пластинками. Подрібнюємо часник і ріжемо соломкою болгарський перець.

Крок 2. Перекладаємо овочі в каструлю з товстим дном.

Крок 3. Доповнюємо вміст сіллю, цукром і томатною пастою.

Крок 4. Сюди ж виливаємо рослинне масло.

Крок 5. Ставимо заготовку на середній вогонь і тушкуємо після закипання близько 20 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 6. Виливаємо вміст оцет, перемішуємо.

Крок 7. Переливаємо заготовку в стерилізовану банку. Закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.

Крок 8. Заготівля з кабачків з часником «Тещин язик» готова. Можна відносити на зберігання!

«Тещин язик» з кабачків, моркви та помідорів

«Тещин язик» з кабачків, моркви та помідорів – це дуже цікава і апетитна заготівля для вашого столу. Готовий продукт порадує соковитістю і насиченим смаком. Його ідеально подавати до гарнірів і гарячих м’ясних страв. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 0,5 кг
  • Помідори – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Сіль – 0,5 ст.л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Оцет 9% – 25 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Овочі промиваємо і, при необхідності, очищаємо.

Крок 2. Ріжемо невеликими кубиками кабачок. Відправляємо їх у сотейник або іншу підходящу посуд.

Крок 3. Доповнюємо кабачки невеликими шматочками моркви.

Крок 4. Викладаємо сюди четвертинки ріпчастої цибулі.

Крок 5. Ошпарюємо помідори, очищаємо їх від шкірки, ріжемо кубиками і відправляємо до решти інгредієнтів.

Крок 6. Додаємо сюди сіль, цукор і вливаємо олію. Перемішуємо вміст.

Крок 7. Доводимо вміст до кипіння, після тушкуємо близько 20-25 хвилин на слабкому вогні під кришкою. Іноді заготівлю помішуємо. Вливаємо оцет, перемішуємо і вимикаємо вогонь через пару хвилин.

Крок 8. Переливаємо частування в стерилізовану банку. Закриваємо її, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.

Крок 9. «Тещин язик» з кабачків, моркви та помідорів готовий. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.

«Тещин язик» з кабачків і баклажанів на зиму

«Тещин язик» з кабачків і баклажанів на зиму – це апетитна універсальна заготівля для вашого домашнього столу. Готове частування порадує своєю соковитістю і яскравим смаком. Подавайте як самостійне холодну закуску або разом з гарячими обідніми стравами.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1,5 кг
  • Баклажани – 1,5 кг
  • Помідори – 2,5 кг
  • Перець болгарський – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,7 кг
  • Цукор – 1 склянка
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 6 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні овочі. Ретельно промиваємо їх під водою.

Крок 2. Помідори прокручуємо через м’ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера. Викладаємо в каструлю з товстим дном.

Крок 3. Також подрібнюємо половину кабачків.

Крок 4. Другу половину нарізаємо невеликими брусочками. Відправляємо їх в загальну масу.

Крок 5. Сюди ж викладаємо баклажани. Їх також ріжемо брусочками або кубиками.

Крок 6. Викладаємо четвертинки цибулі і шматочки болгарського перцю.

Крок 7. Засипаємо сіллю, цукром. Заливаємо рослинним маслом.

Крок 8. Ставимо заготовку на плиту. Доводимо до кипіння на середньому вогні.

Крок 9. Після варимо близько 15-20 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 10. Виливаємо в масу оцет, перемішуємо і розливаємо по стерилізованим банкам. Закатуємо, перевертаємо догори дном, прикриваємо рушником і залишаємо до повного охолодження.

Крок 11. «Тещин язик» з кабачків і баклажанів на зиму готовий. Можна відносити на зберігання!

«Тещин язик» з кабачків без оцту

«Тещин язик» з кабачків без оцту порадує вас цікавим смаком і гарним зовнішнім виглядом. Щоб приготувати таку яскраву заготовку на тривале зберігання, використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Ваші близькі та гості оцінять яскравий смак частування.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг
  • Морква – 5 шт.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Часник – 100 гр.
  • томатний Сік – 1 л
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Цукор – 1 склянка
  • Сіль – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо кабачки і нарізаємо тонкими півкільцями.

Крок 2. Очищену моркву, часник і гострий перець необхідно подрібнити.

Крок 3. Робимо це в блендері або пропускаємо через м’ясорубку.

Крок 4. Виливаємо В каструлю олію.

Крок 5. Додаємо вказану кількість солі.

Крок 6. Відміряємо і всипаємо цукор. Перемішуємо і кип’ятимо.

Крок 7. Сюди відправляємо кабачки. Тушкуємо, поки вони не почнуть пускати сік.

Крок 8. Відправляємо в каструлю подрібнені овочі.

Крок 9. Кип’ятимо заготівлю і варимо близько 30 хвилин на невеликому вогні, постійно помішуючи. Потім частування розливаємо по стерилізованим банкам. Закатуємо і даємо їм повністю охолонути.

Крок 10. «Тещин язик» з кабачків без оцту готовий. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!

«Тещин язик» з кабачків з кетчупом

«Тещин язик» з кабачків з кетчупом – це яскрава за смаком закуска, яка доповнить багато гарячі страви або послужить самостійним холодним частуванням. Для нескладного приготування використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Часник – 100 гр.
  • Морква – 3 шт.
  • Кетчуп – 500 мл
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Цукор – 1 склянка
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 125 мл

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо кабачки під водою і ріжемо їх акуратними кільцями.

Крок 2. Очищаємо зубчики часнику. Перець чилі промиваємо і очищаємо від насіння.

Крок 3. З’єднуємо часник і гострий перець в блендері. Перемелюємо до отримання однорідної кашки.

Крок 4. У каструлю додаємо подрібнені овочі, кетчуп, олія, цукор і оцет.

Крок 5. Всипаємо вказану кількість солі.

Крок 6. Додаємо подрібнений часник і все добре перемішуємо. Кип’ятимо маринад на невеликому вогні.

Крок 7. У киплячий маринад з кетчупом викладаємо кабачки.

Крок 8. Сюди ж додаємо терту моркву.

Крок 9. Перемішуємо і тушкуємо після закипання 25 хвилин на повільному вогні.

Крок 10. Розливаємо частування по стерилізованим банкам, закочує їх і даємо повністю охолонути.

Крок 11. «Тещин язик» з кабачків з кетчупом готовий. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.