Тещин язик з кабачків на зиму – 10 рецептів салату з покроковими фото

Тещин язик з кабачків на зиму – це дуже смачна і яскрава заготівля для домашнього обіду або святкового столу. Такий продукт порадує насиченим смаком і апетитним ароматом. Для приготування використовувати перевірену кулінарну добірку з десяти рецептів салату з покроковими фотографіями.

Салат «Тещин язик» з кабачків на зиму

Салат «Тещин язик» з кабачків на зиму – це яскрава і апетитна заготівля для вашого столу. Готовий продукт порадує соковитістю і насиченим смаком. Його ідеально подавати до гарнірів і гарячих м’ясних страв. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями!

Інгредієнти на
1 л.

  • Кабачок 1 кг
  • Помідори 1 кг
  • Перець болгарський 300 гр.
  • Часник 1 головка
  • Перець чилі 1 шт.
  • Паприка 2 ч. л.
  • Масло рослинне 50 мл
  • Цукор-пісок 25 гр.
  • Оцет яблучний 6% 30 мл
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як заготовити тещин язик з кабачків на зиму? Промиваємо кабачки і очищаємо їх від шкірки.
  2. Розрізаємо плід навпіл і видаляємо м’якоть з насінням.
  3. Підготовлений продукт ріжемо акуратними брусочками.
  4. Промиваємо помідори, розділяємо їх і викладаємо в чашу блендера.
  5. Сюди ж відправляємо шматочки болгарського перцю.
  6. Подрібнюємо вміст заглибним блендером до однорідного стану.
  7. У сотейник або іншу підходящу посуд виливаємо овочеву масу. Додаємо сюди рослинне масло, оцет, додаємо сіль з цукром.
  8. Доповнюємо вміст подрібненими зубчиками часнику і перцем чилі, який попередньо звільняємо від насіння. Висипаємо солодку паприку. Доводимо вміст до кипіння, опускаємо брусочки кабачків і після закипання варимо 30 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи лопаткою.
  9. Готуємо вміст без кришки, щоб волога випаровувалася, і знімаємо з плити.
  10. Розливаємо заготовку за чистим і стерилізованим банкам. Ставимо в каструлю з водою і рушником на дні. Стерилізуємо 15 хвилин після закипання води.
  11. Акуратно дістаємо банки з окропу. Закатуємо, перевертаємо і залишаємо до повного охолодження.
  12. Салат «Тещин язик» з кабачків на зиму готовий. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.