Лечо з перцю, помідорів, моркви та цибулі на зиму – це яскраве і апетитне частування для вашого столу. Такий продукт можна просто їсти з хлібом або подавати до столу з гарячими гарнірами. Використовуйте для цього перевірену кулінарну ідею з семи смачних рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Лечо з перцю, помідорів, моркви та цибулі на зиму
Лечо з перцю, помідорів, моркви та цибулі на зиму виходить неймовірно соковитим і апетитним. Овочеве частування можна подавати до столу в якості самостійної закуски або разом із гарячими стравами. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Інгредієнти на
1.3 л.
- Перець болгарський ½ кг
- Помідори 1.5 кг
- Цибуля ріпчаста ½ кг
- Моркву ½ кг
- Цукор-пісок 100 гр.
- Сіль 50 гр.
- Часник 1 головка
- Томатний соус 250 гр.
- Оцет столовий 9% 6 ст. л.
- Масло рослинне 100 мл
Процес приготування:
- Приготуємо лечо з перцю, помідорів, моркви та цибулі на зиму. Підготуємо необхідні овочі та інші продукти за списком.
- Добре промиваємо помідори і надрізаємо їх хрест-навхрест.
- Ошпарюємо овочі і після остуджуємо. Далі необхідно зняти шкірку.
- Очищені помідори ріжемо на невеликі шматочки.
- Дрібно рубаємо очищений від лушпиння ріпчасту цибулю.
- З болгарських перців видаляємо плодоніжки і насіння. Овоч обробляємо на шматочки.
- На дрібні частини ріжемо моркву можна натерти на тертці.
- Помідори і болгарський перець відправляємо в каструлю з товстим дном. Вливаємо томатний соус і перемішуємо. Тушкуємо на помірному вогні близько 25 хвилин.
- Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Відправляємо в неї цибулю і моркву. Тушкуємо до м’якості, помішуючи.
- Відправляємо обсмажені овочі в каструлю. Додаємо часник, який попередньо ріжемо тонкими скибочками. Додаємо цукор, сіль, оцет і рослинне масло. Перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 20.
- Розкладаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном і даємо повністю охолонути.
- Лечо з перцю, помідорів, моркви та цибулі на зиму готово. Прибирайте на зберігання!
Лечо з болгарського перцю, помідорів, моркви, цибулі та оцту на зиму
Лечо з болгарського перцю, помідорів, моркви, цибулі та оцту на зиму виходить неймовірно соковитим і цікавим за смаком. Подавайте частування з гарячими гарнірами, м’ясними або рибними стравами. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,6 кг
- Моркву – 0,6 кг
- Помідори – 1,7 кг
- Масло рослинне – 100 мл
- Оцет 9% – 90 мл
- томатна Паста – 3 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 200 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Розповідаємо, як заготовити лечо з болгарського перцю, помідорів, моркви, цибулі та оцту на зиму. Промиваємо болгарські перці, очищаємо їх від плодоніжок і насіння.
Крок 2. Промиваємо помідори і подрібнюємо їх за допомогою блендера.
Крок 3. Очищаємо цибулю й ріжемо тонкими півкільцями.
Крок 4. Очищаємо моркву натираємо на крупній тертці. Можна подрібнити в блендері.
Крок 5. Масу з помідорів перетираємо через сито і переливаємо в каструлю. Доповнюємо томатною пастою, рослинним маслом, сіллю і цукром. Кип’ятимо на помірному вогні.
Крок 6. Викладаємо сюди цибулю, перемішуємо і тушкуємо близько 5-7 хвилин.
Крок 7. Додаємо подрібнену моркву. Готуємо все разом ще 30 хвилин.
Крок 8. Вливаємо в масу столовий оцет.
Крок 9. Ріжемо на частини болгарський перець і викладаємо в загальну масу.
Крок 10. Тушкуємо близько 20 хвилин, помішуючи.
Крок 11. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути.
Крок 12. Лечо з болгарського перцю, помідорів, моркви, цибулі та оцту на зиму готово. Можна відправляти на зберігання.
Лечо з перцю, моркви, цибулі, помідорів і часнику на зиму
Лечо з перцю, моркви, цибулі, помідорів і часнику на зиму виходить неймовірно соковитим і ароматним. Апетитне частування можна подавати до столу в якості самостійної закуски або разом із гарячими стравами. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Перець болгарський зелений – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Морква – 0,5 кг
- Помідори – 1 кг
- Часник – 1 головка.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 120 гр.
- Оцет яблучний – 30 мл
- Перець чилі – за смаком.
- лавровий Лист – за смаком.
- Паприка солодка мелена – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Почнемо приготування лечо з перцю, моркви, цибулі, помідорів і часнику на зиму з підготовки овочів. Подрібнюємо цибулю з часником і тушкуємо в сковороді з рослинним маслом до м’якості.
Крок 2. Доповнюємо овочі дрібною соломкою моркви. Можна додати подрібнений перець чилі (за бажанням). Перемішуємо.
Крок 3. Приєднуємо до овочів шматочки болгарського перцю. Продовжуємо тушкувати до м’якості овочів на середньому вогні.
Крок 4. Ошпарюємо помідори, остуджуємо їх і очищаємо від шкірки. Овоч подрібнюємо в блендері і отриману масу перелити в сковороду з овочами.
Крок 5. Доповнюємо заготівлю сіллю, цукром, спеціями і яблучним оцтом.
Крок 6. Перемішуємо частування і тушкуємо на невеликому вогні близько 40 хвилин.
Крок 7. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам. У кожну банку вливаємо по ложці рослинного масла, яке попередньо кип’ятимо. Закриваємо кришками, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 8. Лечо з перцю, моркви, цибулі, помідорів і часнику на зиму готово. Прибирайте на зберігання!
Лечо з кабачками, морквою і цибулею на зиму
Лечо з кабачками, морквою і цибулею на зиму виходить напрочуд ніжним і апетитним. Подавайте яскравий овочевий продукт з гарячими гарнірами, м’ясними або рибними стравами. Для заготівлі на тривале зберігання беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порції – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Кабачок – 2 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Масло рослинне – 50 мл
- Оцет 9% – 30 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1,5 ч. л.
- Трави сушені – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо продукти для заготівлі лечо з кабачками, морквою і цибулею на зиму.
Крок 2. Виливаємо рослинне масло в каструлю з товстим дном. Відправляємо сюди подрібнену цибулю та моркву. Обсмажуємо овочі на середньому вогні.
Крок 3. Кабачок очищаємо і ріжемо кубиками. Відправляємо в каструлю з цибулею і морквою.
Крок 4. Сюди ж відправляємо шматочки болгарського перцю, який попередньо очищаємо від насіння.
Крок 5. Помідори подрібнюємо ножем або в блендері. Викладаємо масу в каструлю з іншими овочами.
Крок 6. Доповнюємо масу сіллю, цукром і сушеними травами.
Крок 7. Перешиваємо частування і тушкуємо 40 хвилин на невеликому вогні, постійно помішуючи. В кінці вливаємо оцет. Готовий продукт розливаємо по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути.
Крок 8. Лечо з кабачками, морквою і цибулею на зиму готово. Забирайте заготовки на зберігання в прохолодне місце.
Лечо без оцту з помідорами, перцем, морквою і цибулею
Лечо без оцту з помідорами, перцем, морквою і цибулею – це яскрава домашня заготовка, яка цікаво доповнить багато гарячі страви. Також таке частування можна просто їсти з чорним хлібом. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 1 кг
- Помідори – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Морква – 4 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Часник – 4 зубчики.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Ділимося рецептом приготування лечо без оцту з помідорами, перцем, морквою і цибулею. Подрібнюємо помідори, попередньо очистивши їх від шкірки. Кип’ятимо масу в каструлі і тушкуємо близько 20 хвилин під кришкою. Додаємо сюди сіль і цукор.
Крок 2. Очищаємо моркву. Промиваємо інгредієнт і подрібнюємо за допомогою терки.
Крок 3. Ріпчасту цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Відправляємо його в томатну масу разом з тертою морквиною.
Крок 4. Промиваємо перці і видаляємо з них все насіння.
Крок 5. Очищені перці ріжемо невеликою соломкою.
Крок 6. Підсмажуємо цибулю з морквою в томатній масі близько 20 хвилин.
Крок 7. Сюди ж відправляємо шматочки болгарських перців. Перемішуємо і тушкуємо ще 20 хвилин.
Крок 8. Додаємо подрібнений часник, вливаємо олію і готуємо близько 5 хвилин.
Крок 9. Готовий продукт розливаємо по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном і даємо повністю охолонути.
Крок 10. Лечо без оцту з помідорами, перцем, морквою і цибулею готово. Прибирайте на зберігання.
Лечо з баклажанами, морквою і цибулею на зиму
Лечо з баклажанами, морквою і цибулею на зиму порадує вас апетитним виглядом, насиченим смаком і ароматом. Його можна подавати як самостійну закуску або разом з гарячими гарнірами. Для приготування в банках використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Баклажани – 2 кг
- Перець болгарський – 500 гр.
- Морква – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 5 шт.
- Помідори – 1 кг
- Часник – 5 зубчиків.
- Оцет 9% – 100 мл
- Масло рослинне – 1 ст.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – 0,5 склянки
Процес приготування:
Крок 1. Починаємо заготівлю лечо з баклажанами, морквою і цибулею на зиму. Ріжемо півкільцями цибулю і натираємо на крупній тертці моркву. Тушкуємо овочі в склянці олії близько 5 хвилин.
Крок 2. Баклажани ріжемо невеликими брусочками, подрібнюємо болгарські перці.
Крок 3. Промиваємо помідори і подрібнюємо їх у блендері.
Крок 4. До цибулі з морквою викладаємо баклажани, перці і масу з помідорів. Доповнюємо овочі сіллю, цукром. Перемішуємо, доводимо до кипіння й тушкуємо на невеликому вогні під кришкою близько 30 хвилин.
Крок 5. Доповнюємо масу подрібненим часником, оцтом і готуємо ще 10 хвилин.
Крок 6. Готовий продукт розливаємо по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Лечо з баклажанами, морквою і цибулею на зиму готово. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.
Лечо з перцю, помідорів, рису, моркви та цибулі на зиму
Лечо з перцю, помідорів, рису, моркви та цибулі на зиму виходить неймовірно соковитим і поживним. Овочеве частування можна подавати до столу в якості самостійної закуски або разом із гарячими стравами. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 0,5 кг
- Рис – 150 гр.
- Помідори – 2 кг
- Морква – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
- Цукор – 50 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 150 мл
- Оцтова есенція 70% – 1 ч. л.
- Часник – 3 зубчики.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Паприка мелена – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для заготівлі лечо з перцю, помідорів, рису, моркви та цибулі на зиму.
Крок 2. Стерилізуємо банки-яким зручним способом. Кип’ятимо кришки.
Крок 3. Промиваємо помідори, видаляємо з них плодоніжки і подрібнюємо овочі в блендері.
Крок 4. Томатну масу переливаємо в каструлю. Доповнюємо цукром, сіллю і рослинним маслом. Кип’ятимо і варимо 5 хвилин на невеликому вогні, накривши кришкою.
Крок 5. Очищаємо моркву натираємо на тертці.
Крок 6. Очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю та нарізаємо його кубиками.
Крок 7. Звільняємо від насіння болгарські перці, обробляємо їх соломкою.
Крок 8. В томатну масу кладемо цибулю, моркву і перець. Знову кип’ятимо і після варимо 20 хвилин.
Крок 9. Викладаємо в каструлю промитий рис, подрібнений часник, паприку і лавровий листок. Знову кип’ятимо заготівлю і варимо 10 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 10. Вливаємо сюди оцет, перемішуємо і варимо ще 5 хвилин. Видаляємо лавровий лист.
Крок 11. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 12. Лечо з перцю, помідорів, рису, моркви та цибулі на зиму готово. Прибирайте на зберігання!