Лечо з перцю, помідорів, моркви та цибулі на зиму – 7 смачних рецептів з покроковими фото

Лечо з перцю, помідорів, моркви та цибулі на зиму – це яскраве і апетитне частування для вашого столу. Такий продукт можна просто їсти з хлібом або подавати до столу з гарячими гарнірами. Використовуйте для цього перевірену кулінарну ідею з семи смачних рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Лечо з перцю, помідорів, моркви та цибулі на зиму

Лечо з перцю, помідорів, моркви та цибулі на зиму виходить неймовірно соковитим і апетитним. Овочеве частування можна подавати до столу в якості самостійної закуски або разом із гарячими стравами. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
1.3 л.

  • Перець болгарський ½ кг
  • Помідори 1.5 кг
  • Цибуля ріпчаста ½ кг
  • Моркву ½ кг
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Сіль 50 гр.
  • Часник 1 головка
  • Томатний соус 250 гр.
  • Оцет столовий 9% 6 ст. л.
  • Масло рослинне 100 мл

Процес приготування:

  1. Приготуємо лечо з перцю, помідорів, моркви та цибулі на зиму. Підготуємо необхідні овочі та інші продукти за списком.
  2. Добре промиваємо помідори і надрізаємо їх хрест-навхрест.
  3. Ошпарюємо овочі і після остуджуємо. Далі необхідно зняти шкірку.
  4. Очищені помідори ріжемо на невеликі шматочки.
  5. Дрібно рубаємо очищений від лушпиння ріпчасту цибулю.
  6. З болгарських перців видаляємо плодоніжки і насіння. Овоч обробляємо на шматочки.
  7. На дрібні частини ріжемо моркву можна натерти на тертці.
  8. Помідори і болгарський перець відправляємо в каструлю з товстим дном. Вливаємо томатний соус і перемішуємо. Тушкуємо на помірному вогні близько 25 хвилин.
  9. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Відправляємо в неї цибулю і моркву. Тушкуємо до м’якості, помішуючи.
  10. Відправляємо обсмажені овочі в каструлю. Додаємо часник, який попередньо ріжемо тонкими скибочками. Додаємо цукор, сіль, оцет і рослинне масло. Перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 20.
  11. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном і даємо повністю охолонути.
  12. Лечо з перцю, помідорів, моркви та цибулі на зиму готово. Прибирайте на зберігання!