Салат з капусти, перцю і помідорів на зиму – 5 покрокових рецептів з фото

Салат з капусти, перцю і помідорів на зиму – оригінальна заготовка з набору корисних і свіжих овочів, комбінація яких може бути різною. Готують салат восени, коли капуста найбільш ніжна і біла. Помідори вибирають з щільною м’якоттю, а солодкий перець можна вибрати різного кольору. Нарізка овочів для салату довільна, а стерилізація обов’язкова.

Салат з капусти, перцю і помідорів на зиму в банках

Гарним доповненням до зимової заготівлі капусти завжди є помідори з болгарським перцем. Готуємо салат в банках, як самому зручному способі зберігання консервації і без варіння овочів, в результаті чого зберігається приємний хрусткий смак. Використовують такий салат і як закуску, і як заправку до супу.

Інгредієнти на
4 л.

  • Капуста білоголова 1.5 кг
  • Перець болгарський 500 гр.
  • Помідор 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 500 гр.
  • Морква 500 гр.
  • Масло рослинне 200 мл
  • Сіль 50 гр.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Оцет столовий 9% 80 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити салат з капусти, перцю і помідорів на зиму в банках? Насамперед підготуйте овочі необхідні для цього салату. Вилок капусти очистіть від зовнішніх листя. У перцю видаліть насіння з перегородками. Очистіть від лушпиння цибулі. Шкірку з моркви зніміть овочечисткою. У помідорів видалити підстави плодоніжок. Овочі добре промити.
  2. Потім приступайте до подрібнення підготовлених овочів. На тонку соломку перець нашаткуйте.
  3. На тонкі чверть колечка нашаткуйте цибулини.
  4. наріжте Часточками помідори. Частину насіння можете видалити чайною ложечкою. Морква подрібніть по своєму смаку на крупній або корейської тертці.
  5. нашаткуйте Тонкою соломкою капусту.
  6. У окрему глибоку посуд покладіть всю овочеву нарізку і додайте до неї у вказаній в рецепті розрахунку сіль, цукор, олія, масло і оцет.
  7. Потім руками овочі акуратно і не розминаючи їх перемішайте. Посуд прикрийте серветкою і залиште салат на одну годину, щоб овочі промариновались. За цей час салат рукою 2-3 рази перемішайте.
  8. Банки і кришки для салату просто помийте. Через годину маринування салат щільно укладіть в підготовлені банки і стерилізуйте протягом 40 хвилин за загальними правилами стерилізації. Потім банки з салатом щільно закупорьте, остудіть в перевернутому вигляді і під махровим рушником. Такий салат добре зберігається і в домашніх умовах.

Вдалих і смачних заготовок!