Обліпиха без варіння з цукром на зиму – 4 рецепти з покроковими фото

Обліпиха – цінна і смачна ягода. Її не дуже зручно їсти в свіжому вигляді, але з неї виходять відмінні заготовки на зиму. Щоб запастися нею на зиму, скористайтесь 4 підібраними нами рецептами.

Обліпиха з цукром, протерта блендером на зиму без варіння

Цілющі властивості обліпихи обумовлені високим вмістом вітамінів С, В, К, Е і РР, а також різних макроелементів, органічних кислот. Найпростіший спосіб заготівлі цих ягід на зиму – це приготувати перетерту обліпиху з цукром.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Обліпиха 1 кг
  • Цукор-пісок 1.5 кг
  • Вода 100 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити обліпиху без варіння з цукром на зиму? Ягоди переберіть, добре промийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.
  2. Ягоди подрібніть блендером або прокрутіть через м’ясорубку.
  3. Додайте в ягідну масу цукор, перемішайте.
  4. Перемішуйте подрібнену обліпиху з цукром до тих пір, поки цукор не розчиниться.
  5. Потім отриману масу розкладіть по сухим стерилізованим банкам. Кришки для заготовок прокип’ятіть. Щільно закрийте банки з ягідної масою кришками. Зберігайте заготовку в холодному місці.

Приємного апетиту!