Конфітюр з полуниці – 5 рецептів на зиму з фото покроково

Конфітюр з полуниці — це заготівля, яка за своєю консистенцією нагадує варення і желе, однак нерідко являє собою десерт на основі полуничного соку з цілими ягодами. Конфітюр добре додавати до випічці або десертів з йогурту або сиру, а також в якості добавки до чаю або кави.

Смачний конфітюр з полуниць на зиму з желатином

Конфітюр з полуниці виходить яскравого кольору з ніжним смаком ягід і ароматом літа. Його можна подавати до морозива, десертів з кисломолочного сиру або випічці. Желатин допомагає конфитюру зберігати консистенцію желе.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Полуниця 1 кг
  • Цукор-пісок 600 гр.
  • Желатин 10 гр.
  • Лимонна кислота ½ ч. л.
  • Вода 50 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити конфітюр з полуниць на зиму? Ягоди промити, прибрати зіпсовані, видалити всі плодоніжки і листочки. Скласти полуницю в ємність, засипати цукром і залишити на кілька годин, щоб ягоди пустили сік.
  2. Нагрівати полунично-цукрову масу на повільному вогні, але не дозволяти їй кипіти. Потім акуратно перемішати полуницю і залишити в теплому місці на годину.
  3. Після цього блендером перетворити масу в пюре, довести його до кипіння, знімаючи пінку, проварити близько 5 хвилин і залишити в теплі ще на годину.
  4. Желатин розпустити в прохолодній воді, потім полуничне пюре поставити на слабкий вогонь і розчинити в ньому желатин. Додати лимонну кислоту, добре перемішати масу і не дозволяти їй кипіти після того, як у неї був доданий желатин.
  5. Конфітюр з полуниці в гарячому вигляді розлити по скляним банкам і щільно закупорити. Зберігати після охолодження в прохолодному темному місці.