Повидло з яблук на зиму – проста і дуже смачна домашня заготовка. Ласощі можна подавати до чаю або використовувати як начинку для пирогів і пиріжків. Приготуйте частування на зиму за простими рецептами з покроковим описом процесу. Використовуйте підбірку з 10 яскравих кулінарних ідей.
Густе повидло з яблук в домашніх умовах
Яскраве густе повидло з яблук легко приготувати в домашніх умовах. Ласощі порадує своїм смаком і універсальним застосуванням. Його можна подавати разом з чаєм або використовувати як начинку для випічки.
Інгредієнти на
0.5 л.
- Яблука 1 кг
- Цукор-пісок-3 склянки
- Вода 100 мл
Процес приготування:
- Щоб заготовити повидло з яблук на зиму, очищаємо яблука від шкірки, крупно ріжемо. Далі перекладаємо в каструлю з товстим дном. Заливаємо водою і ставимо на плиту. Готуємо приблизно 30 хвилин.
- Після того, як продукт розвариться, розтираємо його через дрібне сито.
- Вмішуємо в отримане пюре цукор.
- Знову ставимо заготовку на плиту. Готуємо, помішуючи на повільному вогні, до одержання густої маси. На це піде близько 1 години.
- Гаряче яблучне повидло відразу переливаємо в стерилізовану банку, закриваємо кришкою, охолодити і зберігати в холодному місці.

Як приготувати яблучне повидло через м’ясорубку?
Щоб домашнє повидло з яблук вийшло ніжним, використовуйте в процесі приготування м’ясорубку. Яскраве частування стане чудовою начинкою для пирогів або пиріжків.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Яблуко – 1 кг
- Цукор – 1,5 склянки
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
1. Промиваємо і очищаємо від шкірки яблука. Залишилися плоди дрібно нарізаємо.
2. У сотейник вливаємо воду.
3. Сюди ж відправляємо яблука. Проварюємо їх близько 7 хвилин.
4. Готову масу прокручуємо через м’ясорубку і повертаємо назад.
5. Доповнюємо заготівлю цукром. Ретельно вимішуємо.
6. Ставимо посуд з вмістом на плиту. Кип’ятимо і варимо ще 20-30 хвилин. Регулярно помішуємо і стежимо, щоб продукт не пригорав.
7. Ніжне яблучне повидло готово. Його можна зберігати в скляних банках в прохолодному місці.
Домашнє яблучне повидло на зиму з допомогою блендера
Ніжне яблучне повидло виходить з допомогою блендера. Використовуйте простий кулінарний рецепт, порадуйте себе і близьких смачними ласощами. Можна подавати до чаю в якості десерту.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Яблуко – 1 кг
- Цукор – 2 склянки
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
1. Перебираємо яблука, а потім старанно промиваємо їх.
2. Знімаємо шкірку і вирізаємо серцевину. Залишилися плоди нарізаємо і кладемо в каструлю.
3. Вливаємо воду і развариваем масу близько 40 хвилин.
4. Отриману суміш подрібнюємо заглибним блендером.
5. Засипаємо масу цукром і знову ставимо на плиту.
6. Варимо ласощі ще стільки ж на слабкому вогні. Періодично помішуємо і стежимо, щоб частування не підгоряло.
7. Ніжне однорідне готове повидло. Переливати його в підготовлену банку і закривайте кришкою.
Дуже смачне повидло з ранеток в домашніх умовах
З яскравих і смачних ранеток можна приготувати густе домашнє варення. Оцініть кулінарну ідею! Готовий продукт приємно здивує своїм ароматом і привабливим виглядом.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Яблука ранетки – 1 кг
- Цукор – 2,5 склянки
- Вода – 1 склянка
- Кориця мелена – на смак.
Процес приготування:
1. Вибираємо ранетки і промиваємо їх під водою.
2. Далі плоди ділимо на невеликі часточки. Серцевину акуратно вирізаємо.
3. У каструлю вливаємо воду і всипаємо цукор. Варимо до утворення однорідного сиропу.
4. Занурюємо в гарячу рідину яблучні шматочки.
5. Кип’ятимо вміст і варимо 20 хвилин.
6. Даємо частування охолонути і повторюємо процедуру з варкою. У процесі додаємо корицю.
7. Готову масу збиваємо блендером.
8. Відправляємо повидло з ранеток в підготовлені банки. Закриваємо кришками і ставимо на зберігання.
Простий і смачний спосіб приготування повидла з яблук в мультиварці
Простий і швидкий спосіб приготувати смачне яблучне повидло – в мультиварці. Беріть на замітку оригінальну кулінарну ідею. Використовуйте готове ласощі для приготування домашніх десертів.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 1 год
Порцій – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Яблуко – 1,5 кг
- Цукор – 2 склянки
Процес приготування:
1. Перебираємо і промиваємо яблука.
2. Далі нарізаємо продукт часточками, акуратно видаливши серцевину. Шкірку знімати необов’язково. Занурюємо шматочки в чашу блендера.
3. Подрібнюємо яблука до стану кашки.
4. Викладаємо фруктову заготовку в чашу мультиварки і засипаємо цукром.
5. Залишаємо до виділення соку. В процесі кілька разів перемішуємо масу лопаткою.
6. Закриваємо заготівлю кришкою і включаємо режим «гасіння» на 1 годину.
7. Готове повидло розливаємо по скляним стерилізованим банкам, закриваємо їх кришками, остуджуємо і ставимо на зберігання.
Повидло з яблук зі згущеним молоком «Неженка» на зиму
Оригінальний десерт для вашого домашнього столу – яблучне повидло «Неженка» зі згущеним молоком. Таке частування сподобається і дорослим, і дітям. Використовуйте рецепт для ваших зимових заготовок.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Яблуко – 2 кг
- Молоко згущене – 400 мл
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
1. Підготуємо інгредієнти. Яблука добре промиваємо.
2. Далі акуратно видаляємо серцевину, решту ділимо на дрібні часточки.
3. Занурюємо продукт в каструлю з водою.
4. Кип’ятимо і варимо вміст близько 20 хвилин.
5. Далі заготівлю подрібнюємо заглибним блендером. Повинна вийти ніжна кашка.
6. Поступово вводимо згущене молоко і продовжуємо збивати.
7. Відправляємо заготівлю назад на плиту і доводимо до кипіння.
8. Смачне повидло з яблук і згущеного молока готово. Розливайте по банкам і закрийте кришками.
Ніжне повидло з яблук і груш для тривалого зберігання
Домашнє повидло з яблук і груш виходить ніжним і ароматним. Янтарне ласощі складе відмінну компанію чаювання, також з нього можна готувати десерти. Спробуйте!
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Яблуко – 1 кг
- Груша – 1 кг
- Лимон – 1 шт.
- Цукор – 2 склянки
Процес приготування:
1. Промиваємо яблука і груші. Нарізаємо їх невеликими шматочками. Акуратно видаляємо серцевину.
2. Занурюємо підготовлені фрукти в загальну каструлю.
3. Варимо вміст на повільному вогні до м’якого стану. На це піде приблизно 30 хвилин.
4. Знімаємо цедру з лимона і вичавлюємо сік.
5. Відварені фрукти розтираємо через сито і доповнюємо їх цедрою з соком.
6. Переливаємо суміш назад в каструлю. Доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні до загусання.
7. Додаємо цукор і продовжуємо вимішувати лопаткою.
8. Тушкуємо вміст близько 40 хвилин.
9. Гаряче ласощі перелити в підготовлену скляну банку.
10. Закриваємо повидло з яблук і груш кришкою. Готово!
Домашнє повидло з яблук з корицею на зиму
Ароматне яблучне повидло виходить з додаванням кориці. Простий рецепт дозволить отримати смачні ласощі, яке нікого не залишить байдужим. Беріть на замітку.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Яблуко – 3 кг
- Кориця мелена – 1 ч. л.
- Цукор – 4 склянки
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
1. Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
2. Яблука промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками. Подрібнюємо їх у блендері.
3. Отриману кашку перекладаємо в каструлю і доповнюємо соком свіжого лимона.
4. Додаємо сюди цукор і старанно перемішуємо лопаткою. Ставимо на плиту і варимо на повільному вогні 30 хвилин.
5. Доповнюємо масу корицею. Знову перемішуємо і знімаємо з вогню.
6. Ароматне яблучне повидло з корицею готово. Розкладайте по підготовленим банкам і закрийте кришками.
Простий рецепт яблучного повидла з лимоном на зиму
Цікаве за смаком яблучне повидло виходить з додаванням лимона. Ласощі порадує яскравим виглядом і цитрусовим ароматом. Відмінне доповнення до чаю в зимовий час!
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Яблуко – 1,7 кг
- Цукор – 1 кг
- Вода – 1 склянка
- Лимон – 0,5 шт.
Процес приготування:
1. Старанно промиваємо яблука, звільняємо їх від серцевини, а після нарізаємо а невеликими шматочками.
2. Викладаємо продукт в каструлю з товстим дном. Заливаємо водою і тримаємо на помірному вогні близько 30-40 хвилин, періодично помішуючи.
3. Далі заготівлю розтираємо через сито і знову відправляємо в каструлю разом з цукром. Варимо на тихому вогні ще стільки ж. Регулярно помішуємо.
4. Вичавлюємо з половинки лимона сік і, за бажанням, знімаємо цедру. В процесі відправляємо інгредієнти в гарячу масу.
5. Ароматне повидло з яблук і лимона готово. Розливайте його по стерилізованим банкам, охолоджуйте і прибирайте на зберігання.
Покроковий рецепт приготування повидла з яблук з апельсином
Яскраве яблучне повидло з апельсиновим смаком і ароматом легко приготувати в домашніх умовах. Беріть на замітку простий кулінарний рецепт, порадуйте близьких смачними ласощами.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Яблуко – 1 кг
- Апельсин – 1 шт.
- Вода – 1,5 склянки
- Цукор коричневий – 1 склянка
- Кориця мелена – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками. Занурюємо продукт в каструлю або мультиварку. Вливаємо півсклянки води і варимо 30 хвилин.
2. Яблучну шкірку в окремому посуді заливаємо склянкою води і кип’ятити близько 20 хвилин.
3. В цей час з знімаємо цедру апельсина і вичавлюємо сік.
4. Відварену шкірку проціджуємо. Використовувати будемо тільки ароматну рідину.
5. Яблука ж подрібнюємо блендером, після чого доповнюємо їх фруктовим відваром, цукром, корицею, цедрою і лимонним соком.
6. Розмішуємо масу і тушкуємо на повільному вогні ще 30-40 хвилин.
7. Ароматне повидло з яблук з апельсином готово. Можна розподіляти по банкам.