Повидло з яблук на зиму – 10 простих рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Повидло з яблук на зиму – проста і дуже смачна домашня заготовка. Ласощі можна подавати до чаю або використовувати як начинку для пирогів і пиріжків. Приготуйте частування на зиму за простими рецептами з покроковим описом процесу. Використовуйте підбірку з 10 яскравих кулінарних ідей.

Густе повидло з яблук в домашніх умовах

Яскраве густе повидло з яблук легко приготувати в домашніх умовах. Ласощі порадує своїм смаком і універсальним застосуванням. Його можна подавати разом з чаєм або використовувати як начинку для випічки.

Інгредієнти на
0.5 л.

  • Яблука 1 кг
  • Цукор-пісок-3 склянки
  • Вода 100 мл

Процес приготування:

  1. Щоб заготовити повидло з яблук на зиму, очищаємо яблука від шкірки, крупно ріжемо. Далі перекладаємо в каструлю з товстим дном. Заливаємо водою і ставимо на плиту. Готуємо приблизно 30 хвилин.
  2. Після того, як продукт розвариться, розтираємо його через дрібне сито.
  3. Вмішуємо в отримане пюре цукор.
  4. Знову ставимо заготовку на плиту. Готуємо, помішуючи на повільному вогні, до одержання густої маси. На це піде близько 1 години.
  5. Гаряче яблучне повидло відразу переливаємо в стерилізовану банку, закриваємо кришкою, охолодити і зберігати в холодному місці.