Повидло з яблук на зиму – 10 простих рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Повидло з яблук на зиму – проста і дуже смачна домашня заготовка. Ласощі можна подавати до чаю або використовувати як начинку для пирогів і пиріжків. Приготуйте частування на зиму за простими рецептами з покроковим описом процесу. Використовуйте підбірку з 10 яскравих кулінарних ідей.

Густе повидло з яблук в домашніх умовах

Яскраве густе повидло з яблук легко приготувати в домашніх умовах. Ласощі порадує своїм смаком і універсальним застосуванням. Його можна подавати разом з чаєм або використовувати як начинку для випічки.

Інгредієнти на
0.5 л.

  • Яблука 1 кг
  • Цукор-пісок-3 склянки
  • Вода 100 мл

Процес приготування:

  1. Щоб заготовити повидло з яблук на зиму, очищаємо яблука від шкірки, крупно ріжемо. Далі перекладаємо в каструлю з товстим дном. Заливаємо водою і ставимо на плиту. Готуємо приблизно 30 хвилин.
  2. Після того, як продукт розвариться, розтираємо його через дрібне сито.
  3. Вмішуємо в отримане пюре цукор.
  4. Знову ставимо заготовку на плиту. Готуємо, помішуючи на повільному вогні, до одержання густої маси. На це піде близько 1 години.
  5. Гаряче яблучне повидло відразу переливаємо в стерилізовану банку, закриваємо кришкою, охолодити і зберігати в холодному місці.

Як приготувати яблучне повидло через м’ясорубку?

Щоб домашнє повидло з яблук вийшло ніжним, використовуйте в процесі приготування м’ясорубку. Яскраве частування стане чудовою начинкою для пирогів або пиріжків.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 1 кг
  • Цукор – 1,5 склянки
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

1. Промиваємо і очищаємо від шкірки яблука. Залишилися плоди дрібно нарізаємо.

2. У сотейник вливаємо воду.

3. Сюди ж відправляємо яблука. Проварюємо їх близько 7 хвилин.

4. Готову масу прокручуємо через м’ясорубку і повертаємо назад.

5. Доповнюємо заготівлю цукром. Ретельно вимішуємо.

6. Ставимо посуд з вмістом на плиту. Кип’ятимо і варимо ще 20-30 хвилин. Регулярно помішуємо і стежимо, щоб продукт не пригорав.

7. Ніжне яблучне повидло готово. Його можна зберігати в скляних банках в прохолодному місці.

Домашнє яблучне повидло на зиму з допомогою блендера

Ніжне яблучне повидло виходить з допомогою блендера. Використовуйте простий кулінарний рецепт, порадуйте себе і близьких смачними ласощами. Можна подавати до чаю в якості десерту.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 1 кг
  • Цукор – 2 склянки
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

1. Перебираємо яблука, а потім старанно промиваємо їх.

2. Знімаємо шкірку і вирізаємо серцевину. Залишилися плоди нарізаємо і кладемо в каструлю.

3. Вливаємо воду і развариваем масу близько 40 хвилин.

4. Отриману суміш подрібнюємо заглибним блендером.

5. Засипаємо масу цукром і знову ставимо на плиту.

6. Варимо ласощі ще стільки ж на слабкому вогні. Періодично помішуємо і стежимо, щоб частування не підгоряло.

7. Ніжне однорідне готове повидло. Переливати його в підготовлену банку і закривайте кришкою.

Дуже смачне повидло з ранеток в домашніх умовах

З яскравих і смачних ранеток можна приготувати густе домашнє варення. Оцініть кулінарну ідею! Готовий продукт приємно здивує своїм ароматом і привабливим виглядом.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Яблука ранетки – 1 кг
  • Цукор – 2,5 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Кориця мелена – на смак.

Процес приготування:

1. Вибираємо ранетки і промиваємо їх під водою.

2. Далі плоди ділимо на невеликі часточки. Серцевину акуратно вирізаємо.

3. У каструлю вливаємо воду і всипаємо цукор. Варимо до утворення однорідного сиропу.

4. Занурюємо в гарячу рідину яблучні шматочки.

5. Кип’ятимо вміст і варимо 20 хвилин.

6. Даємо частування охолонути і повторюємо процедуру з варкою. У процесі додаємо корицю.

7. Готову масу збиваємо блендером.

8. Відправляємо повидло з ранеток в підготовлені банки. Закриваємо кришками і ставимо на зберігання.

Простий і смачний спосіб приготування повидла з яблук в мультиварці

Простий і швидкий спосіб приготувати смачне яблучне повидло – в мультиварці. Беріть на замітку оригінальну кулінарну ідею. Використовуйте готове ласощі для приготування домашніх десертів.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 1 год

Порцій – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 1,5 кг
  • Цукор – 2 склянки

Процес приготування:

1. Перебираємо і промиваємо яблука.

2. Далі нарізаємо продукт часточками, акуратно видаливши серцевину. Шкірку знімати необов’язково. Занурюємо шматочки в чашу блендера.

3. Подрібнюємо яблука до стану кашки.

4. Викладаємо фруктову заготовку в чашу мультиварки і засипаємо цукром.

5. Залишаємо до виділення соку. В процесі кілька разів перемішуємо масу лопаткою.

6. Закриваємо заготівлю кришкою і включаємо режим «гасіння» на 1 годину.

7. Готове повидло розливаємо по скляним стерилізованим банкам, закриваємо їх кришками, остуджуємо і ставимо на зберігання.

Повидло з яблук зі згущеним молоком «Неженка» на зиму

Оригінальний десерт для вашого домашнього столу – яблучне повидло «Неженка» зі згущеним молоком. Таке частування сподобається і дорослим, і дітям. Використовуйте рецепт для ваших зимових заготовок.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 2 кг
  • Молоко згущене – 400 мл
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

1. Підготуємо інгредієнти. Яблука добре промиваємо.

2. Далі акуратно видаляємо серцевину, решту ділимо на дрібні часточки.

3. Занурюємо продукт в каструлю з водою.

4. Кип’ятимо і варимо вміст близько 20 хвилин.

5. Далі заготівлю подрібнюємо заглибним блендером. Повинна вийти ніжна кашка.

6. Поступово вводимо згущене молоко і продовжуємо збивати.

7. Відправляємо заготівлю назад на плиту і доводимо до кипіння.

8. Смачне повидло з яблук і згущеного молока готово. Розливайте по банкам і закрийте кришками.

Ніжне повидло з яблук і груш для тривалого зберігання

Домашнє повидло з яблук і груш виходить ніжним і ароматним. Янтарне ласощі складе відмінну компанію чаювання, також з нього можна готувати десерти. Спробуйте!

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 1 кг
  • Груша – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор – 2 склянки

Процес приготування:

1. Промиваємо яблука і груші. Нарізаємо їх невеликими шматочками. Акуратно видаляємо серцевину.

2. Занурюємо підготовлені фрукти в загальну каструлю.

3. Варимо вміст на повільному вогні до м’якого стану. На це піде приблизно 30 хвилин.

4. Знімаємо цедру з лимона і вичавлюємо сік.

5. Відварені фрукти розтираємо через сито і доповнюємо їх цедрою з соком.

6. Переливаємо суміш назад в каструлю. Доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні до загусання.

7. Додаємо цукор і продовжуємо вимішувати лопаткою.

8. Тушкуємо вміст близько 40 хвилин.

9. Гаряче ласощі перелити в підготовлену скляну банку.

10. Закриваємо повидло з яблук і груш кришкою. Готово!

Домашнє повидло з яблук з корицею на зиму

Ароматне яблучне повидло виходить з додаванням кориці. Простий рецепт дозволить отримати смачні ласощі, яке нікого не залишить байдужим. Беріть на замітку.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 3 кг
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Цукор – 4 склянки
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

1. Підготуємо всі необхідні інгредієнти.

2. Яблука промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками. Подрібнюємо їх у блендері.

3. Отриману кашку перекладаємо в каструлю і доповнюємо соком свіжого лимона.

4. Додаємо сюди цукор і старанно перемішуємо лопаткою. Ставимо на плиту і варимо на повільному вогні 30 хвилин.

5. Доповнюємо масу корицею. Знову перемішуємо і знімаємо з вогню.

6. Ароматне яблучне повидло з корицею готово. Розкладайте по підготовленим банкам і закрийте кришками.

Простий рецепт яблучного повидла з лимоном на зиму

Цікаве за смаком яблучне повидло виходить з додаванням лимона. Ласощі порадує яскравим виглядом і цитрусовим ароматом. Відмінне доповнення до чаю в зимовий час!

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 1,7 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Вода – 1 склянка
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

1. Старанно промиваємо яблука, звільняємо їх від серцевини, а після нарізаємо а невеликими шматочками.

2. Викладаємо продукт в каструлю з товстим дном. Заливаємо водою і тримаємо на помірному вогні близько 30-40 хвилин, періодично помішуючи.

3. Далі заготівлю розтираємо через сито і знову відправляємо в каструлю разом з цукром. Варимо на тихому вогні ще стільки ж. Регулярно помішуємо.

4. Вичавлюємо з половинки лимона сік і, за бажанням, знімаємо цедру. В процесі відправляємо інгредієнти в гарячу масу.

5. Ароматне повидло з яблук і лимона готово. Розливайте його по стерилізованим банкам, охолоджуйте і прибирайте на зберігання.

Покроковий рецепт приготування повидла з яблук з апельсином

Яскраве яблучне повидло з апельсиновим смаком і ароматом легко приготувати в домашніх умовах. Беріть на замітку простий кулінарний рецепт, порадуйте близьких смачними ласощами.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 1 кг
  • Апельсин – 1 шт.
  • Вода – 1,5 склянки
  • Цукор коричневий – 1 склянка
  • Кориця мелена – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками. Занурюємо продукт в каструлю або мультиварку. Вливаємо півсклянки води і варимо 30 хвилин.

2. Яблучну шкірку в окремому посуді заливаємо склянкою води і кип’ятити близько 20 хвилин.

3. В цей час з знімаємо цедру апельсина і вичавлюємо сік.

4. Відварену шкірку проціджуємо. Використовувати будемо тільки ароматну рідину.

5. Яблука ж подрібнюємо блендером, після чого доповнюємо їх фруктовим відваром, цукром, корицею, цедрою і лимонним соком.

6. Розмішуємо масу і тушкуємо на повільному вогні ще 30-40 хвилин.

7. Ароматне повидло з яблук з апельсином готово. Можна розподіляти по банкам.