Стручкова квасоля на зиму в банках – 8 рецептів з покроковими фото

Квасоля відмінно підходить для консервації. Краще всього вибирати молоді пагони, так як їх не потрібно довго варити. Також обов’язково потрібно обрізати кінчики стручків, які часто бувають грубими і твердими. У процесі приготування квасолі потрібно строго слідувати рецептом.

Салат із стручкової квасолі на зиму в банках

Для салату з стручкової квасолі не підійдуть перезрілі плоди, інакше страва буде твердим на смак. Квасолевий салат підійде як доповнення до каші, риби і картоплі.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Квасоля стручкова 500 гр.
  • Перець чилі 1 шт.
  • Морква 300 гр.
  • Часник 5 зуб.
  • Оцет 30 мл
  • Перець болгарський 500 гр.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Масло рослинне 125 мл
  • Помідор 1 кг
  • Цукор-пісок 70 гр.

Процес приготування:

  1. Як заготовити стручкову квасолю на зиму в банках? Для початку необхідно промити томати і видалити шкірку. Щоб легко зняти шкірку, викладаємо помідори в глибоку ємність, а потім заливаємо їх окропом, підготовленим заздалегідь. Через пару хвилин зливаємо гарячу воду в умивальник і заливаємо помідори холодною водою. Через 2 хвилини витягаємо помідори з води і знімаємо шкірку.
  2. Томатну м’якоть подрібнюємо у блендері і виливаємо в каструлю пюре. Доводимо його до кипіння і розбавляємо маслом, сіллю і цукром. Вимиваємо гострий перець і позбавляє його від насіння. Нарізаємо дрібними шматочками і відправляємо слідом за іншими інгредієнтами. Перемішуємо продукти.
  3. Знімаємо з лушпиння часнику. Зрізаємо верхній шар моркви і промиваємо її разом з болгарським перцем. Дрібно нарізаємо часник і перець. Моркву натираємо на тертці. Висипаємо моркву в кипляче пюре. Додаємо квасолю через 10 хвилин, а потому стільки ж хвилин – перець і часник.
  4. Перемішуємо інгредієнти і вливаємо оцет. Вимикаємо вогонь. Очищаємо і стерилізуємо банки з кришками.
  5. Заливаємо гарячий салат в банки за допомогою черпака. Закатуємо ємності кришками і перевертаємо. Накриваємо їх теплим пледом і закутуємо. Чекаємо охолодження страви пару днів.

Приємного апетиту!