Житній хліб в хлібопічці – апетитна і корисна ідея для вашого домашнього столу. Готовий ароматний продукт доповнить багато гарячі і холодні страви. Для приготування з використанням хлібопічці беріть на замітку прості покрокові рецепти з нашої кулінарної збірки. Здивуйте своїх близьких!
Як приготувати хліб з житнього борошна в хлібопічці Мулинекс?
З великою радістю хочу поділитися незвичайним рецептом апетитного і корисного хліба з житнього борошна, приготовленого в хлібопічці. Житній хліб виходить легким і повітряним. Приготуйте, і ви будете в захваті!
Інгредієнти на
6 порц.
- Сироватка 250 мл
- Сіль 1 ч. л.
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Житні висівки ½ склянки
- Пшеничні висівки ½ склянки
- Борошно пшеничне-1 склянка
- Борошно житнє 1.33 ст.
- Сухі дріжджі 1 ч. л.
- Розпушувач 1 пакетик
- Масло рослинне 2 ст. л.
Процес приготування:
- Як спекти смачний житній хліб в хлібопічці? Я використовую прилад фірми «Мулинекс».
- Підготуйте житні висівки і відміряйте необхідну кількість.
- Підготуйте пшеничні висівки і відміряйте необхідну кількість.
- Підготуйте борошно пшеничне 1-го сорту і відміряйте необхідну кількість.
- Підготуйте житнє борошно і відміряйте необхідну кількість.
- Приготуйте рослинне масло.
- Візьміть сухі дріжджі.
- Потім підготуйте розпушувач.
- Відміряйте необхідну кількість сироватки і злегка підігрійте її на невеликому вогні.
- В чашу хлібопічки влийте необхідну кількість рослинного масла.
- Потім влийте підігріту сироватку.
- Додайте цукровий пісок.
- Додайте сіль.
- В чашу хлібопічки додайте борошно пшеничне 1-го сорту.
- Додайте житнє борошно.
- Потім додайте пшеничні і житні висівки.
- Всипте сухі дріжджі і розпушувач.
- Закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму №3 «Французька булка», скоринка – середня. Увімкніть прилад. Почнеться процес замісу.
- Після того, як пройде 30 хвилин, відкрийте кришку хлібопічки.
- Вийміть тісто, видалите мішалку.
- Тісто викладіть назад в чашу хлібопічки.
- Розрівняйте його, добре приминаючи руками.
- Закрийте кришку приладу. Почнеться процес випічки.
- Після закінчення програми вимкніть прилад і акуратно вийміть хліб.
- Повністю остудіть хліб з житнього борошна і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт житнього хліба в хлібопічці Панасонік
Хочу поділитися чудовим рецептом смачного і корисного житнього хліба, приготованого в хлібопічці. Житній хліб виходить м’яким і повітряним. Спробуйте приготувати, і ви назавжди відмовитеся від купленого хліба!
Час приготування: 3 години 40 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Вода питна – 420 мл
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Молоко сухе – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне 1-го сорту – 250 гр.
- Борошно житнє – 250 гр.
- Дріжджі сухі – 2 ч. л.
- Ізюм – за смаком.
Процес приготування:
1. В чашу хлібопічки, у мене прилад фірми «Панасонік», влийте необхідну кількість питної води кімнатної температури. Додайте цукровий пісок, сіль, сухе молоко, просійте борошно пшеничне 1-го сорту і житнє борошно. Всипте сухі дріжджі і попередньо вимитий і обсушенный родзинки.
2. Закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму 07, скоринка – середня. Увімкніть прилад. Почнеться процес замісу. Після того, як пройде 30 хвилин, відкрийте кришку хлібопічки. Вийміть тісто, видалите мішалку. Тісто викладіть назад в чашу хлібопічки.
3. Закрийте кришку приладу. Почнеться процес повторного замісу, підняття і випічки. Після закінчення програми вимкніть прилад і акуратно вийміть хліб.
4. Повністю остудіть хліб з житнього борошна і подавайте до столу.
Насолоджуйтеся корисної випічкою!
Покроковий рецепт приготування житнього хліба в хлібопічці Мулинекс
З великим бажанням хочу поділитися чудовим рецептом простого в приготуванні і надзвичайно смачного і ніжного хліба, приготованого в хлібопічці. Корисний житній хліб припаде до смаку абсолютно всім.
Час приготування: 2 години 50 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Вода питна – 280 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ч. л.
- Борошно пшеничне 1-го сорту – 250 гр.
- Борошно житнє – 200 гр.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування житнього хліба в хлібопічці. Я використовую прилад фірми «Мулинекс».
2. Сухі дріжджі розчиніть у невеликій кількості теплої питної води. Просійте борошно пшеничне 1-го сорту і житнє борошно.
3. В чашу хлібопічки влийте необхідну кількість рослинного масла. Потім влийте підігріту питну воду і підійшли сухі дріжджі. Додайте цукровий пісок, сіль і просіяне борошно пшеничне 1-го сорту і житнє борошно.
4. Закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму №15. Увімкніть прилад.
5. Почнеться процес замісу.
6. Після того, як пройде 15 хвилин, відкрийте кришку хлібопічки. Вийміть тісто, видалите мішалку.
7. Закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму №8, вага – 750 гр., скоринка – середня. Увімкніть прилад. Почнеться процес підняття і випічки.
8. Після закінчення програми вимкніть прилад і відкрийте кришку.
9. Залиште хліб трохи охолонути.
10. Акуратно вийміть хліб.
11. Повністю остудіть хліб.
12. Житній хліб подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Неймовірно смачний житній хліб на заквасці
З великим задоволенням хочу поділитися розкішним рецептом прекрасного і апетитного житнього хліба, приготованого на заквасці. Приготуйте корисний хліб, і ви будете в захваті! Житній хліб виходить пористим і повітряним.
Час приготування: 3 години 35 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Вода питна – 200 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- житня Закваска – 400 гр.
- Молоко сухе – 1,5 ст. л.
- Борошно пшеничне 1-го сорту – 230 гр.
- Борошно житнє – 110 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Кунжут – за бажанням
Процес приготування:
1. Відміряйте необхідну кількість житньої закваски.
2. Ємність з закваскою затягніть накрийте харчовою плівкою або поліетиленовим пакетом. Помістіть в духовку і залиште на деякий час при невеликій температурі, щоб закваска почала працювати.
3. Акуратно перемішайте житню закваску.
4. В чашу хлібопічки влийте необхідну кількість рослинної олії і підігріту питну воду. Додайте житню закваску, цукровий пісок, сухе молоко і сіль. Просійте борошно пшеничне 1-го сорту і житнє борошно.
5. Закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму №8, скоринка – середня. Увімкніть прилад. Почнеться процес замісу. Після того, як пройде 30 хвилин, відкрийте кришку хлібопічки. Розрівняйте тісто, добре приминаючи руками. Зверху присипте кунжутом.
6. Після закінчення програми вимкніть прилад і відкрийте кришку.
7. Акуратно вийміть хліб, викладіть на решітку.
8. Повністю остудіть житній хліб на заквасці.
9. З даної кількості продуктів вийшло 875 грамів смачного корисного хліба.
10. Житній хліб на заквасці подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Як приготувати житній хліб з солодом в хлібопічці?
Любителям житнього хліба від усієї душі рекомендую скористатися надзвичайно смачним рецептом і приготувати хліб з солодом в хлібопічці. Житній хліб виходить неймовірно апетитною і ароматним. Приготуйте, і ви будете в захваті!
Час приготування: 3 години 50 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Окріп – 320 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Мед – 1 ч. л.
- Кмин – 1 ч. л.
- Солод житній ферментований – 1,5 ст. л.
- Борошно пшеничне цільнозернові – 300 гр.
- Борошно житнє – 200 гр.
- Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуйте житній ферментований солод.
2. Підготуйте житнє борошно і відміряйте необхідну кількість.
3. Підготуйте цільнозернове борошно пшеничне і відміряйте необхідну кількість.
4. Відміряйте необхідну кількість житнього ферментованого солоду.
5. Висипте в глибоку миску, додайте кмин і залийте окропом. Ретельно перемішайте. Потім остудіть.
6. В чашу хлібопічки влийте необхідну кількість рослинного масла. Додайте мед і сіль. Просійте цільнозернове борошно пшеничне і житнє борошно. Всипте сухі дріжджі.
7. Влийте запарені солод з кмином.
8. Закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму №2, скоринка – середня. Увімкніть прилад. Почнеться процес приготування.
9. Після закінчення програми вимкніть прилад і акуратно вийміть хліб.
10. Повністю остудіть житній хліб з солодом, приготований в хлібопічці, наріжте на скибочки і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Запашний житній хліб на дріжджах в хлібопічці
З великим задоволенням хочу поділитися чудовим рецептом апетитного житнього хліба на дріжджах, приготованого в хлібопічці. Чудовий запашний і корисний хліб сподобається абсолютно всім. Ви забудете про магазинний хліб, це я вам гарантую!
Час приготування: 3 години 55 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Молоко – 380 мл
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Насіння кінзи сухі – 1 ч. л.
- Кмин сухий 1 ч. л.
- Борошно пшеничне 1-го сорту – 225 гр.
- Борошно житнє – 250 гр.
- Дріжджі сухі – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. В чашу хлібопічки влийте необхідну кількість рослинної олії і попередньо підігріте до теплого стану молоко. Додайте цукровий пісок і сіль. Просійте житнє борошно.
2. Наступним етапом просійте борошно пшеничне 1-го сорту.
3. Всипте сухі дріжджі, кмин сухий і сухе насіння кінзи.
4. Після чого закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму №3, скоринка – середня, вага – 900 гр. Увімкніть прилад. Почнеться процес замісу.
5. Після закінчення програми вимкніть прилад, відкрийте кришку хлібопічки і акуратно вийміть хліб. Повністю остудіть запашний житній хліб.
6. Апетитний житній хліб, приготовлений на дріжджах в хлібопічці, наріжте скибочками і подавайте до столу.
Насолоджуйтеся смачною і корисною випічкою!
Швидкий і простий рецепт бездріжджового хліба в хлібопічці
Всім, хто любить хлібобулочні вироби, рекомендую приготувати надзвичайно смачний бездріжджовий хліб в хлібопічці. Для приготування апетитного хліба буде потрібно мінімальна кількість простих і доступних інгредієнтів.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Кефір – 250 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
- Кунжут – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне вищого сорту – 2,5 склянки
- Сода харчова – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. В чашу хлібопічки влийте необхідну кількість кефіру. Кефір попередньо підігрійте на невеликому вогні до теплого стану.
2. Потім додати харчову соду.
3. Додайте сіль.
4. Додайте цукровий пісок.
5. В чашу хлібопічки просійте борошно пшеничне вищого сорту в необхідній кількості.
6. Додайте кунжут. При бажанні можна додати насіння і горіхи. Закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму №2 «Надшвидка випічка 1 для хліба вагою 750 р.», час приготування – 58 хвилин. Увімкніть прилад. Почнеться процес замісу, на який потрібно 10 хвилин.
7. Після закінчення програми вимкніть прилад і акуратно вийміть хліб. Викладіть його на решітку і повністю остудіть.
8. Ароматний бездріжджовий хліб, приготовлений в хлібопічці, наріжте скибочками і подавайте на стіл до будь-якого прийому їжі.
Приємного апетиту!
Апетитний пшенично-житній хліб, приготовлений в хлібопічці
Якщо ви ніколи не готували хліб в хлібопічці, то час прийшов. Обов’язково скористайтеся цим рецептом і приготуйте апетитний пшенично-житній хліб. Випічка виходить надзвичайно ароматної з цікавим яскравим смаком.
Час приготування: 3 години 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Кефір – 200 мл
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Пиво – 100 мл
- Мед – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне 1-го сорту – 375 гр.
- Борошно житнє – 250 гр.
- Дріжджі сухі – 2,5 ч. л.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Какао-порошок – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. В чашу хлібопічки влийте необхідну кількість пива.
2. Кефір кімнатної температури з’єднайте з какао-порошком, гарненько перемішайте і влийте в чашу хлібопічки.
3. Слідом додайте мед. Мед можна використовувати будь по вашому розсуду.
4. Додайте цукровий пісок.
5. Додайте сіль.
6. Розбийте куряче яйце.
7. В чашу хлібопічки влийте необхідну кількість рослинного масла.
8. Введіть попередньо просіяне борошно пшеничне 1-го сорту.
9. Додайте просіяне житнє борошно.
10. Всипте сухі дріжджі. Закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму «Простий хліб», скоринка – середня, вага – 900 гр. Увімкніть прилад. Почнеться процес замісу.
11. Після закінчення програми вимкніть прилад і акуратно вийміть хліб. Повністю остудіть пшенично-житній хліб, наріжте скибочками і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Корисний житній цільнозерновий хліб в домашніх умовах
З великою радістю хочу поділитися чудовим рецептом ароматного і апетитного житнього хліба, приготованого з цільнозерновий борошна. Скористайтеся цим чудовим рецептом і приготуйте домашній хліб. Я запевняю, що після цього ви перестанете купувати хліб у магазині.
Час приготування: 2 години 15 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 12
Інгредієнти:
- Вода питна – 350 мл
- Сіль – за смаком
- Насіння – за смаком
- Горіхи – за смаком
- Суміш овочева – за смаком
- Борошно пшеничне цільнозернові – 150 гр.
- Борошно житнє цільнозернові – 350 гр.
- Дріжджі пресовані – 25 гр.
- Спеції – за смаком
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Пресовані дріжджі з’єднайте з теплою питною водою, перемішайте і дочекайтеся, коли дріжджі почнуть працювати.
2. Горіхи і насіння обсмажте на сухій сковороді.
3. У глибокій ємності з’єднайте цільнозернове житнє і пшеничне борошно, спеції, сіль і обсмажені горіхи і насіння.
4. У якості підсилювачів смаку я використовувала суху овочеву суміш.
5. Влийте підійшли дріжджі.
6. Замісіть м’яке еластичне тісто. Накрийте кухонним рушником і залиште тісто підійти приблизно на 30 хвилин.
7. Влийте рослинне масло, обімніть тісто і залиште підійти ще раз.
8. Коли тісто підійде вдруге, сформуйте хлібець, викладіть на силіконовий килимок.
9. Зробіть поздовжні надрізи і залиште хліб підійти під чистим кухонним рушником.
10. Помістіть деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Ароматний хліб повністю остудіть.
11. Житній цільнозерновий хліб наріжте на скибочки і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
М’який і повітряний житній хліб на кефірі в хлібопічці
Сьогодні пропоную скористатися простим рецептом ароматного пишного хліба. Житній хліб, приготовлений на кефірі в хлібопічці, виходить повітряним, пористим і м’яким. Обов’язково приготуйте і порадуйте себе і своїх близьких, ви будете приємно здивовані текстурою випічки!
Час приготування: 3 години 50 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Кефір – 350 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне 1-го сорту – 300 гр.
- Борошно житнє обойне – 250 гр.
- Дріжджі сухі – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. В чашу хлібопічки влийте необхідну кількість попередньо підігрітого до теплого стану кефіру.
2. Потім влийте необхідну кількість рослинного масла. Додайте сіль.
3. Додайте попередньо просіяне через сито житнє шпалерне борошно.
4. В чашу хлібопічки додайте просіяне борошно пшеничне 1-го сорту.
5. Всипте сухі дріжджі і додайте цукровий пісок.
6. Закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму №3 «Французький хліб», скоринка – середня. вага – 900 гр. Увімкніть прилад. Після того, як пройде 30 хвилин, відкрийте кришку хлібопічки. Вийміть тісто, видалите мішалку. Тісто викладіть назад в чашу хлібопічки.
7. Закрийте кришку приладу. Почнеться процес випічки. Після закінчення програми вимкніть прилад і акуратно вийміть хліб. Повністю остудіть житній хліб на кефірі, приготований в хлібопічці, і подавайте до столу.
Приємного апетиту!