Житній хліб в хлібопічці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Житній хліб в хлібопічці – апетитна і корисна ідея для вашого домашнього столу. Готовий ароматний продукт доповнить багато гарячі і холодні страви. Для приготування з використанням хлібопічці беріть на замітку прості покрокові рецепти з нашої кулінарної збірки. Здивуйте своїх близьких!

Як приготувати хліб з житнього борошна в хлібопічці Мулинекс?

З великою радістю хочу поділитися незвичайним рецептом апетитного і корисного хліба з житнього борошна, приготовленого в хлібопічці. Житній хліб виходить легким і повітряним. Приготуйте, і ви будете в захваті!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Сироватка 250 мл
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Житні висівки ½ склянки
  • Пшеничні висівки ½ склянки
  • Борошно пшеничне-1 склянка
  • Борошно житнє 1.33 ст.
  • Сухі дріжджі 1 ч. л.
  • Розпушувач 1 пакетик
  • Масло рослинне 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як спекти смачний житній хліб в хлібопічці? Я використовую прилад фірми «Мулинекс».
  2. Підготуйте житні висівки і відміряйте необхідну кількість.
  3. Підготуйте пшеничні висівки і відміряйте необхідну кількість.
  4. Підготуйте борошно пшеничне 1-го сорту і відміряйте необхідну кількість.
  5. Підготуйте житнє борошно і відміряйте необхідну кількість.
  6. Приготуйте рослинне масло.
  7. Візьміть сухі дріжджі.
  8. Потім підготуйте розпушувач.
  9. Відміряйте необхідну кількість сироватки і злегка підігрійте її на невеликому вогні.
  10. В чашу хлібопічки влийте необхідну кількість рослинного масла.
  11. Потім влийте підігріту сироватку.
  12. Додайте цукровий пісок.
  13. Додайте сіль.
  14. В чашу хлібопічки додайте борошно пшеничне 1-го сорту.
  15. Додайте житнє борошно.
  16. Потім додайте пшеничні і житні висівки.
  17. Всипте сухі дріжджі і розпушувач.
  18. Закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму №3 «Французька булка», скоринка – середня. Увімкніть прилад. Почнеться процес замісу.
  19. Після того, як пройде 30 хвилин, відкрийте кришку хлібопічки.
  20. Вийміть тісто, видалите мішалку.
  21. Тісто викладіть назад в чашу хлібопічки.
  22. Розрівняйте його, добре приминаючи руками.
  23. Закрийте кришку приладу. Почнеться процес випічки.
  24. Після закінчення програми вимкніть прилад і акуратно вийміть хліб.
  25. Повністю остудіть хліб з житнього борошна і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт житнього хліба в хлібопічці Панасонік

Хочу поділитися чудовим рецептом смачного і корисного житнього хліба, приготованого в хлібопічці. Житній хліб виходить м’яким і повітряним. Спробуйте приготувати, і ви назавжди відмовитеся від купленого хліба!

Час приготування: 3 години 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Вода питна – 420 мл
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Молоко сухе – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне 1-го сорту – 250 гр.
  • Борошно житнє – 250 гр.
  • Дріжджі сухі – 2 ч. л.
  • Ізюм – за смаком.

Процес приготування:

1. В чашу хлібопічки, у мене прилад фірми «Панасонік», влийте необхідну кількість питної води кімнатної температури. Додайте цукровий пісок, сіль, сухе молоко, просійте борошно пшеничне 1-го сорту і житнє борошно. Всипте сухі дріжджі і попередньо вимитий і обсушенный родзинки.

2. Закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму 07, скоринка – середня. Увімкніть прилад. Почнеться процес замісу. Після того, як пройде 30 хвилин, відкрийте кришку хлібопічки. Вийміть тісто, видалите мішалку. Тісто викладіть назад в чашу хлібопічки.

3. Закрийте кришку приладу. Почнеться процес повторного замісу, підняття і випічки. Після закінчення програми вимкніть прилад і акуратно вийміть хліб.

4. Повністю остудіть хліб з житнього борошна і подавайте до столу.

Насолоджуйтеся корисної випічкою!

Покроковий рецепт приготування житнього хліба в хлібопічці Мулинекс

З великим бажанням хочу поділитися чудовим рецептом простого в приготуванні і надзвичайно смачного і ніжного хліба, приготованого в хлібопічці. Корисний житній хліб припаде до смаку абсолютно всім.

Час приготування: 2 години 50 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Вода питна – 280 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне 1-го сорту – 250 гр.
  • Борошно житнє – 200 гр.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування житнього хліба в хлібопічці. Я використовую прилад фірми «Мулинекс».

2. Сухі дріжджі розчиніть у невеликій кількості теплої питної води. Просійте борошно пшеничне 1-го сорту і житнє борошно.

3. В чашу хлібопічки влийте необхідну кількість рослинного масла. Потім влийте підігріту питну воду і підійшли сухі дріжджі. Додайте цукровий пісок, сіль і просіяне борошно пшеничне 1-го сорту і житнє борошно.

4. Закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму №15. Увімкніть прилад.

5. Почнеться процес замісу.

6. Після того, як пройде 15 хвилин, відкрийте кришку хлібопічки. Вийміть тісто, видалите мішалку.

7. Закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму №8, вага – 750 гр., скоринка – середня. Увімкніть прилад. Почнеться процес підняття і випічки.

8. Після закінчення програми вимкніть прилад і відкрийте кришку.

9. Залиште хліб трохи охолонути.

10. Акуратно вийміть хліб.

11. Повністю остудіть хліб.

12. Житній хліб подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Неймовірно смачний житній хліб на заквасці

З великим задоволенням хочу поділитися розкішним рецептом прекрасного і апетитного житнього хліба, приготованого на заквасці. Приготуйте корисний хліб, і ви будете в захваті! Житній хліб виходить пористим і повітряним.

Час приготування: 3 години 35 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Вода питна – 200 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • житня Закваска – 400 гр.
  • Молоко сухе – 1,5 ст. л.
  • Борошно пшеничне 1-го сорту – 230 гр.
  • Борошно житнє – 110 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Кунжут – за бажанням

Процес приготування:

1. Відміряйте необхідну кількість житньої закваски.

2. Ємність з закваскою затягніть накрийте харчовою плівкою або поліетиленовим пакетом. Помістіть в духовку і залиште на деякий час при невеликій температурі, щоб закваска почала працювати.

3. Акуратно перемішайте житню закваску.

4. В чашу хлібопічки влийте необхідну кількість рослинної олії і підігріту питну воду. Додайте житню закваску, цукровий пісок, сухе молоко і сіль. Просійте борошно пшеничне 1-го сорту і житнє борошно.

5. Закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму №8, скоринка – середня. Увімкніть прилад. Почнеться процес замісу. Після того, як пройде 30 хвилин, відкрийте кришку хлібопічки. Розрівняйте тісто, добре приминаючи руками. Зверху присипте кунжутом.

6. Після закінчення програми вимкніть прилад і відкрийте кришку.

7. Акуратно вийміть хліб, викладіть на решітку.

8. Повністю остудіть житній хліб на заквасці.

9. З даної кількості продуктів вийшло 875 грамів смачного корисного хліба.

10. Житній хліб на заквасці подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Як приготувати житній хліб з солодом в хлібопічці?

Любителям житнього хліба від усієї душі рекомендую скористатися надзвичайно смачним рецептом і приготувати хліб з солодом в хлібопічці. Житній хліб виходить неймовірно апетитною і ароматним. Приготуйте, і ви будете в захваті!

Час приготування: 3 години 50 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Окріп – 320 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Кмин – 1 ч. л.
  • Солод житній ферментований – 1,5 ст. л.
  • Борошно пшеничне цільнозернові – 300 гр.
  • Борошно житнє – 200 гр.
  • Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуйте житній ферментований солод.

2. Підготуйте житнє борошно і відміряйте необхідну кількість.

3. Підготуйте цільнозернове борошно пшеничне і відміряйте необхідну кількість.

4. Відміряйте необхідну кількість житнього ферментованого солоду.

5. Висипте в глибоку миску, додайте кмин і залийте окропом. Ретельно перемішайте. Потім остудіть.

6. В чашу хлібопічки влийте необхідну кількість рослинного масла. Додайте мед і сіль. Просійте цільнозернове борошно пшеничне і житнє борошно. Всипте сухі дріжджі.

7. Влийте запарені солод з кмином.

8. Закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму №2, скоринка – середня. Увімкніть прилад. Почнеться процес приготування.

9. Після закінчення програми вимкніть прилад і акуратно вийміть хліб.

10. Повністю остудіть житній хліб з солодом, приготований в хлібопічці, наріжте на скибочки і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Запашний житній хліб на дріжджах в хлібопічці

З великим задоволенням хочу поділитися чудовим рецептом апетитного житнього хліба на дріжджах, приготованого в хлібопічці. Чудовий запашний і корисний хліб сподобається абсолютно всім. Ви забудете про магазинний хліб, це я вам гарантую!

Час приготування: 3 години 55 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Молоко – 380 мл
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Насіння кінзи сухі – 1 ч. л.
  • Кмин сухий 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне 1-го сорту – 225 гр.
  • Борошно житнє – 250 гр.
  • Дріжджі сухі – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. В чашу хлібопічки влийте необхідну кількість рослинної олії і попередньо підігріте до теплого стану молоко. Додайте цукровий пісок і сіль. Просійте житнє борошно.

2. Наступним етапом просійте борошно пшеничне 1-го сорту.

3. Всипте сухі дріжджі, кмин сухий і сухе насіння кінзи.

4. Після чого закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму №3, скоринка – середня, вага – 900 гр. Увімкніть прилад. Почнеться процес замісу.

5. Після закінчення програми вимкніть прилад, відкрийте кришку хлібопічки і акуратно вийміть хліб. Повністю остудіть запашний житній хліб.

6. Апетитний житній хліб, приготовлений на дріжджах в хлібопічці, наріжте скибочками і подавайте до столу.

Насолоджуйтеся смачною і корисною випічкою!

Швидкий і простий рецепт бездріжджового хліба в хлібопічці

Всім, хто любить хлібобулочні вироби, рекомендую приготувати надзвичайно смачний бездріжджовий хліб в хлібопічці. Для приготування апетитного хліба буде потрібно мінімальна кількість простих і доступних інгредієнтів.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Кефір – 250 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
  • Кунжут – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне вищого сорту – 2,5 склянки
  • Сода харчова – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. В чашу хлібопічки влийте необхідну кількість кефіру. Кефір попередньо підігрійте на невеликому вогні до теплого стану.

2. Потім додати харчову соду.

3. Додайте сіль.

4. Додайте цукровий пісок.

5. В чашу хлібопічки просійте борошно пшеничне вищого сорту в необхідній кількості.

6. Додайте кунжут. При бажанні можна додати насіння і горіхи. Закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму №2 «Надшвидка випічка 1 для хліба вагою 750 р.», час приготування – 58 хвилин. Увімкніть прилад. Почнеться процес замісу, на який потрібно 10 хвилин.

7. Після закінчення програми вимкніть прилад і акуратно вийміть хліб. Викладіть його на решітку і повністю остудіть.

8. Ароматний бездріжджовий хліб, приготовлений в хлібопічці, наріжте скибочками і подавайте на стіл до будь-якого прийому їжі.

Приємного апетиту!

Апетитний пшенично-житній хліб, приготовлений в хлібопічці

Якщо ви ніколи не готували хліб в хлібопічці, то час прийшов. Обов’язково скористайтеся цим рецептом і приготуйте апетитний пшенично-житній хліб. Випічка виходить надзвичайно ароматної з цікавим яскравим смаком.

Час приготування: 3 години 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Кефір – 200 мл
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Пиво – 100 мл
  • Мед – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне 1-го сорту – 375 гр.
  • Борошно житнє – 250 гр.
  • Дріжджі сухі – 2,5 ч. л.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Какао-порошок – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. В чашу хлібопічки влийте необхідну кількість пива.

2. Кефір кімнатної температури з’єднайте з какао-порошком, гарненько перемішайте і влийте в чашу хлібопічки.

3. Слідом додайте мед. Мед можна використовувати будь по вашому розсуду.

4. Додайте цукровий пісок.

5. Додайте сіль.

6. Розбийте куряче яйце.

7. В чашу хлібопічки влийте необхідну кількість рослинного масла.

8. Введіть попередньо просіяне борошно пшеничне 1-го сорту.

9. Додайте просіяне житнє борошно.

10. Всипте сухі дріжджі. Закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму «Простий хліб», скоринка – середня, вага – 900 гр. Увімкніть прилад. Почнеться процес замісу.

11. Після закінчення програми вимкніть прилад і акуратно вийміть хліб. Повністю остудіть пшенично-житній хліб, наріжте скибочками і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Корисний житній цільнозерновий хліб в домашніх умовах

З великою радістю хочу поділитися чудовим рецептом ароматного і апетитного житнього хліба, приготованого з цільнозерновий борошна. Скористайтеся цим чудовим рецептом і приготуйте домашній хліб. Я запевняю, що після цього ви перестанете купувати хліб у магазині.

Час приготування: 2 години 15 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Вода питна – 350 мл
  • Сіль – за смаком
  • Насіння – за смаком
  • Горіхи – за смаком
  • Суміш овочева – за смаком
  • Борошно пшеничне цільнозернові – 150 гр.
  • Борошно житнє цільнозернові – 350 гр.
  • Дріжджі пресовані – 25 гр.
  • Спеції – за смаком
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Пресовані дріжджі з’єднайте з теплою питною водою, перемішайте і дочекайтеся, коли дріжджі почнуть працювати.

2. Горіхи і насіння обсмажте на сухій сковороді.

3. У глибокій ємності з’єднайте цільнозернове житнє і пшеничне борошно, спеції, сіль і обсмажені горіхи і насіння.

4. У якості підсилювачів смаку я використовувала суху овочеву суміш.

5. Влийте підійшли дріжджі.

6. Замісіть м’яке еластичне тісто. Накрийте кухонним рушником і залиште тісто підійти приблизно на 30 хвилин.

7. Влийте рослинне масло, обімніть тісто і залиште підійти ще раз.

8. Коли тісто підійде вдруге, сформуйте хлібець, викладіть на силіконовий килимок.

9. Зробіть поздовжні надрізи і залиште хліб підійти під чистим кухонним рушником.

10. Помістіть деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Ароматний хліб повністю остудіть.

11. Житній цільнозерновий хліб наріжте на скибочки і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

М’який і повітряний житній хліб на кефірі в хлібопічці

Сьогодні пропоную скористатися простим рецептом ароматного пишного хліба. Житній хліб, приготовлений на кефірі в хлібопічці, виходить повітряним, пористим і м’яким. Обов’язково приготуйте і порадуйте себе і своїх близьких, ви будете приємно здивовані текстурою випічки!

Час приготування: 3 години 50 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Кефір – 350 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне 1-го сорту – 300 гр.
  • Борошно житнє обойне – 250 гр.
  • Дріжджі сухі – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. В чашу хлібопічки влийте необхідну кількість попередньо підігрітого до теплого стану кефіру.

2. Потім влийте необхідну кількість рослинного масла. Додайте сіль.

3. Додайте попередньо просіяне через сито житнє шпалерне борошно.

4. В чашу хлібопічки додайте просіяне борошно пшеничне 1-го сорту.

5. Всипте сухі дріжджі і додайте цукровий пісок.

6. Закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму №3 «Французький хліб», скоринка – середня. вага – 900 гр. Увімкніть прилад. Після того, як пройде 30 хвилин, відкрийте кришку хлібопічки. Вийміть тісто, видалите мішалку. Тісто викладіть назад в чашу хлібопічки.

7. Закрийте кришку приладу. Почнеться процес випічки. Після закінчення програми вимкніть прилад і акуратно вийміть хліб. Повністю остудіть житній хліб на кефірі, приготований в хлібопічці, і подавайте до столу.

Приємного апетиту!