Житній хліб в хлібопічці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Житній хліб в хлібопічці – апетитна і корисна ідея для вашого домашнього столу. Готовий ароматний продукт доповнить багато гарячі і холодні страви. Для приготування з використанням хлібопічці беріть на замітку прості покрокові рецепти з нашої кулінарної збірки. Здивуйте своїх близьких!

Як приготувати хліб з житнього борошна в хлібопічці Мулинекс?

З великою радістю хочу поділитися незвичайним рецептом апетитного і корисного хліба з житнього борошна, приготовленого в хлібопічці. Житній хліб виходить легким і повітряним. Приготуйте, і ви будете в захваті!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Сироватка 250 мл
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Житні висівки ½ склянки
  • Пшеничні висівки ½ склянки
  • Борошно пшеничне-1 склянка
  • Борошно житнє 1.33 ст.
  • Сухі дріжджі 1 ч. л.
  • Розпушувач 1 пакетик
  • Масло рослинне 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як спекти смачний житній хліб в хлібопічці? Я використовую прилад фірми «Мулинекс».
  2. Підготуйте житні висівки і відміряйте необхідну кількість.
  3. Підготуйте пшеничні висівки і відміряйте необхідну кількість.
  4. Підготуйте борошно пшеничне 1-го сорту і відміряйте необхідну кількість.
  5. Підготуйте житнє борошно і відміряйте необхідну кількість.
  6. Приготуйте рослинне масло.
  7. Візьміть сухі дріжджі.
  8. Потім підготуйте розпушувач.
  9. Відміряйте необхідну кількість сироватки і злегка підігрійте її на невеликому вогні.
  10. В чашу хлібопічки влийте необхідну кількість рослинного масла.
  11. Потім влийте підігріту сироватку.
  12. Додайте цукровий пісок.
  13. Додайте сіль.
  14. В чашу хлібопічки додайте борошно пшеничне 1-го сорту.
  15. Додайте житнє борошно.
  16. Потім додайте пшеничні і житні висівки.
  17. Всипте сухі дріжджі і розпушувач.
  18. Закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму №3 «Французька булка», скоринка – середня. Увімкніть прилад. Почнеться процес замісу.
  19. Після того, як пройде 30 хвилин, відкрийте кришку хлібопічки.
  20. Вийміть тісто, видалите мішалку.
  21. Тісто викладіть назад в чашу хлібопічки.
  22. Розрівняйте його, добре приминаючи руками.
  23. Закрийте кришку приладу. Почнеться процес випічки.
  24. Після закінчення програми вимкніть прилад і акуратно вийміть хліб.
  25. Повністю остудіть хліб з житнього борошна і подавайте до столу.

Приємного апетиту!