Булочки з маком – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Домашні булочки – це завжди гарний привід зібрати близьких за одним столом. Приготуйте їх з додаванням маку. Так випічка вийде соковитою і ще більш ароматною. Є багато кулінарних варіацій ласощі: з родзинками, корицею і навіть згущеним молоком. Вибирайте вподобаний рецепт і приступайте до процесу.

Здобні булочки з маком з дріжджового тіста в духовці

Пишні і рум’яні булочки з маком виходять з дріжджового здобного тіста. Порадуйте себе і близьких смачною і ароматною випічкою. Готову страву можна подавати до чаю або в якості перекусу.

Інгредієнти на
14 порц.

  • Борошно 4 склянки
  • Молоко коров’яче 150 мл
  • Маргарин вершковий 100 гр.
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сухі дріжджі 11 гр.
  • Мак 200 гр.
  • Мед 50 гр.
  • Сіль 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як спекти булочки з маком в духовці? Маргарин ділимо на кілька частин і розтоплюємо його.
  2. В окремій мисці з’єднуємо сухі дріжджі, 50 грам борошна і стільки ж цукру.
  3. Заливаємо суху суміш злегка теплим молоком, залишивши одну чайну ложку. Розмішуємо і залишаємо на 20 хвилин в теплому місці.
  4. В цей час збиваємо два яйця ще з 50 грамами цукру і сіллю.
  5. Переливаємо яєчну суміш у готову опару і збиваємо заготівлю виделкою.
  6. Сюди ж занурюємо просіяне борошно і починаємо вимішувати до отримання однорідного тугого тесту.
  7. Вливаємо розтоплений і охолоджений маргарин. Знову вимішуємо масу.
  8. Накриваємо продукт рушником і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
  9. Зазначена кількість маку заливаємо окропом і даємо йому настоятися протягом 45 хвилин.
  10. Після цього мак перекладаємо на дрібне сито і чекаємо, поки вся вода стече.
  11. Розмішуємо мак з медом і цукром. Вимішуємо начинку.
  12. За цей час тісто якраз підійшло.
  13. Розкачуємо його в тонкий прямокутник, на який викладаємо макову заготовку. За допомогою ложки рівномірно розподіляємо начинку.
  14. Звертаємо заготовку в рулет.
  15. Далі розрізаємо на невеликі частини.
  16. Перекладаємо на деко з пергаментом і залишаємо на 25 хвилин.
  17. Залишився яйце збиваємо з чайною ложкою молока.
  18. Обмазуємо продукт яєчної сумішшю. Випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів.
  19. Апетитні здобні булочки з маком готові!