Оладки на воді

Коли на сніданок набридла яєчня або бутерброди – готуємо пишні оладки з тих продуктів, які є у кожної господині під рукою. Борошно, вода, яйця і ситний прийом їжі для всієї родини готовий, до того ж, таке блюдо дарує відчуття тривалого насичення. А при подачі оладки можна подати з різними добавками, які будуть відтіняти смак, наприклад, зі згущеним молоком, варенням або сметаною.

Пишні оладки на воді з яйцями і дріжджами

Навіть без використання борошна, кефіру або сироватки можна з легкістю приготувати пишні і високі оладки. Весь секрет полягає в невеликий щіпці дріжджів, які активізують всі інші компоненти і страва виходить неймовірно смачним і пухким.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Борошно 300 гр.
  • Вода 250 мл
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Яблука 2 шт.
  • Сухі дріжджі 1 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Масло рослинне 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Пишні оладки на воді приготувати дуже просто. Готуємо всі продукти, зазначені в інгредієнтах.
  2. Для готування тесту в глибоку посуд просіваємо борошно і змішуємо її з сіллю, цукровим піском, дріжджами, теплою водою і збитим яйцем. Всі компоненти добре перемішуємо і замішуємо тісто.
  3. Тим часом яблука очищаємо від шкірки, вирізаємо насінну коробочку.
  4. Яблучну м’якоть нарізаємо кубиками невеликого розміру.
  5. Пересипаємо фрукти в тісто, розмішуємо і ставимо в тепле місце на півгодини для збільшення в об’ємі.
  6. У сковороді розігріваємо олію, столовою ложкою викладаємо тісто і смажимо оладки з двох боків до рум’яності.
  7. Складаємо «коржі» в стопку і подаємо до столу. Приємного апетиту!