Американські панкейкі на сковороді – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Американські панкейкі на сковороді – простий і смачний варіант для вашого сімейного сніданку або перекусу. Щоб американські оладки точно вийшли, рекомендуємо готувати по перевіреним покрокових рецептам з нашої збірки. Готове частування порадує не тільки приємним смаком, але і яскравим зовнішнім виглядом. Спробуйте!

Класичний рецепт панкейків на молоці в домашніх умовах

Хочу поділитися чудовим рецептом класичних панкейків, приготованих на молоці. Панкейкі виходять пишними і повітряними, відмінний варіант для смачного сніданку або сімейного чаювання. Процес приготування випічки досить простий і швидкий.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Борошно пшеничне 240 гр.
  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Цукор-пісок 60 гр.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Ванілін за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати американські панкейкі на сковороді в домашніх умовах? У глибоку ємність всипте необхідну кількість цукрового піску. Кількість цукрового піску регулюйте самостійно, в залежності від своїх власних смакових переваг.
  2. Потім розбийте куряче яйце.
  3. Скориставшись вінчиком або виделкою, ретельно перемішайте масу до однорідної консистенції.
  4. Потім додайте трохи солі. Гарненько перемішайте.
  5. Тонкою цівкою влийте необхідну кількість молока кімнатної температури. Молоко можна злегка підігріти на вогні або скористатися мікрохвильовою піччю.
  6. Скориставшись віночком, ретельно перемішайте масу до однорідної консистенції.
  7. За дрібне сито просіяти необхідну кількість пшеничного борошна вищого сорту і розпушувач. Перемішайте віночком до стану однорідної консистенції.
  8. Після чого додайте ванілін за смаком.
  9. В вийшло однорідне тісто влийте вказане в рецепті кількість рослинного масла.
  10. Перемішайте масу віночком, щоб в тесті не було грудочок, і вийшла гладка однорідна консистенція.
  11. Добре розігрійте сковороду з товстим дном. Ложкою викладіть тісто на невеликій відстані один від одного. Готуйте на помірному вогні до появи бульбашок на поверхні панкейків і загустіння тесту.
  12. З допомогою дерев’яної чи силіконової лопатки переверніть панкейкі на другу сторону і готуйте ще пару хвилин.
  13. Гарячі панкейкі викладіть на тарілку.
  14. Повітряні панкейкі прикрасьте на свій розсуд. Я використовувала шоколадну пасту, цукрову пудру і ягоди вишні. Класичні панкейкі на молоці подавайте на стіл до свіжозвареної ароматного чаю або кави.

Насолоджуйтеся смачною ніжною випічкою!

Як приготувати пишні панкейкі на кефірі будинку?

Якщо ви хочете порадувати своїх домашніх смачним сніданком, пропоную приготувати апетитні пишні панкейкі з використанням кефіру. Випічка виходить неймовірно ніжною і повітряної. Обов’язково приготуйте, і ви не пошкодуєте!

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищого сорту – 320 гр.
  • Кефір – 500 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Підсолоджувач – за смаком
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – щіпка
  • Ванілін – за смаком
  • Сметана – 6 ст. л.
  • Малина – за смаком
  • Мед – для подачі

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування пишних панкейків на кефірі.

2. У чашу блендера розбийте курячі яйця.

3. Потім влийте кефір кімнатної температури. Збийте до кімнатної температури. Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі і влийте до рідких інгредієнтів.

4. В окрему ємність через дрібне сито просіяти необхідну кількість пшеничного борошна вищого сорту, сіль, підсолоджувач, ванілін і харчову соду. Гарненько перемішайте.

5. Поступово в кілька прийомів введіть сухі інгредієнти до рідким. Збийте в блендері до однорідної гладкої консистенції.

6. Добре розігрійте сковороду з товстим дном. Ложкою або ополоником викладіть тісто в центр сковороди. Готуйте на помірному вогні до загусання тесту. Скориставшись дерев’яною або силіконової лопаткою, переверніть панкейкі на другу сторону і готуйте ще пару хвилин.

7. Готові панкейкі викладіть на тарілку. Збийте сметану з малиною до однорідної консистенції, отриманим кремом промажте панкейкі. Зверху прикрасьте медом і ягодами малини. Пишні панкейкі на кефірі подавайте на стіл до свіжозвареної ароматного чаю або кави.

Насолоджуйтеся ніжною, ароматною випічкою!

Дуже смачні бананові панкейкі в домашніх умовах

З великим задоволенням хочу поділитися рецептом простих у приготуванні і надзвичайно смачних бананових панкейків. Для приготування випічки потрібно мінімум інгредієнтів і вільного часу.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Борошно вівсяна – 2 ст. л.
  • Банани – 150 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. У глибоку ємність викладіть попередньо очищені від шкірки банани і розімніть їх виделкою або подрібніть за допомогою заглибного блендера до однорідної гладкої консистенції.

2. В отриману бананову масу розбийте куряче яйце. Скориставшись вінчиком або виделкою, ретельно перемішайте масу до однорідної консистенції.

3. Потім додайте вівсяну муку. Якщо немає вівсяної муки, візьміть необхідну кількість вівсяних пластівців довгого варіння і подрібніть за допомогою кавомолки. Скориставшись віночком, ретельно перемішайте масу до однорідної консистенції.

4. Добре розігрійте сковороду з товстим дном. Змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Ложкою викладіть тісто на невеликій відстані один від одного. Готуйте на помірному вогні до появи бульбашок на поверхні панкейків і загустіння тесту.

5. З допомогою дерев’яної чи силіконової лопатки переверніть панкейкі на другу сторону і готуйте ще буквально хвилину.

6. Готові панкейкі викладіть на тарілку. Бананові панкейкі прикрасьте улюбленим варенням або джемом і подавайте на стіл зі свіжо ароматним чаєм або кавою.

Насолоджуйтеся апетитною випічкою!

Класичний рецепт приготування американських панкейків

Я хочу поділитися рецептом чудового сімейного сніданку. Класичний рецепт американських панкейків сподобається абсолютно всім. Для приготування панкейків потрібно мінімальна кількість доступних інгредієнтів, які можна знайти на будь-якій кухні.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищого сорту – 150 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – щіпка

Процес приготування:

1. У глибоку ємність всипте необхідну кількість цукрового піску. Кількість цукрового піску регулюйте самостійно, в залежності від своїх власних смакових переваг. Курячі яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки додайте до цукру.

2. Гарненько перемішайте. Тонкою цівкою влийте необхідну кількість молока кімнатної температури. Молоко можна злегка підігріти на вогні або скористатися мікрохвильовою піччю.

3. Через дрібне сито просіяти необхідну кількість пшеничного борошна вищого сорту і розпушувач. Перемішайте віночком до стану однорідної консистенції. Влийте рослинне масло, скориставшись віночком, ретельно перемішайте масу до однорідної консистенції.

4. Курячі білки викладіть в окрему ємність. Потім додайте трохи солі. Скориставшись міксером, збийте масу до стану міцних піків, поступово збільшуючи швидкість.

5. Збиті білки в кілька прийомів введіть в приготоване тісто.

6. Акуратними рухами знизу вгору вмішайте в тісто.

7. Добре розігрійте сковороду з товстим дном. Ложкою викладіть тісто на невеликій відстані один від одного. Готуйте на помірному вогні до загусання тесту. З допомогою силіконової лопатки переверніть панкейкі на другу сторону і готуйте ще пару хвилин. Гарячі панкейкі викладіть на тарілку.

8. Повітряні панкейкі прикрасьте на свій розсуд. Я використовувала згущене молоко і шоколадну крихту.

9. Класичні американські панкейкі подавайте на стіл до свіжозвареної ароматного чаю або кави.

Насолоджуйтеся смачною домашньою випічкою!

Ніжні і повітряні японські панкейкі на сковороді

Сьогодні хочу поділитися чудовим рецептом надзвичайно смачних японських панкейків, приготованих на сковороді. Панкейкі виходять ніжними, повітряними і пишними. Приготуйте такі панкейкі своїм рідним, і ви отримаєте незабутнє задоволення.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищого сорту – 60 гр.
  • Молоко – 40 мл
  • Білки курячі – 4 шт.
  • курячі Жовтки – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – щіпка
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Масло рослинне – 20 гр.

Процес приготування:

1. Підготуйте необхідну кількість усіх використовуваних інгредієнтів для приготування японських панкейків.

2. Курячі яйця розділити на білки і жовтки. Курячі білки викладіть в окрему ємність. Потім додайте трохи солі. Скориставшись міксером, збийте масу до стану міцних піків, поступово збільшуючи швидкість.

3. Жовтки викладіть в окрему ємність. Гарненько перемішайте віночком до однорідної консистенції.

4. Всипте цукровий пісок і ванільний цукор. Кількість цукрового піску регулюйте самостійно. Поступово влийте молоко. Через дрібне сито просіяти борошно пшеничне вищого сорту і розпушувач. Влийте рослинне масло, ретельно перемішайте віночком до однорідної консистенції.

5. Збиті білки в кілька прийомів введіть в приготоване тісто. Акуратними рухами знизу вгору вмішайте в тісто силіконової лопаткою.

6. Повинна вийти повітряна однорідна маса.

7. Добре розігрійте сковороду з товстим дном. Ложкою викладіть тісто на невеликій відстані один від одного. Готуйте на помірному вогні до загусання тесту. Потім зверху викладіть ще тісто і знову готуйте до загустіння.

8. З допомогою силіконової лопатки переверніть панкейкі на другу сторону і готуйте ще пару хвилин.

9. Гарячі панкейкі викладіть на тарілку. Повітряні панкейкі прикрасьте на свій розсуд. Я використовувала цукрову пудру, сметану і полуницю.

10. Пишні японські панкейкі подавайте на стіл до улюблених гарячих напоїв.

Насолоджуйтеся найніжнішої домашньою випічкою!

Як зробити повітряні панкейкі на молоці без розпушувача?

Я часто балую рідних апетитною домашньою випічкою, а сьогодні хочу поділитися з вами чудовим рецептом повітряних панкейків, приготованих на молоці без розпушувача. Випічка виходить ніжною і легкою, відмінно поєднується з будь-якими наповнювачами.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 200 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Сіль – щіпка
  • Сир м’який – 60 гр.

Процес приготування:

1. У глибоку ємність налийте необхідну кількість молока кімнатної температури. Всипте необхідну кількість цукрового піску. Кількість цукрового піску регулюйте самостійно, в залежності від своїх власних смакових переваг. Збийте міксером.

2. Потім розбийте куряче яйце, додайте трохи солі. Влийте рослинне масло і знову збийте міксером. Додайте м’який сир.

3. Через дрібне сито просіяти необхідну кількість пшеничного борошна вищого сорту. Перемішайте міксером до стану однорідної консистенції.

4. Добре розігрійте сковороду з товстим дном. Ложкою викладіть тісто на невеликій відстані один від одного. Готуйте на помірному вогні до появи бульбашок на поверхні панкейків і загустіння тесту.

5. З допомогою дерев’яної чи силіконової лопатки переверніть панкейкі на другу сторону і готуйте буквально хвилину.

6. Гарячі панкейкі викладіть на тарілку і прикрасьте на свій розсуд. Повітряні панкейкі на молоці без розпушувача подавайте на стіл з улюбленими гарячими напоями.

Насолоджуйтеся апетитною випічкою!

Пишні і ніжні шоколадні панкейкі

Любителям шоколаду хочу порекомендувати приготувати пишні шоколадні панкейкі. Випічка виходить ніжною, повітряної і відмінно підійде для смачного сніданку або сімейного чаювання. Приготуйте панкейкі, і ваші близькі будуть в захваті!

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 200 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Ванілін – щіпка
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Какао-порошок – 60 гр.
  • Шоколад гіркий – 100 гр.
  • Сіль – щіпка
  • Ягоди для прикраси

Процес приготування:

1. Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти.

2. У чашу міксера всипте необхідну кількість цукрового піску і ванілін. Кількість цукру регулюйте самостійно, в залежності від своїх смакових переваг. Потім розбийте курячі яйця. Перемішайте масу до однорідної консистенції на невеликих оборотах міксера, поступово збільшуючи швидкість.

3. Потім додайте трохи солі. Тонкою цівкою влийте необхідну кількість молока кімнатної температури. Молоко можна злегка підігріти. Через дрібне сито просіяти необхідну кількість пшеничного борошна вищого сорту, розпушувач і какао-порошок.

4. Перемішайте міксером до стану однорідної консистенції.

5. Половину вершкового масла і гіркого шоколаду розтопіть на водяній бані і влийте в приготоване тісто. Перемішайте масу міксером, щоб в тесті не було грудочок.

6. Добре розігрійте сковороду з товстим дном. Ложкою викладіть тісто в центр сковороди.

7. Готуйте на помірному вогні до появи бульбашок на поверхні панкейків і загустіння тесту. В центр викладіть шматочок гіркого шоколаду. Зверху налийте ще трохи тесту. З допомогою дерев’яної чи силіконової лопатки переверніть панкейкі на другу сторону і готуйте ще хвилинку.

8. Готові панкейкі зніміть з вогню, на кожен викладіть тонкий шматочок вершкового масла.

9. Пишні панкейкі прикрасьте на свій розсуд. Я використовувала шоколадну крихту і свіжі ягоди. Шоколадні панкейкі подавайте на стіл до свіжозвареної ароматного чаю або кави.

Насолоджуйтеся смачною ароматною випічкою!

Простий і смачний рецепт дієтичних ПП панкейків

З великим бажанням хочу поділитися чудовим рецептом надзвичайно смачних і корисних панкейків. Процес приготування випічки не відніме багато часу, а результат прийдеться до смаку всім, хто стежить за своїм харчуванням і фігурою.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Борошно рисова – 120 гр.
  • Гарбуз – 500 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сметана для подачі
  • Підсолоджувач – за смаком
  • Сіль – щіпка
  • Розпушувач – ½ ч. л.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Гарбуз вимийте, очистіть від насіння і шкірки і наріжте великим кубиком. Очищену гарбуз відваріть до готовності і остудіть.

2. Зварений гарбуз пробийте заглибним блендером до однорідної консистенції. У глибоку ємність розбийте курячі яйця. Потім додайте трохи солі. Через дрібне сито просіяти необхідну кількість рисового борошна і розпушувач. Додайте підсолоджувач, я використовувала мед.

3. Перемішайте масу віночком, щоб в тесті не було грудочок. Потім поступово введіть гарбузове пюре. Ретельно перемішайте віночком до однорідної консистенції.

4. Добре розігрійте сковороду з товстим дном. Ложкою викладіть тісто на невеликій відстані один від одного. Готуйте на помірному вогні до появи бульбашок на поверхні панкейків. З допомогою силіконової лопатки переверніть панкейкі на другу сторону і готуйте ще буквально хвилину.

5. Дієтичні панкейкі викладіть на тарілку.

6. Корисні панкейкі подавайте на стіл зі сметаною або натуральним йогуртом до свіжозвареної ароматного чаю або кави.

Насолоджуйтеся корисної випічкою!

Легкі і повітряні панкейкі на воді з яйцями

Любителям смачної, швидкої і простий випічки від усієї душі раджу приготувати апетитні панкейкі на воді з яйцями. Панкейкі виходять легкими, повітряними і ніжними. Приготуйте панкейкі на сніданок, і порадуйте своїх рідних!

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Борошно рисова – 150 гр.
  • Вода питна – 125 мл
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Масло кокосове – 1 ст. л.
  • Підсолоджувач – за смаком
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Ванілін – щіпка
  • Сіль – щіпка
  • Для крему:
  • Манго – 1 шт.
  • Сир сирний – 6 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуйте необхідні інгредієнти. Куряче яйце розділити на білок і жовток.

2. До жовтка налийте необхідну кількість питної води і ретельно перемішайте.

3. Відміряйте необхідну кількість рисового борошна.

4. У глибоку ємність перелийте рідкі інгредієнти. Потім просіяти сухі інгредієнти через дрібне сито.

5. Додайте сіль.

6. Потім додайте розпушувач.

7. Приготуйте соус. У глибоку ємність всипте підсолоджувач і ванілін. Кількість підсолоджувача регулюйте самостійно, в залежності від своїх власних смакових переваг.

8. Додайте курячий білок. Скориставшись міксером, ретельно перемішайте масу до стану пишної піни.

9. Сирний сир викладіть в глибоку миску. Манго вимийте, очистіть від шкірки і кісточки. Наріжте кубиками. Половину відправте до творожному сиру. І влийте збиті курячі білки. Соус перемішайте міксером до однорідної консистенції.

10. Добре розігрійте сковороду з товстим дном. Ложкою викладіть тісто в центр сковороди. Готуйте на помірному вогні до появи бульбашок на поверхні панкейків і загустіння тесту.

11. З допомогою дерев’яної чи силіконової лопатки переверніть панкейкі на другу сторону і готуйте ще пару хвилин. Готові панкейкі викладіть на тарілку.

12. Панкейкі прикрасьте приготованим соусом і викладіть шматочки манго.

13. Апетитні панкейкі, приготовані на воді з яйцями, подавайте на стіл до ароматного чаю або кави.

Насолоджуйтеся ароматними панкейками!

Як приготувати пишні панкейкі на сметані?

Цінителів смачної домашньої випічки від усієї душі рекомендую приготувати надзвичайно пишні та звабливі панкейкі на сметані. Випічка виходить ніжною і повітряної. Приготуйте такі панкейкі на сімейне чаювання, і ваші рідні і близькі будуть в захваті!

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищого сорту – 400 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сметана жирна – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 160 гр.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0, 5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Для крему:
  • Молоко – 500 мл
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ванілін – щіпка

Процес приготування:

1. Насамперед підготуйте необхідні інгредієнти для приготування пишних панкейків на сметані.

2. У глибоку посудину всипте необхідну кількість цукрового піску. Кількість цукрового піску регулюйте самостійно, в залежності від своїх власних смакових переваг. Потім розбийте курячі яйця.

3. Скориставшись міксером, ретельно перемішайте масу до однорідної консистенції на невеликій швидкості.

4. Потім додайте сметану підвищеної жирності. Гарненько перемішайте.

5. Через дрібне сито просіяти необхідну кількість пшеничного борошна вищого сорту, соду, сіль і розпушувач. Перемішайте міксером до стану однорідної консистенції. В приготоване однорідне тісто влийте рослинне масло.

6. Відміряйте необхідну кількість інгредієнтів для приготування крему.

7. Необхідну кількість молока трохи підігрійте на помірному вогні.

8. Додати пшеничне борошно, ванілін і цукровий пісок. Ретельно перемішайте віночком, щоб не було грудочок. Постійно помішуючи, крем доведіть до кипіння і відразу ж зніміть з вогню.

9. Введіть вершкове масло і гарненько перемішайте до стану однорідної маси.

10. Повністю остудіть заварний крем.

11. Добре розігрійте сковороду з товстим дном. Ложкою викладіть тісто в центр сковороди. Готуйте на помірному вогні до появи бульбашок на поверхні панкейків і загустіння тесту. Скориставшись дерев’яною лопаткою, переверніть панкейкі на іншу сторону і готуйте ще пару хвилин.

12. Гарячі панкейкі викладіть на тарілку. Трохи остудіть. Кожен промажте остившім заварним кремом. Замість заварного крему можна подати улюблене варення, джем, згущене молоко або сметану.

13. Пишні панкейкі на сметані подавайте на стіл до свіжозвареної ароматного чаю або кави.

Приємного чаювання!