Американські панкейкі на сковороді – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Американські панкейкі на сковороді – простий і смачний варіант для вашого сімейного сніданку або перекусу. Щоб американські оладки точно вийшли, рекомендуємо готувати по перевіреним покрокових рецептам з нашої збірки. Готове частування порадує не тільки приємним смаком, але і яскравим зовнішнім виглядом. Спробуйте!

Класичний рецепт панкейків на молоці в домашніх умовах

Хочу поділитися чудовим рецептом класичних панкейків, приготованих на молоці. Панкейкі виходять пишними і повітряними, відмінний варіант для смачного сніданку або сімейного чаювання. Процес приготування випічки досить простий і швидкий.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Борошно пшеничне 240 гр.
  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Цукор-пісок 60 гр.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Ванілін за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати американські панкейкі на сковороді в домашніх умовах? У глибоку ємність всипте необхідну кількість цукрового піску. Кількість цукрового піску регулюйте самостійно, в залежності від своїх власних смакових переваг.
  2. Потім розбийте куряче яйце.
  3. Скориставшись вінчиком або виделкою, ретельно перемішайте масу до однорідної консистенції.
  4. Потім додайте трохи солі. Гарненько перемішайте.
  5. Тонкою цівкою влийте необхідну кількість молока кімнатної температури. Молоко можна злегка підігріти на вогні або скористатися мікрохвильовою піччю.
  6. Скориставшись віночком, ретельно перемішайте масу до однорідної консистенції.
  7. За дрібне сито просіяти необхідну кількість пшеничного борошна вищого сорту і розпушувач. Перемішайте віночком до стану однорідної консистенції.
  8. Після чого додайте ванілін за смаком.
  9. В вийшло однорідне тісто влийте вказане в рецепті кількість рослинного масла.
  10. Перемішайте масу віночком, щоб в тесті не було грудочок, і вийшла гладка однорідна консистенція.
  11. Добре розігрійте сковороду з товстим дном. Ложкою викладіть тісто на невеликій відстані один від одного. Готуйте на помірному вогні до появи бульбашок на поверхні панкейків і загустіння тесту.
  12. З допомогою дерев’яної чи силіконової лопатки переверніть панкейкі на другу сторону і готуйте ще пару хвилин.
  13. Гарячі панкейкі викладіть на тарілку.
  14. Повітряні панкейкі прикрасьте на свій розсуд. Я використовувала шоколадну пасту, цукрову пудру і ягоди вишні. Класичні панкейкі на молоці подавайте на стіл до свіжозвареної ароматного чаю або кави.

Насолоджуйтеся смачною ніжною випічкою!