Сирний пиріг – 10 рецептів приготування в духовці з покроковими фото

Сирний пиріг – це дуже смачна і яскрава кулінарна ідея для вашого сімейного столу або свята. Таке частування урізноманітнити ваш стіл і порадує поживними властивостями. Є багато варіантів приготування апетитного пирога з сиром. Кращі кулінарні ідеї ми зібрали для вас у перевіреної покрокової збірці з десяти рецептів в духовці з покроковими фотографіями.

Сирний пиріг з листкового тіста

Сирний пиріг з листкового тіста – це дуже ніжне, апетитне і смачне блюдо для вашого домашнього столу. Таке частування нікого не залишить байдужим. Приготувати його зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 350 гр.
  • Листкове тісто-300 гр.
  • Жовток 1 шт.
  • Сметана 6 ст. л. (або майонез)

Процес приготування:

  1. Відміряємо необхідний шматок сиру і натираємо його на крупній тертці. Рекомендується вибирати несолоний сорт сиру.
  2. У глибоку миску викладаємо тертий твердий сир. Доповнюємо його сметаною і ретельно вимішуємо до однорідності.
  3. Викладаємо у форму для випікання шар листкового тіста. Акуратно розподіляємо його по формі. Обов’язково робимо бортик з боків.
  4. Викладаємо на тісто сирну начинку. Розподіляємо її рівномірно, утворюючи гладку поверхню.
  5. Підгинаємо бортики тесту до начинки. Обмазуємо їх збитим жовтком з невеликою кількістю води. Це необхідно для утворення апетитною рум’яною кірочки.
  6. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо протягом 20-30 хвилин.
  7. Сирний пиріг з листкового тіста готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Пиріг з лаваша в духовці

Сирний пиріг з лаваша в духовці – це оригінальне і швидке в приготуванні блюдо. Такий пиріг виходить хрустким, смачним і апетитним. Його можна приготувати на швидку руку до приходу гостей. Відмінне кулінарне рішення для яскравого поживного перекусу.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Склад:

  • Лаваш – 3 аркуша.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Сир фета – 200 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Кунжут – за бажанням.

Для заливки:

  • Кефір – 60 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуємо начинку для пирога. У глибоку миску натираємо сир. Викладаємо сюди подрібнену зелень і сир фета, розім’яту виделкою. Ретельно все перемішуємо для рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо продукти для заливки. Збиваємо виделкою або вінчиком кефір, куряче яйце і рослинне масло.

Крок 3. Обмазуємо форму для випікання рослинним маслом. Листи лаваша викладаємо у форму так, щоб їх краї звисали з боків. Кожен шар лаваша промазуємо заливкою. Також викладаємо одну третину начинки, знову обмазуємо заливкою.

Крок 4. Двома кінцями верхнього листа лаваша закриваємо начинку. Обмазуємо заливкою з яйця, кефіру і масла.

Крок 5. Таким же чином викладаємо залишилася начинку і загортаємо інші краї лаваша. Обмазуємо заливкою.

Крок 6. Заготовку можна відправляти в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 20 хвилин до рум’яної скоринки.

Крок 7. За бажанням, ви можете посипати частування кунжутом.

Крок 8. Сирний пиріг з лаваша в духовці готовий. Діліть на порційні шматочки і подавайте до столу!

Сирний пиріг на кефірі в духовці

Сирний пиріг на кефірі в духовці виходить пишним, рум’яним і неймовірно апетитною. Ніжна начинка з тягнеться сиру нікого не залишить байдужим. Для приготування яскравого домашнього пирога використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 55 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Кефір – 200 мл
  • Борошно цільнозернові – 180 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир плавлений – 2 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Насіння льону – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Розбиваємо курячі яйця в глибоку миску. Додаємо сіль і збиваємо міксером або віночком.

Крок 2. Вливаємо в яєчну суміш вказану кількість кефіру.

Крок 3. Висипаємо сюди борошно з содою.

Крок 4. Вимішуємо вміст до однорідності і зникнення грудочок.

Крок 5. У підготовлене кефірний тісто відправляємо тертий твердий сир і невеликі кубики плавленого сиру.

Крок 6. Акуратно перемішуємо тісто з сирною начинкою і також вмішуємо сюди рослинне масло.

Крок 7. Виливаємо тісто з сиром у форму для випікання. Посипаємо поверхню насінням льону.

Крок 8. Відправляємо страву в розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо до рум’янцю близько 40 хвилин.

Крок 9. Сирний пиріг на кефірі в духовці готовий. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!

Сирно-цибулевий пиріг

Сирно-цибульний пиріг – це дуже смачне, ароматне і поживне частування для вашого домашнього столу. Апетитний пиріг можна подавати в якості перекусу або до сімейного обіду. Приготувати його не складе особливої праці. Беріть на замітку кулінарну ідею з покроковим описом процесу.

Час готування – 55 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 8

Склад:

  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для основи:

  • Борошно – 2 склянки
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для заливного тіста:

  • Сметана – 2 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Борошно – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Замішуємо м’яке і еластичне тісто, яке будемо використовувати в якості основи пирога. З борошна, вершкового масла, сметани, розпушувача і солі формуємо гладкий еластичний ком. Кладемо його на годину в холодильник.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії. Солимо і перчимо за смаком.

Крок 3. Підготовлене тісто розкачуємо і викладаємо у форму для випікання, змащену маслом. Формуємо бортики. По тесту розподіляємо обсмажений ріпчасту цибулю.

Крок 4. Натираємо сир і розподіляємо його по луковому шару.

Крок 5. Підготуємо холодець тісто. Добре перемішуємо яйця, сметану, майонез, борошно, сіль і розпушувач. Вимішуємо до утворення гладкого тягучого тіста без грудочок.

Крок 6. Заливаємо начинку пирога рідкуватим тестом.

Крок 7. Заливне тісто має рівномірно покривати заготовку.

Крок 8. Відправляємо пиріг в розігріту до 170 градусів духовку. Готуємо 35-40 хвилин.

Крок 9. Сирно-цибулевий пиріг готовий. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!

Осетинський пиріг з сиром і зеленню

Осетинський пиріг з сиром і зеленню – це знамените частування, перед яким неможливо встояти. Приготувати апетитну страву осетинської кухні кожен зможе в домашніх умовах. Для цього скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої кулінарної збірки. Подавайте пиріг до святкового столу або сімейного обіду.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,5 кг
  • Вода – 180 мл
  • Молоко – 180 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 8 гр.

Для начинки:

  • Сир твердий – 200 гр.
  • Сир бринза – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для замішування дріжджового тіста.

Крок 2. Нагріваємо молоко і воду. Виливаємо їх в глибоку миску. Сюди ж додаємо рослинне масло, сіль і сухі дріжджі. Добре все перемішуємо.

Крок 3. Просіваємо сюди борошно і замішуємо однорідне м’яке тісто. Перекладаємо його на робочу поверхню і вимішуємо руками близько 8-10 хвилин. Довгий вимішування зробить продукт менш липким.

Крок 4. Повертаємо тісто назад у глибоку миску. Накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце.

Крок 5. В цей час займемося начинкою. Підготуємо необхідні продукти. Заздалегідь подрібнюємо зелень і відварюємо курячі яйця.

Крок 6. Два види сиру натираємо на тертці і кладемо в глибоку посуд. Сюди ж натираємо відварені яйця, додаємо зелень, сіль і чорний мелений перець. Добре все перемішуємо.

Крок 7. Тісто ділимо на чотири рівні частини. З цих частин формуємо акуратні кульки. Прикриваємо їх серветкою. Начинку також поділяємо на чотири рівні частини.

Крок 8. Кожен шар тіста розкачуємо в тонкий коло. По центру викладаємо начинку.

Крок 9. Збираємо краї тіста навколо начинки. Щільно їх з’єднуємо.

Крок 10. Перевертаємо мішечок з начинкою, щоб місце скріплення виявилося внизу. Руками акуратно розтягуємо заготовку. Необхідно отримати акуратний плоский круг. Також чинимо з усіма частинами. По центру робимо невеликий отвір. З нього буде виходити пар при випіканні, тому пиріг не розірве.

Крок 11. Всі випікаємо коржі 18-20 хвилин при температурі 240 градусів. Складаємо коржі один на одного, обмазуючи вершковим маслом.

Крок 12. Осетинський пиріг з сиром і зеленню готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Сирний пиріг з дріжджового тіста в духовці

Сирний пиріг з дріжджового тіста в духовці виходить дуже пишним і рум’яним. Ніжна начинка з тягнеться сиру нікого не залишить байдужим. Готуйте апетитну випічку до приходу гостей або для затишних сімейних посиденьок. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Склад:

  • Борошно – 450 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.

Для начинки:

  • Сир адигейський – 350 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.

Додатково:

  • Яйце – 1 шт.
  • Кунжут – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Почнемо з приготування тіста. У глибоку миску кладемо борошно, цукор, сухі дріжджі і сіль. Перемішуємо сухі інгредієнти.

Крок 3. Окремо перемішуємо куряче яйце і тепле молоко. Вливаємо його в суху суміш.

Крок 4. Перемішуємо заготівлю і близько 5-10 хвилин вимішуємо руками м’яке еластичне тісто. Ставимо тісто в тепле місце. Воно повинно підійти і помітно збільшитися в розмірі.

Крок 5. Для начинки розтоплюємо вершкове масло.

Крок 6. Через тертку пропускаємо два види сиру. Перемішуємо їх і поділяємо на шість частин.

Крок 7. Коли тісто стане більш об’ємним, можна приступати до приготування.

Крок 8. Ділимо тісто на шість рівних кульок.

Крок 9. Перший шар тіста розкачуємо в тонкий пласт прямокутної форми.

Крок 10. Обмазуємо пласт розтопленим вершковим маслом.

Крок 11. Посипаємо однією частиною тертого сиру.

Крок 12. Розкачуємо другий шар тіста і викладаємо його на перший.

Крок 13. Обмазуємо шар маслом і посипаємо тертим сиром. Повторюємо шари з іншими частинами тесту.

Крок 14. Заготівлю звертаємо в щільний рулет.

Крок 15. Рулет з’єднуємо в коло, з’єднавши два кінця. По всій окружності робимо акуратні надрізи. Викладаємо заготовку у форму для випікання, змащену вершковим маслом.

Крок 16. Залишаємо заготовку в теплому місці на 20-30 хвилин, після змащуємо збитим яйцем і посипаємо кунжутом.

Крок 17. Випікаємо пиріг 30 хвилин при температурі 180 градусів. Можна готувати і при більш високій температурі (200 градусів), але в такому випадку потрібно уважно спостерігати за кольором скоринки.

Крок 18. Сирний пиріг з дріжджового тіста в духовці готовий. Нарізайте апетитне частування і подавайте до столу!

Пиріг з сирним сиром в духовці

Пиріг з сирним сиром в духовці – це неймовірно ніжне і повітряне частування для вашого домашнього чаювання. Такий пиріг просто тане у роті. Обов’язково спробуйте приготувати його за нашого перевіреного рецепту з покроковим описом процесу. Побалуйте себе і близьких смачною випічкою.

Час готування – 2 години 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Сир сирний – 750 гр.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Цукор – 250 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Яйце – 5 шт.
  • Вершки 33% – 350 мл

Процес приготування:

Крок 1. Зазначене кількість сирного сиру викладаємо в глибоку тарілку.

Крок 2. Висипаємо в окремий посуд склянку цукру.

Крок 3. Сюди ж додаємо борошно і ванільний цукор. Добре все перемішуємо з допомогою віночка.

Крок 4. Цукрову суміш пересипаємо в посуд з сирним сиром.

Крок 5. Збиваємо вміст міксером на малих обертах. Необхідно отримати ніжну однорідну масу.

Крок 6. В отриману масу розбиваємо курячі яйця.

Крок 7. Вмішуємо яйця з допомогою віночка.

Крок 8. Сюди ж вливаємо тонким струменем жирні вершки. Продовжуємо перемішувати віночком до однорідності.

Крок 9. Устеляємо форму для випікання пергаментом і виливаємо сюди тісто.

Крок 10. Розрівнюємо поверхню лопаткою заготовки.

Крок 11. Відправляємо форму з вмістом в розігріту до 100 градусів духовку на 15 хвилин. Після зменшуємо температуру до 110 градусів і готуємо ще одну годину.

Крок 12. Після випікання залишаємо частування у вимкненій духовці 30-40 хвилин. Дістаємо з духовки, даємо охолонути протягом 30 хвилин і витягаємо пиріг з форми.

Крок 13. Пиріг з сирним сиром в духовці готовий. Можна пригощатися!

Пиріг з шинкою і сиром в домашніх умовах

Пиріг з шинкою і сиром в домашніх умовах відрізняється яскравим смаком, апетитним виглядом і ароматом. Приготувати цікаве частування своїми руками зможе кожен. Використовуйте для цього перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Порадуйте себе і своїх близьких!

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 8

Склад:

  • Сир твердий – 100 гр.
  • Шинка – 100 гр.
  • Борошно – 100 гр.
  • Молоко – 100 мл
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.
  • Цибуля зелена – 3 гілки.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Сир і шинку нарізаємо кубиками, зелений лук промиваємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо.

Крок 3. У глибокій тарілці куряче яйце збиваємо з рослинним маслом, молоком і сіллю.

Крок 4. Просіваємо сюди борошно з розпушувачем. Додаємо інгредієнти для начинки. Перемішуємо всі разом.

Крок 5. Виливаємо заготовку у форму для випікання, попередньо змащену олією.

Крок 6. Відправляємо частування в розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо близько 20-30 хвилин.

Крок 7. Пиріг з шинкою і сиром в домашніх умовах готовий. Можна пробувати!

Пиріг з сиром і грибами в духовці

Пиріг з сиром і грибами в духовці – це дуже смачне і яскраве кулінарне рішення для вашого столу. Апетитне частування порадує вас привабливим зовнішнім виглядом і поживністю. Подавайте до обіду, святкового столу або в якості перекусу. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 1 пачка.
  • Гриби печериці великі – 8 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Вершки 23% – 200 мл
  • Вершки 11% – 150 мл
  • мускатний Горіх мелений – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
  • Сіль морська – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо листкове тісто розморожуємо.

Крок 2. Добре промиваємо гриби під водою і нарізаємо їх тонкими пластинками.

Крок 3. Знімаємо з лушпиння ріпчастої цибулі. Розбираємо тонкими півкільцями.

Крок 4. У сковороді з рослинним маслом обсмажуємо цибулю з грибами. Солимо, перчимо.

Крок 5. Додаємо сюди роздавлені зубчики часнику для аромату. Обсмажуємо до готовності грибів.

Крок 6. У глибокому посуді з’єднуємо жирні вершки з курячими яйцями. Додаємо сюди сіль, перець і мускатний горіх. Збиваємо до однорідної маси. Після сюди вливаємо нежирні вершки і продовжуємо збивати.

Крок 7. Твердий сир пропускаємо через крупну тертку.

Крок 8. Форму для випікання устеляємо пергаментом. Сюди викладаємо тісто, формуючи бортики.

Крок 9. Кладемо на тісто грибну начинку. Заливаємо її заготівлею з вершків та яєць, посипаємо тертим сиром.

Крок 10. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 35-40 хвилин.

Крок 11. Пиріг з сиром і грибами в духовці готовий. Подавайте до столу!

Заливний пиріг з сиром в духовці

Заливний пиріг з сиром в духовці виходить дуже ніжним, соковитим і апетитним. Таке частування порадує вас не тільки яскравим смаком, але і поживними властивостями. Подавайте рум’яний сирний пиріг до домашнього обіду або в якості перекусу. Порадуйте рідних ароматною і смачною випічкою.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Сметана – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 150 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сир ропні – 400 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування форми.
  • Кунжут – для прикраси.
  • чорний Кмин – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Почнемо з підготовки продуктів. Вибираємо ропні сир. Можна взяти кілька шматочків різних видів. Добре для пирога підійде сулугуні, адигейський, бринза або сир моцарелла. Натираємо на тертці сир.

Крок 2. За смаком вибираємо зелень, промиваємо і подрібнюємо її. Також подрібнюємо очищений зубчик часнику.

Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо сир, зелень і часник. Якщо у вас несолоний шар сиру, то можна додати трохи солі. Додаємо мелені спеції, перемішуємо продукти для начинки.

Крок 4. Тепер займемося заливним тестом. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця і доповнюємо їх сметаною.

Крок 5. Збиваємо яйця зі сметаною віночком, після доповнюємо розпушувачем і сіллю.

Крок 6. Висипаємо сюди вказану кількість борошна. Можна використовувати борошно різних видів.

Крок 7. Перемішуємо заготовку до утворення ніжного жидковатого тіста без грудочок.

Крок 8. Форму для випікання змащуємо рослинним маслом. Виливаємо сюди більше половини тіста.

Крок 9. Викладаємо на тісто сирну начинку.

Крок 10. Заливаємо рештою тестом. Розрівнюємо поверхню за допомогою лопатки.

Крок 11. Прикрашаємо заготівлю чорним кмином і кунжутом.

Крок 12. Випікаємо частування 50-60 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 13. Заливний пиріг з сиром в духовці готовий. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!