Сирний пиріг – 10 рецептів приготування в духовці з покроковими фото

Сирний пиріг – це дуже смачна і яскрава кулінарна ідея для вашого сімейного столу або свята. Таке частування урізноманітнити ваш стіл і порадує поживними властивостями. Є багато варіантів приготування апетитного пирога з сиром. Кращі кулінарні ідеї ми зібрали для вас у перевіреної покрокової збірці з десяти рецептів в духовці з покроковими фотографіями.

Сирний пиріг з листкового тіста

Сирний пиріг з листкового тіста – це дуже ніжне, апетитне і смачне блюдо для вашого домашнього столу. Таке частування нікого не залишить байдужим. Приготувати його зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 350 гр.
  • Листкове тісто-300 гр.
  • Жовток 1 шт.
  • Сметана 6 ст. л. (або майонез)

Процес приготування:

  1. Відміряємо необхідний шматок сиру і натираємо його на крупній тертці. Рекомендується вибирати несолоний сорт сиру.
  2. У глибоку миску викладаємо тертий твердий сир. Доповнюємо його сметаною і ретельно вимішуємо до однорідності.
  3. Викладаємо у форму для випікання шар листкового тіста. Акуратно розподіляємо його по формі. Обов’язково робимо бортик з боків.
  4. Викладаємо на тісто сирну начинку. Розподіляємо її рівномірно, утворюючи гладку поверхню.
  5. Підгинаємо бортики тесту до начинки. Обмазуємо їх збитим жовтком з невеликою кількістю води. Це необхідно для утворення апетитною рум’яною кірочки.
  6. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо протягом 20-30 хвилин.
  7. Сирний пиріг з листкового тіста готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!