Пісні оладки – 10 смачних рецептів пишних оладок з покроковими фото

Пісні оладки — це просте і смачне частування для вашого сімейного сніданку або перекусу. Такий продукт підійде для веганів, вегетаріанців і тих, хто дотримується посту. Є багато кулінарних ідей для приготування смачних оладок. Кращі з них ми зібрали в перевіреної збірці з десяти рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Пишні пісні оладки на дріжджах

Пісні оладки на дріжджах виходять неймовірно пишними, ніжними і рум’яними. Відмінне рішення для вашого сніданку або перекусу. Для приготування пісного частування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Порадуйте близьких і урізноманітніть своє меню!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Борошно 320 гр.
  • Вода-1.5 склянки
  • Сіль ½ ч. л.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Дріжджі швидкодіючі 1 ч. л.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Відміряємо вказану кількість борошна і висипаємо її в глибоку миску.
  2. Додаємо в борошно цукор, сіль і сухі швидкодіючі дріжджі. Перемішуємо сухі інгредієнти.
  3. Вливаємо нагріту до 37 градусів воду.
  4. Ретельно перемішуємо вміст до однорідності.
  5. Залишаємо заготовку в теплому місці на 45 хвилин.
  6. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Порційно викладаємо сюди тісто.
  7. Обсмажуємо продукт до яскравого рум’янцю з обох сторін.
  8. Пісні оладки на дріжджах готові. Подавайте до столу, доповнивши, варенням, медом або іншими частуваннями.

Пісні оладки з кабачків

Пісні оладки з кабачків дуже легко приготувати в домашніх умовах. Таке частування виходить дуже смачним, соковитим і поживним. Подавайте до сніданку або в якості перекусу. Для приготування овочевих оладок беріть на замітку перевірений рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Масло рослинне – 2 ст. л. + для смаження.
  • Борошно горохова – 4 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 120 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка солодка – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо відповідний кабачок, очищаємо його від шкірки і насіння.

Крок 2. Далі овоч натираємо на крупній тертці. Солимо і залишаємо на 15 хвилин. За цей час виділиться овочевий сік, його необхідно злити.

Крок 3. Нарізаємо Тонкими півкільцями ріпчасту цибулю і обсмажуємо до рум’янцю на сковороді з рослинним маслом.

Крок 4. Третина лука відправляємо до кабачків. Сюди ж викладаємо подрібнений часник, два види борошна і спеції зі списку. Починаємо перемішувати.

Крок 5. Ретельно вимішуємо овочеве тісто до однорідності.

Крок 6. Смажимо оладки на сковороді до яскравої скоринки з обох сторін.

Крок 7. Пісні оладки з кабачків готові. Подавайте до столу, доповнивши смаженою цибулею. Приємного апетиту!

Оладки на воді без яєць

Оладки на воді без яєць виходять пишними, ніжними і повітряними. Відмінне рішення для вашого сніданку, перекусу або чаювання. Подавайте до столу, доповнивши джемом або іншими доповненнями за смаком. Для приготування беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Борошно – 300 гр.
  • Вода – 350 мл
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Оцет яблучний – 1 ст. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Просіваємо борошно через дрібне сито і викладаємо її в глибоку миску. Сюди ж додаємо сіль, соду і цукор.

Крок 3. Перемішуємо сухі інгредієнти.

Крок 4. Вливаємо в суміш теплу воду і яблучний оцет. Замішуємо однорідне тягуче тісто без грудочок. Даємо йому настоятися 30 хвилин. Обовязково прикриваємо серветкою.

Крок 5. Порційно викладаємо тісто в сковороду, розігріту з рослинною олією.

Крок 6. Обсмажуємо продукт до золотистої скоринки з обох сторін.

Крок 7. Оладки на воді без яєць готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Пісні гарбузові оладки

Пісні гарбузові оладки нескладно приготувати в домашніх умовах. Таке частування виходить дуже смачним, апетитним і ароматним. Подавайте до сніданку або як ситного перекусу. Для приготування яскравих оладок беріть на замітку перевірений рецепт з нашої збірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Гарбуз – 400 гр.
  • Банан – 1 шт.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Борошно – 1 склянка
  • Вода – ¼ склянки
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо основні інгредієнти. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння. Беремо один банан.

Крок 2. Гарбуз спочатку натираємо на тертці, після подрібнюємо в блендері, щоб отримати ніжну кашку.

Крок 3. Також подрібнюємо банан. У загальну масу додаємо сіль, цукор, соду і рослинне масло.

Крок 4. Тепер приєднуємо воду і борошно. Вимішуємо до отримання однорідної суміші без грудочок.

Крок 5. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Порційно викладаємо сюди гарбузове тісто.

Крок 6. Смажимо оладки до яскравого рум’янцю з обох сторін.

Крок 7. Пісні гарбузові оладки готові. Подавайте до столу!

Пісні оладки з яблуками

Пісні оладки з яблуками виходять дуже смачними, ніжними і соковитими. Відмінне рішення для вашого сніданку, перекусу або чаювання. Частування сподобається як дорослим, так і дітям. Для приготування беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 2,5 склянки
  • Вода – 400 мл
  • Дріжджі сухі – 1 упаковка.
  • Цукор – 6 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1,5 гр.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л. + для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо основні інгредієнти.

Крок 2. Пакування сухих дріжджів висипаємо в глибоку миску.

Крок 3. Заливаємо продукт теплою водою.

Крок 4. Додаємо в суміш сіль, цукор і ванілін. Перемішуємо вінчиком.

Крок 5. Даємо настоятися одну хвилину.

Крок 6. Вливаємо дві столові ложки рослинної олії і просіваємо борошно.

Крок 7. Ретельно перемішуємо вміст до однорідності. На час прибираємо в бік.

Крок 8. Промиваємо яблуко і знімаємо з нього шкірку. Далі плід нарізаємо дрібними кубиками.

Крок 9. Яблучні шматочки, кладемо в тісто. Перемішуємо.

Крок 10. На розігріту з маслом сковороду порційно викладаємо тісто. Обсмажуємо рум’яні оладки.

Крок 11. Пісні оладки з яблуками готові. Подавайте до столу!

Пісні оладки на сухих дріжджах

Пісні оладки на сухих дріжджах виходять дивно повітряними, ніжними і рум’яними. Відмінне рішення для вашого сніданку або перекусу. Для приготування пісного частування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Порадуйте близьких і урізноманітніть своє меню!

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 4,5 ст.
  • Вода – 3 склянки
  • Дріжджі сухі – 11 гр.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л. + для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Теплу воду виливаємо в глибоку миску. Додаємо сюди сухі дріжджі і перемішуємо.

Крок 2. Сюди ж додаємо цукор, сіль і рослинне масло.

Крок 3. Просіваємо в рідку суміш борошно.

Крок 4. Замішуємо однорідне тісто до зникнення грудочок.

Крок 5. Прикриваємо заготівлю рушником і залишаємо в теплому місці на годину.

Крок 6. Через годину тісто не перемішуємо, а відразу приступаємо до готування. Порційно викладаємо масу в сковороду. Обсмажуємо частування до золотистої скоринки з обох сторін.

Крок 7. Пісні оладки на сухих дріжджах готові. Подавайте до столу і швидше пробуйте!

Пісні вівсяні оладки

Пісні вівсяні оладки – це поживне і корисне рішення для вашого сімейного столу. Таке частування ідеально підійде для сніданку або перекусу. Приготувати оладки з вівсяних пластівців нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
  • Горіх мускатний мелений – 0,5 ч. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Вівсяні пластівці заливаємо окропом і даємо їм розбухнути.

Крок 2. Додаємо в кашу подрібнений часник, сіль, сухі спеції: хмелі-сунелі, мелений перець і мускатний горіх.

Крок 3. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його.

Крок 4. Додаємо цибулю в вівсяну заготовку.

Крок 5. Перемішуємо масу і даємо їй настоятися ще 5 хвилин.

Крок 6. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Порційно викладаємо сюди вівсяне тісто.

Крок 7. Смажимо оладки до яскравого рум’янцю з обох сторін.

Крок 8. Пісні вівсяні готові оладки. Пригощайтеся!

Смачні оладки з бананами на пост

Смачні оладки з бананами на Пост виходять дуже яскравими, ніжними на смак і повітряними. Відмінне рішення для вашого сніданку, перекусу або чаювання. Подавайте до столу, доповнивши медом чи іншими доповненнями. Для приготування беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Банан – 230 гр.
  • Пластівці вівсяні – 20 гр.
  • Борошно – 120 гр.
  • Вода – 120 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо банани та викладаємо їх в глибоку миску.

Крок 2. Розминаємо фрукти виделкою до стану кашки.

Крок 3. Додаємо в масу цукор.

Крок 4. Потім дрібку солі.

Крок 5. Додаємо мелену корицю.

Крок 6. Вливаємо ложку рослинної олії. Ретельно перемішуємо.

Крок 7. Опускаємо в заготовку вівсяні пластівці.

Крок 8. Просіваємо сюди борошно з розпушувачем.

Крок 9. Починаємо перемішувати.

Крок 10. Вливаємо трохи води.

Крок 11. Вимішуємо бананове тісто до однорідності. Даємо йому постояти близько 5 хвилин.

Крок 12. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Порційно викладаємо сюди тісто на оладки.

Крок 13. Обсмажуємо продукт до яскравого рум’янцю з обох сторін.

Крок 14. Смачні оладки з бананами на Пост готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Пісні капустяні оладки

Пісні капустяні оладки дуже легко приготувати в домашніх умовах. Таке частування виходить неймовірно смачним, соковитим і поживним. Подавайте до сніданку або в якості перекусу. Для приготування овочевих оладок беріть на замітку перевірений рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Капуста білокачанна – 250 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Борошно – 4-5 ст. л.
  • Вода – скільки візьме тісто.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Капусту промиваємо і дрібно шаткуємо її.

Крок 2. Заливаємо продукт невеликою кількістю води і тушкуємо на плиті 10 хвилин після кипіння. Якщо води залишилося занадто багато, зливаємо її. Рідина повинна залишитися нарівні з капустою.

Крок 3. Додаємо до капустяної заготівлі подрібнений часник.

Крок 4. Солимо і перчимо продукти за смаком.

Крок 5. Додаємо сюди вказану кількість борошна.

Крок 6. Ретельно замішуємо капустяне тісто. Після ложкою викладаємо його на розігріту з маслом сковороду. Смажимо оладки до рум’янцю з обох сторін.

Крок 7. Пісні капустяні оладки готові. Пробуйте!

Оладки з манкою пісні

Оладки з манкою пісні виходять дуже пишними, ніжними і повітряними. Відмінне рішення для вашого сніданку, перекусу або чаювання. Подавайте до столу, доповнивши джемом або варенням за смаком. Для приготування беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час готування – 4 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Крупа манна – 50 гр.
  • Борошно – 150 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. У теплій воді розмішуємо сухі дріжджі і цукор. Після всипаємо манну крупу, просіваємо сюди борошно з сіллю.

Крок 3. Ретельно вимішуємо масу до ніжної однорідної маси.

Крок 4. Прибираємо заготовку в холодильник на кілька годин. Можна залишити на ніч.

Крок 5. Ложкою викладаємо готове тісто на розігріту з рослинною олією сковороду.

Крок 6. Смажимо оладки до яскравого рум’янцю з обох сторін.

Крок 7. Оладки з манкою пісні готові. Подавайте до столу і швидше пробуйте!