Бездріжджовий хліб – 8 рецептів в домашніх умовах в духовці з покроковими фото

Якщо ви дбаєте про своє здоров’я і фігуру, то вас обов’язково зацікавить яскрава добірка рецептів для приготування домашнього хліба. Такий продукт вийде абсолютно натуральним, корисним і смачним. Зробити його самостійно зовсім нескладно, особливо без додавання дріжджів. Беріть на замітку!

Бездріжджовий житній хліб в домашніх умовах

Самостійно приготувати житній хліб в духовці досить просто. Оцініть швидкий домашній рецепт без використання дріжджів. Потіште себе натуральним, корисним і смачним продуктом.

Інгредієнти на
0.5 порц.

  • Борошно житнє 300 гр.
  • Вода 250 мл
  • Сіль ½ ч. л.
  • Цукор-пісок ½ ч. л.
  • Розпушувач 2 ч. л.
  • Спеції і Приправи за смаком

Процес приготування:

  1. Бездріжджовий хліб в домашніх умовах приготувати дуже просто. У будь-яку зручну ємність висипаємо житнє борошно. Рекомендується використовувати грубого помелу – цільнозернове. Змішуємо продукт з сіллю, цукром і розпушувачем.
  2. Вливаємо в суху суміш вказану кількість теплої води. Додаємо частинами. Вона не повинна бути гарячою чи холодною.
  3. Вимішуємо інгредієнти руками до утворення однорідного грудки без наявності сухих елементів.
  4. Ліпимо з отриманої маси форму цеглинки. Перекладаємо заготовку у форму для випікання і, за бажанням, посипаємо її спеціями за смаком. Можна використовувати кмин, кунжут або насіння. Випікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.
  5. Апетитний і корисний житній хліб в домашніх умовах готовий. Нарізайте його скибочками і пробуйте!