Морквяний пиріг — дуже смачна і проста випічка. Серед всіляких рецептів пишних домашніх пирогів почесне місце займає ароматний морквяний пиріг. В Америці навіть є свято День морквяного пирога. Ми підібрали 10 рецептів, щоб ви могли приготувати цей десерт в домашніх умовах.
Класичний рецепт морквяного пирога в духовці
Історія створення морквяного пирога бере свій початок від часу закінчення Другої світової війни. В ті часи спостерігався значний недолік цукру, тому пироги пекли з використанням консервованої моркви. Тепер же це не вимушена міра, а улюблене багатьма домашнє ласощі.
Інгредієнти на
8 порц.
- Родзинки 50 гр.
- Волоський горіх 50 гр.
- Морква 400 гр.
- Яйце куряче 4 шт.
- Цукор-пісок 280 гр.
- Ванільний цукор 1 ч. л.
- Масло рослинне 230 мл
- Борошно пшеничне 380 гр.
- Розпушувач 2 ч. л.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як спекти простий і смачний морквяний пиріг в духовці? Ізюм промийте, залийте гарячою водою і залиште на 10 хвилин. Потім відкиньте на сито і промокніть паперовими рушниками.
- Волоські горіхи порубаєте ножем і підсушіть на розпеченій сковороді.
- Морква очистіть, помийте і натріть на дрібній тертці.
- Окремо в мисці збийте міксером яйця з звичайним і ванільним цукром до утворення пишної однорідної маси. Потім влийте олію і ще раз добре перемішайте.
- У збиту яєчну масу додайте терту моркву, просіяне борошно і розпушувач для тіста. Все добре перемішайте.
- Додайте в тісто підготовлені волоські горіхи і родзинки, перемішайте. Застеліть форму пергаментним папером, змастіть її вершковим маслом і викладіть в неї тісто для пирога.
- Форму помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів на 45-50 хвилин. Готовий пиріг посипте цукровою пудрою, остудіть і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!
Пісний морквяний пиріг з апельсиновим соком
Рецепт смачною випічки для поста. У часи, коли потрібно себе обмежувати в їжі, особливо сильно хочеться порадувати себе і своїх близьких чимось смачненьким. Смачний морквяний пиріг з апельсиновим соком – відмінно для цього підійде.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Морква – 1 шт.
- Вода – 200 мл
- Масло рослинне – 6 ст. л.
- Цукор – 220 гр.
- Мед – 2 ст. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Кориця мелена – 1 ч. л.
- Імбир мелений – 0,5 ч. л.
- мускатний Горіх – 1 щіпка.
- Апельсин – 1 шт.
- Сік апельсиновий – 3 ст. л.
- Горіх волоський – 60 гр.
Процес приготування:
1. Моркву очистіть, помийте і натріть на середній терці.
2. У каструлі змішайте воду, апельсиновий сік, мед і цукор, підігрійте рідина на слабкому вогні до повного розчинення меду і цукру. Потім влийте рослинне масло і добре перемішайте.
3. У мисці змішайте просіяне борошно, соду, корицю, мелений імбир, волоські горіхи, мускатний горіх, подрібнену моркву і цедру апельсина.
4. Додайте в миску солодку масляну масу і замісіть однорідне тісто.
5. Форму для випічки застелити пергаментним папером і викладіть в неї тісто.
6. Запікайте пиріг у духовці при 180 градусах 60 хвилин. Готовий пиріг остудіть, вийміть з форми і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Ніжний і повітряний морквяний пиріг на кефірі
Смачний, пухкий і ароматний пиріг з моркви. Які посиденьки за чаєм обходяться без пирогів. Цей простий і більш, ніж доступний рецепт виручить вас в ситуації, коли необхідно приготувати що-небудь смачне.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Крупа манна – 1 склянка
- Кефір – 1 склянка
- Маргарин – 150 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Цукор ванільний – 12 гр.
- Розпушувач для тіста – 12 гр.
- Морква – 1-2 шт.
- Вершки – 100 мл
- Масло рослинне – для змазування форми.
Процес приготування:
1. Маргарин розтопіть на повільному вогні й охолодіть. Манку залийте кефіром і залиште на 20 хвилин.
2. В набряклу манку додайте яйця, просіяне борошно, розпушувач для тіста, звичайний і ванільний цукор, добре перемішайте.
3. Далі влити розтоплений маргарин і добре перемішайте.
4. Моркву очистіть, помийте і натріть на дрібній тертці. Додайте моркву в тісто.
5. Форму для запікання змастіть рослинним маслом, викладіть в неї тісто, розрівняйте його.
6. Випікайте морквяний пиріг у духовці при 180 градусах 40 хвилин. Готовність пирога перевірити зубочисткою. Ще гарячий пиріг полийте вершками і залиште у формі до повного охолодження.
7. Остиглий пиріг вийміть з форми, наріжте і пригощайте близьких і гостей.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачний морквяний пиріг з волоськими горіхами?
Серед безлічі варіантів морквяного пирога завжди знайдеться той, який сподобається саме вам. Морквяний пиріг з волоськими горіхами має пористу структуру і чудовий аромат.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Цукор – 170 гр.
- Масло рослинне – 170 мл
- Яйця курячі – 3 шт.
- Морква – 250 гр.
- Ізюм – 100 гр.
- Горіх волоський – 100 гр.
- Коньяк – 2 ст. л.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Кориця мелена – 1 ч. л.
- Глазур для прикраси.
- Сир вершковий – 250 гр.
- Пудра цукрова – 100-150 гр.
Процес приготування:
1. Моркву очистіть, промийте водою, натріть на дрібній тертці або подрібніть в кухонному комбайні.
2. Волоські горіхи підсушіть і подрібніть в крихту.
3. Ізюм промийте і залийте коньяком.
4. Окремо збийте яйця з цукром до утворення пишної піни. Потім влийте яєчну масу рослинне масло і ще трохи збийте.
5. Додайте моркву, волоські горіхи і родзинки з коньяком, перемішайте тісто.
6. Борошно просіяти разом з розпушувачем і корицею, додайте суміш в миску.
7. Форму змастіть рослинним маслом, викладіть в неї тісто. Запікайте пиріг при 180 градусах 50 хвилин.
8. Окремо змішайте вершковий сир з цукровою пудрою.
9. Пиріг остудіть, розріжте на два коржі.
10. Змастіть коржі отриманим вершковим кремом, польоті глазур’ю і охолодіть перед подачею.
Приємного апетиту!
ПП дієтичний морквяний пиріг без борошна і цукру
Як же обійтися без солодкого, коли сидиш на дієті? Дуже важко відмовляти собі в маленьких слабкостях, так і не за чим, коли є такий рецепт морквяного пирога. Він підійде для людей, які стежать за своїм харчуванням або сидить на дієті.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Для крему:
- Сир знежирений – 150 гр.
- Замінник цукру – 2 ст. л.
- Цедра лимона – 1 ч. л.
- Для тіста:
- Молоко – 4 ст. л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- Морква – 0,5 шт.
- Розпушувач для тіста – 1,5 ч. л.
- Замінник цукру – 1,5 ст. л.
- Висівки вівсяні – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Змішайте молоко і яйце до однорідності.
2. Всипте в отриману масу висівки і залиште на 5 хвилин.
3. В окремій мисці змішайте цукрозамінник, розпушувач для тіста і кукурудзяний крохмаль.
4. Моркву очистіть, помийте і натріть на середній терці.
5. Змішайте всі інгредієнти.
6. Влийте тісто у форму і запікайте пиріг при 180 градусах 35-40 хвилин.
7. Поки готується пиріг, займіться кремом. Збийте міксером сир, замінник цукру і лимонну цедру. Готовий пиріг остудіть, розріжте на коржі, промажте їх кремом і чудовий десерт готовий.
Приємного апетиту!
Яскравий і ароматний морквяно-гарбузовий пиріг в духовці
З моркви та гарбуза виходить чудовий за кольором і смаком пиріг. Те, що потрібно, щоб розбавити осінню хандру яскравими фарбами і отримати гастрономічне задоволення.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Для тіста:
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор – 400 гр.
- Масло рослинне – 125 мл
- Морква – 300 гр.
- гарбузове Пюре – 250 гр.
- Курага – 100 гр.
- Горіхи волоські – 75 гр.
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Кориця мелена – 0,5 ч. л.
- Імбир сухий мелений – 0,5 ч. л.
- Для крему:
- Сир вершковий – 600 гр.
- Сік лимонний – 100 мл
- Молоко згущене – 350 мл
- Вершки 33 % – 250 мл
- цукрова Пудра – 50 гр.
Процес приготування:
1. Курагу і горіхи дрібно порубаєте ножем.
2. У мисці змішайте яйця, рослинне масло, цукор, подрібнену моркву і гарбузове пюре.
3. Додайте просіяне борошно, розпушувач для тіста, соду, корицю та імбир, перемішайте. Додайте курагу, горіхи і ще раз перемішайте тісто. Отримане тісто викладіть у форму і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
4. Для крему збийте вершковий сир, згущене молоко і лимонний сік.
5. Окремо збийте охолоджені вершки з цукровою пудрою. Повільними рухами з’єднайте збиті вершки і сирну масу.
6. Готовий пиріг остудіть і розділіть на два коржі. Змастіть коржі отриманим кремом.
7. Для просочення пиріг можна помістити на деякий час в холодильник. Виглядає десерт дуже красиво.
Приємного апетиту!
Пишний і повітряний морквяно-яблучний пиріг в духовці
Рецепт ароматної пирога з корисною морквою і солодкими яблуками. Таке домашнє ласощі стане прекрасним доповненням до чаювання в холодну пору року.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Морква – 350 гр.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Цукор – 1 склянка
- Яйця курячі – 2 шт.
- Масло рослинне – ¼ склянки
- Ванілін – 1 гр.
- Яблука – 4 шт.
- Цедра лимона – 1-2 ст. л
Процес приготування:
1. У мисці збийте яйця з цукром і ваніліном. Потім додайте рослинне масло і ще раз трохи збийте.
2. Далі всипте просіяне борошно і розпушувач для тіста, перемішайте.
3. Моркву очистіть, натріть на дрібній тертці. Додайте моркву і цедру лимона в тісто.
4. Форму для пирога змастіть рослинним маслом, викладіть в неї тісто, зверху акуратно по колу розкладіть скибочки яблук.
5. Запікайте пиріг у духовці при 180 градусах 30 хвилин. Готовий пиріг остудіть у формі, потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт приготування бразильського морквяного пирога
Представляємо вам класику бразильської випічки і один з найпопулярніших домашніх кексів. Пиріг можна випікати круглої, квадратної чи письмовій формі з дірочкою посередині.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Морква – 250 гр.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Цукор – 250 гр.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Масло рослинне – 180 мл
- Цукор ванільний – 1 пакетик.
- Розпушувач для тіста – 1,5 ч. л.
- Цедра апельсина – за смаком.
Процес приготування:
1. Моркву очистіть, помийте і натріть на дрібній тертці.
2. У мисці змішайте яйця, звичайний і ванільний цукор. Збивайте інгредієнти блендером не менше 5 хвилин.
3. Додайте в яєчну масу моркву.
4. Влийте олію і злегка збийте тісто блендером.
5. Далі всипте просіяне борошно, розпушувач для тіста, цедру апельсина і добре перемішайте.
6. Форми для пирога змастіть рослинним маслом, викладіть в неї тісто.
7. Випікайте пиріг при 180 градусах 40-45 хвилин. Пиріг остудіть у формі, потім посипте цукровою пудрою і можна подавати до чаю.
Приємного апетиту!
Смачний і ароматний морквяно-сирний пиріг в духовці
Завдяки додаванню сиру пиріг виходить вологим і пухким. Чомусь навіть трохи схожий на запіканку і ідеально підійде для сніданків або легких перекусів протягом дня.
Час готування: 2 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Сир – 200 гр.
- Морквина – 140 гр.
- Борошно пшеничне – 230 гр.
- Цукор – 130 гр.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Масло вершкове – 130 гр.
- Розпушувач для тіста – 10 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Пластівці вівсяні – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. У мисці змішайте просіяне борошно і розпушувач для тіста.
2. Додайте розм’якшене вершкове масло, сир, терту моркву і все добре перемішайте.
3. В окремій мисці змішайте яйця з звичайним і ванільним цукром.
4. Потім, не припиняючи збивати, додайте в збиті яйця сирну масу і перемішайте тісто до однорідності.
5. Форму застелити пекарським папером і викладіть в неї тісто, зверху посипте вівсяними пластівцями.
6. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 1-1,5 години.
7. Пиріг остудіть, тільки потім подавайте до чаю на стіл.
Приємного апетиту!
Як приготувати класичний морквяний пиріг в мультиварці?
Мультиварка – незамінна помічниця на кухні. В ній можна і плов згасити, і запекти пиріг. Тим більше, що випічка в ній добре піднімається і повністю пропікається. Спробуйте приготувати морквяний пиріг за нашим рецептом і самі в цьому переконаєтеся.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Морква – 2-3 шт.
- Мука пшенична вищий сорт – 150 гр.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Цукор – 2-3 ст. л.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Ванілін – за смаком.
Процес приготування:
1. Моркву очистіть, помийте і натріть на дрібній тертці.
2. Жовтки відокремте від білків. Жовтки збийте з цукром і ваніліном до побіління. Потім додайте розм’якшене вершкове масло і ще раз перемішайте.
3. Далі всипте в миску просіяне борошно, розпушувач для тіста і моркву.
4. Окремо збийте білки до утворення стійкої піни, додайте їх в тісто.
5. Чашу мультиварки змастіть маслом, викладіть в неї тісто. Закрийте кришку мультиварки. Виберіть у меню режим «Випічка», встановіть таймер на 80 хвилин.
6. Після сигналу залиште пиріг в режимі «Підігрів» ще на 15 хвилин. Готовий морквяний пиріг вийміть з чаші і посипте цукровою пудрою.
Приємного апетиту!