Морквяний пиріг – 10 найбільш простих і смачних рецептів в духовці з фото

Морквяний пиріг — дуже смачна і проста випічка. Серед всіляких рецептів пишних домашніх пирогів почесне місце займає ароматний морквяний пиріг. В Америці навіть є свято День морквяного пирога. Ми підібрали 10 рецептів, щоб ви могли приготувати цей десерт в домашніх умовах.

Класичний рецепт морквяного пирога в духовці

Історія створення морквяного пирога бере свій початок від часу закінчення Другої світової війни. В ті часи спостерігався значний недолік цукру, тому пироги пекли з використанням консервованої моркви. Тепер же це не вимушена міра, а улюблене багатьма домашнє ласощі.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Родзинки 50 гр.
  • Волоський горіх 50 гр.
  • Морква 400 гр.
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Цукор-пісок 280 гр.
  • Ванільний цукор 1 ч. л.
  • Масло рослинне 230 мл
  • Борошно пшеничне 380 гр.
  • Розпушувач 2 ч. л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як спекти простий і смачний морквяний пиріг в духовці? Ізюм промийте, залийте гарячою водою і залиште на 10 хвилин. Потім відкиньте на сито і промокніть паперовими рушниками.
  2. Волоські горіхи порубаєте ножем і підсушіть на розпеченій сковороді.
  3. Морква очистіть, помийте і натріть на дрібній тертці.
  4. Окремо в мисці збийте міксером яйця з звичайним і ванільним цукром до утворення пишної однорідної маси. Потім влийте олію і ще раз добре перемішайте.
  5. У збиту яєчну масу додайте терту моркву, просіяне борошно і розпушувач для тіста. Все добре перемішайте.
  6. Додайте в тісто підготовлені волоські горіхи і родзинки, перемішайте. Застеліть форму пергаментним папером, змастіть її вершковим маслом і викладіть в неї тісто для пирога.
  7. Форму помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів на 45-50 хвилин. Готовий пиріг посипте цукровою пудрою, остудіть і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!