Пиріжки з яблуками – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріжки з яблуками – радість у домі для дітвори та дорослих. Подавати їх можна з чаєм або молоком і влаштувати собі смачний перекус в будь-який час дня. Готувати їх не складно, особливо, коли є 10 відмінних докладних рецептів.

Пиріжки з яблуками з дріжджового тіста в духовці

Пиріжки зазвичай готують із дріжджового тіста, воно добре піднімається і завжди виходить ніжним і смачним. Начинку можна робити абсолютно будь-яку, наприклад, в осінній період особливо актуальні яблука.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Для тіста:
  • Молоко коров’яче 250 мл
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Дріжджі пресовані 25 гр.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Борошно 3.5 склянки
  • Масло рослинне 100 мл
  • Для начинки:
  • Яблука 4 шт.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Сік лимонний 2 ст. л.
  • Для змазування:
  • Жовток 1 шт.
  • Кориця за смаком
  • Кардамон за смаком
  • Молоко коров’яче 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як спекти пиріжки з яблуками в духовці? У миску розкришите дріжджі, додайте столову ложку цукру.
  2. Потім влийте тепле молоко і змішайте його з дріжджами і цукром. Також всипте 3 столові ложки борошна і добре перемішайте. Затягніть миску з опарою харчовою плівкою і залиште в теплі на 10-15 хвилин.
  3. У мисці збийте яйце з сіллю і цукром.
  4. В яєчну масу додайте рослинне масло і підійшла опару, перемішайте.
  5. Після цього частинами всипте борошно і замісіть тісто.
  6. Тісто добре вимісити руками, потім прикрийте його харчовою плівкою або рушником і залиште на 1,5-2 години в тепле місце для підйому.
  7. Підготуйте начинку. Яблука помийте, очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Яблука збризніть лимонним соком і додати до них цукор.
  8. Тісто розділіть на 8-10 рівних частин.
  9. Кожен кульку тіста трохи розкачати, викладіть приблизно по столовій ложці яблучної начинки. Поверніть краї тіста до центру і зліпити пиріжки.
  10. Деко застеліть пергаментом, викладіть пиріжки. Залиште їх на 15 хвилин. Після цього змастіть сумішшю жовтка молока і спецій. Помістіть деко в духовку, розігріту до 180 градусів, через 5 хвилин зменшіть температуру до 160 градусів і випікайте ще 25-30 хвилин.
  11. Пиріжки виходять дуже ароматними та смачними. Трохи остудіть їх і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!