Пиріжки з яблуками – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріжки з яблуками – радість у домі для дітвори та дорослих. Подавати їх можна з чаєм або молоком і влаштувати собі смачний перекус в будь-який час дня. Готувати їх не складно, особливо, коли є 10 відмінних докладних рецептів.

Пиріжки з яблуками з дріжджового тіста в духовці

Пиріжки зазвичай готують із дріжджового тіста, воно добре піднімається і завжди виходить ніжним і смачним. Начинку можна робити абсолютно будь-яку, наприклад, в осінній період особливо актуальні яблука.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Для тіста:
  • Молоко коров’яче 250 мл
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Дріжджі пресовані 25 гр.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Борошно 3.5 склянки
  • Масло рослинне 100 мл
  • Для начинки:
  • Яблука 4 шт.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Сік лимонний 2 ст. л.
  • Для змазування:
  • Жовток 1 шт.
  • Кориця за смаком
  • Кардамон за смаком
  • Молоко коров’яче 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як спекти пиріжки з яблуками в духовці? У миску розкришите дріжджі, додайте столову ложку цукру.
  2. Потім влийте тепле молоко і змішайте його з дріжджами і цукром. Також всипте 3 столові ложки борошна і добре перемішайте. Затягніть миску з опарою харчовою плівкою і залиште в теплі на 10-15 хвилин.
  3. У мисці збийте яйце з сіллю і цукром.
  4. В яєчну масу додайте рослинне масло і підійшла опару, перемішайте.
  5. Після цього частинами всипте борошно і замісіть тісто.
  6. Тісто добре вимісити руками, потім прикрийте його харчовою плівкою або рушником і залиште на 1,5-2 години в тепле місце для підйому.
  7. Підготуйте начинку. Яблука помийте, очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Яблука збризніть лимонним соком і додати до них цукор.
  8. Тісто розділіть на 8-10 рівних частин.
  9. Кожен кульку тіста трохи розкачати, викладіть приблизно по столовій ложці яблучної начинки. Поверніть краї тіста до центру і зліпити пиріжки.
  10. Деко застеліть пергаментом, викладіть пиріжки. Залиште їх на 15 хвилин. Після цього змастіть сумішшю жовтка молока і спецій. Помістіть деко в духовку, розігріту до 180 градусів, через 5 хвилин зменшіть температуру до 160 градусів і випікайте ще 25-30 хвилин.
  11. Пиріжки виходять дуже ароматними та смачними. Трохи остудіть їх і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Пиріжки з яблуками з листкового тіста

Часто напівфабрикат листкового тіста може значно полегшити господиням життя, коли справа стосується випічки. Пиріжки з готового листкового тіста з начинкою з яблук виходять дуже ніжними і пишними, від них не можливо відірватися.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8-10.

Склад:

  • Тісто листкове – 500 гр.
  • Цукор – 50-100 гр.
  • Яблука – 3-4 шт.

Процес приготування:

1. Яблука добре помийте, виріжте з них серцевину і наріжте кубиками.

2. Додайте до яблук цукор, перемішайте.

3. Розморозьте тісто повністю при кімнатній температурі. Потім наріжте його на квадрати зі стороною рівною 10 сантиметрів.

4. На кожен квадрат тесту покладіть начинку.

5. Зліпіть пиріжок.

6. Щоб краї краще трималися, притисніть їх зубчиками виделки.

7. Деко застеліть пергаментом, викладіть пиріжки. Помістіть деко в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

8. Пиріжки трохи остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Дуже смачні пиріжки з яблуками і корицею

Прості в приготуванні пиріжки з яблуками і корицею припадуть до смаку багатьом. Ніжне смачне тісто і соковита начинка гармонійно поєднуються в цій випічці. Подавайте пиріжки до свіжозвареної трав’яного чаю.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 20-24.

Склад:

Для тіста:

  • Молоко – 200 мл
  • Дріжджі пресовані – 25 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Борошно – 500 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор ванільний – за смаком.
  • Масло рослинне – 50 мл

Для начинки:

  • Яблука – 3-4 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Спеції для випічки – за смаком.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Яйце куряче – для змазування тіста.

Процес приготування:

1. У мисці змішайте тепле молоко, дріжджі, столову ложку цукру і 2 столові ложки борошна. Залиште опару на 30-40 хвилин.

2. В окремій мисці змішайте яйця, розм’якшене вершкове масло, сіль, звичайний і ванільний цукор. Додайте опару і просіяне борошно, замісіть тісто. Рослинна олія використовуйте для змазування рук при замішуванні тіста і формування пиріжків.

3. Тісто накрийте рушником і залиште в теплому місці на 1-1,5 години для підйому.

4. Яблука помийте, виріжте з них серцевину з насінням і наріжте кубиками. Складіть яблука в миску і збризніть їх лимонним соком. Додайте до яблук цукор, корицю і спеції, перемішайте.

5. Тісто розділіть на частини за розміром не більше курячого яйця.

6. Кожен шматок тіста розімніть руками і викладіть по столовій ложці начинки.

7. З’єднайте краї тіста і зліпити пиріжки.

8. Деко застелити пекарської папером, викладіть пиріжки. Змастіть тісто збитим яйцем.

9. Випікайте пиріжки при 160 градусах в духовці 25-30 хвилин. Готові пиріжки трохи остудіть і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Як спекти пиріжки на кефірі з яблуками?

Це дуже доступний і не клопіткий спосіб приготувати пишну випічку з яблучною начинкою до чаю. Тісто на кефірі замішується швидко, не вимагає расстойки. Пиріжки виходять однаково смачним як на сковороді, так і в духовці.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 10.

Інгредієнти:

  • Масло рослинне – 50 мл
  • Кефір – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Дріжджі швидкодіючі – 1 пакетик.
  • Яблука – 3-4 шт.
  • Сметана – для змазування тіста.
  • Жовток для змазування тіста.

Процес приготування:

1. У миску влити теплий кефір і рослинне масло.

2. Всипте цукор і сіль, перемішайте. Потім частинами всипте просіяне борошно, сухі дріжджі. Замісіть тісто.

3. Залиште тісто в теплі на 20-30 хвилин. За цей час приготуйте начинку.

4. Яблука помийте, очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Викладіть яблука в каструлю і доведіть їх до м’якості на повільному вогні.

5. Розділіть тісто на 10-12 рівних частин. Кожен шматок тіста злегка розкачати, викладіть начинку і зліпити пиріжки. Деко змастіть рослинною олією, викладіть на нього пиріжки. Тісто змастіть сумішшю жовтка і сметани.

6. Випікайте пиріжки в духовці при 180 градусах 25 хвилин. Готові пиріжки трохи остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт пиріжків з яблуками і сиром

Приготуйте смачні, тануть у роті, пиріжки з яблуками і сиром. Готувати їх неймовірно просто, тим більше, якщо у вас є пачка готового листкового тіста. Такі пиріжки дуже добре підходять для смачного перекусу протягом дня.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Тісто бездріжджове – 1 пачка.
  • Сир – 150 гр.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Кориця – 1 щіпка.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Сир розімніть в мисці з яйцем і двома столовими ложками цукру.

2. Яблуко вимити, вирізати серцевину з насінням, наріжте його шматочками. Складіть яблука в миску, додайте до них залишився цукор, корицю і лимонний сік.

3. Тісто розморозьте при кімнатній температурі, наріжте його на квадрати. На кожен квадрат викладіть трохи сиру і пару яблучних часточок.

4. З’єднайте між собою кінці тесту.

5. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього пиріжки. Змастіть тісто збитим яйцем. Випікайте пиріжки в духовці при 200 градусах 10 хвилин.

6. Пиріжки трохи остудіть і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Бездріжджові пиріжки з яблуками в духовці

Пиріжки з яблуками виходять смачними навіть без дріжджів. Такий рецепт підходить для початківців кулінарів і тих, хто економить свій час. Тісто виходить прісним, однак воно добре гармонує з солодкою яблучною начинкою.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 10-12.

Інгредієнти:

  • Сметана – 1 склянка
  • Яйця курячі – 2-3 шт.
  • Масло вершкове – 2-3 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Борошно – 2-2,5 склянки

Для начинки:

  • Яблука – 4-5 шт.
  • Цукор – за смаком.
  • Масло – для смаження.
  • Яйце куряче – для змазування тіста.

Процес приготування:

1. Змішайте в мисці яйця, цукор, розм’якшене вершкове масло і сіль.

2. Далі викладіть сметану, перемішайте. Потім частинами всипте просіяне борошно і замісіть тісто.

3. Коли тісто стане досить густим, викладіть його на робочу поверхню і продовжуйте вимішувати руками до тих пір, поки тісто не перестане липнути до рук. Борошна може знадобитися трохи більше або менше в залежності від властивостей борошна. Тісто накрийте рушником і дайте відпочити 40-50 хвилин.

4. Яблука помийте, очистіть від шкірки і наріжте скибочками.

5. Розтопіть на сковороді вершкове масло, викладіть яблука і злегка обсмажте. Потім додайте цукор, продовжуйте готувати, поки яблука не стануть напівпрозорими.

6. Розділіть тісто на рівні частини. Кожен шматочок розкачати в круглий коржик, покладіть начинку і зліпити пиріжки.

7. Деко змастіть маслом або застелити пергаментом. Викладіть на нього пиріжки швами вниз. Змастіть тісто збитим яйцем.

8. Випікайте пиріжки в духовці при 200-220 градусах 20-30 хвилин. Вони повинні дуже добре підрум’янитися.

9. Щоб тісто було більш м’яким, змастіть гарячі пиріжки вершковим маслом і подавайте їх на стіл.

Приємного апетиту!

Пишні та повітряні пиріжки з яблуками на молоці

Ароматні рум’яні пиріжки з начинкою з яблук – відмінне доповнення до чаю. Хоч тісто та дріжджове, але приготувати його ні в кого не складе особливої праці. З-за того, що тісто на молоці замішується швидко і не стає занадто крутим, пиріжки виходять дуже ніжними.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 10-12.

Склад:

  • Борошно – 220 гр.
  • Дріжджі швидкодіючі – 4 гр.
  • Молоко – 100 мл
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Цукор – 40 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – 0,3 ч. л.

Для начинки:

  • Яблука – 300 гр.
  • Цукор – за смаком.
  • Яйце куряче – для змазування тіста.

Процес приготування:

1. У миску влити тепле молоко, розчиніть у ньому дріжджі і 1/3 частина цукру.

2. В іншу миску просійте борошно, влити дріжджову суміш і перемішайте. Окремо збийте яйця з цукром і додайте цю масу в тісто.

3. В кінці додайте розтоплене вершкове масло і сіль, вимісити тісто. Після цього прикрийте його чистим рушником і залиште для вистоювання на 1,5 години в теплому місці.

4. Яблука наріжте кубиками. Змішайте яблука з цукром, поставте на повільний вогонь і тушкуйте, поки яблука не стануть м’якими. Додаючи цукор орієнтуйтеся на свій смак.

5. Тісто розділіть на 10-12 рівних частин, трохи розкачайте їх, викладіть начинку і зліпити пиріжки. Деко застеліть пергаментом, викладіть пиріжки і залиште їх на 15 хвилин для вистоювання.

6. Потім змастіть тісто збитим яйцем і відправте в духовку. Випікайте пиріжки при 180 градусах 15 хвилин. Готову випічку трохи остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Здобні пиріжки зі свіжими яблуками

Домашня здоба – найкращий десерт, який можна приготувати до приходу гостей у вихідний день. По цьому рецепту в якості начинки будуть використані свіжі садові яблука. Аромат пиріжків зведе вас з розуму.

Час готування: 3,5 години.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 23.

Склад:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор – 120 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Дріжджі пресовані – 18 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно – 600 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор ванільний – 8 гр.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Для начинки:

  • Яблука – 6 шт.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Кориця – за смаком.
  • Жимолость – 2 ст. л.
  • Яйце куряче – для змазування тіста.

Процес приготування:

1. Для початку приготуйте опару. У миску розкришите дріжджі, додайте столову ложку цукру.

2. Влийте до дріжджам половину теплого молока, перемішайте. Потім всипте 4 столові ложки борошна, добре перемішайте і залиште в теплому місці на 1 годину.

3. В окремій мисці збийте яйця з сіллю, звичайним і ванільним цукром.

4. В яєчну масу додайте опару і влийте молоко, що залишилося. Далі додайте розтоплене вершкове масло і добре перемішайте.

5. Після цього всипте просіяне борошно і замісіть тісто. Вимішуйте тісто, поки воно не почне відлипати від рук. Змастіть миску рослинним маслом, викладіть в неї тісто і залиште на 2,5 години в теплому місці. Через кожні 40 хвилин обминайте тісто руками.

6. Яблука помийте, виріжте серцевину з насінням і наріжте їх невеликими шматочками.

7. На сковороді розтопіть вершкове масло, всипте цукор і перемішайте.

8. Викладіть на сковороду яблука і смажте їх до м’якості.

9. Яблука перекладіть в миску, додайте корицю і жимолость, перемішайте і начинка готова.

10. Тісто розділіть на 23 рівних частини, приблизно по 50 грам. Скачайте тісто в кульки і залиште тісто на 10 хвилин. Потім кожну кульку розкачати в корж, викладіть начинку на тісто.

11. Зліпити пиріжки. Деко застеліть пергаментом, викладіть пиріжки швами вниз. Прикрийте пиріжки харчовою плівкою і залиште їх на 40 хвилин.

12. Після цього змастіть тісто збитим яйцем і відправте деко в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікайте пиріжки 30-35 хвилин. Трохи остудіть пиріжки і подавайте їх на стіл.

Приємного апетиту!

Як спекти смачні пиріжки з яблуками і брусницею?

Пиріжки з кисло-солодкою начинкою з яблук і брусниці припадуть до смаку і дорослим, і дітям. Будемо готувати пиріжки за традиційним рецептом з дріжджового тіста і випікати їх в духовці.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 12.

Інгредієнти:

  • Молоко – 500 мл
  • Дріжджі сухі – 2 ст. л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Борошно – 700-800 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл

Для начинки:

  • Яблука – 1-2 шт.
  • Брусниця – 1 склянка
  • Цукор – 3-4 ст. л.
  • Крохмаль – 2 ст. л.
  • Яйце куряче – для змазування тіста.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

1. На повільному вогні або в мікрохвильовці розтопити вершкове масло. Остудіть його і додайте цукор і сіль, влийте молоко.

2. Далі всипте сухі дріжджі і один стакан борошна, перемішайте і приберіть в тепле місце для вистоювання. Коли опара підніметься і на поверхні з’являться бульбашки, можна продовжувати заміс тесту.

3. В опару додати яйця, добре перемішайте, потім всипте просіяне борошно. Вимісити круте і однорідне тісто. Влийте олію і ще раз добре обімніть тісто.

4. Залиште для вистоювання тісто в теплому місці на 2-2,5 години.

5. Яблука помийте і наріжте дрібними кубиками. Змішайте їх з брусницею і цукром.

6. Після того, як тісто добре підросте, обімніть його руками і розділіть на 12 рівних частин. Кожен шматочок тіста розкачати, викладіть на нього начинку і зліпити пиріжки.

7. Деко змастіть рослинною олією, викладіть на нього пиріжки швами вниз. Змастіть тісто збитим яйцем.

8. Поставте деко в духовку, розігріту до 50 градусів на 10 хвилин. Потім збільшіть температуру до 250 градусів. Випікайте пиріжки до появи рум’яної скоринки 20 хвилин. Аромат у пиріжків чудовий, остудіть їх і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування пісних пиріжків з яблуками

Рецепт смачних пісних пиріжків з яблуками. Таку випічку можна назвати паличкою-виручалочкою для господинь. Такі корисні пиріжки підійдуть для чаювання, перекусу або виїзду на природу з дітьми.

Час готування: 110 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 10-12.

Склад:

  • Борошно – 500 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Дріжджі – 1 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Для начинки:
  • Яблука – 6 шт.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. Змішайте в мисці половину борошна, дріжджі і цукор.

2. Потім влийте теплу воду, перемішайте.

3. За консистенцією тісто має бути схожим на сметану, накрийте миску і залиште в теплому місці на півгодини.

4. Яблука очистіть від шкірки і наріжте кубиками.

5. Викладіть фрукти на розігріту сковороду і смажте на повільному вогні до випарювання рідини. Потім додайте цукор і тушкуйте яблука ще пару хвилин.

6. Через півгодини додайте в тісто сіль і половину масла, перемішайте. Далі всипте просіяне борошно, добре вимісити тісто. В кінці додати решту масла і ще раз добре вимісити тісто.

7. Тісто скачайте в кулю, покладіть його в миску і залиште на півгодини в теплому місці.

8. Тісто розділіть на рівні частини.

9. Кожен шматочок трохи розкачати, викладіть на коржі начинку.

10. Закріпіть краю тесту і сформуйте округлі пиріжки. Деко застеліть пергаментом, викладіть пиріжки швами вниз, дайте їм 5-10 хвилин відпочити.

11. Потім випікайте їх в духовці при 200 градусах 10 хвилин. Готові пиріжки остудіть і подавайте до ароматного чаю.

Приємного апетиту!