Хачапурі з листкового тіста з сиром в духовці – 7 рецептів з покроковими фото

Одного разу приготувавши таке блюдо, ви й не помітите, як воно стане одним з найулюбленіших. Особливо, коли від вас не потрібно самостійно готувати тісто. В цьому розділі є всі можливі варіанти на будь-який смак. Це може бути як дріжджове листкове тісто, так і бездріжджове. Начинка з яйцем або тільки з сиром. А крім великого хачапурі, є його міні версії. Вибір за вами.

Хачапурі з листкового бездріжджового тіста з сиром

Коли листкове тісто може бути в додачу і бездріжджовим, то безумовно неможливо встояти перед приготуванням такого ласощі. Також важливою перевагою є варіант подачі. Такі міні-хачапурі, що нагадують слойки, можна подавати не тільки до столу, але і брати з собою в якості перекусу.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Тісто листкове бездріжджове 250 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сир 200 гр. м’якого

Процес приготування:

  1. Як приготувати хачапурі з листкового тіста з сиром в духовці? Незважаючи на те, що сир м’який, він дуже легко натирається, якщо шматочок попередньо потримати в холодильнику або морозилці. Потім подрібнений сир перекладаємо в суху миску.
  2. Наступним кроком відокремлюємо білок від жовтка. Жовток відставляємо в сторону чекати свій черги, а білок відразу додаємо до тертому сиру і добре перемішуємо.
  3. Перш ніж приступити до роботи з тестом, його потрібно трохи розморозити. Коли воно стане більш еластичним і податливим, розкочуємо пласт качалкою до товщини дорівнює приблизно половині сантиметри.
  4. Цей же пласт ділимо на чотири рівних за розміром квадрата, обов’язково використовуючи гострий ніж. У центр кожної з чотирьох частин кладемо підготовлену начинку і загортаємо їх у формі трикутника. Формуємо з них маленькі та гарні хачапурі, старанно притиснувши краї з усіх боків.
  5. Поки будемо доробляти останні штрихи, включаємо нагріватися духовку до 190-200 градусів. Конвертики хачапурі викладаємо на деко, зверху промазуємо підготовленим жовтком і ставимо випікатися протягом 15-20 хвилин. Готовність хачапурі визначаємо за зовнішнім виглядом і ароматом.
  6. Готові хачапурі зовсім недовго остуджуємо, адже вони неймовірно смачні саме в гарячому вигляді, коли сир тільки-тільки розплавився, а тісто покрилося рум’яною скоринкою.

Бажаємо вам приємного апетиту!