Ледачі хачапурі з сиром на сковороді – 6 швидких рецептів з покроковими фото

Спочатку в хачапурі додавали винятково сулугуні, проте з часом господині зі всього світу стали додавати в це смачне і ситне блюдо інші сорти сиру. Спробувавши корж одного разу, ви не зможете відмовитися від ласощів і будете готувати його знову і знову.

Ледачі хачапурі з сиром на кефірі на сковороді

Смачні і ситні сирні коржики – універсальне блюдо, яке можна використовувати в якості закуски замість хліба до перших і других страв або подавати до чаю на сніданок.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Кріп 1 гілка
  • Петрушка 1 гілка
  • Цибуля зелена 1 гілка
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Кефір 300 мл
  • Сир 100 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Борошно 100 гр.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Для того, щоб приготувати ліниві хачапурі з сиром на сковороді, необхідно вибирати солоні сири. Отже, спочатку натираємо на дрібній тертці необхідну кількість сиру.
  2. Тепер черга зелені. Гілочки кропу, петрушки і цибулі споліскують водою і промачиваем паперовими рушниками – нам не потрібна зайва волога в страві. Нарізаємо зелень дрібними шматочками.
  3. Заздалегідь дістаємо з холодильника яйце і кефір. Для того, щоб інгредієнти краще взаємодіяли між собою і блюдо вийшло якісним, продукти повинні полежати в умовах кімнатної температури. Вбиваємо яйце в глибоку тарілку з допомогою ножа і посипаємо його сиром, сіллю і перцем. Слідом виливаємо кефір. Тепер інгредієнти необхідно змішати (виделкою, віночком або міксером).
  4. Перед тим, як додавати борошно в миску просіваємо її кілька разів. Це позбавить її від сміття і наситить киснем, тоді хачапурі вийде більш повітряним. Всипаємо муку необхідну кількість соди і перемішуємо. Тепер акуратно починаємо додавати сипку суміш в рідку, постійно помішуючи, щоб не утворювалися грудочки.
  5. Висипаємо в суміш зелень і перемішуємо її з іншими продуктами, використовуючи ложку. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і виливаємо третю частину тіста на дно ємності. Тушкуємо корж під закритою кришкою 5 хвилин на середньому вогні. Потім перевертаємо хачапурі іншою стороною і повторюємо процедуру.

Приємного апетиту!