Ледачі хачапурі з сиром на сковороді – 6 швидких рецептів з покроковими фото

Спочатку в хачапурі додавали винятково сулугуні, проте з часом господині зі всього світу стали додавати в це смачне і ситне блюдо інші сорти сиру. Спробувавши корж одного разу, ви не зможете відмовитися від ласощів і будете готувати його знову і знову.

Ледачі хачапурі з сиром на кефірі на сковороді

Смачні і ситні сирні коржики – універсальне блюдо, яке можна використовувати в якості закуски замість хліба до перших і других страв або подавати до чаю на сніданок.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Кріп 1 гілка
  • Петрушка 1 гілка
  • Цибуля зелена 1 гілка
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Кефір 300 мл
  • Сир 100 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Борошно 100 гр.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Для того, щоб приготувати ліниві хачапурі з сиром на сковороді, необхідно вибирати солоні сири. Отже, спочатку натираємо на дрібній тертці необхідну кількість сиру.
  2. Тепер черга зелені. Гілочки кропу, петрушки і цибулі споліскують водою і промачиваем паперовими рушниками – нам не потрібна зайва волога в страві. Нарізаємо зелень дрібними шматочками.
  3. Заздалегідь дістаємо з холодильника яйце і кефір. Для того, щоб інгредієнти краще взаємодіяли між собою і блюдо вийшло якісним, продукти повинні полежати в умовах кімнатної температури. Вбиваємо яйце в глибоку тарілку з допомогою ножа і посипаємо його сиром, сіллю і перцем. Слідом виливаємо кефір. Тепер інгредієнти необхідно змішати (виделкою, віночком або міксером).
  4. Перед тим, як додавати борошно в миску просіваємо її кілька разів. Це позбавить її від сміття і наситить киснем, тоді хачапурі вийде більш повітряним. Всипаємо муку необхідну кількість соди і перемішуємо. Тепер акуратно починаємо додавати сипку суміш в рідку, постійно помішуючи, щоб не утворювалися грудочки.
  5. Висипаємо в суміш зелень і перемішуємо її з іншими продуктами, використовуючи ложку. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і виливаємо третю частину тіста на дно ємності. Тушкуємо корж під закритою кришкою 5 хвилин на середньому вогні. Потім перевертаємо хачапурі іншою стороною і повторюємо процедуру.

Приємного апетиту!

Швидкий рецепт хачапурі з сиром і сиром на сковороді

Із зазначеної кількості інгредієнтів в рецепті вийде 2 коржі. Якщо потрібно приготувати більше хачапурі, то і кількість інгредієнтів також необхідно збільшити. Блюдо підійде для тих, хто не любить возитися з тестом.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Кефір – 150 мл
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Сир – 70 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кріп – 2-3 гілки.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі необхідні продукти, які нам знадобляться для приготування хачапурі. Всі вони повинні бути однакової температури, щоб краще взаємодіяти.

Крок 2. Викладаємо в глибоку ємність необхідну кількість сиру. Вбиваємо до нього одне яйце. Шкаралупу розбиваємо з допомогою ножа і стежимо за тим, щоб частини шкаралупи не потрапили в миску. Перемішуємо інгредієнти до однорідності.

Крок 3. Заздалегідь просіваємо борошно. Робимо це не менш двох разів, щоб інгредієнт наситився киснем. Змішуємо борошно з сіллю. Виливаємо кефір в яєчно-сирну суміш і починаємо вводити борошно поступово. Перемішуємо вміст в процесі замішування тіста.

Крок 4. Промиваємо гілочки кропу. Після того, як трохи оботрем його, нарізаємо невеликими шматочками. Натираємо сир на дрібній тертці і відправляємо його разом із зеленню в тісто.

Крок 5. Перемішуємо подрібнені сир і кріп з іншими інгредієнтами, використовуючи ложку.

Крок 6. Нам знадобиться кулінарна кисть, щоб змастити сковороду рослинною олією. Після даної процедури сковороду на вогонь не ставимо.

Крок 7. Викладаємо частину тіста в ємність і розподіляємо по дну. Включаємо вогонь і починаємо обсмажувати корж.

Крок 8. Щоб обсмажити одну сторону коржа, необхідно 5 хвилин. Потім хачапурі необхідно перевернути іншою стороною і знову почекати 5 хвилин. Те ж саме проробляємо з другим коржем.

Приємного апетиту!

Ледачі хачапурі на сковороді з сиром в лаваші

Для більш м’якою і листкової структури лаваш перед обсмаженням замочують у кефірі або мацоні. Такий варіант страви практично не відрізняється від класичного і готується швидше за рахунок того, що не потрібно замішувати тісто.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Лаваш тонкий – 2 шт.
  • Сир сулугуні – 200 гр.
  • Сир зернистий – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 100 мл
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо невелику глибоку миску для лавашу, один аркуш якого необхідно акуратно порвати на шматки довільної форми та середнього розміру. Заливаємо шматочки лаваша кефіром і залишаємо в спокої на кілька хвилин, щоб вони розм’якли.

Крок 2. В іншу ємність викладаємо сир (бажано, щоб він був зернистим). Подрібнюємо На крупній тертці шматочок сиру і додаємо його в сир. Вбиваємо до інгредієнтів одне яйце. Тепер перемішуємо вміст миски до утворення однорідної маси.

Крок 3. Промиваємо пучок петрушки і нарізаємо його дрібними шматочками (після промивки, петрушку необхідно обтерти). Додаємо зелень в начинку для хачапурі.

Крок 4. Зубчики часнику, позбавлення від лушпиння, подрібнюємо за допомогою чесночницы відразу в миску з іншими інгредієнтами. Додаємо сіль і перець, а потім перемішуємо масу.

Крок 5. Сковороду змащуємо олією, використовуючи для цієї мети кулінарну кисть. Цілий лаваш викладаємо на дно сковороди так, щоб його краї виступали за межі бортиків. Відміряємо половину начинки і викладаємо її всередину лаваша. Розподіляємо по поверхні ложкою.

Крок 6. Укладаємо шматочки лаваша, вимочені в кефірі, поверх шару начинки. Слідом викладаємо масу, що залишилася, і знову розподіляємо її по всій поверхні шматочків лаваша. Накриваємо начинку краями коржі. Ставимо сковороду на вогонь.

Крок 7. Обсмажуємо кожну сторону хачапурі 5 хвилин. Після того, як коржик буде готова, потрібно залишити її в спокої на 10 хвилин під закритою кришкою.

Приємного апетиту!

Як приготувати ліниві хачапурі з сиром і зеленню?

Познайомтеся з рецептом не класичного, а ледачого хачапурі, який полюбився багатьом господиням. Страва готується досить швидко, тому що не вимагає замішування і розкачування тіста.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 3.

Склад:

  • Кефір – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Розпушувач – 1 пакет.
  • Борошно – 120 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Почнемо з підготовки зелені та сиру. Пучок кропу спочатку споліскуємо, а потім промачиваем паперовим рушником, щоб вбралася зайва волога. Подрібнюємо його як можна дрібніше. Сир натираємо на дрібній тертці в глибоку тарілку.

Крок 2. Вливаємо необхідну кількість кефіру в іншу глибоку ємність. Вбиваємо до кефіру одне яйце, використовуючи при цьому ножа. Солимо інгредієнти і перемішуємо до однорідності за допомогою віночка.

Крок 3. Заздалегідь просіваємо необхідну кількість борошна кілька разів, щоб наситити його киснем. Потім всипаємо муку розпушувач і перемішуємо сипучі інгредієнти. Починаємо додавати суміш невеликими кількостями до кефіру і яйцю. Інтенсивно перемішуємо масу, щоб попередити появу грудочок.

Крок 4. Коли вся мука буде додана в суміш, викладаємо тертий сир і подрібнений кріп. Ретельно перемішуємо масу і стежимо за тим, щоб тісто вийшло рідким.

Крок 5. Змащуємо відповідну сковороду рослинною олією. Найзручніше використовувати для цієї мети кулінарну кисть. Встановлюємо середній вогонь і ставимо ємність на плиту. Викладаємо третину тіста на дно сковороди і розподіляємо за допомогою ложки, формуючи корж. Обсмажуємо одну сторону 3 хвилини під кришкою. Потім перевертаємо хачапурі іншою стороною і обсмажуємо така ж кількість часу.

Крок 6. З тіста вийде 3 коржі, які потрібно буде змастити з обох сторін вершковим маслом ще гарячими.

Приємного апетиту!

Ледачі хачапурі з сиром на молоко на сковороді

Щоб позбутися від кислинки, яку надає хачапурі кефір, спробуйте додати замість нього молоко. Коржі вийдуть не менш пишними і смачними.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Сир – 250-300 гр.
  • Борошно – 1 склянка
  • Молоко – 1 склянка
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку вбиваємо в спеціально підготовлену миску обидва яйця. Потім додаємо сіль і збиваємо інгредієнти віночком. Продовжуючи перемішувати продукти, вливаємо необхідну кількість молока.

Крок 2. Просіваємо борошно. Краще зробити це заздалегідь та кілька разів, щоб борошно наситилася киснем і коржі вийшли більш пишними.

Крок 3. Вводимо просіяне борошно поступово, щоб не утворювалися грудочки, при цьому постійно перемішуємо інгредієнти тим же віночком в процесі.

Крок 4. Шматочок сиру натираємо на крупній тертці і ділимо масу на дві рівні частини. Додаємо частину сиру в тісто і добре перемішуємо його. Повторюємо процедуру з другою частиною.

Крок 5. Сковороду змащуємо рослинним маслом і ставимо на вогонь. У розігріту ємність вливаємо тісто і розподіляємо його по дну сковороди. Намагаємося зробити це рівномірно. Обсмажуємо одну сторону хачапурі 5 хвилин. Ємність накриваємо кришкою. Потім перевертаємо корж іншою стороною і продовжуємо обжарку. Через 5 хвилин вимикаємо плиту.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт хачапурі з сиром і сметаною

Збережіть рецепт ситного і смачного сніданку, приготувати який не складе праці і не займе багато часу. Хачапурі зі сметаною і сиром вийде дуже ніжним і повітряним.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Кількість порцій – 1-2.

Склад:

  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сир – 70 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Розбиваємо яєчну шкаралупу ножем поперек і вливаємо яйце в глибоку миску. Слідом відправляємо необхідну кількість ложок сметани.

Крок 2. Просіваємо борошно 2-3 рази, щоб отримати інгредієнт, насичений киснем. Тоді коржі будуть більш пишними і легкими. Поступово додаємо борошно до решти інгредієнтів. Не перестаємо помішувати масу, щоб не утворювалися грудочки. Якщо тісто вийшло занадто рідким, додайте ложку борошна.

Крок 3. Кількість коржів залежить від розміру вашої сковороди. Якщо вона велика, то тісто ділити на дві частини не потрібно. Сковороду змащуємо рослинним маслом за допомогою кулінарної кисті.

Крок 4. Ставимо ємність на плиту: після того, як вона трохи розігріється, виливаємо тісто і розподіляємо його по дну сковороди. Обсмажуємо корж протягом трьох хвилин. Коли хачапурі підсмажиться, посипаємо його поверхню сиром.

Крок 5. Складаємо млинець навпіл. Продовжуємо обсмажувати корж. Щоб сторони не підгоряли, рекомендуємо перевертати хачапурі. Через хвилину сир розплавиться, тоді можна вважати блюдо готовим.

Приємного апетиту!