Сирна запіканка як у дитячому садку – 9 покрокових рецептів з фото

Сирна запіканка як у дитячому садку – це смачне і ніжне частування для всієї родини. Поживне солодке ласощі можна подавати на сніданок, в якості десерту або перекусу. Для приготування сирного продукту як у дитячому садку беріть на замітку кулінарну збірку з перевіреними покроковими рецептами.

Пишна сирна запіканка в духовці як дитячому садку

Пишна і ніжна запіканка з сиру – відмінний варіант для вашого сніданку. Просте у приготуванні блюдо як не можна краще підходить для дитячої кухні. Порадуйте своїх домочадців!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Сир ⅔ кг
  • Молоко коров’яче 1 склянка
  • Цукор-пісок-4 ч. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Ванілін 1 щіпка
  • Манна крупа 4 ст. л.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Масло вершкове 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати сирну запіканку як у дитячому садку? Манну крупу висипаємо в глибоку тарілку і заливаємо молоком. Залишаємо продукт набухати на 15 хвилин.
  2. В цей час окремо розбиваємо три яйця і змішуємо їх з цукром, сіллю і ваніліном. Збиваємо до однорідності і легкої пінки.
  3. До яєчної маси додаємо м’яке вершкове масло. Розмішуємо масу.
  4. Далі додаємо попередньо розтертий сир і збиваємо вміст міксером або блендером.
  5. Вливаємо молоко з манною крупою. Розмішуємо тісто. Воно повинно вийти трохи рідким.
  6. Виливаємо тісто у форму для випікання і відправляємо в духовку на 45 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.
  7. Пишну сирну запіканку обережно виймаємо з форми, ділимо на порції і подаємо до столу. Готово!

Класичний рецепт запіканки за Гостом як у дитячому садку

М’яку і ароматну сирну запіканку, знайому багатьом з дитинства, легко приготувати в домашніх умовах. Спробуйте простий рецепт по ГОСТу. Подавайте страву на сніданок або до чаю, доповнивши сметаною.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Сир – 0,5 кг
  • Молоко – 220 мл
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Крупа манна – 6 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Сметана для подачі.

Процес приготування:

1. Сир розтираємо в глибокій посуді і вливаємо до нього молоко.

2. Додаємо в масу яйце, манну крупу і цукор. Ретельно розмішуємо вміст до однорідного складу.

3. Форму для випікання гарненько обмазуємо вершковим маслом. Якщо боїтеся пригорання, то дно посипте дрібкою манної крупи. Виливаємо тісто у форму і вирівнюємо поверхню.

4. Випікаємо блюдо 35 хвилин. Оптимальна температура духової шафи 180 градусів.

5. Даємо запіканці трохи охолонути, потім нарізаємо її на невеликі прямокутні шматочки, доповнюємо сметаною і подаємо до столу. Готово!

Повітряна сирна запіканка з манкою в духовці як дитячому садку

Повітряну сирну запіканку як у дитячому садку легко приготувати в домашніх умовах. Десерт виходить ніжним і в міру солодким. Подавайте його до сніданку або чаю.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Сир – 0,5 кг
  • Крупа манна – 100 гр.
  • Сметана – 1 склянка
  • Цукор – 150 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яйце – 4 шт.
  • Ванілін – за смаком.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо потрібні продукти. Сир можна заздалегідь розтерти.

2. Розбиваємо яйця і акуратно відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки збиваємо з цукром і ваніліном до пишної маси.

3. Додаємо в масу манку, сметану, сир і розпушувач. Знову збиваємо.

4. Отриману сирну суміш залишаємо на час в стороні, щоб крупа встигла розбухнути.

5. До густої піни збиваємо білки з сіллю і викладаємо їх в загальну суміш. Обережно перемішуємо лопаткою.

6. Готову масу виливаємо у форму для випікання. Готуємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.

7. Сирна запіканка готова! Можна витягати її з форми, нарізати і подавати столу!

Як приготувати дуже смачну запіканку без манки як у садку

Повітряна і пишна сирна запіканка виходить без додавання манної крупи або борошна. Оцініть простий процес домашнього приготування ніжного десерту. Подавайте блюдо на сніданок!

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Сир – 0,5 кг
  • Сметана – 100 гр.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Яйце – 5 шт.
  • Кокосова стружка – за смаком.
  • Крохмаль – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Відокремлюємо жовтки від білків. Тарілку з білками на ставимо в холодильник.

2. До жовтків додаємо два види цукру, крохмаль, сир і сметану.

3. Збиваємо масу до гладкості і однорідності.

4. Далі до вмісту відправляємо кокосову стружку за смаком. Розмішуємо лопаткою.

5. Їх холодильника повертаємо білки і збиваємо їх до густих і стійких піків.

6. З’єднуємо обидві маси в одній глибокій тарілці.

7. Акуратно розмішуємо повітряне тісто знизу вгору.

8. Форму для випікання можна застелити пергаментом. Сюди виливаємо сирну масу.

9. Випікаємо блюдо 35 хвилин при температурі 180 градусів.

10. Дістаємо гарячу сирну запіканку з духовки. Нарізаємо її на шматочки і подаємо до столу. Страву можна прикрасити ягодами за смаком.

Покроковий рецепт приготування запіканки з манкою і сметаною

В якості простого домашнього десерту можна приготувати ніжну сирну запіканку з манної крупи і сметани. Апетитне блюдо сподобається і дорослим, і дітям. Спробуйте!

Час готування: 1 год

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Сир – 0,6 кг
  • Крупа манна – 120 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Ізюм – за смаком.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Більшу частину сметани (100 гр) з’єднуємо з манкою і залишаємо на 20 хвилин. Чекаємо набухання крупи.

2. Перетираємо сир і викладаємо його в глибоку миску. Сюди ж відправляємо два види цукру, яйце, розпушувач і набряклу манну крупу. Розмішуємо.

3. Якщо будемо використовувати родзинки, то його слід промити під водою і обсушити.

4. Додаємо сухофрукти в сирну масу і знову розмішуємо.

5. Форму для випікання ретельно промазуємо шматочком вершкового масла, а потім посипаємо невеликою кількістю манної крупи.

6. Виливаємо тісто у форму.

7. Верх сирної маси обмазуємо залишилася сметаною.

8. Випікаємо страву при температурі 180 градусів 45 хвилин.

9. Готовий десерт витягаємо з форми і перекладаємо на велику тарілку. Сирна запіканка з манки і сметани готова!

Пишна і повітряна сирна запіканка з родзинками в духовці

Додавання родзинок в класичну сирну запіканку зробить блюдо ще більш цікавим і приємним на смак. Подавайте домашній десерт на сніданок або до чаю.

Час готування: 1 год

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Сир – 0,7 кг
  • Ізюм – 80 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Крупа манна – 150 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Родзинки отмачиваем в холодній воді, потім викладаємо в сито і даємо йому обсохнути. Можна покласти на паперовий рушник.

2. Гарненько розтираємо сир і викладаємо його в зручну для розмішування тарілку. Додаємо до нього розм’якшене вершкове масло. Невеликий шматочок залишаємо для змащування форми.

3. В окремому посуді збиваємо яйця з цукром і сіллю до отримання однорідної білої маси з піною.

4. Переливаємо яєчну суміш до сиру. Сюди ж висипаємо манну крупу. Знову збиваємо вміст.

5. Додаємо в тісто родзинки і розмішуємо його лопаткою.

6. Форму для випікання обмазуємо вершковим маслом. Щоб убезпечити страва від пригорання, можна насипати і пару щіпок манної крупи.

7. Викладаємо масу в підготовлену форму. Лопаткою вирівнюємо поверхню. Ставимо в духовку на 45 хвилин при температурі 190 градусів.

8. Готовий десерт дістаємо з духовки, даємо йому трохи охолонути і ділимо на порції.

9. Розкладаємо апетитну сирну запіканку з родзинками по тарілках і подаємо до столу. Можна прикрасити свіжими ягодами.

Пишна сирна запіканка в мультиварці як дитячому садку

Ніжну сирну запіканку як в дитинстві легко приготувати в домашніх умовах. Щоб ще більше спростити процес, використовуйте мультиварку. Страва підходить для сімейних сніданків.

Час готування: 1 год

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Сир – 0,5 кг
  • Крупа манна – 1 ст. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ізюм – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Яйця обережно розбиваємо і відокремлюємо білки від жовтків.

2. До білків додаємо дрібку солі і збиваємо до утворення міцної піни.

3. Якщо плануємо додавати родзинки, то його слід попередньо промити.

4. Далі замочуємо продукт на 5 хвилин.

5. У глибокому посуді з’єднуємо розтертий сир, цукор, жовтки, манну крупу і родзинки.

6. Розмішуємо масу до однорідності.

7. До творожному тесту викладаємо збиті білки.

8. Лопаткою розмішуємо інгредієнти.

9. Чашу мультиварки обмазуємо рослинним маслом. Сюди ж викладаємо готове тісто. Включаємо режим «випічка» на 45 хвилин.

10. Акуратно витягаємо сирну запіканку з чаші. Даємо їй трохи охолонути і ділимо на невеликі шматочки. Готово!

Ніжна і повітряна сирно-морквяна запіканка

Оригінальна домашня запіканка виходить з сиру і моркви. Апетитне і в міру солодке страву можна подавати на сніданок. Здивуйте своїх близьких!

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Сир – 200 гр.
  • Крупа манна – 100 гр.
  • Морква – 3 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кефір – 0,5 склянки
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Чистимо моркву натираємо на дрібну тертку. Відправляємо продукт в глибоку тарілку.

2. До моркви розбиваємо яйця.

3. Далі викладаємо сир. Якщо використовуємо продукт з крупними зернами, то її заздалегідь слід розтерти.

4. Також додаємо манну крупу і кефір. Старанно розмішуємо масу.

5. Відправляємо в тісто чайну ложку розпушувача і знову розмішуємо.

6. Форму для випікання обмазуємо шматочком вершкового масла.

7. Перелити у форму сирно-морквяну заготовку, яку відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

8. Готову запіканку викладаємо на тарілку, ділимо на порції і подаємо до столу. Готово!

Дуже смачний рецепт сирно-рисової запіканки як у садку

Для оригінального домашнього сніданку можна приготувати сирно-рисову запіканку. Страва підходить і для дітей. Ситної ласощі здивує своїм ніжним і приємним смаком.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Сир – 0,5 кг
  • Рис – 150 гр.
  • Молоко – 300 мл
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Ізюм – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

2. Розтираємо сир можна за допомогою сита. Родзинки отмачиваем у воді, а потім даємо йому обсохнути.

3. У глибокому посуді змішуємо сир, два види цукру і яйця. Вливаємо до інгредієнтів кефір і розмішуємо.

4. Відварюємо рис і кладемо його в сирну масу. Сюди ж відправляємо родзинки за смаком. Знову перемішуємо.

5. У форму для випікання викладаємо тісто з сиру і рису. Поверхню можна прикрасити родзинками. Відправляємо в розігріту до 180 духовку на 45 хвилин.

6. Витягаємо з форми гарячу запіканку і подаємо до столу. Готово!

Дієтична сирна запіканка для дитини 1 рік

Для дітей однорічного віку можна приготувати дієтичну сирну запіканку. Десерт виходить ніжним, м’яким і в міру солодким. Оцініть простий і швидкий рецепт приготування.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Сир – 0,5 кг
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Яйце – 3 шт.

Процес приготування:

1. Розтираємо сир і викладаємо його в глибоку тарілку. Відокремлюємо білки від жовтків. До сиру викладаємо жовтки, цукор і сметану.

2. Збиваємо продукти до однорідної пухкої маси. Зручно для цього використовувати занурювальний блендер.

3. Збиваємо білки до пишної густої піни і викладаємо їх в загальну масу.

4. Акуратно розмішуємо лопаткою знизу вгору. Перекладаємо масу у форму для випікання і готуємо в духовці, розігрітій до 180 градусів 35 хвилин.

5. Готову сирну запіканку витягаємо з форми, ділимо на шматочки і подаємо до столу!