Ліниві вареники з сиру класичні – 10 дуже смачних рецептів з фото покроково

Класичні ліниві вареники з сиру – це просте, але таке смачне блюдо з нашого дитинства. Їх часто ліпили мами та бабусі, а ще нерідко подавали вранці в дитячому садку, і дуже мало хто з дітлахів відмовлявся від такого солодкого, ситного і апетитно пахне сніданку. 10 дуже смачних рецептів з фото покроково приготування ледачих вареників ви знайдете на нашому сайті. Готуйте вареники з любов’ю і годуєте свою сім’ю з задоволенням!

Класичні ліниві вареники з сиру як дитячому садку

За такою рецептурою прийнято готувати вареники класичні ледачі для вихованців дитячих садків. Спробуйте зробити їх і ви, це смачно, а головне – не складно і швидко!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Сир ½ кг
  • Борошно 200 гр.
  • Масло вершкове 3 ст. л.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Сіль ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати ліниві вареники із сиру з борошном за класичним рецептом, подрібніть будь-яким способом сир, видаливши грудочки (можна використовувати сито, блендер або м’ясорубку).
  2. Масло розтопіть, додайте до сиру. Потім у ту ж ємність вбийте яйця, додайте сіль і цукор.
  3. Додайте борошно.
  4. Замісіть нетуге тісто.
  5. В товсту ковбаску скачайте тісто, потім розділіть його на декілька частин (невеликих ковбасок).
  6. Ковбаски з тіста трохи сплющена.
  7. Так у вас вийде кілька рулетів, які потрібно розрізати на невеликі, рівні за розміром ромби.
  8. Варіть їх у підсоленому окропі, слідкуючи, щоб вареники не злиплися в каструлі. Коли вареники спливуть, їх треба варити до готовності близько 5 хвилин.
  9. Зазвичай ліниві вареники подають до столу в дитячому саду теплими з вершковим маслом або зі сметаною, ви можете вступити також.

Приємного апетиту!

Дуже смачний ліниві вареники з сиром і борошном

Це дуже простий рецепт приготування, осилити який зможуть усі початківці хазяєчки. Блюдо швидке і смачне, тому обов’язково приготуйте його, якщо ще ніколи не робили. Подавайте ваші вареники з сиром до столу зі сметаною, або з маслом і цукром, або з джемом або свіжими фруктами, нарізаними шматочками.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сир – 0,5 кг
  • Борошно – 4-5 ст. л.
  • Цукор – 1-2 ст. л
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове – 80 гр.

Процес приготування:

1. Вам необхідно ретельно перетерти через сито або ж перебити блендером сир, щоб він став гладким.

2. До сиру додати такі інгредієнти: розтоплене масло і сіль, яйця і цукор, а потім всі разом гарненько розмішайте.

3. Борошно, яку ви вже просіяли, додайте в миску до інших інгредієнтів і замісіть нетуге тісто.

4. Тісто з сиром викладіть на стіл, присипаний борошном.

5. На кілька рівних частин розділіть тісто, кожну частину скачайте в ковбаски, які потім потрібно трохи придавити і розрізати на рівні ромбики.

6. Опускайте вареники в окріп, помішуйте, щоб не злиплися, і варіть їх до готовності, дочекавшись, коли вони спливуть. Окріп можна підсолити. Їжте це блюдо гарячим, заправити будь-якими добавками.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачні сирні вареники з манкою?

Ліниві вареники замість борошна можна зліпити і з додаванням манки. Цей рецепт однозначно сподобається всім, хто любить додавати манку в різну випічку, в запіканки, в пудинги, в киселі і т. д.

Склад:

  • Сир – 200 гр.
  • Манка – 3-4 ст. л.
  • Яйце (С1 ) – 2 шт.
  • Цукор – 1-1,5 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. В першу чергу викладіть на кухонний стіл все, що вам буде потрібно для приготування вареників з манкою.

2. Сиру надайте однорідну консистенцію, протерши його через сито або ж гарненько розім’явши виделкою. Якщо сир рідкий, відіжміть його від сироватки. З цукром і сіллю збийте яйця, додайте в сирну масу, також всипте манку і все ретельно розмішайте.

3. На столі або на обробній дошці сформуйте з тіста невеликі ковбаски, а потім розріжте їх на ромбики, як показано на фото.

4. У киплячу підсолену воду закидайте ліниві вареники, потім розмішайте, щоб не злиплися в каструлі.

5. Коли вареники закиплять і спливуть, поваріть їх 7-10 хвилин до готовності (манка твердіше борошна, тому такі вареники будуть варитися трохи довше звичайних). Викладіть готові вареники в тарілку і їжте їх гарячими з маслом, зі сметаною або з цукром.

Приємного апетиту!

Дієтичне ліниві вареники (ПП рецепт)

Дієтичне вареники зазвичай їдять прихильники правильного харчування, однак вони можуть увійти в будь раціон і користуватися заслуженим успіхом. Дієтичними це блюдо прийнято вважати тому, що пшеничне борошно тут замінена на борошно з вівсяних пластівців, менш калорійну і більш корисну за своїми якостями.

Склад:

  • Вівсяні пластівці – 6-8 ст. л.
  • Ванільний цукор – за бажанням.
  • Сир – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Борошно – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Вівсяні пластівці сміливі в борошно за допомогою блендера, кухонного комбайна або ж кавомолки.

2. Потім в миску викладіть сир, розімніть його виделкою або заздалегідь пропустіть через дрібне сито, щоб сир став більш гладким і повітряним. Додайте цукор і, за бажанням – ванільний цукор (ванілін).

3. Вбийте яйце туди ж і розмішайте до однорідності масу для майбутнього тесту.

4. Частинами додайте вівсяне борошно, замісити гладке і густе тісто, яке не буде липнути до рук.

5. Потім дайте тісту 15-25 хвилин постояти в мисці, щоб борошно добре розбухла і склеїти з іншими інгредієнтами.

6. Обробну дошку присипте борошном, викладіть на нього тісто і зліпити круглі кульки (або ж розділіть тісто на кілька ковбасок, які потім можна буде розрізати на ромбики).

7. Закидайте вареники в окріп і варіть до готовності.

8. Вареники з сиру і вівсяних пластівців потрібно подавати до столу гарячими, виловивши шумівкою з каструлі. А їдять їх з джемом, зі сметаною або вершковим маслом.

Приємного апетиту!

Порада: замість сиру для приготування таких вареників можна застосовувати й солодку сирну масу, проте в цьому випадку цукор в тісто вже не додається.

Ліниві вареники з сиру з рисовим борошном

Ліниві вареники з сиру з рисовим борошном – це ще один нескладний, але дуже смачна страва! Рисове борошно не настільки калорійна, як пшеничне, до того ж вона не містить глютен (клейковину), тому рекомендована при дотриманні безглютенової дієти. Страви з додаванням рисового борошна відрізняються від тих, де є пшеничне борошно, тому ви можете урізноманітнити свій раціон, приготувавши такі от незвичайні вареники.

Склад:

  • Сир – 180-200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Рисове борошно – 40 гр. (3-4 ст. л.)
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. Розкладіть на столі всі продукти, які вам знадобляться.

2. У велику миску розбийте яйце, а потім розмішайте його виделкою до однорідності.

3. Разом з яйцем гарненько розмішайте сир, додати цукор і сіль, добре вимісіть.

4. Додайте в тісто рисову муку і знову все гарненько вимісіть.

5. З тіста зліпити невеликі круглі кульки, які обов’язково злегка збільшаться під час варіння.

6. У киплячу воду покладіть вареники з рисовим борошном, а коли вода знову закипить, а кульки спливуть, варити їх не менше 5 хвилин до повної готовності на невеликому вогні.

7. Якщо хочете їсти вареники з полуничним соусом, його можна приготувати з свіжої полуниці, розтерши ягоди в блендері. Смачні вареники з рисовим борошном можна подавати до сніданку, до полуденка або вечері гарячими або теплими.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт лінивих вареників з сиром без яєць

Якщо вам потрібно приготувати вареники без яєць, ви можете це зробити, скориставшись нашим простим рецептом. Єдина хитрість цієї страви – не використовуйте сухий, а жирний і вологий сир, тоді вареники вийдуть особливо смачними.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 4-5 ст. л.
  • Цукор ванільний – за смаком.
  • Сир – 300 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Свіжий сир розімніть вилкою в мисці або ж протріть через сито, позбавивши його від грудок.

2. Підсолити сир, розмішайте з цукром і з ванільним цукром (його можна замінити ваніліном).

3. Борошна потрібно додати в тісто так, щоб воно добре лепилось; замісіть еластичне і пластичне тісто.

4. Тісто розкачайте в пласт і зліпити вареники будь-якої форми (на фото показані вареники у вигляді круглих кульок, але ви можете зробити їх у вигляді традиційних ромбів).

5. Варіть вареники в киплячій воді до повної готовності і їжте, полив розтопленим вершковим маслом, сметаною або ж присипавши чим-небудь по своєму смаку.

Приємного апетиту!

Соковиті сирні вареники з вишневою начинкою

Ліниві вареники з сиру з вишнею виходять соковитими і дуже апетитними, якщо тісто для них зроблено правильно: воно повинно бути таким, щоб начинка не випадали під час варіння. Начинка може бути будь-як із замороженої, так і з стиглої вишні, найголовніше, щоб ягоди були позбавлені від зайвої вологи і кісточок. Це блюдо особливо сподобається дітлахам, які не люблять сир в чистому вигляді.

Склад:

Для начинки:

  • Вишня без кісточок – за смаком.
  • Крохмаль – 1-2 ч. л.
  • Цукор – за смаком.

Для тіста:

  • Сир – 220 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Борошно – 3-4 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі продукти, необхідні для приготування вареників з вишнею.

2. Сир розімніть вилкою або протріть через сито, додайте сіль, цукор і яйце.

3. До однорідності розітріть тісто і додайте борошно (її може бути трохи більше або менше, ніж вказано в рецепті, так як сир завжди має різну консистенцію).

4. Тісто для вареників з вишнею повинно бути щільним, щоб ягоди не вивалилися під час варіння, тому замісіть в міру туге тісто.

5. Стіл або велику обробну дошку присипте борошном, викладіть туди тісто, розділене на однакові за розміром невеликі грудочки. Кожен шматочок розкачати в акуратний тонкий круглий млинець, центр якого помістіть чайну ложку начинки (ягоди вишні позбавте від кісточок і відцідіть від соку, перемішати з цукром і крохмалем).

6. Скачайте всі вареники з начинкою. Далі їх можна відварювати відразу ж або заморозити на майбутнє.

7. Зварені вареники з сиру з вишнею їжте гарячими.

Приємного апетиту!

Прості і дуже смачні вареники з сиром і зеленою цибулею

Вареники можна готувати не тільки з солодкою начинкою, наприклад, з вишнею або з полуницею, але і з сиром і зеленою цибулею. Це блюдо дуже популярно в таких слов’янських кухнях, як білоруська, російська та українська. Їдять несолодкі також вареники зі сметаною або ж з підсмаженими свинячими шкварками.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Цибуля зелена – 100 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Вода – 50 мл
  • Сир – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Чорний мелений перець – за смаком.

Процес приготування:

1. Сир смачний у варениках, коли він жирний. Його потрібно протерти через сито, щоб видалити грудочки.

2. У сковороді нагрійте вершкове або рослинне масло, додайте туди дрібно нарізану зелену цибулю і трохи підсмажте його на невеликому вогні, але не пережарьте.

3. Цибулю додайте в сир, підсолити і введіть сире яйце, ретельно розмішайте.

4. Борошно пшеничне вищого сорту просійте, розмішайте з рослинним маслом і з водою. На обробній дошці замісити гладке, еластичне тісто.

5. Дайте тісту настоятися 20-30 хвилин.

6. Тонко розкачайте тісто в пласт, розкачайте гуртки, додайте в них начинку і зліпити вареники будь-якої форми (на фото вони у вигляді круглих кульок).

7. Відварити вареники у великій кількості киплячої підсоленої води і їжте їх гарячими зі сметаною.

Приємного апетиту.

Ситні сирні вареники з картоплею

Вареники з сиру з картоплею можуть стати одними з ваших улюблених. Їх нескладно навчитися ліпити на сніданок чи на вечерю, наприклад, у вихідний день, коли є більше можливості повозитися з тестом. А їдять такі вареники разом з розтопленим маслом, із засмажкою з шкварок або з тушкованими овочами, з грибами, зі сметаною, з обсмаженою цибулею, загалом, варіантів цієї страви існує безліч!

Склад:

  • Сіль і чорний мелений перець – за смаком.
  • Картопляне пюре – 180 гр.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1-2 ч. л.
  • Сир – 180 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 230 гр.
  • Молоко – 100 мл

Процес приготування:

1. Картопля очистіть, відваріть (а можна зварити його і в мундирі, а потім очистити – смак буде іншим). Гарячу картоплю потовчіть в пюре, додавши туди сіль, гаряче молоко і вершкове масло.

2. Для начинки розмішайте разом з пюре сир (якщо він дуже твердий, тоді зробіть пюре більш рідким, додавши трохи більше молока). В начинку додайте за смаком сіль, мелений чорний перець, а також можна подрібнити кріп або зелену цибулю і теж його додати.

3. Щоб зробити тісто для вареників, збовтайте з яйцем і сіллю молоко, додайте борошно і все добре розмішайте.

4. Руки змастіть рослинною олією, а потім вимісити тісто до однорідності і еластичності. Занадто тугим тісто не замішуйте, воно повинно залишитися в міру гладким і еластичним, інакше вареники будуть жорсткими і несмачними.

5. Розкачайте тісто і з пласта виріжте круглі заготовки, на які потім викладіть повну чайну ложку начинки. Зліпіть гарні вареники.

6. Обробні дошки присипте борошном, на них викладіть вареники.

7. У каструлі закип’ятіть воду і варіть вареники до готовності. Страву можна подавати до столу, коли звариться тісто, адже начинка вже готова. Їжте їх гарячими з будь-якими соусами, зі сметаною і т. д. Можна присипати вареники чорним меленим перцем, як на фото.

Приємного апетиту!

Порада: Вареники можна зліпити і заморозити про запас, уклавши в харчові пакети і помістити в морозильну камеру.

Дуже смачні ліниві вареники на заварне тісто

Для ліплення вареників можна використовувати заварне тісто, яке зазвичай застосовується для пирогів, пельменів, чебуреків і мантів. У використанні податливого заварного тіста багато плюсів: випічка і борошняні вироби з них не рвуться, так як його можна дуже тонко розкачати без пошкоджень. Якщо ви ще жодного разу не ліпили вареники з сиром на заварне тісто, тоді обов’язково спробуйте це зробити, і вам сподобається!

Склад:

  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яєчні білки – 3 шт.
  • Яєчні жовтки – 3 шт.
  • Молоко – 200 мл
  • Сир – 180 гр.
  • Борошно – 4-5 ст.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Щоб приготувати заварне тісто, спочатку вам потрібно налити в каструлю молоко і закип’ятити його разом з вершковим маслом, цукром і сіллю.

2. Потім кипляче молоко знімають з вогню, додають в нього стакан (250 мл) просіяного борошна, а потім швидко і добре замішують основу для тіста дерев’яною лопаткою, щоб отримати гладкий і блискучий клубок.

3. Коли тісто охолоне, додайте в нього трохи збитих білків і вимісити тісто, щоб воно знайшло однорідну консистенцію.

4. Потім частинами вводите в заварне тісто ту муку, що у вас залишилася, вимішуючи тісто до еластичності.

5. Для начинки разом з цукром розітріть сир і жовтки.

6. Тепер прийшов час розкачати тісто на вареники. Грудку тіста розділіть на 4 частини, кожну частину розкачайте в тонкий пласт, а потім за допомогою склянки вирізати з тіста кружки.

7. По 1 чайній ложці з гіркою викладайте на тісто начинку і защипывайте краю, формуючи гарні вареники.

8. Варіть вареники 3-5 хвилин у киплячій воді після того, як вони закиплять і спливуть.

9. Вийміть вареники з води шумівкою, змастіть вершковим маслом або подавайте їх до столу гарячими зі сметаною.

Приємного апетиту!