Класичні ліниві вареники з сиру – це просте, але таке смачне блюдо з нашого дитинства. Їх часто ліпили мами та бабусі, а ще нерідко подавали вранці в дитячому садку, і дуже мало хто з дітлахів відмовлявся від такого солодкого, ситного і апетитно пахне сніданку. 10 дуже смачних рецептів з фото покроково приготування ледачих вареників ви знайдете на нашому сайті. Готуйте вареники з любов’ю і годуєте свою сім’ю з задоволенням!
Класичні ліниві вареники з сиру як дитячому садку
За такою рецептурою прийнято готувати вареники класичні ледачі для вихованців дитячих садків. Спробуйте зробити їх і ви, це смачно, а головне – не складно і швидко!
Інгредієнти на
2 порц.
- Сир ½ кг
- Борошно 200 гр.
- Масло вершкове 3 ст. л.
- Яйце куряче 2 шт.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Сіль ½ ч. л.
Процес приготування:
- Щоб приготувати ліниві вареники із сиру з борошном за класичним рецептом, подрібніть будь-яким способом сир, видаливши грудочки (можна використовувати сито, блендер або м’ясорубку).
- Масло розтопіть, додайте до сиру. Потім у ту ж ємність вбийте яйця, додайте сіль і цукор.
- Додайте борошно.
- Замісіть нетуге тісто.
- В товсту ковбаску скачайте тісто, потім розділіть його на декілька частин (невеликих ковбасок).
- Ковбаски з тіста трохи сплющена.
- Так у вас вийде кілька рулетів, які потрібно розрізати на невеликі, рівні за розміром ромби.
- Варіть їх у підсоленому окропі, слідкуючи, щоб вареники не злиплися в каструлі. Коли вареники спливуть, їх треба варити до готовності близько 5 хвилин.
- Зазвичай ліниві вареники подають до столу в дитячому саду теплими з вершковим маслом або зі сметаною, ви можете вступити також.
Приємного апетиту!
Дуже смачний ліниві вареники з сиром і борошном
Це дуже простий рецепт приготування, осилити який зможуть усі початківці хазяєчки. Блюдо швидке і смачне, тому обов’язково приготуйте його, якщо ще ніколи не робили. Подавайте ваші вареники з сиром до столу зі сметаною, або з маслом і цукром, або з джемом або свіжими фруктами, нарізаними шматочками.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сир – 0,5 кг
- Борошно – 4-5 ст. л.
- Цукор – 1-2 ст. л
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло вершкове – 80 гр.
Процес приготування:
1. Вам необхідно ретельно перетерти через сито або ж перебити блендером сир, щоб він став гладким.
2. До сиру додати такі інгредієнти: розтоплене масло і сіль, яйця і цукор, а потім всі разом гарненько розмішайте.
3. Борошно, яку ви вже просіяли, додайте в миску до інших інгредієнтів і замісіть нетуге тісто.
4. Тісто з сиром викладіть на стіл, присипаний борошном.
5. На кілька рівних частин розділіть тісто, кожну частину скачайте в ковбаски, які потім потрібно трохи придавити і розрізати на рівні ромбики.
6. Опускайте вареники в окріп, помішуйте, щоб не злиплися, і варіть їх до готовності, дочекавшись, коли вони спливуть. Окріп можна підсолити. Їжте це блюдо гарячим, заправити будь-якими добавками.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачні сирні вареники з манкою?
Ліниві вареники замість борошна можна зліпити і з додаванням манки. Цей рецепт однозначно сподобається всім, хто любить додавати манку в різну випічку, в запіканки, в пудинги, в киселі і т. д.
Склад:
- Сир – 200 гр.
- Манка – 3-4 ст. л.
- Яйце (С1 ) – 2 шт.
- Цукор – 1-1,5 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. В першу чергу викладіть на кухонний стіл все, що вам буде потрібно для приготування вареників з манкою.
2. Сиру надайте однорідну консистенцію, протерши його через сито або ж гарненько розім’явши виделкою. Якщо сир рідкий, відіжміть його від сироватки. З цукром і сіллю збийте яйця, додайте в сирну масу, також всипте манку і все ретельно розмішайте.
3. На столі або на обробній дошці сформуйте з тіста невеликі ковбаски, а потім розріжте їх на ромбики, як показано на фото.
4. У киплячу підсолену воду закидайте ліниві вареники, потім розмішайте, щоб не злиплися в каструлі.
5. Коли вареники закиплять і спливуть, поваріть їх 7-10 хвилин до готовності (манка твердіше борошна, тому такі вареники будуть варитися трохи довше звичайних). Викладіть готові вареники в тарілку і їжте їх гарячими з маслом, зі сметаною або з цукром.
Приємного апетиту!
Дієтичне ліниві вареники (ПП рецепт)
Дієтичне вареники зазвичай їдять прихильники правильного харчування, однак вони можуть увійти в будь раціон і користуватися заслуженим успіхом. Дієтичними це блюдо прийнято вважати тому, що пшеничне борошно тут замінена на борошно з вівсяних пластівців, менш калорійну і більш корисну за своїми якостями.
Склад:
- Вівсяні пластівці – 6-8 ст. л.
- Ванільний цукор – за бажанням.
- Сир – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Борошно – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Вівсяні пластівці сміливі в борошно за допомогою блендера, кухонного комбайна або ж кавомолки.
2. Потім в миску викладіть сир, розімніть його виделкою або заздалегідь пропустіть через дрібне сито, щоб сир став більш гладким і повітряним. Додайте цукор і, за бажанням – ванільний цукор (ванілін).
3. Вбийте яйце туди ж і розмішайте до однорідності масу для майбутнього тесту.
4. Частинами додайте вівсяне борошно, замісити гладке і густе тісто, яке не буде липнути до рук.
5. Потім дайте тісту 15-25 хвилин постояти в мисці, щоб борошно добре розбухла і склеїти з іншими інгредієнтами.
6. Обробну дошку присипте борошном, викладіть на нього тісто і зліпити круглі кульки (або ж розділіть тісто на кілька ковбасок, які потім можна буде розрізати на ромбики).
7. Закидайте вареники в окріп і варіть до готовності.
8. Вареники з сиру і вівсяних пластівців потрібно подавати до столу гарячими, виловивши шумівкою з каструлі. А їдять їх з джемом, зі сметаною або вершковим маслом.
Приємного апетиту!
Порада: замість сиру для приготування таких вареників можна застосовувати й солодку сирну масу, проте в цьому випадку цукор в тісто вже не додається.
Ліниві вареники з сиру з рисовим борошном
Ліниві вареники з сиру з рисовим борошном – це ще один нескладний, але дуже смачна страва! Рисове борошно не настільки калорійна, як пшеничне, до того ж вона не містить глютен (клейковину), тому рекомендована при дотриманні безглютенової дієти. Страви з додаванням рисового борошна відрізняються від тих, де є пшеничне борошно, тому ви можете урізноманітнити свій раціон, приготувавши такі от незвичайні вареники.
Склад:
- Сир – 180-200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Рисове борошно – 40 гр. (3-4 ст. л.)
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
1. Розкладіть на столі всі продукти, які вам знадобляться.
2. У велику миску розбийте яйце, а потім розмішайте його виделкою до однорідності.
3. Разом з яйцем гарненько розмішайте сир, додати цукор і сіль, добре вимісіть.
4. Додайте в тісто рисову муку і знову все гарненько вимісіть.
5. З тіста зліпити невеликі круглі кульки, які обов’язково злегка збільшаться під час варіння.
6. У киплячу воду покладіть вареники з рисовим борошном, а коли вода знову закипить, а кульки спливуть, варити їх не менше 5 хвилин до повної готовності на невеликому вогні.
7. Якщо хочете їсти вареники з полуничним соусом, його можна приготувати з свіжої полуниці, розтерши ягоди в блендері. Смачні вареники з рисовим борошном можна подавати до сніданку, до полуденка або вечері гарячими або теплими.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт лінивих вареників з сиром без яєць
Якщо вам потрібно приготувати вареники без яєць, ви можете це зробити, скориставшись нашим простим рецептом. Єдина хитрість цієї страви – не використовуйте сухий, а жирний і вологий сир, тоді вареники вийдуть особливо смачними.
Склад:
- Борошно пшеничне – 4-5 ст. л.
- Цукор ванільний – за смаком.
- Сир – 300 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Свіжий сир розімніть вилкою в мисці або ж протріть через сито, позбавивши його від грудок.
2. Підсолити сир, розмішайте з цукром і з ванільним цукром (його можна замінити ваніліном).
3. Борошна потрібно додати в тісто так, щоб воно добре лепилось; замісіть еластичне і пластичне тісто.
4. Тісто розкачайте в пласт і зліпити вареники будь-якої форми (на фото показані вареники у вигляді круглих кульок, але ви можете зробити їх у вигляді традиційних ромбів).
5. Варіть вареники в киплячій воді до повної готовності і їжте, полив розтопленим вершковим маслом, сметаною або ж присипавши чим-небудь по своєму смаку.
Приємного апетиту!
Соковиті сирні вареники з вишневою начинкою
Ліниві вареники з сиру з вишнею виходять соковитими і дуже апетитними, якщо тісто для них зроблено правильно: воно повинно бути таким, щоб начинка не випадали під час варіння. Начинка може бути будь-як із замороженої, так і з стиглої вишні, найголовніше, щоб ягоди були позбавлені від зайвої вологи і кісточок. Це блюдо особливо сподобається дітлахам, які не люблять сир в чистому вигляді.
Склад:
Для начинки:
- Вишня без кісточок – за смаком.
- Крохмаль – 1-2 ч. л.
- Цукор – за смаком.
Для тіста:
- Сир – 220 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1/2 ч. л.
- Борошно – 3-4 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі продукти, необхідні для приготування вареників з вишнею.
2. Сир розімніть вилкою або протріть через сито, додайте сіль, цукор і яйце.
3. До однорідності розітріть тісто і додайте борошно (її може бути трохи більше або менше, ніж вказано в рецепті, так як сир завжди має різну консистенцію).
4. Тісто для вареників з вишнею повинно бути щільним, щоб ягоди не вивалилися під час варіння, тому замісіть в міру туге тісто.
5. Стіл або велику обробну дошку присипте борошном, викладіть туди тісто, розділене на однакові за розміром невеликі грудочки. Кожен шматочок розкачати в акуратний тонкий круглий млинець, центр якого помістіть чайну ложку начинки (ягоди вишні позбавте від кісточок і відцідіть від соку, перемішати з цукром і крохмалем).
6. Скачайте всі вареники з начинкою. Далі їх можна відварювати відразу ж або заморозити на майбутнє.
7. Зварені вареники з сиру з вишнею їжте гарячими.
Приємного апетиту!
Прості і дуже смачні вареники з сиром і зеленою цибулею
Вареники можна готувати не тільки з солодкою начинкою, наприклад, з вишнею або з полуницею, але і з сиром і зеленою цибулею. Це блюдо дуже популярно в таких слов’янських кухнях, як білоруська, російська та українська. Їдять несолодкі також вареники зі сметаною або ж з підсмаженими свинячими шкварками.
Склад:
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Цибуля зелена – 100 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Вода – 50 мл
- Сир – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Чорний мелений перець – за смаком.
Процес приготування:
1. Сир смачний у варениках, коли він жирний. Його потрібно протерти через сито, щоб видалити грудочки.
2. У сковороді нагрійте вершкове або рослинне масло, додайте туди дрібно нарізану зелену цибулю і трохи підсмажте його на невеликому вогні, але не пережарьте.
3. Цибулю додайте в сир, підсолити і введіть сире яйце, ретельно розмішайте.
4. Борошно пшеничне вищого сорту просійте, розмішайте з рослинним маслом і з водою. На обробній дошці замісити гладке, еластичне тісто.
5. Дайте тісту настоятися 20-30 хвилин.
6. Тонко розкачайте тісто в пласт, розкачайте гуртки, додайте в них начинку і зліпити вареники будь-якої форми (на фото вони у вигляді круглих кульок).
7. Відварити вареники у великій кількості киплячої підсоленої води і їжте їх гарячими зі сметаною.
Приємного апетиту.
Ситні сирні вареники з картоплею
Вареники з сиру з картоплею можуть стати одними з ваших улюблених. Їх нескладно навчитися ліпити на сніданок чи на вечерю, наприклад, у вихідний день, коли є більше можливості повозитися з тестом. А їдять такі вареники разом з розтопленим маслом, із засмажкою з шкварок або з тушкованими овочами, з грибами, зі сметаною, з обсмаженою цибулею, загалом, варіантів цієї страви існує безліч!
Склад:
- Сіль і чорний мелений перець – за смаком.
- Картопляне пюре – 180 гр.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1-2 ч. л.
- Сир – 180 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 230 гр.
- Молоко – 100 мл
Процес приготування:
1. Картопля очистіть, відваріть (а можна зварити його і в мундирі, а потім очистити – смак буде іншим). Гарячу картоплю потовчіть в пюре, додавши туди сіль, гаряче молоко і вершкове масло.
2. Для начинки розмішайте разом з пюре сир (якщо він дуже твердий, тоді зробіть пюре більш рідким, додавши трохи більше молока). В начинку додайте за смаком сіль, мелений чорний перець, а також можна подрібнити кріп або зелену цибулю і теж його додати.
3. Щоб зробити тісто для вареників, збовтайте з яйцем і сіллю молоко, додайте борошно і все добре розмішайте.
4. Руки змастіть рослинною олією, а потім вимісити тісто до однорідності і еластичності. Занадто тугим тісто не замішуйте, воно повинно залишитися в міру гладким і еластичним, інакше вареники будуть жорсткими і несмачними.
5. Розкачайте тісто і з пласта виріжте круглі заготовки, на які потім викладіть повну чайну ложку начинки. Зліпіть гарні вареники.
6. Обробні дошки присипте борошном, на них викладіть вареники.
7. У каструлі закип’ятіть воду і варіть вареники до готовності. Страву можна подавати до столу, коли звариться тісто, адже начинка вже готова. Їжте їх гарячими з будь-якими соусами, зі сметаною і т. д. Можна присипати вареники чорним меленим перцем, як на фото.
Приємного апетиту!
Порада: Вареники можна зліпити і заморозити про запас, уклавши в харчові пакети і помістити в морозильну камеру.
Дуже смачні ліниві вареники на заварне тісто
Для ліплення вареників можна використовувати заварне тісто, яке зазвичай застосовується для пирогів, пельменів, чебуреків і мантів. У використанні податливого заварного тіста багато плюсів: випічка і борошняні вироби з них не рвуться, так як його можна дуже тонко розкачати без пошкоджень. Якщо ви ще жодного разу не ліпили вареники з сиром на заварне тісто, тоді обов’язково спробуйте це зробити, і вам сподобається!
Склад:
- Масло вершкове – 50 гр.
- Яєчні білки – 3 шт.
- Яєчні жовтки – 3 шт.
- Молоко – 200 мл
- Сир – 180 гр.
- Борошно – 4-5 ст.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Щоб приготувати заварне тісто, спочатку вам потрібно налити в каструлю молоко і закип’ятити його разом з вершковим маслом, цукром і сіллю.
2. Потім кипляче молоко знімають з вогню, додають в нього стакан (250 мл) просіяного борошна, а потім швидко і добре замішують основу для тіста дерев’яною лопаткою, щоб отримати гладкий і блискучий клубок.
3. Коли тісто охолоне, додайте в нього трохи збитих білків і вимісити тісто, щоб воно знайшло однорідну консистенцію.
4. Потім частинами вводите в заварне тісто ту муку, що у вас залишилася, вимішуючи тісто до еластичності.
5. Для начинки разом з цукром розітріть сир і жовтки.
6. Тепер прийшов час розкачати тісто на вареники. Грудку тіста розділіть на 4 частини, кожну частину розкачайте в тонкий пласт, а потім за допомогою склянки вирізати з тіста кружки.
7. По 1 чайній ложці з гіркою викладайте на тісто начинку і защипывайте краю, формуючи гарні вареники.
8. Варіть вареники 3-5 хвилин у киплячій воді після того, як вони закиплять і спливуть.
9. Вийміть вареники з води шумівкою, змастіть вершковим маслом або подавайте їх до столу гарячими зі сметаною.
Приємного апетиту!