Сабурани – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Сабурани — це традиційне і всіма улюблене блюдо осетинської кухні. Страва являє собою багатошаровий пиріг з домашнього тіста з начинкою з декількох видів сиру. Як правило, для готування використовують сулугуні або адигейський сир, а для більш нейтрального смаку – моцарелу. Самої кропіткої завданням для кулінарів стає приготування тіста, проте, і цей процес можна спростити, взявши за основу вірменський лаваш або напівфабрикат листкового тіста.

Сабурани – класичний рецепт в домашніх умовах

Сабурани – це ситний та ароматний пиріг з сирною начинкою і найпростішим тестом, приготовленим на основі курячих яєць і невеликого кількість соняшникової олії. Для начинки можна використовувати самі різноманітні сири і чим більше сортів буде використано, тим цікавіше смак вийде в підсумку!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Для тіста:
  • Вода 100 мл
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Борошно 500 гр.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Для начинки:
  • Сир Адигейський 400 гр.
  • Сир Сулугуні 100 гр.
  • Сир сирний 60 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 60 гр.
  • Масло вершкове 100 гр.

Процес приготування:

  1. В робочій ємності віночком змішуємо воду, яйця і рослинне масло і сіль.
  2. Всипаємо необхідну кількість просіяного через сито пшеничного борошна.
  3. Замішуємо тісто, отлипающее від стінок посуду і долонь. Даємо трохи часу відпочити».
  4. В цей час готуємо складові начинки.
  5. Тісто розрізаємо на сегменти.
  6. Кожен шматочок розгортаємо в тонкий пласт.
  7. На плиту ставимо дві каструлі: в одній кип’ятимо воду, а в другу наливаємо крижану воду.
  8. Занурюємо заготовки по одній в окріп на 30-40 секунд, а після занурюємо в холодну рідину.
  9. Викладаємо пласти на рушник і витираємо від зайвої вологи.
  10. Круглу вогнетривку форму промазуємо маслом і викладаємо коржі так, щоб вони покривали дно, а краї звисали. В центр викладаємо натертий сир.
  11. Зверху викладаємо тісто і знову начинку, подібним чином збираємо весь напівфабрикат.
  12. Останній шар накриваємо звисаючими краями і присмачую м’яким вершковим маслом верхівку.
  13. Прибираємо напівфабрикат в духовку на 20-25 хвилин, злегка остуджуємо і, нарізавши, подаємо до столу. Приємного апетиту!