Круасани з листкового тіста – 10 рецептів з покроковими фото

Круасани з листкового тіста – популярний французький десерт, який готують і люблять у всьому світі. Ніжне листкове тісто можна доповнити будь-якими начинками за смаком. Частування подається на сніданок або разом з гарячими напоями. Щоб приготувати круасани в домашніх умовах, скористайтеся перевіреними покроковими рецептами з докладним описом процесу.

Круасани з листкового дріжджового тіста

Домашні круасани з листкового дріжджового тіста – процес трудомісткий, але захоплюючий. Готовий продукт виходить пишним і м’яким. Випічку можна подавати до чаю або використовувати як основу для різних закусок.

Інгредієнти на
14 порц.

  • Борошно 500 гр.
  • Молоко коров’яче 120 мл
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Масло вершкове 400 гр.
  • Масло рослинне 30 гр.
  • Цукор-пісок 2.5 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Сухі дріжджі 2 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати круасани з листкового тіста? Нагріваємо молоко і занурюємо в нього сухі дріжджі. Розмішуємо і залишаємо на 15 хвилин.
  2. У глибоку посуд розбиваємо яйця, додаємо до них сіль, цукор, активовані дріжджі і 200 грам повністю розтопленого масла. Ретельно перемішуємо до розчинення сухих інгредієнтів і починаємо просіяти борошно.
  3. Довго вимішуємо руками тісто до отримання гладкого і м’якого кома. Після ставимо його в тепле місце на 1-1,5 години.
  4. Коли тісто зійде, розминаємо його злегка руками і ділимо на три рівні частини і розгортаємо їх качалкою.
  5. Дістаємо вершкове масло і нарізаємо його. Це необхідно для прошарку тесту.
  6. На кожен пласт тіста розкладаємо шматочки вершкового масла.
  7. Загортаємо тісто з маслом два рази в плоский широкий рулет.
  8. Також чинимо і рештою двома шарами тіста. Потім всі три рулету з’єднуємо один з одним.
  9. Отриманий рулет знову тонко розкочуємо. Це слід робити акуратно, щоб не витекло масло.
  10. Потім тонкі пласти знову скручуємо в рулети, але тепер вже більш товсті. Закручуємо їх в харчову плівку і кладемо в морозилку на 20 хвилин.
  11. Охолоджене тісто з маслом в останній раз тонко розкочуємо.
  12. Потім нарізаємо кожен пласт трикутниками.
  13. У підстави кожного трикутника робимо невеликий розріз.
  14. Приступаємо до скручування. Починаємо це робити з підстави, на якому робили надріз.
  15. Формуємо круасани з усіх інших трикутників.
  16. На деко кладемо пергамент, куди викладаємо круасани з листкового дріжджового тіста. Накриваємо їх харчовою плівкою і даємо постояти в теплому місці 30-40 хвилин.
  17. Далі круасани обмазуємо рослинним маслом.
  18. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Ставимо в неї деко з заготівлею. Випікаємо 10 хвилин з відчиненими дверцятами, а після з закритою 30 хвилин.
  19. Гарячі і рум’яні круасани перекладаємо в тарілку. Готово!

Покроковий рецепт круасанів з листкового бездріжджового тіста

Листкове бездріжджове тісто для круасанів – це більш швидкий і простий у приготуванні в продукт. Але не дивлячись на відсутність дріжджів, випічка виходить пишною і рум’яної. Її можна використовувати в якості десерту відразу або доповнити апетитною начинкою.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 16 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Вода – 100 мл
  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

1. Два склянки борошна просіваємо в глибоку посуд. У центр суміші вливаємо охолоджену кип’ячену воду. Сюди ж додаємо сіль, лимонний сік і 50 грам розтопленого вершкового масла.

2. Довго і ретельно вимішуємо тісто руками до отримання щільного клубка, який далі поділяємо на 4 рівні частини.

3. Тепер дістаємо решта 200 грам масла. Даємо продукту трохи підтанути, потім кладемо його між двома аркушами паперу і розгортаємо в тонкий пласт. Відправляємо застигати в холодильник.

4. Повертаємося до тесту. Його слід гарненько розкачати качалкою до тонкого стану.

5. На пласт тіста кладемо тонке вершкове масло. Загортаємо тісто кілька разів. Потім розкачуємо і знову складаємо в таку ж форму. Охолоджуємо в морозильнику 15 хвилин.

6. Добре охолоджене тісто тонко розкачуємо і нарізаємо трикутниками.

7. Скручуємо трикутники в форму круасанів. Обмазуємо збитим яйцем і кладемо на деко. Випікаємо в духовці 35 хвилин при температурі 180-200 градусів.

8. Викладаємо пишні і рум’яні круасани в тарілку. Готово!

Круасани з листкового тіста з начинкою в домашніх умовах

Пишні круасани з листкового тіста стануть ще смачніше з додаванням начинки. Такий варіант випічки стане оригінальним домашнім десертом. Подавайте до столу з чашкою чаю!

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6 шт.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Горіхи – 100 гр.
  • Мед – 60 гр.

Процес приготування:

1. Листкове тісто розморожуємо і злегка розкочуємо качалкою. Потім нарізаємо його на великі однакові трикутники.

2. Подрібнюємо горіхи будь-яким зручним способом і змішуємо їх медом.

3. У підстави кожного трикутника робимо маленький розріз і трохи вище кладемо 1-2 чайних ложки медово-горіхової начинки.

4. Скручуємо кожен трикутник з начинкою у форму круасана. Акуратно закріплюємо кінчик, щоб продукт не розкрутився в подальшому.

5. Перекладаємо круасани на деко з пергаментом. Гарненько обмазуємо їх збитим яйцем.

6. Випікаємо в духовці 20 хвилин при температурі 180 градусів.

7. Пишні і ароматні круасани з начинкою готові. Приємного чаювання!

Як приготувати смачні круасани з листкового тіста з шоколадом

Круасани з шоколадною начинкою на сніданок – краще рішення, щоб почати день з гарного настрою. Приготуйте домашній десерт за лічені хвилини. Порадуйте себе і близьких пишним тестом і приховує начинкою.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 12 шт.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
  • Шоколад гіркий – 100 гр.
  • Цукор – 70 гр.
  • Молоко – 50 мл
  • Борошно – 20 гр.

Процес приготування:

1. Листкове бездріжджове тісто розморожуємо при кімнатній температурі. Потім посипаємо продукт борошном. Розкочувати не потрібно, круасани повинні вийде пишними.

2. Тісто ріжемо спершу на рівні квадрати, потім ділимо їх на прямокутники, які, в свою чергу, ріжемо по діагоналі. Отримуємо великі трикутники. Приблизно, їх вийде 12 штук.

3. Гіркий шоколад ділимо на невеликі шматочки. За дві часточки продукту кладемо в основу кожного трикутника.

4. Починаємо загортати шоколад в тісто і отримуємо круасан потрібної форми.

5. Так загортаємо все решта круасани. Якщо тісто починаємо приливати до рук, можна порційно обсипати його борошном.

6. Устеляємо деко пергаментом, на який викладаємо наші круасани.

7. Відливаємо трохи молока і обмазуємо їм нашу страву за допомогою пензлика.

8. Вологі від молока круасани посипаємо невеликою кількістю цукру. Відправляємо деко в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.

9. Через 25 хвилин десерт підрум’яниться, а шоколад всередині розтане. Готово, можна подавати до столу!

Круасани з листкового тіста з вареним згущеним молоком

З безлічі існуючих начинок для круасанів однією з найбільш популярних і улюблених залишається варена згущене молоко. Ласощі відмінно доповнює ніжне листкове тісто. Краще рішення для чаювання!

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 6 шт.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 300 гр.
  • Молоко згущене варене – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.

Для прикраси:

  • цукрова Пудра – 30 гр.
  • Горіхи – 30 гр.

Процес приготування:

1. В окремому посуді збиваємо курячої яйце для обмазування круасанів. Також відразу подрібнити горіхи і змішаємо їх з цукровою пудрою. Це стане в нагоді для прикраси.

2. Заздалегідь розморожуємо листкове тісто. Вирізаємо з нього великі і однакові за розміром трикутники.

3. В основу кожного трикутника кладемо варену згущенку. Досить 1-2 чайної ложки.

4. Акуратно згортаємо тісто з начинкою. Починаємо з підстави.

5. Закриваємо заготівлю гострим кутом трикутника. Акуратно закріплюємо.

6. Всі круасани кладемо на деко з пергаментом і обмазуємо їх збитим яйцем.

7. Зверху посипаємо сумішшю з пудри і горіхів. Випікаємо 25 хвилин при температурі 200 градусів.

8. Гарячі круасани викладаємо на тарілки і подаємо до столу. Готово!

Простий і смачний рецепт круасанів з сиром з листкового тіста

Рум’яні і хрусткі круасани з сиром з листкового тіста ідеально підійдуть для домашнього сніданку. Приготуйте десерт по простому і швидкому рецептом в духовці. Справляться навіть новачки в кулінарній справі!

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 12 шт.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 500 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Борошно – 40 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Багатошаровому тесту даємо повністю розморозитися, потім обсипаємо його борошном і розкочуємо качалкою.

2. Ріжемо тісто навпіл, потім вирізаємо з нього невеликі трикутники рівні за розміром.

3. В низу кожного трикутника робимо невеликий розріз.

4. Підготуємо начинку. Твердий сир нарізаємо на тонкі невеликі трикутники.

5. Кладемо по 1-2 шматочка сиру на кожен трикутник тесту.

6. Закручуємо тісто з начинкою. Починаємо це робити зі сторони, де робили розріз.

7. Щільно закручуємо тісто до кінця. Закріплюємо його.

8. Руками акуратно формуємо з круасана дугу.

9. Таким способом чинимо з іншими продуктами.

10. Деко устеляємо пергаментом. Просочуємо його рослинним маслом і викладаємо круасани.

11. Випікаємо блюдо 25 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

12. Гарячі круасани викладаємо на тарілку і піддаємо до столу. Приємного апетиту!

Домашні круасани з листкового тіста з варенням

Домашні круасани з листкового тіста можна приготувати, начинивши їх варенням. М’яка ароматна випічка нагадає смак пиріжків. Оцініть простий рецепт для вашого сімейного чаювання.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 12 шт.

Склад:

  • Тісто – 350 гр.
  • Варення – 140 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Пудра цукрова – 1 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Листкове тісто кладемо в тепле місце й чекаємо, поки воно розм’якне. Далі присипаємо його невеликою кількістю борошна і злегка розкачуємо. Ділимо пласт на великі однакові трикутники.

2. В основу кожного трикутника з тіста кладемо по чайній ложці варення. За смаком вибираємо будь ласощі, але, бажано, щоб воно було якомога густіше.

3. Скручуємо тісто з начинкою в круасан. Кладемо на деко з фольгою. Обмазуємо збитим яйцем для рум’янцю і присипаємо цукровою пудрою.

4. Випікаємо десерт 25 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.

5. Дістаємо готові гарячі круасани з варенням. Даємо їм трохи охолонути, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного чаювання!

Дуже смачні круасани з листкового тіста з яблуками

Хочете порадувати близьких оригінальним частуванням? Приготуйте на десерт домашні круасани з яблуками. Смачне і нтересное в приготуванні страва не залишиться непоміченим.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 16 шт.

Склад:

  • Тісто – 350 гр.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Вода мінеральна – 50 мл
  • Кориця за смаком.

Процес приготування:

1. Промиваємо яблука, потім акуратно знімаємо шкірку.

2. Очищені фрукти ділимо на невеликі часточки. Розраховуйте, щоб вони помістилися всередину круасана.

3. Далі розморожуємо листкове тісто і поділи його на кілька великих трикутників.

4. В основу кожного трикутника з тіста кладемо по часточці яблука.

5. Закручуємо яблуко в тісто, акуратно закріпивши круасан кінчиком.

6. Тепер розтопимо вершкове масло в невеликій каструлі або сотейнику.

7. Всипаємо в рідке масло, цукор, розмішуємо і варимо кілька хвилин до його розчинення. Отриману суміш знімаємо з плити і даємо їй охолонути.

8. Круасани викладаємо на деко і заливаємо їх заготівлею з масла і цукру.

9. Тепер підливаємо до вмісту трохи мінеральної води.

10. Випікаємо десерт 20 хвилин при температурі 180 градусів. Після приготування за смаком посипаємо корицею.

11. Розкладаємо ласощі по порційних тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Круасани з листкового тіста з нутеллою в домашніх умовах

Домашні круасани з нутеллою можна подавати як гарячим, так і холодним напоям. Оцініть зрозумілий і швидкий рецепт приготування, що заощадить ваш час і підніме настрій своїм смаком.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 8 шт.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 300 гр.
  • Нутелла – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

1. Даємо тісту добре розморозитися, потім ділимо його на рівні квадрати.

2. На кожну частину розрізаного тіста кладемо чайну ложку нутелла і звертаємо заготівлю круасан.

3. В окремій тарілці збиваємо куряче яйце.

4. Яєчної сумішшю обмазуємо кожен круасан за допомогою кулінарної пензлика. Така дія зробимо продукт більш рум’яним.

5. Викладаємо круасани на деко, застелене пергаментом, і ставимо в духовку при температурі 180 градусів. Готуємо 20-25 хвилин.

6. Викладаємо круасани на порційні тарілки і подаємо до столу з улюбленими напоями. Готово!

Покроковий рецепт приготування круасанів з листкового тіста з бананом

Банан — одна з цікавих і незвичайних начинок для домашніх круасанів. Фрукт злегка подпекается в духовці і стає м’яким і тане, що чудово доповнює пишне листкове тісто.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8 шт.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 500 гр.
  • Банан – 3 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Злегка розкачуємо м’яке листкове тісто. Ріжемо його на великі трикутники.

2. Далі очищаємо банани від шкірки і нарізаємо кожен на 3-4 частини.

3. По одному такому шматочку банана кладемо на основу кожного трикутника. Закручуємо продукт, надаючи йому звичну форму круасана. Акуратно заготовку закріплюємо тонким кінчиком.

4. У невеликій глибокій мисці збиваємо яйце з цукром.

5. Яєчної сумішшю обмазуємо круасани з начинкою і викладаємо їх на деко з пергаментом. Відправляємо на 20 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів.

6. Оригінальні круасани з листкового тіста з бананом готові. Даємо їм трохи охолонути і подаємо до столу.