Пиріг на кефірі з вишнею – 5 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг на кефірі з вишнею – популярне доповнення до домашнього чаювання. Є безліч способів його приготування. Оцініть ідеї з ніжного кефіру тесту з соковитою вишневою начинкою. Підбірка з покрокових рецептів з докладним описом допоможе вам здивувати близьких і гостей.

Пишний вишневий пиріг на кефірі в духовці

Ніжний і повітряний пиріг виходить з простого кефіру тесту. Доповніть випічку соковитою вишневою начинкою. Частування вийде цікавим за смаком і неймовірно ароматним. Подавайте до чаю!

Інгредієнти на
8 порц.

  • Вишня 200 гр.
  • Борошно-1 склянка
  • Кефір-2 склянки
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Масло вершкове 20 гр.
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

  1. Як спекти смачний пиріг на кефірі з вишнею в духовці? Яйця занурюємо в глибоку миску разом з цукром. Віночком збиваємо продукти до утворення пишної піни.
  2. У цю суміш виливаємо кефір. Розмішуємо.
  3. Слідом просіваємо борошно через сито разом з розпушувачем. Починаємо ретельно вимішувати тісто до гладкого стану.
  4. Виливаємо продукт в обмащений вершковим маслом форму. Доповнюємо заздалегідь промитими і очищеними від кісточок ягодами.
  5. Випікаємо блюдо близько 40 хвилин. Духову шафу слід попередньо розігріти до 180 градусів.
  6. Витягаємо гарячий пиріг з форми. Прикрашаємо десерт цукровою пудрою, ділимо його на порції і подаємо до столу.

Швидкий заливний пиріг на кефірі з вишнею

Ніжний домашній заливний пиріг можна приготувати з кефіру тіста і з соковитою вишневою начинкою. Апетитний десерт можна подавати до чаю. Порадуйте близьких яскравим ласощами.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Кефір – 80 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 2,5 ст. ложки
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Вишня – 400 гр.

Для заливки:

  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Ванілін – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Підготуємо інгредієнти в потрібній кількості.

2. Вершкове масло старанно розтираємо з цукром. У цю масу додаємо куряче яйце і кефір.

3. Слідом викладаємо просіяне борошно. Ретельно вимішуємо продукти до утворення однорідного тіста.

4. Розминаємо отриманий ком і викладаємо його у форму для випікання. Проколюємо основу виделкою. Випікаємо 15 хвилин при температурі 180 градусів.

5. Для заливки з’єднуємо яйця, сметану, крохмаль і ванілін. Збиваємо масу.

6. На шар з тіста викладаємо заздалегідь промиті і очищені від кісточок ягоди.

7. Заливаємо начинку сметанною сумішшю. Випікаємо десерт ще 40 хвилин на низькій температурі. Приблизно 160 градусів.

8. Готовий заливний пиріг викладаємо на блюдо. Можна подавати до столу!

Як приготувати смачний пиріг з замороженої вишнею на кефірі?

Ароматний і м’який домашній пиріг можна приготувати на кефірі з соковитою начинкою із замороженої вишні. Яскравий десерт різноманітить ваш стіл і послужить приводом зібрати гостей за чашкою чаю.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Кефір – 150 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 180 гр.
  • Вишня заморожена – 200 гр.
  • Пудра цукрова – для прикраси.

Процес приготування:

1. Яйця розбиваємо в глибоку миску і доповнюємо їх цукром. Збиваємо до розчинення сухого інгредієнта і утворення піни.

2. Виливаємо в яєчну суміш кефір. Розмішуємо масу.

3. Сюди ж відправляємо і просіяне борошно. Після того, як замешаем однорідне тісто, переливаємо його в придатну для випікання форму.

4. Відміряємо потрібну кількість заморожених ягід.

5. Рівномірно розподіляємо вишні по поверхні тіста. Випікаємо блюдо 40 хвилин при температурі 180-200 градусів.

6. Витягаємо пиріг з духовки і перекладаємо його на блюдо. Прикрашаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Дуже смачний пиріг «Равлик» на кефірі з вишнею

Яскравий і привабливий пиріг равлик можна приготувати на кефирном тесті з соковитою ягідною начинкою. Солодка випічка порадує домашніх і доповнить ваше чаювання. Оцініть оригінальний рецепт.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 склянки
  • Кефір – 1 склянка
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Пудра цукрова – для прикраси.

Для начинки:

  • Вишня – 0,6 кг
  • Цукор – 120 гр.
  • Крохмаль – 100 гр.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти для приготування.

2. Вишню промиваємо під водою і витягаємо з неї кісточки.

3. У глибокій тарілці з’єднуємо просіяне борошно з розпушувачем і дрібкою солі. Сюди ж кладемо шматочки розм’якшеного вершкового масла.

4. Розминаємо продукти до стану крихти.

5. Заливаємо масу склянкою кефіру.

6. Вимішуємо тісто руками до отримання щільного кома.

7. Далі заготівлю розгортаємо в тонкий прямокутний пласт.

8. Тісто розрізаємо на товсті смуги.

9. У центр кожної смуги насипаємо цукор і крохмаль. Викладаємо і ягоди Звертаємо в трубочку.

10. Скручуємо трубочку з начинкою в равлика.

11. Приєднуємо і іншу трубочку.

12. Формуємо пиріг, поки не закінчаться інгредієнти. Випікаємо десерт 35 хвилин при температурі 180 градусів.

13. Готове частування викладаємо на блюдо і обсипаємо цукровою пудрою. Можна подавати до столу!

Шоколадний пиріг на кефірі з вишнею в духовці

Цікаве частування для домашнього чаювання – шоколадний пиріг з соковитою вишневою начинкою. Блюдо вийде повітряним і ніжним. Урізноманітніть ваше меню простим і смачним десертом.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Борошно – 150 гр.
  • Кефір – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 150 гр.
  • Какао – 60 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Вишня – 100 гр.

Процес приготування:

1. Розбиваємо куряче яйце підходящу тарілку. Доповнюємо його цукром.

2. Збиваємо масу віночком і доповнюємо її кефіром і рослинним маслом. Розмішуємо до однорідності.

3. В рідку суміш відправляємо необхідну кількість какао.

4. Слідом всипаємо просіяне борошно разом з розпушувачем. Ретельно вимішуємо тісто до однорідності.

5. Шоколадне тісто виливаємо у форму для випікання. Доповнюємо його очищеними від кісточки ягодами.

6. Випікаємо блюдо 40 хвилин. Духовку заздалегідь розігріти до 180 градусів.

7. Готово! Діліть яскравий десерт на порційні шматочки і подавайте їх до столу.