Шоколадний ганаш для вирівнювання і покриття торта – 8 рецептів з покроковими фото

Завдяки французьким кулінарам-винахідникам ідеально вирівняти торт або будь-яке інше кондитерський виріб не складає ніяких труднощів. Шоколадний крем готується дуже легко і швидко, не вимагає безлічі сил і старань.

Ганаш з молочного шоколаду для вирівнювання тортів

Ідеальна емульсія для фінального покриття будь-яких тортів з різними начинками. Ганаш готується дуже просто і швидко, однак, після застигання має дуже щільну текстуру і прекрасно тримає форму.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Шоколад 180 гр.
  • Вершки 75 мл 30%
  • Масло вершкове 105 гр.
  • Вода 200 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати шоколадний ганаш для вирівнювання і покриття торта? У невелику каструлю наливаємо близько 200 мілілітрів води і ставимо на плиту, вогонь – середній.
  2. Шоколад розламуємо невеликими шматочками і заливаємо жирними вершками.
  3. Як тільки вода в каструлі почне кипіти – зверху ставимо жароміцну ємність із шоколадом і вершками.
  4. Силіконової лопаткою «допомагаємо» солодощі швидше розплавитися – постійно помішуючи. Утворення грудочок на даному етапі приготування – норма.
  5. за кілька хвилин все комковатости почнуть поступово розчинятися.
  6. Як тільки маса придбала однорідну консистенцію – знімаємо з плити і даємо охолонути до 40-45 градусів. Після, додаємо вершкове масло (дуже важливо: олія не з холодильної камери, а кімнатної температури).
  7. Шоколадно-вершкову масу ретельно розмішуємо до однорідності.
  8. Щільно притискаємо суміш харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 1,5-2 години – для повного застигання.
  9. За закінчення часу, ганаш схопиться, і його текстура стане дуже щільною. Сміливо можна вирівнювати ваші шедеври!

Ганаш з білого шоколаду для покриття торта

Ганаш, приготований за цим рецептом, відмінно підходить для додання тортам дзеркальної гладкості і для повітряної ніжною начинки капкейків.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1 торт діаметром 12 див.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 230 гр.
  • Пудра цукрова – 210 р.
  • Шоколад білий – 200 гр.
  • Екстракт ванілі – 1 ст. л.
  • Барвник харчовий (за бажанням) – 1-2 краплі.

Процес приготування:

1. 2 плитки білого молочного шоколаду розламуємо на плитки невеликого розміру і тушкуємо на водяній бані, постійно помішуючи.

2. Доводимо солодку масу до однорідної консистенції, без єдиного шматочка.

3. У глибокій тарілці змішуємо цукрову пудру і масло, нарізане невеликими кубиками. Перебиваємо до повітряної консистенції за допомогою заглибного або стаціонарного блендера.

4. Збиваємо вершкову суміш до повного розчинення пудри і збільшення в об’ємі, як правило, займає це близько 5-7 хвилин.

5. Рідкий шоколад акуратно вливаємо в повітряно-вершкову масу.

6. Знову перебиваємо до однорідності, приблизно 3-4 хвилини і додаємо екстракт ванілі, перемішуємо.

7. З рідкої ваніллю потрібно поводитися дуже обережно, так як рідина може зіпсувати щільну текстуру ганаша, тому краще використовувати пасту.

8. У напівготовий крем додаємо кілька крапель харчового барвника.

9. В черговий раз перебиваємо масу близько 2 хвилин і наш ідеальний ганаш готовий!

Як зробити крем-ганаш з темного шоколаду для торта?

Шедевральний винахід французьких кондитерів – емульсія з шоколаду з додаванням вершків або масла. Тільки прочитавши інгредієнти, можна зрозуміти, що на виході виходить ніжний вершково-шоколадний крем, який ідеально підходить для вирівнювання тортів і прикрас інших кондитерських виробів.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1 торт діаметром 16 див.

Склад:

Шоколад темний 70% — 200 гр.

Вершки 33% — 400 гр.

Процес приготування:

1. У сотейник або каструлю з товстим дном вливаємо 400 мл жирних вершків.

2. На повільному вогні доводимо до кипіння вершки і відразу знімаємо з вогню. Потім додаємо, поламані вручну, плитки шоколаду.

3. Активно перемішуємо силіконової лопаткою протягом 4-6 хвилин до отримання однорідної консистенції.

4. Шоколадно-вершкову суміш перебиваємо міксером близько 2 хвилин.

5. Накриваємо крем плівкою, щільно притискаючи, і ставимо в холодильну камеру на 1,5-2 години.

6. Після закінчення зазначеного часу, дістаємо сотейник з холодильника і акуратно прибираємо харчову плівку.

7. Загустілий крем збиваємо міксером на максимальній швидкості до збільшення обсягу, як правило, не більше 3 хвилин.

8. Крем-ганаш повністю готовий до використання. Творіть!

Ганаш для вирівнювання торта з вершкового масла і шоколаду

Напевно, всім давно відомо, що крем-ганаш – це ідеальне завершальне покриття, на якому ідеально тримається мастика і декор з інших компонентів. Готується він дуже швидко і дуже доступних інгредієнтів, а результати показує стабільно хороші.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1 торт діаметром 12 див.

Інгредієнти:

  • Шоколад – 300 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.

Процес приготування:

1. Процес варто починати з підготовки основного інгредієнта – шоколаду, який, до речі, можна замінити шоколадно кондитерською глазур’ю. Висипаємо подрібнений на тертці шоколад в посуд, відповідного розміру і розтоплюємо в мікрохвильовій печі, на невеликій потужності.

2. Отриману масу охолодити до кімнатної температури.

3. Потім вводимо невеликими шматочками охолоджене вершкове масло.

4. Постійно помішуємо, зберігаючи однорідну консистенцію. Після злиття інгредієнтів – отримуємо повітряну масу.

5. Шоколадно-масляну суміш збиваємо міксером до збільшення об’єму.

6. Збиваємо близько 5 хвилин, за цей час маса насититься киснем і буде дуже ніжною і легкою.

7. Готовий ганаш залишаємо при кімнатній температурі на 1 годину і приступаємо до прикраси приготованого торта.

Шоколадний ганаш для патьоків на торті

Апетитні і «зазивають» патьоки з шоколаду – це один з найкрасивіших і нескладних способів прикрасити торт. Рецепт дуже простий і не вимагає багато часу.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1 торт діаметрів 18 див.

Інгредієнти:

  • Вершки 33% — 70 мл
  • Шоколад 70% — 90 гр.
  • Масло вершкове – 40 гр.

Процес приготування:

1. У сотейник наливаємо жирні вершки і на повільному вогні доводимо до кипіння. Як тільки з’являться перші бульбашки – відразу ж знімаємо з плити.

2. В гарячі вершки додаємо поламану плитку темного шоколаду з вмістом какао бобів не менше 70 %.

3. Масу починаємо акуратно перемішувати з допомогою силіконової лопатки – процес не швидкий і спочатку суміш буде бгати.

4. Через 3-5 хвилин шоколад охолоне і практично готовий крем придбає густу консистенцію.

5. Для того щоб патьоки на кондитерських виробах мали глянцевий ефект, додаємо 40 грам вершкового масла кімнатної температури.

6. Шоколадно-вершкову суміш ретельно перемішуємо до однорідності.

7. В результаті отримуємо густий, текучий ганаш, який ідеально підходить для створення патьоків.

Сирний ганаш на білому шоколаді для вирівнювання торта

Ніжний крем з білого шоколаду і сирного сиру – в сукупності утворюють ідеальне фінішне покриття для вирівнювання будь-яких кондитерських виробів. Для приготування сирного ганаша не потрібно багато сил або майстерності – все дуже просто і смачно!

Час готування – 8 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1 торт діаметром 20 см.

Інгредієнти:

  • Шоколад білий – 170 гр.
  • Сир сирний – 400 гр.
  • Вершки 33% — 300 мл

Процес приготування:

1. Жирні вершки доводимо до кипіння у посуді з товстим дном і знімаємо з вогню, потім заливаємо ними шоколад шоколадну глазур.

2. Гарячу масу ретельно перебиваємо з допомогою заглибного або стаціонарного блендера до однорідної консистенції і прибираємо в холодильну камеру до повного охолодження і застигання на 7-8 годин.

3. Сирний сир перекладаємо з упаковки в глибоку тарілку і злегка збиваємо міксером на середній швидкості.

4. З’єднуємо шоколадну масу, сирну і перемішуємо до однорідності.

5. Продовжуємо збивати масу близько 5 хвилин і в результаті отримуємо стійкий і стабільний крем, яким з легкістю можна вирівняти будь-яке покриття. Творіть!

Простий і смачний крем ганаш для торта з шоколаду і вершків

Елементарний варіант приготування ніжного вершкового ганаша з найбільш доступних продуктів, які можна знайти в будь-якому продуктовому магазині. Крем простий і дуже зручний в роботі – навіть новачок зможе вирівняти торт або прикрасити капкейки.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1 торт діаметрів 18 див.

Інгредієнти:

  • Шоколад гіркий – 100 гр.
  • Вершки 33% — 100 мл
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

1. Вершки нагріваємо до температури 90 градусів (зручно розігрівати в мікрохвильовій печі) і заливаємо ними розламаний на шматочки шоколад. Злегка перемішуємо і залишаємо на 2-3 хвилини, для того, щоб плитки прогрілися і підтанули.

2. У шоколадну масу додаємо невеликий шматочок вершкового масла і розмішуємо до однорідної консистенції. Для аромату можна додати кілька крапель коньяку або лікеру.

3. Продовжуємо заважати суміш до того моменту, поки поверхня не стане дзеркальною.

4. Готовий ганаш можна перелити в фондюшницю і поглинати, вмочаючи свіжу полуницю або французький сир.

5. Інший спосіб застосування: робимо фінішне покриття на торті і прикрашаємо на свій смак. Творіть!

Як приготувати шоколадний ганаш для торта з какао?

Ганаш з шоколаду – це ідеальне покриття для всіх видів випічки і насичена ароматна прошарок для бісквітних коржів. Однак приготувати щось шоколадне можна навіть без самого шоколаду, замінивши його на какао.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1 торт діаметром 10 див.

Інгредієнти:

  • Какао – 3 ст. л.
  • Вода – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 35 гр.

Процес приготування:

1. Підготуємо основні інгредієнти: відміряємо потрібну кількість какао, цукрового піску і попередньо дістанемо масло з холодильника, для того, щоб воно мало кімнатну температуру.

2. В каструлю або сотейник (бажано з алюмінієвим покриттям) засипаємо дві столові ложки цукру.

3. До цукрового піску додаємо просіяне через дрібне металеве сито какао-порошок (можна замінити на 70-80 грам темного шоколаду натертого на дрібній тертці).

4. До солодкої суміші додаємо шматочок масла і ставимо на мінімальний вогонь, обов’язково постійно помішуємо.

5. Акуратно додаємо воду (краще вводити поступово), віночком доводимо до однорідної консистенції і знімаємо з плити.

6. Через 20-30 секунд починаємо обмазувати торт або пиріг тонким рівним шаром шоколадної глазурі.

7. За бажанням прикрашаємо ягодами, фруктами або горіхами і подаємо до столу. Приємного апетиту!