Шоколадний ганаш для вирівнювання і покриття торта – 8 рецептів з покроковими фото

Завдяки французьким кулінарам-винахідникам ідеально вирівняти торт або будь-яке інше кондитерський виріб не складає ніяких труднощів. Шоколадний крем готується дуже легко і швидко, не вимагає безлічі сил і старань.

Ганаш з молочного шоколаду для вирівнювання тортів

Ідеальна емульсія для фінального покриття будь-яких тортів з різними начинками. Ганаш готується дуже просто і швидко, однак, після застигання має дуже щільну текстуру і прекрасно тримає форму.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Шоколад 180 гр.
  • Вершки 75 мл 30%
  • Масло вершкове 105 гр.
  • Вода 200 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати шоколадний ганаш для вирівнювання і покриття торта? У невелику каструлю наливаємо близько 200 мілілітрів води і ставимо на плиту, вогонь – середній.
  2. Шоколад розламуємо невеликими шматочками і заливаємо жирними вершками.
  3. Як тільки вода в каструлі почне кипіти – зверху ставимо жароміцну ємність із шоколадом і вершками.
  4. Силіконової лопаткою «допомагаємо» солодощі швидше розплавитися – постійно помішуючи. Утворення грудочок на даному етапі приготування – норма.
  5. за кілька хвилин все комковатости почнуть поступово розчинятися.
  6. Як тільки маса придбала однорідну консистенцію – знімаємо з плити і даємо охолонути до 40-45 градусів. Після, додаємо вершкове масло (дуже важливо: олія не з холодильної камери, а кімнатної температури).
  7. Шоколадно-вершкову масу ретельно розмішуємо до однорідності.
  8. Щільно притискаємо суміш харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 1,5-2 години – для повного застигання.
  9. За закінчення часу, ганаш схопиться, і його текстура стане дуже щільною. Сміливо можна вирівнювати ваші шедеври!