Маннік на кефірі класичний – 10 дуже смачних рецептів пишного, повітряного та розсипчастого манника в духовці з покроковими фото

Манник на кефірі – це проста домашня випічка, для приготування якої не потрібно будь-яких кулінарних навичок, тому як процес елементарний і впорається кожен, навіть кухар-аматор. Манник славиться своєю ніжною текстурою і приємним у міру солодким ароматом, який починає розноситися по всьому будинку ще в момент термічної обробки. Якщо ви любите оригінальність у десертах, то можна доповнити основний склад різними сухофруктами, улюбленим варенням чи свіжими фруктами. Основним компонентам виступає манна крупа та кисломолочний продукт – кефір, решта інгредієнтів залежить від бажаного результату.

Класичний манник на кефірі в духовці

Класичний манник на кефірі в духовці – це чудовий десерт для домашнього чаювання, який готується з тих продуктів, які, напевно, є на кухні кожної господині. Також, весь процес приготування полягає лише у змішуванні складових та випіканні.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Манна крупа – 1 ст.
  • Кефір – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Родзинки – 60 гр.
  • Борошно – 4 ст.л.
  • Олія вершкове – для змащування

Процес приготування:

Як приготувати манник на кефірі в духовці за класичним рецептом? Для прискорення процесу та власної зручності попередньо розподіляємо компоненти по склянках. Родзинки ретельно промиваємо та обсушуємо на рушник.

У ємність із високими бортиками висипаємо борошно та манку, заливаємо зазначеною кількістю кефіру.

Інгредієнти перемішуємо до однорідності та даємо постояти 30-60 хвилин.

В іншій ємності з’єднуємо ванілін, сіль, яйця та цукровий пісок.

За допомогою міксера збиваємо в піну.

Форму для запікання промазуємо шматочком вершкового масла і починаємо прогрівати духовку до позначки 180 градусів.

З’єднуємо суміш кефіру з яєчною масою і активно перемішуємо.

Додаємо розпушувач та родзинки.

Переливаємо тісто в підготовлену форму і випікаємо від 40 до 60 хвилин, готовність перевіряємо зубочисткою, вона має залишатися сухою.

Пишний манник на кефірі у духовці готовий! Остиглу випічку розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу. Смачного!

Розсипчастий манник на кефірі з борошном

Розсипчастий манник на кефірі з борошном – це ароматна і дуже смачна випічка, перед якою неможливо встояти, навіть дотримуючись дієти або правильного харчування. Це частування приваблює себе за рахунок м’якої та повітряної текстури, а також у міру солодкого смаку.

Час приготування – 70 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Кефір – 200 мл.
  • Борошно – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Крупа манна – 150 гр.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч.л.
  • Пудра цукрова для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Кефір та вершкове масло попередньо витягаємо з холодильника, ці продукти мають бути кімнатної температури. Просіюємо муку через сито з дрібними отворами.

Крок 2. Яйця збиваємо з цукром-піском та ванільним цукром, а манку змішуємо з кефіром і наполягаємо півгодини.

Крок 3. Далі об’єднуємо набряклу крупу зі збитими яйцями, розтопленим і охолодженим вершковим маслом, втручаємо борошно і розпушувач.

Крок 4. Форму застеляємо пекарським папером або змащуємо олією і перекладаємо тісто.

Крок 5 Випікаємо при 180 градусах протягом 40 хвилин. У теплому вигляді присипаємо пудрою із перемеленого цукру. Смачного!

Класичний манник на 1 склянку борошна

Класичний манник на 1 склянку борошна багато хто називає «Маннік-стаканник», тому що більшість складових вимірюється саме цією ємністю. Завдяки використанню кефіру, тісто виходить дуже м’яким і пористим, тому обов’язково спробуйте!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6-8.

Інгредієнти:

  • Манка – 1 ст.
  • Кефір – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Олія вершкове – 70 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. На робочу поверхню викладаємо всі компоненти, перелічені у списку.

Крок 2. У чашу з високими бортами розбиваємо яйця, висипаємо манку та цукровий пісок, заливаємо кисломолочним продуктом.

Крок 3. Інгредієнти активно перемішуємо та даємо постояти близько 20-30 хвилин.

Крок 4. Після закінчення зазначеного часу, додаємо рослинне масло і розтоплене, і охолоджене вершкове.

Крок 5. Всипаємо потрібну кількість соди та борошна.

Крок 6. Перемішуємо до однорідної та гладкої консистенції за допомогою міксера.

Крок 7. Жароміцний посуд промазуємо маслом і злегка «припудрюємо» крупою, переливаємо заготовку і прибираємо в духовку: 180 градусів 40-45 хвилин.

Крок 8. Манник остудити і подаємо до столу, прикрасивши на свій смак. Готуйте та отримуйте задоволення!

Повітряний манник без борошна у духовці

Повітряний манник без борошна в духовці готується дуже швидко і просто, тому якщо ви любите пишну домашню випічку, рекомендуємо вам звернути увагу саме на цей рецепт. Такої висоти та приємного ванільного аромату ви більше не зустрінете в жодному домашньому десерті.

Час приготування – 75 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 320 гр.
  • Кефір – 400 мл.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Крок 1. У посуд, зручний для змішування, виливаємо кефір і пересипаємо крупу – заважаємо і залишаємо для набухання на 15 хвилин.

Крок 2. В окрему ємність викладаємо м’яке вершкове масло та додаємо цукор пісок та ванільний цукор.

Крок 3. По одному вбиваємо курячі яйця та старанно перемішуємо склад.

Крок 4. Також вводимо трохи солі та розпушувач.

Крок 5. З’єднуємо дві маси та замішуємо тісто, відправляємо у форму, придатну для запікання.

Крок 6. Забираємо напівфабрикат на 35-40 хвилин у духовку, попередньо розігріту до 180 градусів.

Крок 7. Після остигання нарізаємо шматочками і приступаємо до чаювання. Смачного!

Смачний манник із ізюмом у духовці

Смачний манник із ізюмом у духовці – це ароматний пиріг, для приготування якого використовуються виключно доступні та бюджетні компоненти: кефір, манка, цукор. Манник, приготований за цим рецептом, завжди виходить вологим усередині та рум’яним зовні – пальчики оближеш!

Час приготування – 70 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6-8.

Інгредієнти:

  • Манка – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Кефір – 1 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Борошно – 1 ст.
  • Розпушувач тесту – 1 год.
  • Родзинки – 3 ст.л.
  • Олія – ​​для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Манну крупу висипаємо в тарілку і заливаємо кефіром, перемішавши, даємо постояти близько півгодини.

Крок 2. Не гаючи часу, міксером збиваємо курячі яйця з цукровим піском.

Крок 3. Набряклу манку перекладаємо в яєчну суміш, потім вливаємо розтоплене і охолоджене вершкове масло, ретельно перемішуємо.

Крок 4. Жменями вводимо борошно, що просіює, разом з розпушувачем і замішуємо тісто. Доповнюємо склад промитими та обсушеними родзинками.

Крок 5. Форму змащуємо тонким шаром рослинної олії та переливаємо тісто, запікаємо 30-40 хвилин при температурній відмітці 160 градусів.

Крок 6. Обережно виймаємо випічку з гарячої духовки.

Крок 7. За бажанням прикрашаємо цукровою пудрою та знімаємо пробу. Приємного чаювання!

Манник на кефірі з сиром

Манник на кефірі з сиром – це чудовий варіант для корисного та ситного сніданку всієї родини, бо і манка, і сир – це одні з найпопулярніших інгредієнтів для ранкового їди. Пропонуємо вам урізноманітнити раціон і побалувати домочадців випічкою, що дуже нагадує ніжну запіканку.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Сир – 300 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Кефір – 1 ст.
  • Манка – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 0,75 ст.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Олія вершкове – 10 гр.
  • Розпушувач тесту – 1 год.

Процес приготування:

Крок 1. Продукти, які нам знадобляться викладаємо на робочий стіл.

Крок 2. У ємність із високими бортами висипаємо крупу, заливаємо кисломолочним продуктом та активно перемішуємо. Наполягаємо протягом 30 хвилин.

Крок 3. В окрему ємність відправляємо сир, цукор-пісок, ванільний цукор та яйця.

Крок 4. Збовтуємо віночком до гладкості та однорідності, всипаємо розпушувач.

Крок 5. Замішуємо густе тісто, об’єднавши два склади.

Крок 6. Форму із силікону змащуємо вершковим маслом та злегка присипаємо манкою, викладаємо гладке тісто.

Крок 7. Забираємо в духовку на 45-50 хвилин при температурній позначці 180 градусів.

Крок 8. Після остигання, випічку ріжемо і приступаємо до трапези. Приємного вам апетиту!

Пишний манник з яблуками в духовці

Пишний манник із яблуками в духовці – це смачніше, ніж звичайна та звична для всіх шарлотка! Манник підкорює своєю пористою та повітряною текстурою, неприторним та ніжним смаком, який ідеально гармонує з часточками печених яблук. Рекомендується вибирати фрукти кисло-солодких сортів.

Час приготування – 1 год. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 7.

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Крупа манна – 1 ст.
  • Кефір – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Яблуко – 4 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Олія вершкове – 75 гр.
  • Розпушувач тесту – 2 ч. л.
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед добре промиваємо фрукти, вирізаємо плодоніжку і насіннєву коробочку. Готуємо решту інгредієнтів.

Крок 2. Перемішуємо манку з кефіром і залишаємо на 30-60 хвилин за кімнатної температури.

Крок 3. Розбиваємо яйця та відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки розтираємо з цукровим піском і м’яким вершковим маслом, отриману масу втручаємо в набряклу крупу.

Крок 4. Білки збиваємо із сіллю до стабільних піків і акуратно втручаємо в тісто, разом з розпушувачем та ваніліном.

Крок 5. Яблучну м’якоть нарізаємо тонкими часточками.

Крок 6. Форму для запікання вистилаємо листом пергаменту та виливаємо тісто, на верхівку викладаємо половину фруктів. Випікаємо близько півгодини за 180 градусів. А в момент, коли випічка підрум’яниться, розподіляємо залишки фруктів.

Крок 7. Ніжному маннику даємо трохи часу охолонути і подаємо до столу. Приємного чаювання!

Шоколадний манник на кефірі у духовці.

Шоколадний манник на кефірі в духовці, з секретом всередині – це вишукані ласощі, для готування якого у вас, напевно, все є в наявності. Родзинка даного десерту полягає в сирних кульках, які ми помістимо в центр тесту, приготованого з додаванням натурального какао.

Час приготування – 80 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Кефір – 1,5 ст.
  • Какао-порошок – 4 ст.
  • Олія соняшникова – 100 мл.
  • Манка – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Розпушувач тесту – 1 год.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – 1 щіпка

Для сирних кульок:

  • Борошно – 2 ст.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Сир – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготовляємо продуктовий набір згідно зі списком, наданим вище.

Крок 2. Почнемо з сирних кульок: у тарілку розбиваємо одне яйце, викладаємо сир і всипаємо цукор із борошном.

Крок 3. Компоненти протираємо зубцями вилки або пробиваємо блендером. З отриманої маси формуємо кульки та прибираємо на полицю морозилки на півгодини. Не гаючи часу, заливаємо крупу кефіром на той же час.

Крок 4. Для тіста розбиваємо яйця з цукровим піском.

Крок 5. У яєчну суміш вводимо какао-порошок, борошно, що просіює, і набряклу крупу.

Крок 6. Складові перемішуємо до однорідної консистенції.

Крок 7. Глибоку форму застеляємо пекарським папером і виливаємо половину шоколадного складу, розподіляємо кульки з сиру на невеликій відстані один від одного.

Крок 8. Зверху виливаємо другу частину тесту та прибираємо напівфабрикат у духовку, прогріту до 180 градусів на 35-40 хвилин.

Крок 9. Теплий манник за бажанням присипаємо пудрою з перемеленого цукру і подаємо до столу на радість сім’ї. Смачного!

Манник на кефірі з варенням у духовці

Манник на кефірі з варенням у духовці – це оригінальна випічка, яка допоможе вам здивувати не лише членів своєї сім’ї, але й найвитонченіших гостей, бо про цей рецепт знає далеко не кожен кулінар-аматор. Обов’язково зверніть увагу на варіант незвичайного манника, і ви не пошкодуєте!

Час приготування – 75 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 1 ст.
  • Кефір – 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Варення – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – для змащування

Процес приготування:

Крок 1. Для набухання манки заливаємо її кефіром і перемішуємо, наполягаємо протягом 30 хвилин.

Крок 2. Далі в іншу чашу розбиваємо яйця та насипаємо цукровий пісок.

Крок 3. З допомогою міксера збиваємо в піну.

Крок 4. У яєчну суміш, невеликими порціями, втручаємо просіяне пшеничне борошно.

Крок 5. В отриманий склад, додаємо набухлу манку, варення та соду – замішуємо тісто.

Крок 6. Глибоку форму змащуємо вершковим маслом і присипаємо манкою, переливаємо масу і прибираємо в духовку: 190 градусів 35-40 хвилин.

Крок 7. Теплий десерт нарізаємо порційними скибочками і починаємо трапезувати. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!

Класичний манник на кефірі з манкою, борошном та яйцем у духовці.

Класичний манник на кефірі з манкою, борошном і яйцем в духовці – це апетитна випічка, що має чарівний аромат і неперевершений смак. Однак для приготування використовуються лише прості продукти, тому таке частування відмінно підійде для чаювання в будь-якій родині!

Час приготування – 70 хв.

Час приготування – 12 хв.

Порції – 6-8.

Інгредієнти:

  • Кефір – 250 мл.
  • Манка – 250 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Борошно – 200-250 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Сіль – 0,3 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з того, що заливаємо кефіром манку, ретельно розмішуємо і даємо постояти близько півгодини.

Крок 2. У готельній ємності збовтуємо курячі яйця з цукром.

Крок 3. Об’єднуємо два підготовлені склади.

Крок 4. Додаємо борошно, що просіює, розпушувач, ванільний цукор і сіль – активно перемішуємо, поки не залишиться жодного грудочка.

Крок 5. Дно роз’ємної форми встеляємо кружком пергаменту і переливаємо масу, випікаємо 50-55 хвилин (170 градусів).

Крок 6. Після остигання, манник прикрашаємо на свій смак і подаємо до столу. Смачного!