Манник на кефірі – це проста домашня випічка, для приготування якої не потрібно будь-яких кулінарних навичок, тому як процес елементарний і впорається кожен, навіть кухар-аматор. Манник славиться своєю ніжною текстурою і приємним у міру солодким ароматом, який починає розноситися по всьому будинку ще в момент термічної обробки. Якщо ви любите оригінальність у десертах, то можна доповнити основний склад різними сухофруктами, улюбленим варенням чи свіжими фруктами. Основним компонентам виступає манна крупа та кисломолочний продукт – кефір, решта інгредієнтів залежить від бажаного результату.
Класичний манник на кефірі в духовці
Класичний манник на кефірі в духовці – це чудовий десерт для домашнього чаювання, який готується з тих продуктів, які, напевно, є на кухні кожної господині. Також, весь процес приготування полягає лише у змішуванні складових та випіканні.
Інгредієнти:
на – 6 порції
- Манна крупа – 1 ст.
- Кефір – 1 ст.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Ванілін – 1 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Родзинки – 60 гр.
- Борошно – 4 ст.л.
- Олія вершкове – для змащування
Процес приготування:
Як приготувати манник на кефірі в духовці за класичним рецептом? Для прискорення процесу та власної зручності попередньо розподіляємо компоненти по склянках. Родзинки ретельно промиваємо та обсушуємо на рушник.
У ємність із високими бортиками висипаємо борошно та манку, заливаємо зазначеною кількістю кефіру.
Інгредієнти перемішуємо до однорідності та даємо постояти 30-60 хвилин.
В іншій ємності з’єднуємо ванілін, сіль, яйця та цукровий пісок.
За допомогою міксера збиваємо в піну.
Форму для запікання промазуємо шматочком вершкового масла і починаємо прогрівати духовку до позначки 180 градусів.
З’єднуємо суміш кефіру з яєчною масою і активно перемішуємо.
Додаємо розпушувач та родзинки.
Переливаємо тісто в підготовлену форму і випікаємо від 40 до 60 хвилин, готовність перевіряємо зубочисткою, вона має залишатися сухою.
Пишний манник на кефірі у духовці готовий! Остиглу випічку розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу. Смачного!