Маннік на кефірі класичний – 10 дуже смачних рецептів пишного, повітряного та розсипчастого манника в духовці з покроковими фото

Манник на кефірі – це проста домашня випічка, для приготування якої не потрібно будь-яких кулінарних навичок, тому як процес елементарний і впорається кожен, навіть кухар-аматор. Манник славиться своєю ніжною текстурою і приємним у міру солодким ароматом, який починає розноситися по всьому будинку ще в момент термічної обробки. Якщо ви любите оригінальність у десертах, то можна доповнити основний склад різними сухофруктами, улюбленим варенням чи свіжими фруктами. Основним компонентам виступає манна крупа та кисломолочний продукт – кефір, решта інгредієнтів залежить від бажаного результату.

Класичний манник на кефірі в духовці

Класичний манник на кефірі в духовці – це чудовий десерт для домашнього чаювання, який готується з тих продуктів, які, напевно, є на кухні кожної господині. Також, весь процес приготування полягає лише у змішуванні складових та випіканні.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Манна крупа – 1 ст.
  • Кефір – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Родзинки – 60 гр.
  • Борошно – 4 ст.л.
  • Олія вершкове – для змащування

Процес приготування:

Як приготувати манник на кефірі в духовці за класичним рецептом? Для прискорення процесу та власної зручності попередньо розподіляємо компоненти по склянках. Родзинки ретельно промиваємо та обсушуємо на рушник.

У ємність із високими бортиками висипаємо борошно та манку, заливаємо зазначеною кількістю кефіру.

Інгредієнти перемішуємо до однорідності та даємо постояти 30-60 хвилин.

В іншій ємності з’єднуємо ванілін, сіль, яйця та цукровий пісок.

За допомогою міксера збиваємо в піну.

Форму для запікання промазуємо шматочком вершкового масла і починаємо прогрівати духовку до позначки 180 градусів.

З’єднуємо суміш кефіру з яєчною масою і активно перемішуємо.

Додаємо розпушувач та родзинки.

Переливаємо тісто в підготовлену форму і випікаємо від 40 до 60 хвилин, готовність перевіряємо зубочисткою, вона має залишатися сухою.

Пишний манник на кефірі у духовці готовий! Остиглу випічку розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу. Смачного!