Чебуреки класичні – 10 найсмачніших рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Чебуреки – це просте і неймовірно смачне частування для всієї родини. Перед поєднанням соковитої начинки з хрумким рум’яним тестом ніхто не зможе встояти. Для приготування апетитної страви в домашніх умовах використовуйте нашу перевірену кулінарну збірку з десяти найсмачніших рецептів.

Класичні чебуреки з м’ясом на сковороді

Класичні чебуреки з м’ясом на сковороді – це просте у виконанні та дуже смачна страва для домашнього столу. Такий продукт можна їсти просто так або подавати до столу зі сметаною та зеленню. Апетитне частування нікого не залишить байдужим. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт із фотографіями.

Інгредієнти:

на – 10 порції

  • Мука – 600 гр.
  • Вода – 250 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ч.л.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Для начинки: –
  • Фарш м’ясний – ⅘ кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. (Великий)
  • Часник – 2 зуб.
  • Зіра – 1 ст.
  • Вода – 200 мл.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Олія – ​​для смаження

Процес приготування:

Класичні чебуреки можна легко приготувати в домашніх умовах. Спочатку приготуємо традиційне тісто для чебуреків. Вказану кількість борошна висипаємо в глибоку миску. Додаємо сюди сіль, цукор, оцет, олію та теплу воду.

Перемішуємо вміст та замішуємо однорідне еластичне тісто. Загортаємо його харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

Можна взяти готовий фарш чи прокрутити шматок м’яса через м’ясорубку. Також прокручуємо через м’ясорубку цибулину та часник.

Фарш з цибулею та часником доповнюємо сіллю та спеціями. Вливаємо сюди крижану воду, ретельно вимішуємо та залишаємо на 10 хвилин.

Тісто, що відпочило, ділимо на однакові кульки. Кожен із них розкочуємо в тонкий пласт.

На половину кожного пласта викладаємо м’ясну начинку.

Половину з начинкою закриваємо другою половинкою тесту.

Надлишки тіста по краях акуратно зрізаємо ножем.

Краї тіста притискаємо вилкою для щільного з’єднання.

Обсмажуємо частування в сковороді з олією до рум’янцю з обох боків. Після чебуреки можна перекласти на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.

Класичні чебуреки з м’яса на сковороді готові. Швидше пригощайтеся!

Чебуреки на пухирчастому хрусткому тісті

Чебуреки на пухирчастому хрусткому тісті відрізняються яскравим поєднанням соковитої начинки з хрустким золотистим тістом. Таке частування стане цікавим і поживним перекусом для всієї родини. Для приготування апетитних чебуреків використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями нашої добірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Вода – 250 мл.
  • Яйце – 1 шт.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 300 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо м’ясний фарш, подрібнену цибулю, сіль і чорний мелений перець. Ретельно все перемішуємо.

Крок 3. Тепер приготуємо тісто для чебуреків. З’єднуємо яйце із сіллю та теплою водою. Збовтуємо до однорідності.

Крок 4. Висипаємо сюди вказану кількість борошна.

Крок 5. Замішуємо однорідне туге тісто. При необхідності підсипаємо ще муки.

Крок 6. Тісто ділимо на однакові кульки і кожну з них розкочуємо в тонкий шар. На половинку цих пластів викладаємо начинку.

Крок 7. Закриваємо начинку другою половиною тесту та придавлюємо вилкою по краях.

Крок 8. Обсмажуємо заготовки в сковороді з великою кількістю олії до утворення рум’яної скоринки.

Крок 9. Чебуреки на пухирчастому хрусткому тісті готові. Можна подавати до столу!

Чебуреки на заварному тісті з окропом

Чебуреки на заварному тісті з окропом порадують яскравим смаком, соковитою начинкою та золотистою скоринкою. Таке частування можна подавати на сніданок або як ситний перекус. Чебуреки кожен зможе приготувати своїми руками. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої добірки.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Мука – 250-300 гр.
  • Окріп – 120 мл.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 300 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Чеснок – 1 зубчик.
  • Зелень – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску викладаємо м’ясний фарш і доповнюємо його подрібненою цибулею із часником.

Крок 2. Сюди ж відправляємо подрібнену зелень, сіль та чорний мелений перець.

Крок 3. Ретельно перемішуємо вміст руками.

Крок 4. Тепер приготуємо тісто для чебуреків. У глибоку миску вливаємо окріп, додаємо сюди сіль та олію. Висипаємо половину муки і ретельно все перемішуємо. Далі поступово підсипаємо решту борошна.

Крок 5. Замішуємо однорідне еластичне тісто.

Крок 6. Розділяємо отриману грудку на рівні частини і кожну розкочуємо в тонкий пласт. На половинки одержаних пластів викладаємо м’ясну начинку.

Крок 7. Начинку закриваємо другою половиною тіста і придавлюємо вилкою по краях.

Крок 8. Обсмажуємо заготовки в сковороді з олією до золотистого відтінку.

Крок 9. Чебуреки на заварному тісті з окропом готові. Частуйтесь!

Швидкі чебуреки з лаваша з фаршем

Швидкі чебуреки з лаваша з фаршем – це оригінальне частування для домашнього столу, яке порадує не лише яскравим смаком, а й швидким кулінарним процесом. Вам не доведеться витрачати час на замішування тіста. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 2 шт.
  • Фарш м’ясний – 250 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.
  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Олія – ​​70 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. У глибоку миску відправляємо м’ясний фарш та подрібнену цибулю. Додаємо сіль та спеції за смаком.

Крок 3. Добре вимішуємо масу руками. Можна підлити трохи крижаної води, якщо заготовка виходить дуже густою.

Крок 4. Лаваш нарізаємо колами однакового діаметра.

Крок 5. Краї кожного лаваша обмазуємо збитим білком. Це потрібно, щоб лаваш добре з’єднався з обох боків.

Крок 6. На половинку кожного кола викладай м’ясну начинку.

Крок 7. Закриваємо начинку другою половиною кола та щільно притискаємо краї.

Крок 8. Відправляємо заготовки в сковороду з олією. Обсмажуємо по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.

Крок 9. Швидкі чебуреки з лаваша з фаршем готові. Пробуйте!

Домашні чебуреки на бульбашковому тісті з горілкою

Домашні чебуреки на пухирчастому тесті з горілкою – це просте у виконанні і напрочуд смачна страва для домашнього столу. Такий продукт можна їсти просто так або подавати до столу зі сметаною та зеленню. Апетитне частування нікого не залишить байдужим. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт із фотографіями.

Час готування – 55 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Мука – 400 гр.
  • Вода – 200 мл.
  • Горілка – 50 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія – ​​5 ст.л.
  • Фарш м’ясний – 600 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Спершу вимішуємо воду з горілкою та олією. Після цього висипаємо сюди борошно з сіллю і ретельно вимішуємо масу руками близько 7 хвилин. Формуємо щільну грудку, кладемо її в пакет і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.

Крок 3. Підготовлене тісто ділимо на кульки однакового розміру.

Крок 4. Кожну кульку розкочуємо в тонкий шар.

Крок 5. На тісто, що розкотило, порційно викладаємо м’ясну начинку.

Крок 6. Закриваємо начинку другою половиною тесту. Акуратно обрізаємо надлишки та щільно притискаємо по краях.

Крок 7. Обсмажуємо частування в сковороді з олією до золотистої скоринки.

Крок 8. Домашні чебуреки на бульбашковому тісті з горілкою готові. Перед подачею покладіть їх на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.

Смачні чебуреки на тесті кефіру

Смачні чебуреки на тесті кефіру відрізняються цікавим смаком, соковитою начинкою і рум’яною хрусткою скоринкою. Таке частування можна подавати на сніданок або як перекушування. Апетитний продукт легко приготувати своїми руками. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої добірки.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Мука – 600 гр.
  • Кефір – 200 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо тісто. У глибоку миску виливаємо кефір і розбиваємо куряче яйце. Перемішуємо вилкою до однорідності.

Крок 2. Висипаємо сюди борошно і додаємо щіпку солі.

Крок 3. Перемішуємо вміст і далі переходимо до замісу руками.

Крок 4. Формуємо щільний еластичний ком.

Крок 5. Для начинки з’єднуємо м’ясний фарш з подрібненою цибулею. Посипаємо все це сіллю та чорним меленим перцем. Ретельно перемішуємо.

Крок 6. Готове тісто ділимо на кульки однакового розміру. Кожен розгортаємо в тонкий пласт і вирізаємо акуратні круги.

Крок 7. На половинку кожного кола кладемо начинку м’ясну. Закриваємо її другою половиною тіста і притискаємо вилкою по краях.

Крок 8. Обсмажуємо заготовки в сковороді з олією до золотистої скоринки.

Крок 9. Смачні чебуреки на тесті кефіру готові. Пробуйте!

Чебуреки з сиром у домашніх умовах

Чебуреки з сиром у домашніх умовах відрізняються оригінальним смаком та хрустким золотистим тестом. Таке частування стане цікавим і поживним перекусом для всієї родини. Для приготування апетитних чебуреків із сиром, використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої добірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Мука – 400 гр.
  • Вода – 150 мл.
  • Сіль – 5 гр.
  • Цукор – 5 гр.
  • Маргарин – 50 гр.
  • Сир твердий – 300 гр.
  • Олія – ​​200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску виливаємо холодну кип’ячену воду.

Крок 2. Додаємо до води сіль.

Крок 3. Далі додаємо цукор і добре все перемішуємо до розчинення сухих продуктів.

Крок 4. Просіюємо сюди 150 г борошна через дрібне сито.

Крок 5. Добре перемішуємо вміст до однорідності.

Крок 6. Шматок маргарину розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані.

Крок 7. Розтоплений маргарин переливаємо в миску з вмістом.

Крок 8. Просіюємо борошно, що залишилося, і починаємо перемішувати.

Крок 9. Замішуємо руками щільне однорідне тісто.

Крок 10. Обертаємо отриманий ком харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 10 хвилин.

Крок 11. Для начинки натираємо сир на великій тертці.

Крок 12. Підготовлене тісто розгортаємо в тонкий шар.

Крок 13. З тіста вирізаємо рівні по діаметру кола.

Крок 14. Тертий сир викладаємо на половинку кожного кола.

Крок 15. Закриваємо сир другою половиною тіста і притискаємо краю вилкою.

Крок 16. Викладаємо заготовки в сковороду з великою кількістю олії. Обсмажуємо до золотистого рум’янцю з обох боків.

Крок 17. Чебуреки із сиром у домашніх умовах готові. Подавайте до столу!

Дуже смачні чебуреки з грибами

Дуже смачні чебуреки із грибами нікого не залишать байдужим. Така страва вийде неймовірно соковитою та поживною. Можна подавати до столу як апетитне перекушування. Для приготування чебуреків використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Мука – 400 гр.
  • Вода – 200 мл.
  • Сіль – 1/3 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1/3 ч. л.
  • Гриби печериці – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Петрушка – 5 гілок.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Гриби добре промиваємо під водою і ріжемо невеликим кубиком.

Крок 3. Подрібнюємо очищену цибулю.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній цибулю до прозорого стану.

Крок 5. У цей час промиваємо і дрібно рубаємо ножем петрушку.

Крок 6. У сковороду кладемо гриби і за п’ять хвилин додаємо петрушку. Солимо і перчимо начинку до смаку.

Крок 7. Тепер приготуємо тест. У глибоку миску просіюємо борошно, доповнюємо її сіллю та перцем.

Крок 8. Заливаємо масу водою і ретельно вимішуємо. Формуємо щільну однорідну грудку і даємо йому відпочити 15 хвилин.

Крок 9. Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт і вирізаємо з нього круги рівного діаметра. На половинку кожного кола кладемо грибну начинку.

Крок 10. Закриваємо начинку другою половиною тесту та з’єднуємо краї за допомогою вилки.

Крок 11. Викладаємо чебуреки в сковороду з олією і обсмажуємо до рум’янцю з обох боків.

Крок 12. Дуже смачні чебуреки із грибами готові. Частуйтесь!

Домашні чебуреки на дріжджовому тісті

Домашні чебуреки на дріжджовому тісті порадують яскравим смаком, соковитою начинкою та рум’яною скоринкою. Таке частування можна подавати на сніданок або як перекушування. Апетитний продукт легко приготувати своїми руками. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої добірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Мука – 600 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 300 мл.
  • Сахар – 1 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Дріжджі свіжі – 20 гр.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 100 мл.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Петрушка – до смаку.
  • Олія – 1,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо потрібні інгредієнти за списком.

Крок 2. У теплому молоці розводимо дріжджі, цукор та сіль. Втручаємо сюди яйце і висипаємо спочатку 500 грам борошна. Замішуємо однорідне тісто і при необхідності підсипаємо борошно, що залишилося. Забираємо його у тепле місце для підняття.

Крок 3. Для начинки з’єднуємо м’ясний фарш, подрібнену цибулю та холодну воду.

Крок 4. Додаємо сюди сіль, перець мелений та подрібнену зелень. Ретельно вимішуємо руками.

Крок 5. Тісто буде готове, коли воно збільшиться у розмірі вдвічі чи більше.

Крок 6. Тісто ділимо на частини та кожну розкочуємо у тонке коло.

Крок 7. Формувати кола на чебуреки можна за допомогою спеціальної форми.

Крок 8. На половину кола викладаємо м’ясну начинку.

Крок 9. Закриваємо начинку другою половиною тесту.

Крок 10. Міцно з’єднуємо тісто по краях.

Крок 11. Отримуємо акуратні чебуреки соковитою начинкою всередині.

Крок 12. Також підготуємо інше тісто та начинку.

Крок 13. Перекладаємо заготовки в сковороду з олією і обсмажуємо до рум’янцю з обох боків.

Крок 14. Домашні чебуреки на дріжджовому тісті готові. Подавайте до столу!

Чебуреки з картоплею та цибулею

Чебуреки з картоплею та цибулею – це просте у виконанні та дуже смачна страва для домашнього столу. Такий продукт можна їсти просто так або подавати до столу зі сметаною та зеленню. Апетитне частування порадує неймовірною поживністю. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт із фотографіями.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Тісто для чебуреків – 400 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Петрушка – 4 гілки.
  • Кріп – 3 гілки.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Картоплю очищаємо від шкірки і добре промиваємо під водою.

Крок 2 Потім картоплю ріжемо великими скибочками, заливаємо водою і варимо 20 хвилин після закипання до м’якості.

Крок 3. З картоплі зливаємо відвар, додаємо сіль та перець. Розминаємо до стану пюре.

Крок 4. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо на олії до рум’янцю. Викладаємо його в пюре та перемішуємо.

Крок 5 Сюди ж відправляємо подрібнену зелень і ще раз перемішуємо.

Крок 6. Готове тісто ділимо на рівні кульки і кожен розкочуємо в тонке коло.

Крок 7. На половину кожного кола викладаємо картопляну начинку.

Крок 8. Закриваємо начинку другою половиною тіста і щільно притискаємо краї за допомогою вилки.

Крок 9. Обсмажуємо заготовки в олії до золотистого відтінку. Потім частування можна перекласти на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.

Крок 10. Чебуреки з картоплею та цибулею готові. Подавайте частування до столу!