Шашлик з індички – 8 рецептів самого смачного маринаду з покроковими фото

Шашлик з індички – відмінна альтернатива традиційному шашлику з свинини або курки. Він не менш смачний, але необхідно правильно замаринувати індичку і бути уважним в процесі приготування. Зате ви отримаєте максимум користі і смаку з цього дієтичного м’яса. З правильним перевіреним маринадом, навіть грудка індички вийде дуже ніжною і соковитою.

Шашлик з індички на мангалі

Шашлик з індички на мангалі – прекрасний варіант смачного страви для любителів відпочинку на природі. Це м’ясо не таке жирне, як свинина, але все одно воно відмінно насичує. У цьому рецепті будемо використовувати нескладний маринад для м’яса з набором пряних спецій.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Індичка 1.8 кг
  • Масло рослинне по смаку (топлене)
  • Чебрець 3 гілки
  • Петрушка 3 гілки
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Сіль 3 ст. л.
  • Часник 1 головка
  • Тростинний цукор 3 ч. л.
  • Перець чорний горошок 1 ст. л.
  • Перець запашний горошком 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений 1 за смаком
  • Вода-3 л
  • Соус Чилі для подачі

Процес приготування:

  1. Шашлик з індички готується дуже просто. Приготуйте маринад для м’яса. У трьох літрах води розведіть 3 столові ложки солі і 3 чайні ложки коричневого цукру. Викладіть у воду очищені зубчики часнику і додайте чебрець, лавровий лист, петрушку і горошини перцю. Доведіть маринад до кипіння і проваріть протягом 5 хвилин, потім остудіть його природним чином.
  2. Для шашлику найкраще брати свіжоморожене філе індички. Обмийте його, зачистіть від пленочек і наріжте кубиками розміром 5х2х3 сантиметри. Викладіть м’ясо в маринад і залишити на час від 1 до 24 годин. Якщо ви будете маринувати м’ясо довше 2 годин, помістіть його в прохолодне місце.
  3. Підготуйте мангал з вугіллям. Шматочки маринованого індички розкладіть на паперових рушниках, щоб вони трохи обсохнули. Потім натріть філе топленим вершковим маслом.
  4. Шматочки філе індички нанизуйте на дерев’яні шпажки і розкладіть на решітці мангалу. Попередньо, дерев’яні шпажки необхідно замочити у воді на 30 хвилин. Смажте з обох сторін, час від часу повертаючи, поки м’ясо не підрум’яниться з усіх боків і повністю всередині не пропечеться.
  5. Залиште м’ясо під фольгою на 3-4 хвилини, потім подавайте з соусом чилі і свіжими овочами. Приємного апетиту!