Курячий рулет – 10 рецептів в духовці в домашніх умовах з покроковими фото

Курячий рулет – відмінний варіант гарячого м’ясного страви до святкового столу. Для рулету підходить будь-яку частину курки або ціла тушка. Для начинки беруться овочі, сир, гриби, печінка та інші інгредієнти за вибором господині. Рулети або відварюють, або запікають в духовці, але відповідно рецептом, щоб м’ясо курки пропеклося і не стало занадто сухе.

Рулет із курячого фаршу з начинкою в домашніх умовах

На основі курячого фаршу з будь-якою начинкою, сирної, овочевий або змішаною, можна швидко і просто приготувати як гаряче блюдо для сімейного вечері, так і закуску для святкової трапези. У цьому рецепті для начинки беремо відварене яйце і запікаємо рулет у фользі в духовці.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Куряче філе ½ кг
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Яйце куряче 2 шт. відварених
  • Білий хліб 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати курячий рулет в духовці в домашніх умовах? Першим ділом зробимо фарш для рулету. Промите філе курки нарізаємо шматочками. Подрібнюємо його в фарш з допомогою м’ясорубки або кухонного комбайна. Разом з куркою перекручуємо шматочок білого хліба і очищену цибулину. До отриманого фаршу розбиваємо одне яйце і по своєму смаку насипаємо сіль з чорним перцем. Рукою, змоченою у воді, добре вимішуємо фарш і кілька разів, відбиваємо.
  2. Деко або форму для запікання застеляємо складеної вдвічі фольгою і на неї викладаємо половину замішаного фаршу.
  3. Потім в середину фарш кладемо два відварених і очищених яйця, не нарізаючи їх.
  4. Поверх яєць викладаємо решті фарш і формуємо акуратний рулет.
  5. Потім фольгу навколо рулету щільно загортаємо. Запікаємо рулет в духовці, розігрітій до 200°С протягом 50 хвилин. Спеченому рулету даємо трохи часу на охолодження.
  6. Потім фольгу розгортаємо, рулет нарізаємо шматочками і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Соковитий курячий рулет з сиром в духовці

Курку в тандемі з сиром багато господинь використовують не тільки для приготування закуски та салати, але і в гарячому блюді. Не виняток буде і рулет із курячого фаршу. Формуємо рулет, загорнувши фарш в сирно-яєчну оболонку, що добре збереже соковитість курячого фаршу. До фаршу додаємо зелень, оливки, але можна й іншу овочеву нарізку. Запікаємо рулет в духовці.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Філе курки – 300 гр.
  • Сир твердий – 300 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Оливки – 2/3 банки.
  • Перець болгарський – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Оливкова олія – для змащування.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу готуються продукти для рулету у вказаній в рецепті кількості.

Крок 2. Куряче філе з допомогою будь-якого кухонного гаджета перекручується на фарш.

Крок 3. Невеликими гуртками нарізати оливки без кісточки. Нарізається Кубиками солодкий перець (його можна не додавати, адже деяким він не подобається). Дрібно шинкуется петрушка. Ця нарізка перекладається до фаршу. Додається до нього сіль з перцем і меленим фарш добре вимішується.

Крок 4. На середній тертці подрібнюється шматок твердого сиру. До нього додається три курячих яйця і все добре перемішується.

Крок 5. Деко застеляється шматочком паперу для випічки, змащену оливковою олією. На папір тонким рівним шаром викладається яєчно-сирна маса.

Крок 6. Потім вона на 5 хвилин ставиться в духовку, розігріту до 180°С, щоб сир трохи розплавився.

Крок 7. Далі на половину запеченої сирної маси рівним шаром викладається підготовлений курячий фарш.

Крок 8. Він накривається вільної половиною маси разом з папером та краї паперу фіксуються, щоб не витік при випічці сік. Рулет запікається в духовці при тому ж нагріванні протягом 30 хвилин.

Крок 9. Запечений рулет трохи остуджується, щоб сир з фаршем схопилися, акуратно відділяється від паперу і подається до столу. Приємного апетиту!

Як запекти курячий рулет з сиром і грибами в духовці?

Це блюдо готують або у вигляді невеликих рулетиків, або одним рулетом на основі курячого філе з стегенця або грудки, але це не оригінально. В рецепті Вам пропонується сформувати рулет з цілої курячої тушки, нафаршировав його грибами, з сиром. Цей рулет може бути прикрасою будь-якого святкового столу. Для нього акуратно та гострим ножем у тушки видаляють великі кісточки, залишаючи цілу шкіру з м’ясом, що займає не більше 10-15 хвилин. Запікається рулет у фользі в духовці.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Філе курки з шкірою – 1 тушка.
  • Гриби, мариновані – 70 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Перець болгарський – ½ шт.
  • Цибуля – ½ шт.
  • Часник – 5 зубків.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправа для курки – 1,5 ст. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Промиту тушку курки гострим ножем обробляємо на філе, видаливши хребет з великими кісточками і намагаючись не пошкодити цілісність шкіри. Потім отримане філе трохи відбиваємо молоточком і кладемо його на застелений фольгою деко. По своєму смаку посипаємо м’ясо сіллю, чорним перцем і приправою для курки.

Крок 2. В середину філе кладемо або мариновані гриби, або обсмажені свіжі.

Крок 3. Очищені часникові зубки подрібнюємо на крупній тертці і рівномірно розкладаємо їх поверх м’яса.

Крок 4. Нарізаємо тонкими півкільцями цибулю і довгою соломкою солодкий перець. Цю овочеву нарізку укладаємо поверх рулету.

Крок 5. Потім все посипаємо подрібненою на крупній тертці твердим сиром. Пам’ятайте, що начинки повинно бути небагато, інакше рулет красиво не згорнеться.

Крок 6. Потім акуратно згортаємо куряче філе, сформувавши рулет. Його можна трохи скріпити ниткою або шпагатом для збереження форми.

Крок 7. Запікаємо його в духовці, розігрітій до 170°С протягом 30 хвилин.
Крок 8. В окремій чашці добре перемішуємо ложку меду з рослинним маслом і столовою ложкою курячої приправи.

Крок 9. Силіконовій пензликом на всю поверхню рулету наносимо приготований соус. Продовжуємо запікання рулету ще 30 хвилин.

Крок 10. Запечений курячий рулет з грибами і сиром акуратно цілком перекладаємо на сервірувальне блюдо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Дуже смачний рулет із курячого філе в фользі

Рулет із курячого філе в фользі є найбільш простим і базовим варіантом курячих рулетів, адже цей спосіб запікання зберігає соковитість курячого м’яса. З начинкою можна варіювати за своїм смаком. У цьому рецепті начинкою буде мариноване куряче м’ясо стегна.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 8.

Склад:

  • М’ясо курки – 1,3 кг (2 грудки + 4 стегна).
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправа для курки – за смаком.
  • Желатин – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо курки промиваємо холодною водою і обсушуємо серветками. Повністю видаляємо кісточки з чотирьох стегон.

Крок 2. Потім філе стегна через харчову плівку відбиваємо кухонним молотком.

Крок 3. Кладемо відбите стегно в окремий посуд, посипаємо сіллю з курячої приправою, додаємо подрібнені часникові зубки і трохи сухого желатину. Рукою м’ясо з приправами перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин для маринування.

Крок 4. Курячі грудки ріжемо навпіл, не дорізуючи її до кінця.

Крок 5. Їх розгортаємо, як книжку.

Крок 6. Потім прикриваємо так само плівкою і відбиваємо.

Крок 7. Грудка рівним шматком не завжди виходить, тому на плівці формуємо з неї один пласт, складаючи разом різні шматочки. Це буде основою рулету.

Крок 8. Потім відбиту грудку посипаємо так само сіллю з чорним перцем і курячої приправою.

Крок 9. Тепер на цю основу укладаємо будь-яку начинку для рулету, а в цьому базовому рецепті – мариноване м’ясо стегна.

Крок 10. Загортаємо в рулет плівку і, взявшись за її кінчики, прокатуємо рулет кілька разів, щоб шматочки м’яса компактно вляглися і рулет вийшов тугим і без пустот.

Крок 11. Кінчики плівки щільно зав’язуємо, що збереже сік всередині рулету.

Крок 12. Потім рулет або два невеликих рулету щільно загортаємо фольгою і кладемо у форму для запікання. Заливаємо рулет наполовину його товщини чистою водою і потім запікаємо в духовці, розігрітій до 180°С протягом однієї години.

Крок 13. Запечений у фользі рулет із курячого філе подаємо до столу або гарячим, або витримуємо кілька годин у холодильнику, щоб він дозрів і настоявся. Смачних і вдалих страв!

Домашній курячий рулет з желатином

Цей оригінальний рулет готується з чистого (без шкіри і кісток) м’яса курки з додаванням желатину і спецій за смаком. Набір інгредієнтів і спосіб приготування прості, а в результаті у Вас вийде хороша альтернатива магазинним ковбасним виробам, та й до того ж досить дієтична. Желатин береться гранульований або швидкорозчинний. Рулет загортається в харчову плівку і відварюється. Подають як холодну закуску.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • М’ясо курки – 800 гр.
  • Часник – 2 зубки.
  • Желатин – 20 гр.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Сіль – 1.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо курки (грудка, стегно) промити, обсушити серветкою, звільнити від шкіри і кісточок. Потім нарізати його невеликими однаковими шматочками і перекласти в глибоку посуд.

Крок 2. До м’яса насипати вказане в рецепті кількість крупної солі, чорного перцю, подрібнені зубки часнику, додати 20 гр. сухого желатину і столову ложку оливкової олії. Спеції (карі, орегано і ін) додати по своєму смаку. Потім шматочки курки з приправами добре перемішати і залишити на 30 хвилин, щоб вони замаринувалося.

Крок 3. Великий шматок харчової плівки розстелити на робочій поверхні столу. Замариноване м’ясо сформувати у вигляді акуратного рулету і укласти на плівку. Потім плівкою 5-7 разів щільно обернути рулет і кінці її скріпити або зав’язати.

Крок 4. Сформований рулет покласти в широку каструлю і залити холодною водою, щоб її рівень був на 4 см вище вироби. На великому вогні довести воду в каструлі до кипіння. Варити курячий рулет на маленькому вогні і під прикритою кришкою протягом однієї години. Рулет при варінні повинен бути повністю занурений у воду, тому поверх його покладіть невелику тарілку.

Крок 5. Зварений рулет вийняти з каструлі і остудити до кімнатної температури. Потім його мінімум на 10 годин помістити в холодильник, щоб дозрів і настоявся.

Крок 6. Після закінчення цього часу, курячий рулет з желатином звільнити від плівки і, нарізавши на порції, подати до столу. Приємного апетиту!

Курячий рулет із чорносливом і грецькими горіхами в духовці

Начинка для курячого рулету у вигляді чорносливу з волоським горіхом дещо незвична, але зробить Ваше блюдо смачним, в міру пікантним і красивим на розрізі. Чорнослив додасть йому легкий копчений аромат, а горіхи вдало доповнять смак. Готуємо рулет з курячої тушки, видаливши з неї кісточки.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Курка – 1.5 кг
  • Чорнослив в’ялений – 10 шт.
  • Волоські горіхи – 40 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Желатин – 10 гр.
  • Аджика – 1 ч. л.
  • Майонез – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Тушку курки промиваємо холодною водою, обсушуємо рушником і потім розрізаємо по хребту. Видаляємо всі кістки разом з хребтом. Тушку розкладаємо на обробній дошці.

Крок 2. Заздалегідь замочений чорнослив шаткуємо шматочками. Очищену моркву нарізаємо тонкою довгою соломкою або подрібнюємо на корейській тертці. Куряче м’ясо по своєму смаку посипаємо сіллю з чорним перцем. Потім рівномірно поверх його, розкладаємо шматочки чорносливу і морквяну соломку. Зверху посипаємо начинку сухим желатином.

Крок 3. Потім руками акуратно і красиво звертаємо куряче м’ясо з начинкою, сформувавши рулет. Туго обв’язуємо рулет спеціальними джгутиками або шпагатом.

Крок 4. Рулет кладемо в змащену маслом форму для випічки. У чашці змішуємо чайну ложку аджики з майонезом. Цю суміш наносимо силіконової пензликом на всю поверхню рулету.

Крок 5. Духовку розігріваємо до 200°С і запікаємо в неї рулет протягом однієї години. Спечений рулет витягаємо з форми і даємо йому трохи охолонути.

Крок 6. Потім рулет красиво нарізаємо шматочками і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Домашній рулет із курячого філе в беконі

Для формування рулету найчастіше використовують філе курки як саме зручне м’ясо тушки, але в готовій страві філе нерідко стає сухим, незважаючи на різні добавки. Безпрограшним варіантом приготування соковитого рулету буде запікання його в беконі. Для начинки візьмемо свіжі гриби з твердим сиром.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Куряче філе – 800 гр.
  • Бекон – 200 гр. (16 смужок).
  • Гриби свіжі – 300 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для маринаду:

  • Часник – 2 зубки.
  • Паприка мелена – 3 ст. л.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Часник сухий – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Жовток – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуйте начинку для рулету. Свіжі гриби і цибулю почистіть, промийте і дрібно наріжте. До рум’яності обсмажте на рослинному маслі цибульну нарізку, потім до неї перекладіть гриби і посмажте, щоб максимально випарувався грибний сік.

Крок 2. Потім приготуйте маринад для філе. В окремій піалі змішайте у вказаній в рецепті кількості інгредієнти для маринаду.

Крок 3. Промите і обсушенное куряче філе розріжте на половинки і через плівку трохи відбийте молотком всі шматочки.

Крок 4. Розстеліть на робочій поверхні харчову плівку. Відбите філе добре умочіть з обох сторін в маринад і укладіть на плівку, сформувавши один прямокутник.

Крок 5. Шматок твердого сиру подрібніть на крупній тертці. Половиною сиру рівномірно посипте філе. Потім рівним шаром викладіть обсмажені з цибулею гриби. Їх засипте іншим тертим сиром.

Крок 6. За допомогою плівки щільно загорніть філе з начинкою, сформувавши рулет, щоб інгредієнти спрессовались і рулет добре тримав форму.

Крок 7. Потім розстеліть другий шматок плівки і на неї викладіть бекон у два ряди по вісім смужок в кожному і щоб краї заходили один на інший. В середину шару бекону акуратно і швом вгору перекладіть сформований рулет.

Крок 8. Потім разом із плівкою рулет обгорніть смужками бекону, перекладіть у форму для випічки і акуратно видаліть плівку. Поверхню рулету намажте курячим жовтком. Запікайте рулет в духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин.

Крок 9. Запечений курячий рулет в беконі цілком перекладіть на велике блюдо і можете подавати до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати рулет з курячої печінки в духовці?

Для любителів страв із субпродуктів пропонується приготувати рулет з курячої печінки. По суті, це печінковий паштет в інший «обгортці». Готується він нескладно. Печінка подрібнюється блендером, запікається великий коржем і потім загортається рулетом з начинкою. У цьому рецепті для начинки беремо овочі і варене яйце.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

Для основи:

  • Куряча печінка – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 200 мл
  • Борошно – 40 гр.
  • Манка – 15 гр.
  • Спеції – за смаком.

Для начинки:

  • Майонез – 70 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 зубок.
  • Морква – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – 70 мл

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом готуються зазначеному в рецептурі кількості інгредієнти для рулету.

Крок 2. Куряча печінка добре промивається, відкидається на друшляк для видалення зайвої рідини і нарізати невеликими шматочками.

Крок 3. Потім шматочки печінки з двома яйцями подрібнюються за допомогою блендера до однорідної маси. Насипається до подрібненої печінки борошно з манкою, наливається свіже молоко, додаються спеції за смаком і все ще раз збивається. Потім ця маса залишається на 10 хвилин для набухання манки.

Крок 4. Деко застеляється папером для випічки і змащується олією. На нього рівним шаром укладається печінкова маса і запікається 20 хвилин в духовці, розігрітій до 180°С.

Крок 5. За цей час готується начинка для рулету. Відварюють круто два яйця. Очищені цибулина і часник дрібно ножем рубаються. Морква подрібнюється на тертці. Потім ці овочі обсмажують до готовності на розігрітій олії.

Крок 6. Спечена основа рулету акуратно перекладається з паперу на рушник нижньою стороною догори. Відварені яйця дрібно шинкують.

Крок 7. На основу наноситься тонкий шар майонезу.

Крок 8. Поверх майонезу рівним шаром викладаються обсмажені овочі.

Крок 9. Шар овочів посипається подрібненим яйцем.

Крок 10. Потім руками обережно і не дуже щільно основа з начинкою згортається у вигляді рулету.

Крок 11. Сформований рулет загортається в фольгу. Запікається рулет при 200°С протягом 10 хвилин.

Крок 12. Спечений печінковий рулет подається до столу або гарячим, або в остуженном вигляді. Приємного апетиту!

Ніжний курячий рулет в пакет для запікання

Курячі рулети готують за різними рецептами і з різними начинками. Вам пропонується приготувати рулет тільки з курячого м’яса без начинки, зі спеціями і запекти його в рукаві в духовці, що робить м’ясо соковитим і ароматним. Як основною стравою у гарячому вигляді, він буде у Вас і відмінною холодною закускою для будь-якого столу. Краще готувати такий рулет з цілої тушки птиці. М’ясо для рулету маринується 2-3 години, а краще всю ніч.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Курка – 1,5 кг
  • Курячий бульйон – 150 мл
  • Сіль – 1.5 ч. л.
  • Паприка – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
  • Часник сушений – 1 ч. л.
  • Каррі – 0.5 ч. л.
  • Коріандр – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Курячу тушку добре промити і обсушити рушником. Потім за допомогою гострого ножа зняти шкіру з тушки (вона буде потрібна для рулету) і відокремити м’ясо від кісточок.

Крок 2. Курячі кістки залити холодною водою, додати до них сіль і будь-які спеції, і протягом 30 хвилин зварити бульйон. Чисте куряче м’ясо нарізати маленькими шматочками розміром до 1 см і на обробній дошці відбити його тупою стороною ножа. Відбите м’ясо перекласти в окремий посуд.

Крок 3. Відміряти вказана у рецептурі кількість всіх приправ і солі.

Крок 4. Їх пересипати до приготованого фаршу. Налити до фаршу 150 мл приготовленого бульйону з кісточок. Фарш рукою протягом п’яти хвилин добре вимісити, щоб м’ясо увібрав весь бульйон. Потім посуд з замішаним фаршем прикрити плівкою і поставити мінімум на дві години, а краще на всю ніч у холодильник для маринування.

Крок 5. Відрізати 1 метр рукава для запікання, його розрізати уздовж і розгорнути на столі. На край рукава розкласти курячу шкірку. Поверх її у вигляді рулету викласти мариновану фарш. Потім за допомогою плівки загорнути рулет у шкірку, сформувавши ковбасу і загорнути її в рукав. Потім цю ковбасу щільно зв’язати шпагатом або міцною мотузкою.

Крок 6. Сформований курячий рулет викласти на деко або у форму для запікання. Запікати рулет в духовці, розігрітій до 180°С протягом 1,5 годин. Запечений рулет звільнити від рукава, нарізати скибочками і подати до столу. Приємного апетиту!

Курячий рулет з морквою і цибулею в домашніх умовах

Гарним варіантом начинки для курячого рулету є овочі. Вони надають курячому м’ясу соковитість, особливий смак і одночасно будуть гарніром. Овочі для рулету обсмажуються. Моркву і цибулю в цьому рецепті пропонується доповнити чорносливом. Запікаємо рулет в духовці.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 2 шт.
  • Цибуля пасерована – 2 ст. л.
  • Моркву пасероване – 2 ст. л.
  • Розпарений чорнослив – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Гірчиця – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі грудки промиваються водою і обсушиваются серветкою. Потім розрізають уздовж волокон на половинки, але не до самого кінця. Потім грудки розгортаються, як книжка, і трохи відбиваються молотком.

Крок 2. Філе кладуть на шматок харчової плівки. Потім вони змащуються столовою гірчицею і посипаються по своєму смаку сіллю з чорним перцем і будь-якими спеціями.

Крок 3. Очищені цибулина і моркву подрібнюються будь-яким способом і обсмажуються на олії до м’якості. Поверх курячого м’яса (на одну половину) кладеться по дві столові ложки пасерованих овочів. На овочі кладе заздалегідь замочений і дрібно нарізаний чорнослив.

Крок 4. Потім грудки акуратно і щільно загортаються з начинкою у вигляді рулету. Рулет загортається у кілька шарів плівки і поміщається в холодильник на 1 годину для маринування.

Крок 5. Через годину плівка з рулету знімається. Рулет щільно загортається складеної в 3 шари фольгою.

Крок 6. Запікається курячий рулет в духовці, розігрітій до 180°С протягом 20 хвилин. Потім фольга зверху розкривається і рулет запікається ще 10 хвилин і до рум’яного кольору. Запечений рулет з морквою і цибулею подається до столу або гарячим, або холодною закускою після повного остигання. Приємного апетиту!