Чашушулі – 8 рецептів класичного грузинської страви з покроковими фото

Чашушулі – це популярна страва традиційної грузинської кухні. Як правило, частування складається з м’якого, добре протушенного м’яса, томатної підливи і ароматних спецій. Є багато варіантів приготування яскравого частування. Кращі з них ми зібрали для вас у нашій кулінарній добірці з восьми перевірених покрокових рецептів з фотографіями.

Чашушулі по-грузинськи — класичний рецепт

Чашушулі по-грузинськи – класичний рецепт, який нескладно здійснити в домашніх умовах. Для цього виконайте кроки з нашої перевіреної кулінарної ідеї. Готове частування порадує насиченим смаком і ароматом, подавайте до сімейного обіду або вечері.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Яловичина ⅔ кг
  • Помідори 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста 150 гр.
  • Томатна паста 1 ст. л
  • Часник 3 зуб.
  • Приправа «Хмелі-Сунелі» ½ ч. л.
  • Кінза 1 пучок
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Вода 50 мл

Процес приготування:

  1. Яловичину промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі до рум’яної скоринки.
  2. Перекладаємо обсмажене м’ясо в каструлю. Доповнюємо його подрібненим ріпчастою цибулею.
  3. Виливаємо в масу 500 мл кип’яченої води.
  4. Кип’ятимо масу на плиті, після тушкуємо під кришкою 1-1,5 години.
  5. Помідори надрізаємо і заливаємо окропом на 5 хвилин.
  6. Після воду зливаємо, видаляємо шкірку. М’якоть дрібно нарізаємо.
  7. Подрібнюємо кінзу і часник.
  8. В каструлю з добре протушенным м’ясом викладаємо м’якоть помідорів, сіль, спеції і томатну пасту.
  9. Тушкуємо заготовку до випаровування однієї чверті рідини.
  10. За п’ять хвилин до готовності додаємо часник і кинзу. Перемішуємо і знімаємо з плити.
  11. Чашушулі по-грузинськи за класичним рецептом готові. Можна подавати до столу!