Чашушулі – 8 рецептів класичного грузинської страви з покроковими фото

Чашушулі в казані на вогнищі

Чашушулі в казані на вогнищі – яскраве грузинське частування, яке нікого не залишить байдужим. Щоб приготувати страву в домашніх умовах, виконайте кроки з нашої перевіреної кулінарної ідеї. Чашушулі порадує насиченим смаком і ароматом, подавайте до сімейного обіду або вечері.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 16

Інгредієнти:

  • Грудинка яловича – 1,5 кг
  • Ребра яловичі – 1 кг
  • М’якоть яловичини – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Перець болгарський – 1 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Помідор – 1 кг
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Аджика – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом розпалюємо багаття.

Крок 2. Підготуємо овочі. Помідори промиваємо та нарізаємо кружальцями.

Крок 3. Очищаємо цибулю й ріжемо його гуртками.

Крок 4. Очищаємо від насіння перець і ріжемо його соломкою.

Крок 5. З часнику знімаємо піну. Зубчики розбираємо тонкими пластинками.

Крок 6. Все ділимо м’ясо на порційні шматки. Викладаємо в казан частинами. Попередньо в казан вливаємо олію і додаємо часник.

Крок 7. Даємо трохи підрум’яниться першої частини м’яса.

Крок 8. Викладаємо частину, перемішуємо і обсмажуємо.

Крок 9. Накриваємо казан кришкою і готуємо 10-15 хвилин.

Крок 10. Додаємо до м’яса цибулю.

Крок 11. Перемішуємо і тушкуємо під кришкою ще 20 хвилин.

Крок 12. Приєднуємо перець.

Крок 13. Знову все перемішуємо.

Крок 14. Викладаємо сіль, спеції, аджику, гострий перець і помідори. Перемішуємо і тушкуємо ще 25 хвилин.

Крок 15. Посипаємо заготівлю подрібненої кінзою та іншою зеленню. Тушкуємо ще 10-15 хвилин і прибираємо з вогню.

Крок 16. Чашушулі в казані на вогнищі готові. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!