Чашушулі в казані на вогнищі
Чашушулі в казані на вогнищі – яскраве грузинське частування, яке нікого не залишить байдужим. Щоб приготувати страву в домашніх умовах, виконайте кроки з нашої перевіреної кулінарної ідеї. Чашушулі порадує насиченим смаком і ароматом, подавайте до сімейного обіду або вечері.
Час готування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 16
Інгредієнти:
- Грудинка яловича – 1,5 кг
- Ребра яловичі – 1 кг
- М’якоть яловичини – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Перець болгарський – 1 кг
- Помідори – 1 кг
- Перець чилі – 2 шт.
- Часник – 1 головка.
- Помідор – 1 кг
- Перець чилі – 2 шт.
- Аджика – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
- Кінза – 1 пучок.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом розпалюємо багаття.
Крок 2. Підготуємо овочі. Помідори промиваємо та нарізаємо кружальцями.
Крок 3. Очищаємо цибулю й ріжемо його гуртками.
Крок 4. Очищаємо від насіння перець і ріжемо його соломкою.
Крок 5. З часнику знімаємо піну. Зубчики розбираємо тонкими пластинками.
Крок 6. Все ділимо м’ясо на порційні шматки. Викладаємо в казан частинами. Попередньо в казан вливаємо олію і додаємо часник.
Крок 7. Даємо трохи підрум’яниться першої частини м’яса.
Крок 8. Викладаємо частину, перемішуємо і обсмажуємо.
Крок 9. Накриваємо казан кришкою і готуємо 10-15 хвилин.
Крок 10. Додаємо до м’яса цибулю.
Крок 11. Перемішуємо і тушкуємо під кришкою ще 20 хвилин.
Крок 12. Приєднуємо перець.
Крок 13. Знову все перемішуємо.
Крок 14. Викладаємо сіль, спеції, аджику, гострий перець і помідори. Перемішуємо і тушкуємо ще 25 хвилин.
Крок 15. Посипаємо заготівлю подрібненої кінзою та іншою зеленню. Тушкуємо ще 10-15 хвилин і прибираємо з вогню.
Крок 16. Чашушулі в казані на вогнищі готові. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!