Курячий суп з вермішеллю – 10 рецептів з покроковими фото

Суп, зварений на курочці – це завжди дуже просто, швидко і неймовірно смачно, і абсолютно неважливо, яка саме частина птиці служить для навару і золотистого кольору бульйону. Таке перше блюдо відмінно підійде тим, хто стежить за своєю фігурою, адже в цьому супчику мінімум калорій і жиру, бо курка – це дуже легке і доступне м’ясо.

Простий і смачний рецепт курячого супу з вермішеллю

«Швидкий» суп на бульйоні з курячого філе з додаванням вермішелі – це дуже ситно, смачно і абсолютно не жирно. Таке блюдо можна давати маленьким і не побоюватися за склад, тому що в рецепті використовуються тільки натуральні інгредієнти.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Вода 2 л
  • Куряче філе 500 гр.
  • Картопля 250 гр.
  • Вермішель 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста 120 гр.
  • Морква 100 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити смачний курячий суп з вермішеллю? Починаємо приготування з варіння бульйону – для цього філе обполіскуємо під струменем води, промачиваем паперовими рушником, і нарізаємо невеликими шматочками.
  2. В каструлю з об’ємом не менше трьох літрів вливаємо воду і закидаємо курячі кубики. Відправляємо тару на плиту і варимо 13-15 хвилин після закипання, постійно знімаючи піну (завдяки цьому бульйон буде прозорим).
  3. Займемося овочами. Моркву, картоплю та цибулю очищаємо від шкірки і обмиваємо водою.
  4. Морква натираємо на середній тертці або ріжемо на невеликі кубики або брусочки.
  5. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і відправляємо на сковорідку, обсмажуємо на рослинному маслі близько 3-5 хвилин, періодично помішуючи.
  6. До прозорого луку відправляємо підготовлену моркву, перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин.
  7. Кілька картоплин подрібнюємо в дрібний кубик і промиваємо під водою до того моменту, поки не вийде велика частина крохмалю (з-за нього бульйон стає каламутним).
  8. Курку виймаємо, злегка остуджуємо і поділяємо на волокна або нарізаємо кубиками.
  9. В золотистий бульйон акуратно додаємо картоплю.
  10. За 4-5 хвилин відправляємо в каструлю пасерування і м’ясо.
  11. Проварюємо овочі близько 5 хвилин і засипаємо макарони, добре перемішуємо і залишаємо варитися на повільному вогні ще на 7-8 хвилин.
  12. Перед вимиканням вогню – солимо і перчимо за смаком. Перед подачею можна прикрасити свіжою січеною зеленню. Приємного апетиту!

Як зварити курячий суп з вермішеллю і картоплею?

Насичений золотистий бульйон в поєднанні з овочами і дрібними макарошками – це саме те перше блюдо, яке сподобається всім без винятку. Приготування такого супчика не займе багато часу, так як курятина готується набагато швидше свинини і яловичини.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5-6.

Склад:

  • Курка – 300 гр.
  • Вода – 2,5 л
  • Картопля – 250 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Вермішель – 4 ст. л.
  • Масло оливкова – 30 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – 2-3 гілочки.

Процес приготування:

1. Приготуємо бульйон: у каструлю набираємо необхідну кількість води, опускаємо курочку (саме в холодну воду, так бульйон вийде більш наваристим), підсолюємо і варимо близько 25-30 хвилин на повільному вогні, періодично знімаючи піну.

2. Картоплю очищаємо і нарізаємо брусочками середньої товщини.

3. Коли бульйон готовий – виймаємо м’ясо і даємо охолонути, а нарізану картоплю кладемо в каструлю і варимо на сильному вогні до кипіння, потім зменшуємо полум’я і продовжуємо варіння.

4. Овочі, що залишилися «звільняємо» від шкірки і подрібнюємо: моркву натираємо на дрібній тертці, а цибулю нарізаємо дрібним кубиком.

5. На сковороді розжарюємо оливкова олія і моркву пасеруємо разом з цибулею близько 5 хвилин до м’якості.

6. Як тільки картопля майже готова – додаємо зажарку і готуємо ще близько 4-5 хвилин.

7. Потім засипаємо кілька ложок вермішелі і активно перемішуємо, не дозволяючи макаронів злипнутися між собою. Проварюємо суп ще близько 5-7 хвилин, знімаємо з вогню і під кришкою наполягаємо ще близько 10-15 хвилин.

8. У готовий суп додаємо подрібнену курку і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Ситний курячий суп з вермішеллю і яйцем

Смачне і ситне перше страву можна приготувати з найбільш доступних продуктів, які з легкістю можна знайти в будь-якому продуктовому магазині. Суп з додаванням вермішелі і курячого яйця – це не тільки оригінально, але і дуже смачно.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 2-3 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вермішель – 3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • лавровий Лист – 1-2 шт.
  • Вода – 2-2,5 л
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для супу – за смаком.

Процес приготування:

1. Почнемо з приготування основи бульйону. Для цього курячі крильця вимиваємо, кладемо в каструлю відповідного розміру і заливаємо холодною водою. Підсолюємо і варимо близько 10 хвилин після закипання, періодично знімаємо піну шумівкою.

2. Картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками або невеликими брусочками.

3. Подрібнюємо цибулю і моркву і обсмажуємо на розпеченому рослинному маслі близько 5-7 хвилин, постійно помішуючи.

4. У гарячий бульйон засипаємо картоплю і інші пасеровані овочі, готуємо на повільному вогні близько 20-25 хвилин.

5. Після закінчення часу додаємо кілька ложок вермішелі, нарізаний часник, спеції за смаком і кип’ятимо ще 5-7 хвилин.

6. Куряче яйце розбиваємо в глибоку тарілку, додаємо кілька столових ложок бульйону і збиваємо.

7. У каструлю кладемо лавровий лист і починаємо вводити тонким струменем яєчну суміш, постійно помішуючи. Після, продовжуємо готування ще 2 хвилини і вимикаємо вогонь. Прикриваємо кришкою і даємо настоятися хвилин 10-15.

8. Гарячий суп розливаємо по тарілках, посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Курячий суп з вермішеллю і засмажкою в домашніх умовах

Легкий, ароматний, а головне – смачний суп, приготовлений на курячому бульйоні з додаванням вермішелі і овочів. Таке перше блюдо дозволить насититися до самого вечора і не вистачати сухі перекуси. Завдяки картоплі, макаронів і наваристого бульйону – страва виходить дуже ситним, але менш калорійним, ніж супи, приготовані на основі іншого м’яса.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6-7.

Склад:

  • Курка – 500 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Цибуля – 150 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Вермішель – 150 гр.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Приготуємо бульйон – курку розрізаємо на досить великі шматки, заливаємо двома з половиною літрами холодної води і на середньому вогні доводимо до кипіння.

2. Варимо близько 25-30 хвилин, постійно знімаючи піну – для прозорості.

3. Приступимо до підготовки овочів. Лук «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо дрібним кубиком.

4. Моркву очищаємо і натираємо на середній або великій тертці.

5. З картоплі знімаємо шкірку і нарізаємо брусочками середньої товщини.

6. Для засмажки розжарюємо кілька ложок рослинного масла і пасеруємо цибулю близько 4-5 хвилин до прозорого кольору.

7. Після засипаємо моркву, добре перемішуємо і продовжуємо готування ще 5 хвилин.

. Поки ми займалися овочами – приготувався бульйон. М’ясо обережно виймаємо і залишаємо остигати, а в киплячий бульйон засипаємо нарізану картоплю.

9. Слідом відправляємо ароматну зажарку і варимо 15 хвилин.

10. Курку відокремлюємо від кісток і нарізаємо або розбираємо руками на волокна.

11. Подрібнене м’ясо повертаємо в каструлю.

12. Коли суп майже готовий – всипаємо вермішель і ретельно розмішуємо, для того, щоб нічого не слиплось. Варимо згідно інструкції на упаковці з вермішеллю. По своєму смаку досолює і перчимо.

13. Як тільки макарони зварилися – знімаємо з плити і розливаємо по піалах. Перед подачею прикрашаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею і пригощаємо близьких. Приємного апетиту!

Суп на курячому бульйоні з локшиною і грибами

Смачний, ситний суп на основі курки з додаванням грибів – це дуже просто і швидко. Приготування такого першого страви займе менше години, а з процесом впорається абсолютно кожен. Завдяки додаванню не зовсім звичайного інгредієнти – грибів, суп набуває неповторний «лісовий» запах.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Бульйон курячий – 1 л
  • Морква – 1 шт.
  • Печериці – 100 гр.
  • Вермішель – 100 гр.
  • Масло соняшникова 20 мл
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Курячий бульйон відправляємо на плиту і доводимо до кипіння, як тільки з’являться перші бульбашки – засипаємо подрібнений на кубик картоплю.

2. Для засмажки подрібнюємо моркву з цибулею і обсмажуємо на рослинному маслі до м’якості, потім також відправляємо в каструлю.

3. Печериці нарізаємо тонкими пластинами, якщо гриби великі, а якщо дрібні — четвертинками.

4. Грибні слайсы теж засипаємо в киплячий бульйон і перемішуємо всі інгредієнти.

5. Через 20 хвилин овочі будуть майже готові, тому саме час додати кілька ложок вермішелі. Варіння продовжуємо ще близько 5-7 хвилин і знімаємо з вогню.

6. Наш легкий і ароматний суп з грибами готовий. Перед подачею рекомендується прикрасити гілочками свіжого кропу. Приємного апетиту!

Домашній суп з курячими фрикадельками і вермішеллю

Швидкий курячий суп – це порятунок кожної господині, бо таке перше блюдо готується набагато швидше борщу, однак, за ситості нічим йому не поступається. Для приготування використовується фарш з птиці і стандартні овочі – картоплю, моркву і цибулю, а вермішель приносить якусь родзинку і оригінальність.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Фарш курячий – 300 гр.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вермішель – 70 гр.
  • Сіль – 15-20 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Готування починаємо з підготовки основних компонентів: фарш розморожуємо при кімнатній температурі, а очищаємо овочі і споліскують водою.

2. У каструлю набираємо близько 2 літрів води і ставимо на вогонь кип’ятитися, у цей час нарізаємо середніми кубиками картоплю і закидаємо в підсолену киплячу воду.

3. Приступимо до формування фрикадельок. Для цього фарш приправляємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком. Вологими руками формуємо невеликі м’ясні кульки і відправляємо в каструлю з картоплею.

4. Подрібнюємо цибулю і моркву – моркву натираємо на середній тертці, а цибулю нарізаємо дрібним кубиком. Потім пасеруємо овочі близько 5 хвилин на рослинній олії.

5. Готову зажарку також відправляємо в каструлю, все акуратно перемішуємо і продовжуємо варіння ще 10-15 хвилин. Після закінчення часу засипаємо макарони, відразу ж розмішуємо і готуємо 4-6 хвилин.

6. Як тільки дрібні макарони розварилися – знімаємо з вогню і розливаємо по тарілках. За бажанням можна посипати подрібненим кропом або петрушкою. Приємного апетиту!

Як приготувати смачний суп з курячою грудкою і вермішеллю?

Дуже легкий, але в теж час ситний суп, можна з легкістю приготувати на основі ніжного низькокалорійного курячого філе і овочів, які напевно є у кожної господині в запасі. Таке перше страву можна спокійно їсти людям, які стежать за фігурою і не турбуватися про зайві кілограми, так як суп виходить практично пісним і після охолодження, на поверхні не з’явиться жодної краплі застиглого жиру.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Філе куряче – 200 гр.
  • Картопля – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вермішель – 2-4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для супу – за смаком.

Процес приготування:

1. Приступимо до готуванні з основи майбутнього супу – наваристого курячого бульйону. Для цього куряче філе добре промиваємо і видаляємо всі білі плівки і прожилки жиру.

2. М’ясо обсушуємо з допомогою паперових рушників і нарізаємо кубиками середнього розміру.

3. Курячі шматочки укладаємо в каструлю, заливаємо холодною водою, солимо. Додаємо улюблені спеції за смаком і готуємо 10-12 хвилин після закипання, обов’язково знімаємо піну, що утворюється.

4. Овочі очищаємо від шкірки або лушпиння і споліскують водою.

5. Моркву, цибулю і картоплю подрібнюємо на кубики або бруски.

6. Через 10-12 хвилин приготування птиці – засипаємо підготовлені овочі і перемішуємо всі компоненти. Прикриваємо кришкою і варимо близько 20 хвилин до готовності нарізаної картоплі.

7. Через 20 хвилин додаємо кілька ложок дрібної вермішелі, перемішуємо і готуємо під кришкою ще близько 5-7 хвилин. Коли макарони зварилися – знімаємо каструлю з вогню.

8. Перед подачею можна посипати свіжою зеленню. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт супу з куркою та локшиною в мультиварці

Класичний курячий суп з вермішеллю можна приготувати не тільки в каструлі, але і в мультиварці, що ще більше спростить процес приготування. Рецепт супу на курячому бульйоні – давно не нонсенс, однак, красиво нарізані овочі, золотистий прозорий бульйон додають супу не тільки хороші смакові характеристики, але ще й візуально, гарний зовнішній вигляд.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Окорок курячий – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вермішель – 100 гр.
  • Масло соняшникова 20 мл
  • лавровий Лист – 1-2 шт.
  • Вода – 2 л
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Морквину гарненько промиваємо, очищаємо і нарізаємо кільцями або півкільцями. У чашу мультиварки наливаємо трохи олії, включаємо режим «Смаження» і готуємо коренеплід близько 8-10 хвилин, періодично перемішуючи дерев’яною або силіконової лопаткою (щоб не пошкодити покриття чаші).

2. До розм’якшеною моркви додаємо цільну (ретельно промиту) цибулину, картопляні кубики, лаврушку і птицю.

3. Заливаємо інгредієнти двома літрами очищеної води, включаємо програму «Варка» на 45-50 хвилин.

4. Після відключення мультиварки, обережно виймаємо лавровий лист і цибулю – викидаємо ці компоненти, так як вони нам більше не знадобляться. Окіст також дістаємо і злегка остуджуємо, нарізаємо і повертаємо в бульйон.

5. Потім додаємо в суп, вермішель (можна замінити поламаними спагеті), перемішуємо і закриваємо кришку. Продовжуємо варіння ще близько 7-9 хвилин.

6. Після закінчення часу додаємо сіль, перець і дрібно нарубану зелень (відмінно підходить зелена цибуля і кріп).

7. Курячий супчик абсолютно готовий до вживання.

Приємного апетиту!

Курячий суп з вермішеллю і плавленим сиром

Перша страва, приготована за цим рецептом, має дуже насичений вершковий смак і аромат. Такий суп можна приготувати дуже швидко і витратити мінімум сил. У складі лише натуральні інгредієнти, власноруч приготований бульйон і плавлений сир – для ніжності.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Курка – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вермішель – 70 гр.
  • Сир плавлений – 80 гр.
  • Кріп – 2-3 гілочки.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Для бульйону промиваємо і заливаємо курку 2-2,5 літрами чистої води. Відправляємо на плиту і доводимо до кипіння на максимальному вогні, потім мінімізуємо полум’я і готуємо близько 30 хвилин до готовності птиці. При появі пінки – відразу ж прибираємо її.

2. Готовий бульйон солимо за смаком.

3. Приступимо до овочів. Моркву і картоплю очищаємо від шкірки і ретельно обмиваємо.

4. Картоплю нарізаємо шматочками середньої товщини.

5. Моркву натираємо на середній тертці або вручну нарізаємо дрібним кубиком.

6. Підготовлені овочі відправляємо в киплячий бульйон і гарненько перемішуємо.

7. Як тільки картопля стане м’якою – всипаємо вермішель і варимо, згідно з рекомендаціями на упаковці.

8. Для аромату і зовнішнього вигляду подрібнюємо кілька гілочок кропу.

9. Нашатковану зелень засипаємо в гарячий суп.

10. Заморожений сир натираємо на максимально дрібній тертці.

11. Готовий суп розливаємо по піалах.

12. У кожну порцію додаємо кілька ложок плавленого сиру.

13. Всі активно перемішуємо прямо в тарілці і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Дуже смачний суп з курячих крил з вермішеллю

Наваристий і ситний суп можна приготувати всього лише з декількох курячих крилець і найбільш доступних овочів. Приготування займає мінімум часу, а результатом будуть задоволені всі, хто спробує таке перше блюдо.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Крила курячі – 4 шт.
  • Вода – 2 л
  • Морквина – 1 шт.
  • Вермішель – 120-150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Трави прованські – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Починаємо з підготовки інгредієнтів: м’ясо розморожуємо і промиваємо під струменем води.

2. Крильця перекладаємо в каструлю, об’ємом близько 3 літрів, заливаємо холодною водою і варимо бульйон протягом 20-25 хвилин.

3. Займемося овочами. Моркву очищаємо від шкірки і нарізаємо кружечками або натираємо на крупній тертці.

4. В наваристий бульйон додаємо за смаком сіль і ложечку прованських спецій.

5. Потім птицю акуратно виймаємо, а в каструлю всипаємо дрібну вермішель або поламані руками спагетті.

6. Нарізану моркву відправляємо слідом за макаронами.

7. Продовжуємо варіння протягом 7-10 хвилин, періодично помішуючи вміст посуду.

8. Готовий суп розливаємо по тарілках і за бажанням прикрашаємо листочками свіжої петрушки. Приємного апетиту!