Суп, зварений на курочці – це завжди дуже просто, швидко і неймовірно смачно, і абсолютно неважливо, яка саме частина птиці служить для навару і золотистого кольору бульйону. Таке перше блюдо відмінно підійде тим, хто стежить за своєю фігурою, адже в цьому супчику мінімум калорій і жиру, бо курка – це дуже легке і доступне м’ясо.
Простий і смачний рецепт курячого супу з вермішеллю
«Швидкий» суп на бульйоні з курячого філе з додаванням вермішелі – це дуже ситно, смачно і абсолютно не жирно. Таке блюдо можна давати маленьким і не побоюватися за склад, тому що в рецепті використовуються тільки натуральні інгредієнти.
Інгредієнти на
8 порц.
- Вода 2 л
- Куряче філе 500 гр.
- Картопля 250 гр.
- Вермішель 100 гр.
- Цибуля ріпчаста 120 гр.
- Морква 100 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як зварити смачний курячий суп з вермішеллю? Починаємо приготування з варіння бульйону – для цього філе обполіскуємо під струменем води, промачиваем паперовими рушником, і нарізаємо невеликими шматочками.
- В каструлю з об’ємом не менше трьох літрів вливаємо воду і закидаємо курячі кубики. Відправляємо тару на плиту і варимо 13-15 хвилин після закипання, постійно знімаючи піну (завдяки цьому бульйон буде прозорим).
- Займемося овочами. Моркву, картоплю та цибулю очищаємо від шкірки і обмиваємо водою.
- Морква натираємо на середній тертці або ріжемо на невеликі кубики або брусочки.
- Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і відправляємо на сковорідку, обсмажуємо на рослинному маслі близько 3-5 хвилин, періодично помішуючи.
- До прозорого луку відправляємо підготовлену моркву, перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин.
- Кілька картоплин подрібнюємо в дрібний кубик і промиваємо під водою до того моменту, поки не вийде велика частина крохмалю (з-за нього бульйон стає каламутним).
- Курку виймаємо, злегка остуджуємо і поділяємо на волокна або нарізаємо кубиками.
- В золотистий бульйон акуратно додаємо картоплю.
- За 4-5 хвилин відправляємо в каструлю пасерування і м’ясо.
- Проварюємо овочі близько 5 хвилин і засипаємо макарони, добре перемішуємо і залишаємо варитися на повільному вогні ще на 7-8 хвилин.
- Перед вимиканням вогню – солимо і перчимо за смаком. Перед подачею можна прикрасити свіжою січеною зеленню. Приємного апетиту!
Як зварити курячий суп з вермішеллю і картоплею?
Насичений золотистий бульйон в поєднанні з овочами і дрібними макарошками – це саме те перше блюдо, яке сподобається всім без винятку. Приготування такого супчика не займе багато часу, так як курятина готується набагато швидше свинини і яловичини.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5-6.
Склад:
- Курка – 300 гр.
- Вода – 2,5 л
- Картопля – 250 гр.
- Морква – 100 гр.
- Цибуля – 100 гр.
- Вермішель – 4 ст. л.
- Масло оливкова – 30 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кріп – 2-3 гілочки.
Процес приготування:
1. Приготуємо бульйон: у каструлю набираємо необхідну кількість води, опускаємо курочку (саме в холодну воду, так бульйон вийде більш наваристим), підсолюємо і варимо близько 25-30 хвилин на повільному вогні, періодично знімаючи піну.
2. Картоплю очищаємо і нарізаємо брусочками середньої товщини.
3. Коли бульйон готовий – виймаємо м’ясо і даємо охолонути, а нарізану картоплю кладемо в каструлю і варимо на сильному вогні до кипіння, потім зменшуємо полум’я і продовжуємо варіння.
4. Овочі, що залишилися «звільняємо» від шкірки і подрібнюємо: моркву натираємо на дрібній тертці, а цибулю нарізаємо дрібним кубиком.
5. На сковороді розжарюємо оливкова олія і моркву пасеруємо разом з цибулею близько 5 хвилин до м’якості.
6. Як тільки картопля майже готова – додаємо зажарку і готуємо ще близько 4-5 хвилин.
7. Потім засипаємо кілька ложок вермішелі і активно перемішуємо, не дозволяючи макаронів злипнутися між собою. Проварюємо суп ще близько 5-7 хвилин, знімаємо з вогню і під кришкою наполягаємо ще близько 10-15 хвилин.
8. У готовий суп додаємо подрібнену курку і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Ситний курячий суп з вермішеллю і яйцем
Смачне і ситне перше страву можна приготувати з найбільш доступних продуктів, які з легкістю можна знайти в будь-якому продуктовому магазині. Суп з додаванням вермішелі і курячого яйця – це не тільки оригінально, але і дуже смачно.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Крила курячі – 2-3 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вермішель – 3 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- лавровий Лист – 1-2 шт.
- Вода – 2-2,5 л
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Часник – 1 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Приправа для супу – за смаком.
Процес приготування:
1. Почнемо з приготування основи бульйону. Для цього курячі крильця вимиваємо, кладемо в каструлю відповідного розміру і заливаємо холодною водою. Підсолюємо і варимо близько 10 хвилин після закипання, періодично знімаємо піну шумівкою.
2. Картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками або невеликими брусочками.
3. Подрібнюємо цибулю і моркву і обсмажуємо на розпеченому рослинному маслі близько 5-7 хвилин, постійно помішуючи.
4. У гарячий бульйон засипаємо картоплю і інші пасеровані овочі, готуємо на повільному вогні близько 20-25 хвилин.
5. Після закінчення часу додаємо кілька ложок вермішелі, нарізаний часник, спеції за смаком і кип’ятимо ще 5-7 хвилин.
6. Куряче яйце розбиваємо в глибоку тарілку, додаємо кілька столових ложок бульйону і збиваємо.
7. У каструлю кладемо лавровий лист і починаємо вводити тонким струменем яєчну суміш, постійно помішуючи. Після, продовжуємо готування ще 2 хвилини і вимикаємо вогонь. Прикриваємо кришкою і даємо настоятися хвилин 10-15.
8. Гарячий суп розливаємо по тарілках, посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Курячий суп з вермішеллю і засмажкою в домашніх умовах
Легкий, ароматний, а головне – смачний суп, приготовлений на курячому бульйоні з додаванням вермішелі і овочів. Таке перше блюдо дозволить насититися до самого вечора і не вистачати сухі перекуси. Завдяки картоплі, макаронів і наваристого бульйону – страва виходить дуже ситним, але менш калорійним, ніж супи, приготовані на основі іншого м’яса.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 6-7.
Склад:
- Курка – 500 гр.
- Картопля – 300 гр.
- Цибуля – 150 гр.
- Морква – 150 гр.
- Вермішель – 150 гр.
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Приготуємо бульйон – курку розрізаємо на досить великі шматки, заливаємо двома з половиною літрами холодної води і на середньому вогні доводимо до кипіння.
2. Варимо близько 25-30 хвилин, постійно знімаючи піну – для прозорості.
3. Приступимо до підготовки овочів. Лук «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо дрібним кубиком.
4. Моркву очищаємо і натираємо на середній або великій тертці.
5. З картоплі знімаємо шкірку і нарізаємо брусочками середньої товщини.
6. Для засмажки розжарюємо кілька ложок рослинного масла і пасеруємо цибулю близько 4-5 хвилин до прозорого кольору.
7. Після засипаємо моркву, добре перемішуємо і продовжуємо готування ще 5 хвилин.
. Поки ми займалися овочами – приготувався бульйон. М’ясо обережно виймаємо і залишаємо остигати, а в киплячий бульйон засипаємо нарізану картоплю.
9. Слідом відправляємо ароматну зажарку і варимо 15 хвилин.
10. Курку відокремлюємо від кісток і нарізаємо або розбираємо руками на волокна.
11. Подрібнене м’ясо повертаємо в каструлю.
12. Коли суп майже готовий – всипаємо вермішель і ретельно розмішуємо, для того, щоб нічого не слиплось. Варимо згідно інструкції на упаковці з вермішеллю. По своєму смаку досолює і перчимо.
13. Як тільки макарони зварилися – знімаємо з плити і розливаємо по піалах. Перед подачею прикрашаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею і пригощаємо близьких. Приємного апетиту!
Суп на курячому бульйоні з локшиною і грибами
Смачний, ситний суп на основі курки з додаванням грибів – це дуже просто і швидко. Приготування такого першого страви займе менше години, а з процесом впорається абсолютно кожен. Завдяки додаванню не зовсім звичайного інгредієнти – грибів, суп набуває неповторний «лісовий» запах.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Бульйон курячий – 1 л
- Морква – 1 шт.
- Печериці – 100 гр.
- Вермішель – 100 гр.
- Масло соняшникова 20 мл
- Кріп – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Курячий бульйон відправляємо на плиту і доводимо до кипіння, як тільки з’являться перші бульбашки – засипаємо подрібнений на кубик картоплю.
2. Для засмажки подрібнюємо моркву з цибулею і обсмажуємо на рослинному маслі до м’якості, потім також відправляємо в каструлю.
3. Печериці нарізаємо тонкими пластинами, якщо гриби великі, а якщо дрібні — четвертинками.
4. Грибні слайсы теж засипаємо в киплячий бульйон і перемішуємо всі інгредієнти.
5. Через 20 хвилин овочі будуть майже готові, тому саме час додати кілька ложок вермішелі. Варіння продовжуємо ще близько 5-7 хвилин і знімаємо з вогню.
6. Наш легкий і ароматний суп з грибами готовий. Перед подачею рекомендується прикрасити гілочками свіжого кропу. Приємного апетиту!
Домашній суп з курячими фрикадельками і вермішеллю
Швидкий курячий суп – це порятунок кожної господині, бо таке перше блюдо готується набагато швидше борщу, однак, за ситості нічим йому не поступається. Для приготування використовується фарш з птиці і стандартні овочі – картоплю, моркву і цибулю, а вермішель приносить якусь родзинку і оригінальність.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Фарш курячий – 300 гр.
- Цибуля — 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вермішель – 70 гр.
- Сіль – 15-20 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Готування починаємо з підготовки основних компонентів: фарш розморожуємо при кімнатній температурі, а очищаємо овочі і споліскують водою.
2. У каструлю набираємо близько 2 літрів води і ставимо на вогонь кип’ятитися, у цей час нарізаємо середніми кубиками картоплю і закидаємо в підсолену киплячу воду.
3. Приступимо до формування фрикадельок. Для цього фарш приправляємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком. Вологими руками формуємо невеликі м’ясні кульки і відправляємо в каструлю з картоплею.
4. Подрібнюємо цибулю і моркву – моркву натираємо на середній тертці, а цибулю нарізаємо дрібним кубиком. Потім пасеруємо овочі близько 5 хвилин на рослинній олії.
5. Готову зажарку також відправляємо в каструлю, все акуратно перемішуємо і продовжуємо варіння ще 10-15 хвилин. Після закінчення часу засипаємо макарони, відразу ж розмішуємо і готуємо 4-6 хвилин.
6. Як тільки дрібні макарони розварилися – знімаємо з вогню і розливаємо по тарілках. За бажанням можна посипати подрібненим кропом або петрушкою. Приємного апетиту!
Як приготувати смачний суп з курячою грудкою і вермішеллю?
Дуже легкий, але в теж час ситний суп, можна з легкістю приготувати на основі ніжного низькокалорійного курячого філе і овочів, які напевно є у кожної господині в запасі. Таке перше страву можна спокійно їсти людям, які стежать за фігурою і не турбуватися про зайві кілограми, так як суп виходить практично пісним і після охолодження, на поверхні не з’явиться жодної краплі застиглого жиру.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Філе куряче – 200 гр.
- Картопля – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Вермішель – 2-4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для супу – за смаком.
Процес приготування:
1. Приступимо до готуванні з основи майбутнього супу – наваристого курячого бульйону. Для цього куряче філе добре промиваємо і видаляємо всі білі плівки і прожилки жиру.
2. М’ясо обсушуємо з допомогою паперових рушників і нарізаємо кубиками середнього розміру.
3. Курячі шматочки укладаємо в каструлю, заливаємо холодною водою, солимо. Додаємо улюблені спеції за смаком і готуємо 10-12 хвилин після закипання, обов’язково знімаємо піну, що утворюється.
4. Овочі очищаємо від шкірки або лушпиння і споліскують водою.
5. Моркву, цибулю і картоплю подрібнюємо на кубики або бруски.
6. Через 10-12 хвилин приготування птиці – засипаємо підготовлені овочі і перемішуємо всі компоненти. Прикриваємо кришкою і варимо близько 20 хвилин до готовності нарізаної картоплі.
7. Через 20 хвилин додаємо кілька ложок дрібної вермішелі, перемішуємо і готуємо під кришкою ще близько 5-7 хвилин. Коли макарони зварилися – знімаємо каструлю з вогню.
8. Перед подачею можна посипати свіжою зеленню. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт супу з куркою та локшиною в мультиварці
Класичний курячий суп з вермішеллю можна приготувати не тільки в каструлі, але і в мультиварці, що ще більше спростить процес приготування. Рецепт супу на курячому бульйоні – давно не нонсенс, однак, красиво нарізані овочі, золотистий прозорий бульйон додають супу не тільки хороші смакові характеристики, але ще й візуально, гарний зовнішній вигляд.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Окорок курячий – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Картопля – 2-3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Вермішель – 100 гр.
- Масло соняшникова 20 мл
- лавровий Лист – 1-2 шт.
- Вода – 2 л
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Морквину гарненько промиваємо, очищаємо і нарізаємо кільцями або півкільцями. У чашу мультиварки наливаємо трохи олії, включаємо режим «Смаження» і готуємо коренеплід близько 8-10 хвилин, періодично перемішуючи дерев’яною або силіконової лопаткою (щоб не пошкодити покриття чаші).
2. До розм’якшеною моркви додаємо цільну (ретельно промиту) цибулину, картопляні кубики, лаврушку і птицю.
3. Заливаємо інгредієнти двома літрами очищеної води, включаємо програму «Варка» на 45-50 хвилин.
4. Після відключення мультиварки, обережно виймаємо лавровий лист і цибулю – викидаємо ці компоненти, так як вони нам більше не знадобляться. Окіст також дістаємо і злегка остуджуємо, нарізаємо і повертаємо в бульйон.
5. Потім додаємо в суп, вермішель (можна замінити поламаними спагеті), перемішуємо і закриваємо кришку. Продовжуємо варіння ще близько 7-9 хвилин.
6. Після закінчення часу додаємо сіль, перець і дрібно нарубану зелень (відмінно підходить зелена цибуля і кріп).
7. Курячий супчик абсолютно готовий до вживання.
Приємного апетиту!
Курячий суп з вермішеллю і плавленим сиром
Перша страва, приготована за цим рецептом, має дуже насичений вершковий смак і аромат. Такий суп можна приготувати дуже швидко і витратити мінімум сил. У складі лише натуральні інгредієнти, власноруч приготований бульйон і плавлений сир – для ніжності.
Час готування – 1 ч. 5 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4-5.
Інгредієнти:
- Курка – 300 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вермішель – 70 гр.
- Сир плавлений – 80 гр.
- Кріп – 2-3 гілочки.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Для бульйону промиваємо і заливаємо курку 2-2,5 літрами чистої води. Відправляємо на плиту і доводимо до кипіння на максимальному вогні, потім мінімізуємо полум’я і готуємо близько 30 хвилин до готовності птиці. При появі пінки – відразу ж прибираємо її.
2. Готовий бульйон солимо за смаком.
3. Приступимо до овочів. Моркву і картоплю очищаємо від шкірки і ретельно обмиваємо.
4. Картоплю нарізаємо шматочками середньої товщини.
5. Моркву натираємо на середній тертці або вручну нарізаємо дрібним кубиком.
6. Підготовлені овочі відправляємо в киплячий бульйон і гарненько перемішуємо.
7. Як тільки картопля стане м’якою – всипаємо вермішель і варимо, згідно з рекомендаціями на упаковці.
8. Для аромату і зовнішнього вигляду подрібнюємо кілька гілочок кропу.
9. Нашатковану зелень засипаємо в гарячий суп.
10. Заморожений сир натираємо на максимально дрібній тертці.
11. Готовий суп розливаємо по піалах.
12. У кожну порцію додаємо кілька ложок плавленого сиру.
13. Всі активно перемішуємо прямо в тарілці і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Дуже смачний суп з курячих крил з вермішеллю
Наваристий і ситний суп можна приготувати всього лише з декількох курячих крилець і найбільш доступних овочів. Приготування займає мінімум часу, а результатом будуть задоволені всі, хто спробує таке перше блюдо.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Крила курячі – 4 шт.
- Вода – 2 л
- Морквина – 1 шт.
- Вермішель – 120-150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Трави прованські – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Починаємо з підготовки інгредієнтів: м’ясо розморожуємо і промиваємо під струменем води.
2. Крильця перекладаємо в каструлю, об’ємом близько 3 літрів, заливаємо холодною водою і варимо бульйон протягом 20-25 хвилин.
3. Займемося овочами. Моркву очищаємо від шкірки і нарізаємо кружечками або натираємо на крупній тертці.
4. В наваристий бульйон додаємо за смаком сіль і ложечку прованських спецій.
5. Потім птицю акуратно виймаємо, а в каструлю всипаємо дрібну вермішель або поламані руками спагетті.
6. Нарізану моркву відправляємо слідом за макаронами.
7. Продовжуємо варіння протягом 7-10 хвилин, періодично помішуючи вміст посуду.
8. Готовий суп розливаємо по тарілках і за бажанням прикрашаємо листочками свіжої петрушки. Приємного апетиту!