Свиняча рулька, запечена у фользі в духовці – 10 рецептів з покроковими фото

Свиняча рулька у фользі, запечена в духовці ‑ страва дуже ситна та поживна. Воно може служити закускою на святковому столі, якщо рум’яну рульку красиво оформити і подати. Запікання в фользі дозволяє запакувати весь сік всередині, завдяки чому м’ясо виходить ніжним і соковитим.

Свиняча рулька, запечена у фользі в домашніх умовах

Простіше і швидше всього можна приготувати рульку, попередньо замаринувавши її в спеціях, загорнувши у фольгу і відправити в духовку. Щоб отримати гарний коричневий відтінок скоринки, в маринад обов’язково слід додавати мелену солодку паприку.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Свиняча рулька 1.5 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 цибулина
  • Паприка 2 ч. л.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Часник 1.5 ч. л. (гранульований сушений)
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • Приправа «Хмелі-Сунелі» 1 ч. л.
  • Сіль-3 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як смачно запекти свинячу рульку в фользі в духовці? Вибрати гарну міцну рульку з чистою шкірою без пошкоджень. Вимити її в холодній воді, поскоблить ножем шкіру, знову добре промити. Просушити ніжку за допомогою паперових рушників.
  2. Щедро натерти рульку сіллю з усіх боків.
  3. В окремій мисці змішати мелений чорний перець, порошок солодкої паприки, сушений часник і хмелі-сунелі.
  4. Натерти сумішшю прянощів всю гомілку з усіх боків. Цибулю очистити, нарізати колами і розділити їх на окремі кільця. Помістити свинячу ніжку в просторий целофановий пакет, додати кільця цибулі, лавровий лист і ретельно зав’язати. Покласти пакет зі свининою в холодильник і тримати там 4-5 годин, щоб сіль і запах приправ встигли вбратися в м’ясо.
  5. За закінчення зазначеного часу, рульку вийняти з пакета. Якщо в деяких частинах з шкіри стерлася паприка, то потрібно взяти ще трохи порошку паприки і натерти їм шкіру гомілки. Перекласти свинячу частина у форму для випічки, вистелену великим шматком фольги.
  6. Щільно закрутити зі всіх сторін рульку у фольгу і поставити в попередньо прогрітий до 180 градусів духовку.
  7. За 2 години розкрити фольгу. Якщо за цей час м’ясо не отсоединилось від великої кістки, додати до часу ще 25-30 хв. Біля самої рульки на дні форми буде накопичуватися жир. У жир періодично вмочувати силіконову кисть і змащувати нею шкіру рульки, щоб вона залишалася досить м’якою і не пригоріла.
  8. Готову свинячу рульку вийняти з фольги, перекласти на тарілку, декорувати свіжою зеленню і подавати з домашніми соліннями і хлібом.

Приємного апетиту!