Бараняча нога, запечена в духовці – 10 смачних, соковитих рецептів з фото покроково

Бараняча нога, запечена в духовці — соковите і дуже смачне блюдо для святкового столу. Процес приготування баранини не можна назвати дуже швидким, однак, надто велике бажання кулінарів приготувати баранячу ногу, соковиту і смачну, запечену в духовці, і подати цей святковий і ароматне блюдо на стіл перед гостями. Рекомендуємо брати м’ясо молодої тварини, воно світле і ніжне, і страви їх нього виходять ароматними та смачними по кожному з представлених вам рецептів з фото і покроково.

Соковита бараняча нога, запечена у фользі

Це блюдо порадує вас і гостей на вашому святковому столі не тільки презентабельним виглядом, але і прекрасним ароматом. Готується просто і швидко. Баранину запечемо в фользі до стану середньої прожаренности, воно вийде ніжне, ароматне і соковите.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Бараняча нога 1 шт. (2-2.5 кг)
  • Сіль за смаком
  • Олія оливкова 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Часник 6 зуб.
  • Розмарин 3 гілки

Процес приготування:

  1. Як смачно запекти соковиту баранячу ногу в духовці? Якщо м’ясо з морозилки — розморозьте в холодильнику, потім дістаньте і залиште на годину при кімнатній температурі, інакше час приготування потрібно збільшувати.
  2. Гарненько натріть все м’ясо оливковою олією, сіллю і перцем за смаком. Якщо у вас є дротяна стійка — покладіть ногу на неї і розмістіть на деко, якщо немає-можна без неї.
  3. Духовку треба розігріти і поставити на програмі «Гриль» м’ясо на верхній рівень так, щоб між верхом і м’ясом було не менше 5 див. Підрум’яньте ногу 6-8 хвилин дістаньте м’ясо і переверніть його на іншу сторону, поставте назад і запікайте з другої сторони.
  4. Часник очистіть і подрібніть ножем разом з гілками розмарину.
  5. Ногу дістанемо з духовки, вимкнемо режим гриля і поставимо температуру 180 градусів. Баранину знову необхідно перевернути і натерти підготовленими спеціями і будемо запікати вже в центрі духовки.
  6. Укутайте м’ясо у фольгу зверху нещільно, вільно, це потрібно, щоб не підгоріли спеції і м’ясо краще пропеклося, і помістіть в духовку готуватися на 90 хвилин.
  7. Необхідно перевірити температуру м’яса. Витягніть ногу з духовки, зніміть фольгу і додайте кухонний термометр в самій товстій частині м’яса так, щоб він не доторкався до кістки. При температурі 57°С баранина готова, якщо температура нижче-поверніть її в духовку без фольги до повної готовності. Міряйте температуру м’яса періодично через 20 хвилин.
  8. Коли м’ясо повністю приготується — дістаньте його і залишити «відпочивати» 15 хвилин.
  9. Для подачі ногу укладаємо паралельно обробній дошці, нарізаємо на пласти за 1,5-2 см гострим ножем. Коли дійшли до кістки, обрізаємо м’ясо невеликими шматками з неї.

Подавати можна з будь-яким гарніром або овочами.

Порада: Баранину, що залишилася після обіду, можна покласти у холодильник не більше 3-х днів, але краще в морозилку, попередньо загорнувши у фольгу кожен шматочок окремо. Перед подачею помістіть їх в духовку на 10 хв при 180 градусах.