Кролик, тушкований в сметані – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Ми допоможемо вам вирішити питання з приготуванням смачної вечері для всієї родини. М’ясо кролика ніжне і смачне, особливо, якщо знати, як правильно його приготувати. За зібраними у статті 8 рецептами ви без праці зможете приготувати чудового тушкованого кролика в сметані.

Кролик, тушкований в сметані на сковороді

Кролик вважається дієтичним м’ясом, але готувати його не так вже і просто. Ми розповімо, як приготувати смачне м’ясо в сметанному соусі на сковороді. Таке блюдо чудово поєднується з будь-яким гарніром.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кролика 1.5 кг
  • Борошно 4 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження
  • Масло вершкове 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Чебрець 2 гілки
  • Сметана-5 ст. л.
  • Вода-2 ст.

Процес приготування:

  1. Як приготувати кролика, тушкованої в сметані? Тушку кролика помийте, розріжте на частини. Попередньо замочити м’ясо в холодній воді з невеликою кількістю оцту на годину, це прибере специфічний запах.
  2. Шматочки м’яса промокніть паперовими рушниками, потім складіть їх в пакет, посипте борошном, сіллю і спеціями, добре потрусити.
  3. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на крупній тертці.
  4. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, викладіть м’ясо кролика. Обсмажте м’ясо з двох сторін до золотистого кольору. Потім додайте на сковороду вершкове масло і готуйте на слабкому вогні 1-2 хвилини.
  5. На окремій сковороді обсмажте цибулю і моркву, додайте до овочів паприку.
  6. Потім перекладіть овочі до кролику, влийте воду, накрийте кришкою і тушкуйте на слабкому вогні 50-60 хвилин.
  7. Після цього додайте сметану, чебрець і тушкуйте ще 20 хвилин.
  8. Тушкованого кролика в сметані подавайте з будь-яким гарніром на свій смак.

Приємного апетиту!

Ніжний кролик, тушкований в сметані в духовці

Щоб м’ясо кролика стало ніжним і соковитим необхідно витратити чимало часу на його приготування. У духовці, завдяки тривалому запікання, воно стає ароматним, насиченим смаком і дуже м’яким, особливо якщо приготувати його в сметані.

Час готування: 95 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • М’ясо кролика – 700 гр.
  • Сметана – 200 мл
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Морква – 2 шт.
  • Вода – 150 мл
  • часниковий Порошок – 5 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Тушку кролика розділіть на частини, змастіть їх сіллю і меленим перцем.

2. Обсмажте м’ясо на олії з обох боків до рум’яної скоринки.

3. Потім складіть м’ясо кролика в жароміцну форму.

4. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями.

5. Моркву нашаткуйте тонкою соломкою.

6. Обсмажте овочі на рослинному маслі протягом 3 хвилин.

7. Викладіть обсмажені овочі поверх мяса.

8. У форму влийте воду і сметану, додайте сіль і спеції за смаком.

9. Накрийте форму кришкою або фольгою, поставте її в розігріту до 180 градусів духовку. Тушкуйте кролика 75 хвилин.

10. Готового тушкованого кролика подавайте з гарніром з картоплі або макаронів.

Приємного апетиту!

Кролик, тушкований з цибулею і сметаною в духовці

М’ясо кролика відноситься до низькокалорійним продуктам, тому воно корисне не тільки для дорослих, але і для дитячого харчування. Як приготувати кролика в духовці, щоб він «танув у роті», ви дізнаєтеся з нашого детального рецепта.

Час готування: 140 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Кролик – 1-1,5 кг
  • Сметана – 250-300 мл
  • Вино сухе біле – 100-200 мл
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Бульйон м’ясний – 200-300 мл
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 3 ст. л.
  • Чебрець – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.

Процес приготування:

1. Тушку кролика помийте, розріжте на частини і просушіть паперовими рушниками. Цибулю і часник очистіть, дрібно наріжте.

2. У сковороді розігрійте олію і вершкове масло, обсмажте м’ясо кролика з двох боків до золотистої скоринки.

3. Потім в сковороду, де смажився заєць, обсмажте цибулю протягом 1-2 хвилин. Влийте вино і продовжуйте тушкувати близько 10 хвилин.

4. Далі додайте часник, чебрець і суміш перців.

5. Влийте сметану і бульйон, перемішайте і посоліть за смаком.

6. Викладіть соус м’ясо, необхідно, щоб рідина практично повністю покривала його.

7. Накрийте ємність кришкою або фольгою, поставте її в духовку, розігріту до 180 градусів на 1,5-2 години.

8. Перед подачею дайте страві настоятися 15-20 хвилин.

Приємного апетиту!

Соковитий кролик, тушкований в сметані в мультиварці

Страви, приготовані з м’яса кролика смачні і корисні. Часто господині стикаються з проблемою жорсткого м’яса, коли готують його будинку. Ми розповімо, як приготувати соковитого і смачного кролика будинку в мультиварці.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Кролик – 0,8 кг
  • Сметана – 200 мл
  • Морква – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Куркума – за смаком.
  • Зерна коріандру – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо помийте, розріжте на порції. Цибулю і моркву наріжте в довільному порядку. Часник просто роздушіть плоскою стороною ножа.

2. Увімкніть режим «Смаження», в чашу мультиварки розігрійте рослинне масло, викладіть кролика і обсмажте його до рум’яного кольору з усіх сторін.

3. Потім додайте цибулю і продовжуйте смажити ще 5 хвилин.

4. Переведіть мультиварку в режим «Гасіння», додайте моркву, часник, сметану, сіль і мелений перець, влийте стільки води, щоб рідина покривала кролика повністю. Закрийте кришку мультиварки та встановіть таймер на 40 хвилин. За 10 хвилин до готовності додайте куркуму і коріандр.

5. Коли м’ясо дійде до готовності, перейдіть в режим «Смаження» і випаруйте зайву рідину. Смачне і ніжне м’ясо кролика готове, подавайте його в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

М’який кролик, тушкований з картоплею в сметані

Ситне і смачне блюдо з простих продуктів, яку можна подати навіть на святковий стіл. Дієтичне м’ясо кролика відмінно гармонує з картоплею, тому ми будемо їх тушкувати разом.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • М’ясо кролика – 500 гр.
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Масло оливкове – 75 мл
  • Сметана – 200 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 4 зуб.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Розмарин – 1 гілка.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

1. Овочі помийте і очистіть. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці. Картоплю наріжте шматочками середнього розміру.

2. Тушку кролика розріжте на порційні шматки, посоліть і приправте.

3. Увімкніть мультиварку, виберіть режим «Смаження» на 15 хвилин, влийте в чашу оливкова олія. Зубчики часнику роздушіть плоскою стороною ножа і обсмажте протягом 1-2 хвилин разом з розмарином і чебрецем. Потім ці інгредієнти видаліть з чаші.

4. Обсмажте кролика з двох сторін до красивого рум’яного кольору.

5. Після цього додайте до м’яса цибулю і моркву, влийте воду, закрийте кришку мультиварки, активуйте режим «Гасіння» на 20 хвилин. Далі додайте картоплю, влийте воду і сметану, додайте сіль і спеції, акуратно перемішайте. Продовжуйте тушкувати м’ясо разом з картоплею ще 30 хвилин.

6. Готову страву посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Тушкований кролик в сметані з часником

Вершково-часниковий соус надає м’ясу кролика чудовий аромат і робить його м’яким і соковитим. Також є ще декілька хитрощів в приготуванні кролячого м’яса, які ми розкриємо в цьому рецепті.

Час готування: 150 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Тушка кролика – 1 кг
  • Часник – 5-6 зуб.
  • Сметана – 500 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Тушку кролика розділіть на частини.

2. Часник очистіть від лушпиння.

3. На сковороді обсмажте м’ясо з усіх боків до красивого рум’яного кольору.

4. Перекладіть м’ясо в каструлю з товстим дном, посоліть і приправте його, додайте пропущений через прес часник.

5. Викладіть сметану і влийте воду так, щоб вона повністю покривала м’ясо.

6. Доведіть вміст каструлі до кипіння, потім зменшіть вогонь, прикрийте кришкою і тушкуйте 80-90 хвилин. Готове м’ясо подавайте з гарніром за своїм смаком.

Приємного апетиту!

Як смачно приготувати кролика в сметані в казані?

М’ясо кролика не має свого вираженого смаку, тому воно дуже сприйнятлива до різних ароматних спецій і добавок. Його можна запікати, смажити або тушкувати, буде однаково добре. У цьому рецепті ми згасимо кролика зі сметаною в казані.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-5.

Склад:

  • Тушка кролика – 1 шт.
  • Морква – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 5 шт.
  • Сало – 150 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Сметана – 0,5 л.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Тушку кролика помийте і розріжте на невеликі шматки. Сало наріжте тонкими часточками.

2. У казані розігрійте рослинне масло і викладіть сало. Необхідно випарувати з сала весь жир і не допустити його підгоряння.

3. Далі в казан викладіть кролика, смажте його по 5 хвилин з кожного боку.

4. Цибуля, часник, яблука, зелень і моркву наріжте.

5. Як тільки м’ясо добре зарум’яниться, додайте цибулю.

6. Через хвилин 15 викладіть моркву. Тушкуйте 10 хвилин, потім влийте таку кількість води, щоб вона покрила м’ясо.

7. Далі додайте сметану і тушкуйте 15-20 хвилин.

8. Після цього додайте яблука, часник, зелень, сіль і перець. Вміст казана перемішайте і тушкуйте 15-20 хвилин.

9. Готове м’ясо трохи остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Кролик, тушкований з грибами в сметані

Кролик, тушкований з грибами в сметані, шалено смачне блюдо. Правда, процес приготування не найшвидший. Воно підходить для обіду та вечері, подавати можна з гарніром з картоплі, каш і макаронів.

Час готування: 105 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Стегна кролика – 4 шт.
  • Бульйон курячий – 200 мл
  • Гриби білі – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Вино сухе біле – 150 мл
  • Сметана – 250 мл
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Борошно – 30 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Чебрець – 4 гілки.
  • мускатний Горіх – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Петрушка – 3 гілки.

Процес приготування:

1. М’ясо помийте і промокніть його паперовими рушниками.

2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.

3. На розпеченому маслі обсмажте м’ясо з обох боків до рум’яної скоринки.

4. Потім обсмажте на середньому вогні цибулю, гриби і чебрець. Смажити слід, поки з грибів не випарується вся волога.

5. Далі в зажарку додайте борошно і вершкове масло, перемішайте, продовжуйте смажити ще 5 хвилин.

6. Влийте в грибну засмажку вино і продовжуйте гасити 7-10 хвилин.

7. Після цього влийте бульйон, сметану, цедру половини лимона, мускатний горіх, сіль і мелений перець.

8. В отриманий соус викладіть м’ясо кролика і тушкуйте під кришкою на повільному вогні 1 годину.

9. М’ясо виходить неймовірно смачним, подавайте його з гарніром за своїм смаком.

Приємного апетиту!