Гуляш зі свинини з підливою на сковороді — це не нудне блюдо з їдальні, а свого роду кулінарна поезія. Правильно і з душею приготований, він залишає незабутні смакові відчуття. Мрієте здивувати свою сім’ю кулінарним талантом? Приготуйте гуляш зі свинини з підливою за традиційним рецептом.
Гуляш зі свинини на сковороді з підливою з борошна
Ситний і смачний гуляш можна приготувати в сковорідці, тільки потрібно, щоб вона була з товстим дном, щоб уникнути підгоряння страви. Готувати будемо з овочами, паприкою і спеціями.
Інгредієнти на
7 порц.
- Свинина 700 гр.
- Перець солодкий 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Томатна паста 1 ст. л.
- Паприка 1 ч. л.
- Часник 2 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Сіль і спеції (орегано і базилік) за смаком
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
Процес приготування:
- Як приготувати гуляш зі свинини з підливою на сковороді? Шматок м’яса для гуляшу промийте холодною водою і поріжте невеликими кубиками. Складіть їх у миску, посоліть за смаком і посипте борошном, а потім добре перемішайте.
- У сковорідці для приготування гуляшу добре розігрійте олію і посмажте на ньому шматочки м’яса в борошні, до утворення рум’яної скоринки.
- Посипте обсмажене м’ясо сухою паприкою і ще трохи посмажте.
- Потім налийте в сковорідку 2 склянки чистої води і тушкуйте м’ясо на маленькому вогні 1 годину.
- овочі Почистіть для гуляшу, промийте їх, цибулю з морквою поріжте невеликими кубиками, а перець – смужками. Нарізану цибулю посмажте до прозорого стану на окремій сковорідці в невеликій кількості олії.
- Потім додайте нарізані моркву і солодкий перець, і всі разом посмажте ще 5-7 хвилин.
- У тушковану на сковорідці свинину (через годину гасіння) покладіть ложку томатної пасти, перекладіть туди ж обсмажені овочі і акуратно розмішайте. Потушкуйте гуляш ще протягом 30-40 хвилин під закритою кришкою.
- До кінця готування посипте блюдо подрібненим часником, спеціями і додайте листочки лавра. Блюдо готове. Розкладіть в порційні тарілочки. На гарнір до нього подайте картопляне пюре, пасту або будь-які страви з крупи і посипте свіжою зеленню.
![](/wp-content/uploads/image_174185.png)
Приємного апетиту!
Гуляш зі свинини з томатною підливою
Вашій увазі надається декілька незвичайний рецепт приготування наваристого і ніжного гуляшу з свинини. М’ясо в ньому обсмажується, а потім вариться в каструлі в бульйоні з томатною пастою і спеціями. Відбивати м’ясо не треба. З спецій до такого гуляшу добре підходять хмелі-сунелі, кмин і коріандр.
Інгредієнти:
- Свинина 0.7 кг
- Томат-паста – 2 ст. л.
- Цибуля-ріпка – 2 шт.
- Борошно – 3 ст. л.
- Сіль, часник і спеції за смаком.
Процес приготування:
1. Шматок свинини, бажано з прошарками жиру, промиваємо холодною водою, обсушуємо кухонним рушником і ріжемо на середні шматочки.
2. Чистимо цибулини і шаткуємо їх шматочками довільного розміру.
3. Шматочки м’яса обсмажуємо на розігрітій олії протягом 10 хвилин, помішуючи його виделкою.
4. Потім кладемо до м’яса нашатковану цибулю і ще кілька хвилин смажимо на середньому вогні, продовжуючи перемішувати.
5. Кип’ятимо в окремій каструльці 1 літр води зі спеціями, томатною пастою і сіллю за смаком.
6. У киплячий маринад перекладаємо обсмажене м’ясо з цибулею.
7. Варимо свинину на маленькому вогні до повної готовності десь 1 годину.
8. На окремій сухій сковорідці обсмажуємо до кремового кольору потрібну кількість борошна.
9. Кладемо в обсмажене борошно подрібнений часник і розвести її невеликою кількістю бульйону до отримання густого соусу.
10. Отриманий густий часниковий соус перелити в каструлю до звареному м’яса, ретельно перемішуємо і ще кілька хвилин варимо, щоб томатна підлива стала потрібною густої консистенції.
11. Подаємо приготований ніжний гуляш з вареними картоплею, рисом або макаронами.
Приємного апетиту!
Смачні свинячий гуляш з підливою зі сметани
Вам пропонується рецепт відмінного страви для повсякденного меню. Гуляш зі сметаною підливою вийде смачним і ситним. Приготувати його нескладно.
Інгредієнти:
- Свинина 0.5 кг
- Цибуля – 1 шт.
- Кетчуп або томатна паста – 4 ст. л.
- Борошно – 2 ст. л.
- Сметана – 200 мл
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль, часник і спеції за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясо промийте холодною водою, обсушити рушником і поріжте на невеликі кубики або брусочки.
2. Розігрійте сковорідку (бажано з високими бортами) з рослинним маслом і посмажте в ньому шматочки м’яса, посолені по своєму смаку, до золотисто-коричневого кольору з усіх сторін.
3. Обсмажене м’ясо перекладіть з сковорідки в окрему ємність.
4. У чашці змішайте томатну пасту або кетчуп з однією ложкою олії і перекладіть цю суміш в сковороду, на якій смажилася свинина.
5. Додайте до томату нарізану ріпчасту цибулю і на маленькому вогні тушкуйте його протягом 10 хвилин, регулярно помішуючи.
6. Потім перекладіть до цибулі обсмажене м’ясо, залийте двома склянками кип’яченої води, розмішайте і потушкуйте гуляш під закритою кришкою протягом 35-40 хвилин.
7. Після закінчення цього часу насипте до м’яса борошно, додайте подрібнений часник, цукор, спеції і зазначена кількість сметани.
8. Гуляш розмішайте, щоб не було шматочків борошна, і потушкуйте ще протягом 10 хвилин на маленькому вогні. Обов’язково зніміть пробу і налаштувати на свій розсуд.
Страва готова. Подавайте до столу і їжте на здоров’я!
Простий рецепт гуляшу з свинини в каструлі
Вашій увазі надається рецепт приготування цього смачного страви в каструлі, адже іноді потрібно приготувати велику порцію м’яса, а в сковорідці все не поміщається. Каструлю беріть тільки з товстими стінками і дном, інакше м’ясо може підгоріти. Готуємо гуляш зі свіжого м’яса з овочами і томатною пастою, яку можна замінити свіжими помідорами.
Інгредієнти:
- Свинина – 1 кг
- Цибуля-ріпка – 4 шт.
- Морква – 2 шт.
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Борошно – 3 ст. л.
- Сіль, спеції, лавр за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясо промийте холодною водою, просушіть серветками і наріжте на шматочки або брусочки.
2. У каструлі для гасіння добре розігрійте олію і помістіть в неї нарізане м’ясо.
3. М’ясо за смаком посоліть, обсмажте на середньому вогні до золотистого кольору.
4. За цей час почистіть цибулини і моркву.
5. Цибулю наріжте невеликими кубиками, а моркву подрібнити на крупній тертці.
6. Нарізані овочі перекладіть в каструлю до м’яса і посмажте все разом протягом 10 хвилин, їх періодично помішуючи.
7. Потрібну кількість томатної пасти розведіть в 1 склянці чистої води і залийте цією сумішшю м’ясо з овочами. Можете пасту замінити пюре з свіжих помідор (3-4 штуки).
8. Потушкуйте гуляш в томатному соусі під прикритою кришкою протягом 30 хвилин на невеликому вогні.
9. Потім розведіть борошно в половині склянки води і вилийте в каструлю, добре розмішавши м’ясо в підливці, щоб не було грудочок борошна. Борошно можете попередньо обсмажити на сухій сковорідці, буде смачніше.
10. Покладіть в гуляш листочки лавра, посипте його улюбленими спеціями і ще кілька хвилин потушкуйте, щоб підлива придбала густу консистенцію. Блюдо спробуйте на смак і вимкніть вогонь. Гуляш в каструлі готовий.
Приємного апетиту!
Гуляш зі свинини з підливою в мультиварці
Всупереч існуючій думці, що справжній гуляш можна приготувати тільки в спеціальному посуді, вам надається рецепт соковитого і запашного гуляшу, приготованого з допомогою мультиварки. Готується гуляш з нежирної свинини з соєвим соусом, томатною пастою і спеціями за особистим смаком.
Інгредієнти:
- Свинина – 500 г
- Свіжі томати – 4 шт.
- Моркву і цибулю – по 1 шт.
- Соєвий соус борошно – 2 ст. л.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Спеції і сіль за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясо промиваємо холодною водою, обсушуємо паперовим рушником і ріжемо на середні однакові шматочки.
2. Невеликою кількістю рослинної олії (краще оливкової) змащуємо чашу приладу.
3. Поміщаємо в неї нарізане м’ясо і наливаємо вказану кількість соєвого соусу.
4. Помідори промиваємо, видаляємо плодоніжки і подрібнюємо за допомогою блендера до стану однорідного пюре. Потім перекладаємо їх до м’яса.
5. Чистимо цибулю шаткуємо тонкими півкільцями і кладемо в чашу з м’ясом.
6. Моркву чистимо, промиваємо, подрібнюємо на крупній тертці і додаємо в чашу приладу.
7. В окремій ємності змішуємо томат-пасту з двома склянками теплої води.
8. До цієї суміші по своєму смаку сиплемо сіль, спеції і борошно і розмішуємо віночком до однорідного стану.
9. Отриманою томатною сумішшю заливаємо м’ясо в мультиварці і добре все перемішуємо.
10. Встановлюємо на приладі режим «Гасіння» і готуємо гуляш протягом 25 хвилин, більше не треба.
11. Знімаємо пробу з приготованого блюда і коригуємо на свій розсуд.
12. Гуляш з підливою в мультиварці готовий. Подаємо до столу з будь-яким гарніром.
Приємного апетиту!
Смачний рецепт свинячого гуляшу з помідорами
Свіжі помідори чудово надають гуляшу з свинини ніжність та соковитість. Скориставшись цим рецептом, ви приготуєте відмінний вечерю і для постійно худнуть жінок, і для голодних чоловіків. Доповнити його можна смачним гарніром. Готувати будемо в глибокій сковорідці.
Інгредієнти:
- Свинина 0.7 кг
- Цибуля-ріпка і томати – по 2 шт.
- Паприка – 2 ст. л.
- Кмин і сіль – по 1 ч. л.
- Борошно – 2 ст. л.
- Сметана – 100 г
Процес приготування:
1. Свинину промийте, обсушіть і наріжте кубиками 2х2 див.
2. Почистіть від лушпиння цибулини і наріжте їх на тонкі півкільця.
3. У сковорідці для гасіння добре розігрійте масло і обсмажте до прозорості в нього нашатковану цибулю. Потім цибулю, посипте паприкою і кмином і ще 2 хвилини посмажте.
4. Покладіть в сковорідку до цибулі нарізане м’ясо і злегка обсмажте його. Можете м’ясо посмажити на окремій сковорідці і потім перекласти до цибулі.
5. М’ясо залийте чистою водою, щоб воно було повністю покрито, і тушкуйте його на маленькому вогні під закритою кришкою до повної готовності.
6. Свіжі помідори очистіть від шкірки, обдавши їх окропом, і наріжте маленькими шматочками або подрібніть в блендері, як подобається.
7. Перекладіть помідори до м’яса через 20 хвилин гасіння. М’ясо посипте сіллю і перцем за смаком.
8. Коли м’ясо буде готове, насипте в сковорідку пшеничне борошно, покладіть сметану і гуляш добре перемішайте. Потушкуйте його ще кілька хвилин. Якщо соус вийшов густуватим, то додайте в сковорідку трохи води. Обов’язково зніміть пробу.
Гуляш з помідорами готовий. Приємного апетиту!
Гуляш з грибною підливою
В даному рецепті вам пропонується приготувати свинячий гуляш зі свіжими грибами. Гриби додадуть соусу чудовий смак. Разом з картопляним пюре або пастою у вас вийде ситний і смачний обід.
Склад:
- Свинина – 250 г
- Гриби (печериці) – 200 г
- Цибуля – 1 шт.
- Томатна паста борошно – 1 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Паприка і цукор – по 1 ч. л.
- Сіль і спеції за смаком.
Процес приготування:
1. Шматок свинини промийте і поріжте невеликими кубиками.
2. Гриби помийте і наріжте пластинками або поздовжніми шматочками.
3. Почистіть цибулю і наріжте півкільцями.
4. Розігрійте в сковороді олію і обсмажте в ньому м’ясо до золотистого кольору. Смажте на середньому вогні.
5. Потім додайте в сковороду нарізану цибулю і обсмажуйте його разом з м’ясом також до рум’яного кольору.
6. Потім покладіть в сковороду нарізані печериці. Блюдо посипте паприкою, сіллю і перцем за смаком, додайте борошно і посмажте все протягом 3-4 хвилин.
7. Потім покладіть до м’яса томатну пасту і налийте склянку чистої води.
8. Додайте до гуляшу цукор, подрібнений часник і трохи лимонного соку для посилення смаку. Гуляш добре перемішайте і тушкуйте під закритою кришкою протягом 15 хвилин.
9. Потім сковорідку з гуляшем зніміть з плити і додайте сметану.
10. Помістіть гуляш назад на вогонь, доведіть до кипіння і вимкніть вогонь.
11. Гуляш з грибами можна подавати до вечері.
Приємного апетиту!
Гуляш зі свинини з підливкою з овочами
В даному рецепті вам пропонується урізноманітнити домашнє меню, приготувавши свинячий гуляш в соусі з овочами. У соус додаються всі овочі, які є у вашому холодильнику. Кращим гарніром до такого гуляшу буде рис. Приготуйте смачну вечерю за цим рецептом.
Склад:
- Нежирна свинина– 400 г
- Моркву, цибулю, баклажани і солодкий перець – по 1 шт.
- Помідори – 5 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Паприка – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль і спеції за смаком.
Процес приготування:
1. Шматок м’яса для гуляшу промийте холодною водою, видаліть зайву вологу рушником і нарізати його невеликими шматочками, на один «укус».
2. У посуді для гасіння гуляшу (сотейник, сковорода або каструля з товстим дном) добре накалите рослинне масло і обсмажте в ньому шматочки м’яса. Смажте спочатку 1-2 хвилини на сильному вогні, щоб м’ясо покрилося золотистою скоринкою, потім на невеликому вогні, перемішавши шматочки, посмажте м’ясо протягом 7-8 хвилин.
3. Почистіть цибулю, поріжте її на чотири частини і додайте до смаженій м’ясу. Смажте цибулю з м’ясом до прозорості.
4. Потім м’ясо посоліть, посипте сухий паприкою і будь-якими спеціями за своїм вибором.
5. Почистіть моркву, наріжте її на невеликі брусочки і додайте до м’яса. Посмажте все ще декілька хвилин, щоб моркву і м’ясо добре просочилися ароматом спецій.
6. Потім насипте до м’яса потрібну кількість борошна, добре перемішайте і обсмажуйте м’ясо з борошном ще 1 хвилину.
7. Потім налийте в посуд з гуляшем півтори склянки чистої води, розмішайте гуляш до однорідного стану і тушкуйте під закритою кришкою протягом півгодини. Якщо підлива густовата, то додайте трохи води.
8. Свіжі помідори очистіть від шкірки, обдавши їх окропом, і в блендері зробіть з них однорідне пюре. Вийшло помідорне пюре перелийте до м’яса. Спробуйте соус і додайте трохи цукру, якщо кислуватий соус.
9. Баклажан і перець промийте, видаліть плодоніжки, насіння і наріжте їх поздовжніми шматочками. На окремій сковорідці з олією обсмажте спочатку баклажан, а потім додайте нарізаний перець. Смажте ці овочі до появи запаху смаженого перцю, це займе кілька хвилин.
10. Обсмажені перець і баклажан перекладіть в посуд з гуляшем, розмішайте і тушкуйте на маленькому вогні ще 10 хвилин. До кінця гасіння можете додати 2-3 ст. л. сметани.
11. Гуляш в овочевий підливі готовий.
Їжте на здоров’я!
Рецепт угорського гуляшу з свинини
Вам надається рецепт цього угорського страви – свинячого гуляшу. Він повинен бути гострим, червоним, ароматним і містити багато спецій. Особливий смак йому додадуть вершкове масло і попередня обсмажування овочів.
Склад:
- Свинина 0.5 кг
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Цибуля-ріпка, солодкий перець і моркву – по 1 шт.
- Борошно томатна паста – 1 ст. л.
- Сіль і спеції за смаком.
Процес приготування:
1. Овочі для гуляшу чистимо від лушпиння, плодоніжок і насіння і потім промиваємо.
2. Шаткуємо цибулю довільними шматочками.
3. Моркву натираємо на крупній тертці.
4. Солодкий перець ріжемо на невеликі кубики.
5. Добре розігріваємо сковорідку з рослинним маслом.
6. Обсмажуємо в ній на великому вогні моркву і цибулю протягом 7 хвилин.
7. Потім додаємо шматочки солодкого перцю і тушкуємо овочі ще 10 хвилин. Обсмажені овочі перекладаємо в ємність для гасіння гуляшу.
8. Шматок свинячого м’яса промиваємо холодною водою, витираємо рушником і ріжемо м’ясо порційними шматочками.
9. У сковороду, де смажилися овочі, додаємо рослинне масло й обсмажуємо до напівготовності нарізане м’ясо. Шматочки м’яса регулярно перемішуємо.
10. Обсмажене м’ясо перекладаємо до овочів, розмішуємо і заливаємо чистою водою, щоб м’ясо було повністю нею покрита.
11. Тушкуємо гуляш під прикритою кришкою протягом однієї години.
12. Після закінчення цього часу наливаємо у гуляш розведену у воді борошно, додаємо томат-пасту і потрібну кількість вершкового масла. М’ясо солимо і посипаємо спеціями за смаком. Для угорського гуляшу добре підходять суха паприка, кмин та зіра.
13. Гуляш добре перемішуємо і тушкуємо ще 20 хвилин.
14. Подаємо до столу обов’язково зі свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Свинячий гуляш з підливою, приготований в духовці
В даному рецепті вам пропонується приготувати свинячий гуляш в духовці. Приготований в духовці, та ще й в білій підливці, він вийде надзвичайно ніжним і ароматним. Порадуйте свою сім’ю смачною вечерею.
Інгредієнти:
- Свинина – 1.2 кг
- Сметана і майонез – 100 мл
- Цибуля – 2 шт.
- Борошно та соєвий соус – 2 ст. л.
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Сіль, сухі спеції (часник, петрушка і чорний перець) за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясо промийте холодною водою, обсушити рушником і поріжте на порційні шматочки приблизно 2х2 див.
2. Цибулини очистити від лушпиння і наріжте на тонкі півкільця.
3. Накалите в сковорідці олію і обсмажте на великому вогні м’ясо разом з цибулею. Обов’язково безперервно м’ясо помішуйте і обсмажте до рум’яної скоринки.
4. Обсмажене з цибулею м’ясо перекладіть в посуд для запікання і посипте сіллю і борошном, а потім добре розмішайте.
5. В окремій невеликій ємності зваріть підливку з половини склянки води і спецій. Сухі часник і петрушку візьміть по 1 ст. л., а чорний перець додайте по своєму смаку. Додайте в підливку вказане в рецепті кількість сметани, майонезу, соєвого соусу і сік половинки лимона.
6. Отриманої ароматною підливою залийте м’ясо у формі і ретельно перемішайте.
7. Запікайте гуляш в духовці при температурі 180°С протягом однієї години.
8. Потім покладіть до м’яса 2 листочки лавра, зменшіть температуру духовки до 150°С і ще продовжите запікання 15 хвилин.
9. Вимкніть Духовку, дайте страві настоятися 30 хвилин, а потім можете подавати до вечері. Приготуйте на гарнір картопляне пюре або зваріть рис.
Їжте на здоров’я!