Яловичина в рукаві в духовці – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Яловичина в рукаві в духовці – це неймовірно смачне блюдо, яке підкорить вас з першого шматочка, що зовсім не дивно. Бо при томлінні в духовці, та ще й з додаванням овочів, компоненти максимально просочуються соком і ароматом один одного, доповнюють і відтіняють смак яловичини, не перебиваючи його.

Соковита яловичина, запечена шматком в рукаві

Яловичину можна готувати по-різному: хтось її варить, смажить або гасить, але сьогодні вашій увазі пропонується оригінальний рецепт м’яса, запечене цілісним шматком і просочене соєвим соусом з часником і травами.

Інгредієнти на
7 порц.

  • Яловичий биток 1.5 кг
  • Часник 5 зуб.
  • Соус соєвий 6 ст. л.
  • Олія оливкова 6 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений ¼ ч. л.
  • Суміш трав Провансу 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Яловичина в рукаві в духовці готується дуже просто. Зробимо маринад: п’ять зубків часнику очищаємо від лушпиння і розминаємо в ступці або дрібно нарізаємо.
  2. Кладемо подрібнений часник в глибоку піалу.
  3. Підливаємо соєвий соус.
  4. Додаємо чайну ложку солі.
  5. Додаємо оливкову олію і перчимо.
  6. Для більш насиченого аромату відправляємо до соусу ароматні трави.
  7. Всі складові маринаду гарненько перемішуємо.
  8. Яловичу м’якоть ретельно промиваємо під струменем води і обсушуємо за допомогою паперових рушників – викладаємо в тарілку з високими бортиками.
  9. Заливаємо м’ясо часниковим соусом.
  10. Натираємо яловичину маринадом з усіх боків, накриваємо кришкою і ставимо в холод на 2-4 години для просочення.
  11. За закінчення часу, кладемо м’ясо в рукав і зав’язуємо його з двох кінців.
  12. Випікаємо м’ясо протягом двох годин при температурі 200 градусів. Приємного апетиту!

Яловичина з овочами в рукаві в духовці

Як правило, на святковий стіл, більшість людей подають саме свинину, але якщо замінити її пісної яловичиною, то страва вийде набагато менш калорійним, але не менш смачним і ароматним. А завдяки запіканню з солодким перцем, морквою і томатами – окремий гарнір можна не готувати.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5-6.

Склад:

  • Вирізка яловича– 1 кг
  • Цибуля червоний – 2 шт.
  • Перед болгарський – 2 шт.
  • Помідори (дрібні) – 6-7 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Суміш перців – ½ ч. л.
  • Лист лавра – 3-4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Вирізку гарненько промиваємо водою, обсушуємо паперовими рушниками і зачищаємо від білих плівок і жорстких прожилок.

Крок 2. Очищений червоний цибулю і моркву нарізаємо півкільцями.

Крок 3. В рукав для запікання кладемо ½ частину нарізаних овочів.

Крок 4. Поверх цибулі і моркви викладаємо один солодкий перець, порізаний соломкою.

Крок 5. Помідори розрізаємо на дві частини і половину також відправляємо в рукав.

Крок 6. На овочеву «подушку» кладемо вирізку і приправляємо її разломанными листям лавра, сіллю і сумішшю перців – поверх залишки перцю, томатів, моркви і цибулі.

Крок 7. Зав’язуємо з двох сторін рукав, гострим ножем робимо два проколу для вільного виходу пари і випікаємо при температурі 180 градусів протягом двох годин.

Крок 8. Після закінчення часу акуратно перекладаємо вміст рукава на велике плоске блюдо і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Яловичина з картоплею в рукаві для запікання

Готуємо соковите і неймовірно смачна печеня з яловичини з картоплею, в духовій шафі. Таке блюдо можна сміливо подавати до святкового столу і будьте впевнені, що гості обов’язково попросять вас поділитися цим рецептом!

Час готування – 1 ч. 35 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сметана – 4-5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти, зазначені в списку інгредієнтів: м’ясо і овочі гарненько промиваємо під струменем води і даємо трохи часу обсохнути.

Крок 2. Яловичину зачищаємо від плівок і нарізаємо кубиками середнього розміру.

Крок 3. Очищену картоплю ріжемо на 4 або 8 частин, в залежності від його розміру.

Крок 4. Морква стругаем кружальцями товщиною близько трьох міліметрів.

Крок 5. Цибулину дрібно кришимо.

Крок 6. У глибокій ємності об’єднуємо всі компоненти і присмачую їх сіллю і меленим перцем – перемішуємо для рівномірного розподілу приправ.

Крок 7. Нарізані продукти укладаємо в рукав для запікання і щедро поливаємо сметаною.

Крок 8. Міцно зав’язуємо рукав з обох сторін і відправляємо складові майбутнього жаркого на 60 хвилин в духовку при 180 градусах. Після закінчення часу, надрізаємо пакет вздовж і підрум’янюємо овочі з м’ясом ще 10-15 хвилин. Приємного апетиту!

Дуже смачні яловичі реберця в рукаві

Коли хочеться чогось дуже смачного і незвичайного – запікаємо яловичі реберця, порубані на шматки з додаванням овочів. Така страва сподобається всім, хто його спробує, а його аромат заповнить все ваше житло.

Час готування – 3 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Ребра яловичі – 700 гр.
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Аджика – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 50-70 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Реберця разрубаем на сегменти, вирізаємо осколки кісточок і гарненько промиваємо під струменем води.

Крок 2. Зубки часнику очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес або натираємо на дрібній тертці і перекладаємо до м’яса.

Крок 3. Додаємо необхідну кількість аджики і майонезу.

Крок 4. Посипаємо улюбленими спеціями і сіллю.

Крок 5. Також відправляємо до яловичині очищений від лушпиння ріпчасту цибулю, нарізану кільцями середньої товщини.

Крок 6. Ретельно розмішуємо підготовлені компоненти і прибираємо в холодильник мінімум на 2 години, а краще – на ніч.

Крок 7. Не гаючи часу, крупно шаткуємо очищену морквину.

Крок 8. Очищену картоплю нарізаємо часточками або довільними шматочками.

Крок 9. Перекладаємо овочі до м’яса і знову перемішуємо для того, щоб картоплю і моркву теж просочилися соусом і приправами.

Крок 10. Укладаємо в рукав для запікання реберця з овочами і поверх розкладаємо невеликі шматочки масла – зав’язуємо пакет. Для вільного виходу пари, зубочисткою наколюємо рукав в декількох місцях.

Крок 11. Випікаємо страву протягом години при 200 градусах, після, розрізаємо рукав і підрум’янюємо інгредієнти ще близько 10 хвилин.

Крок 12. Розкладаємо духмяне страву по тарілках і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!

Ніжна і соковита яловичина в соєвому соусі в рукаві

Якщо ви хоча б одного разу приготуєте яловичину за цим рецептом, він, безумовно, стане одним з найулюбленіших, бо як м’ясо, замариноване в соєвому соусі і запечена в рукаві – це неймовірно смачно і ароматно, а готується таку страву дуже легко, тому впорається абсолютно кожен.

Час готування – 4 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • М’якоть яловичини – 800 гр.
  • Картопля – 7 шт.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Аджика – ½ ч. л.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – 2-3 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину гарненько промиваємо під водою і насухо обтираем за допомогою паперових рушників.

Крок 2. Для маринаду в окремій піалі з’єднуємо соєвий соус, аджику, олія без запаху, сіль і кілька щіпок перцю – перемішуємо.

Крок 3. Натираємо м’ясо отриманим соусом, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильну камеру на 3-4 години для повної просочення.

Крок 4. Коли яловичина практично промаринується – очищаємо картоплю і присипаємо її сумішшю солі і перцю – укладаємо на дно рукава для запікання.

Крок 5. Поверх овочевий «подушки» кладемо м’ясо і виливаємо залишки соусу, зав’язуємо рукав і в декількох місцях його проколюємо. Запікаємо м’ясо протягом півтора-двох годин при температурі 180 градусів.

Крок 6. Після закінчення часу, акуратно виймаємо страву з духовки, нарізаємо яловичу м’якоть шматочками і подаємо до столу зі свіжим легким салатом. Приємного апетиту!

Як запекти яловичина з чорносливом в рукаві в духовці?

Цей рецепт присвячується всім тим, хто любить «поєднувати непоєднуване» і поєднувати, здавалося б, зовсім не гармоніюють між собою продукти. Однак яловиче м’ясо в поєднанні з солодкими сухофруктами, а саме з чорносливом – це не тільки оригінально, але і шалено смачно.

Час готування – 2 ч. 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Яловичина – 600-700 гр.
  • Чорнослив – 30 гр.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Приправи для м’яса – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо м’ясо: промиваємо й обсушуємо м’якоть. Для цього рецепта відмінно підходять жорсткі частини, які не годяться для приготування стейків, однак, при тривалому запіканні, навіть таке м’ясо буде розходитися по волокнах.

Крок 2. Обсушену яловичину старанно натираємо улюбленими спеціями і сіллю.Крок 3. Поливаємо м’ясо якісним оливковою олією першого віджиму і злегка натираємо.

Крок 4.Сухофрукти заливаємо окропом на 15 хвилин, а після віджимаємо і промазуємо маслом.

Крок 5. Яловичину з чорносливом перекладаємо в рукав і відправляємо в духовку на півтори-дві години (час може змінюватись в залежності від товщини шматка) при 180 градусах. Після закінчення термічної обробки, наполягаємо страву ще близько півгодини. Приємного апетиту!