Фрикадельки у вершковому соусі

Фрикадельки в соусі – популярний у всьому світі страву, а варіацій його приготування – тисячі. Кульки можна готувати як з м’ясного та рибного фаршу, а доповнювати брокколі, грибами або класичним поєднанням цибулі з морквою. Добре доповнюють таке блюдо натертий сир і пряні трави.

Соковиті фрикадельки в вершковому соусі на сковороді

Особливий секрет соковитості цих фрикадельок – картопляне пюре в їх складі. Воно допомагає зберегти форму і надає м’ясних кульок особливу ніжність. Подавати фрикадельки краще з гарніром з круп або пюре з коренеплодів.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Фарш 400 гр. суміші свинини і яловичини
  • Картопля 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сухарі панірувальні 50 гр.
  • Молоко коров’яче 20 мл
  • Сіль 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Мускатний горіх ¼ ч. л.
  • Для соусу:
  • Вершки 250 гр.
  • Вода 250 гр.
  • Борошно пшеничне 1.5 ст. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Мускатний горіх ¼ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати фрикадельки в вершковому соусі? Цибулю і часник натерти на тертці або подрібнити за допомогою блендера або м’ясорубки.
  2. Відварену картоплю розім’яти в пюре.
  3. У підходящої ємності змішати фарш, пюре з картоплі, цибулю і часник, вбити яйце, додати молоко і панірувальні сухарі. Посипати сіллю, перцем і мускатним горіхом. Фарш ретельно вимішати і, закривши плівкою, залишити на холоді на годину.
  4. Поки фарш доходить, потрібно приготувати соус на основі вершків. У сотейнику змішуємо 50 гр чистої води з борошном, збиваючи вінчиком. Доливаємо залишилася від потрібного обсягу воду, вершки, приправляємо сіллю і мускатним горіхом і доводимо на невеликому вогні до кипіння. Важливо постійно помішувати соус, щоб не утворювалися грудочки, і він не розшаровувався Коли він злегка загусне, вимкнути вогонь.
  5. З фаршу зліпити круглі невеликі за розміром фрикадельки і обсмажити їх з усіх боків у маслі, щоб на них з’явилася легка скоринка.
  6. Викласти фрикадельки в глибоку сковороду, залити соусом і залишити на невеликому вогні 15-20 хвилин. Готові м’ясні фрикадельки подавати з гарніром, щедро поливаючи соусом. Приємного апетиту!

Курячі фрикадельки в вершковому соусі в духовці

Курячі фрикадельки – страва, що підходить як для дорослих, так і для дітей, тому що куряче м’ясо легко засвоюється, а вершковий соус робить м’ясні кульки більш смачними. Готуються курячі фрикадельки в духовці, що дозволяє заощадити сили і час.

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Хліб білий – 200 гр.
  • Молоко – 3 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Вершки 20% — 500 мл
  • Сир твердий – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Масло рослинне – для запікання.

Процес приготування:

1. Хліб без скоринки порізати на скибочки і витримати в молоці, щоб вони розм’якшилися.

2. Цибулю подрібнити, філе курки подрібнити на блендері або за допомогою м’ясорубки. Булку злегка віджати і змішати з курячим фаршем і цибулею, приправити сіллю і сумішшю перців, масу добре вимісити.

3. Сформувати з фаршу фрикадельки розміром з волоський горіх. Глибоку ємність для запікання змастити олією і викласти туди м’ясні кульки, не притискаючи їх щільно один до одного.

4. Тримати фрикадельки в духовці 15 хвилин, включеної на 180 градусів.

5. Часник розчавити, зелень дрібно нарізати, сир натерти, все змішати і залити вершками. Масу добре перемішати, при необхідності злегка підсолити і залити фрикадельки.

6. Запікати м’ясні кульки з соусом ще 20 хвилин в тому ж температурному режимі. Подавати фрикадельки краще з картопляним пюре або відварним рисом.

Як запекти фрикадельки з індички у вершковому соусі в духовці?

Індичка – смачне і дієтичне м’ясо, яке входить і в дитячий раціон, і підходить для харчування тих, хто стежить за фігурою. Готувати фрикадельки з індички нескладно, а вершково-сирний соус додає страві вишуканості. Подавати м’ясні кульки можна з пастою, кус-кусом або відварним рисом.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Фарш з м’яса індички – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Цибулю нарізати, щоб вийшли дуже дрібні кубики, аналогічно — дуже дрібно порубати кріп.

2. У підходящої мисці змішати м’ясний фарш, яйце, цибуля, зелень і сіль, добре перемішати.

3. Зліпити з маси невеликі круглі кульки, діаметр яких не повинен перевищувати 2-3 см, і викласти їх на глибоке деко, змащене маслом. Фрикадельки не повинні щільно прилягати один до одного, інакше під час приготування вони можуть злипнутися і втратити форму. Випікати м’ясні кульки потрібно 10-15 хвилин в духовці, попередньо включеної на 180 градусів.

4. У підходящої ємності змішати вершки, подрібнений часник і трохи кропу, додати натертий сир і добре перемішати масу.

5. Дістати з духовки фрикадельки, залити їх соусом і повернути допекаться на 20-25 хвилин.

6. Подавати рум’яні фрикадельки в вершково-сирному соусі з гарніром, посипавши рубаним кропом. Насолоджуйтесь!

Ніжні і м’які фрикадельки з грибами у вершковому соусі

М’ясні фрикадельки в соусі з вершками і грибами – дуже ситна страва, гідне подачі на святковий стіл для сімейного торжества або дружньої вечірки. Печериці у страві можна замінити на лісові гриби, тоді аромат і смак будуть ще більш насиченими.

Час готування: 1 година 15 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Фарш м’ясний (свинина і яловичина) – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Печериці – 200 гр.
  • Вершки 20% – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Одну цибулину подрібнити в блендері або через м’ясорубку, щоб вона краще змішувався з фаршем. Перемішавши цибулю з м’ясом, посолити і поперчити масу.

2. Зліпити невеликі кульки і обсмажити їх на сковороді з додаванням невеликої кількості олії. Фрикадельки повинні придбати приємну рум’яну скоринку.

3. Ще одну цибулину нарізати так, щоб вийшли гарні півкільця і смажити в глибокій сковороді, поки цибуля не стане прозорим.

4. Печериці нарізати пластинками і додати до цибулі, коли гриби злегка підрум’яняться, всипати борошно і перемішати.

5. Влити в сковороду вершки і нагрівати на середньому вогні близько 3 хвилин.

6. Фрикадельки покласти у форму для запікання і залити вершково-грибним соусом. Тримати в духовці близько півгодини при середній температурі.

Дуже смачні рибні фрикадельки в вершках

Фрикадельки з вершковим соусом можна готувати не тільки з м’ясного, але і з рибного фаршу. Особливо смачними вони виходять, якщо запікати їх з брокколі. Виходить не тільки апетитне, але і дуже легке і корисне блюдо.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Фарш білої риби – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 4 ст. л.
  • Вершки 30% – 300 мл
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Брокколі – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець білий мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Рибний фарш з’єднати з подрібненою цибулею, сухарями, сіллю і білим перцем, який добре підкреслює смак риби. Якщо фарш виходить трохи рідким, сухарів можна додати більше.

2. Зліпити невеликі круглі рибні кульки, розкласти їх на деякій відстані один від одного в глибоку форму для запікання і готувати при 200 градусах в духовці буквально 5 хвилин, щоб вони злегка підрум’янилися.

3. В окремій ємності змішати вершки з тертим сиром, невеликою кількістю солі і перцю.

4. Брокколі промити, розібрати на однакові невеликі суцвіття, розкласти між фрикадельками і залити соусом.

5. Готувати фрикадельки з брокколі в вершках в духовці, включеної на 180 градусів близько 20 хвилин. Подавати рибні кульки з відварним рисом, полив соусом.

Як приготувати смачні фрикадельки у вершково-томатному соусі?

Томати додають приємну кислинку соусу з вершків і доповнюють смак м’яса. Такі фрикадельки краще доповнювати пастою або картопляним пюре. Готується страва досить швидко і не вимагає особливих навичок в кулінарії.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Фарш м’ясний (курка і яловичина) – 600 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправа для фаршу – за смаком.
  • Паприка червона мелена – 1 ч. л.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Вершки 30% — 50 мл
  • Бульйон курячий – 150 мл
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Фарш змішати з половиною дрібно натертої цибулини, сіллю, яйцем, перцем, паприкою і спеціями.

2. Сформувати з фаршу невеликі кульки, обваляти їх у борошні і обсмажити в глибокій сковороді, щоб підрум’янилися. Фрикадельки викласти в інший посуд.

3. У маслі, В якому готувалися м’ясні кульки, пасерувати половину крупно нарізаної цибулини і натертої моркви.

4. До овочів додати бульйон і томатну пасту, приправити і додати роздавлений часник. Соус прогрівати близько 5 хвилин, потім влити вершки і добре перемішати.

5. В томатно-вершкову масу викласти обсмажені фрикадельки і томити їх в соусі на мінімальному вогні близько 10 хвилин. Додати лавровий лист, перемішати і продовжувати готувати ще 10 хвилин під кришкою. Подавати з гарніром і зеленню.

Покроковий рецепт приготування фрикадельок у вершково-сирному соусі

Простий, але надійний спосіб приготування м’ясних кульок, які томят в ніжному сирно-вершковому соусі. Страва підходить для вечері в сімейному колі або дружній компанії. Впоратися з рецептом зможе навіть починаюча господиня.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Фарш м’ясний (свинина і яловичина) – 500 гр.
  • Батон – 60-70 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Молоко – 10 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вершки 20% – 300 мл
  • Сир плавлений вершковий – 100 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Суміш прованських трав – за смаком.
  • Горіх мускатний – за смаком.
  • Сир твердий – за смаком.

Процес приготування:

1. Залити батон молоком, а коли розм’якшиться, змішати його з фаршем і подрібненими цибулею і часником. Добре вимішати і вибити.

2. З фаршу зліпити невеликі кульки вагою близько 40 гр. і обсмажити до утворення скоринки.

3. У сотейнику нагріти вершки, покласти в них масло, сир, пряні трави, мускатний горіх і потрібну кількість солі. Плавлений сир вже містить сіль, тому додатково солити потрібно з обережністю. Дати соусу покипіти кілька хвилин на невеликому вогні.

4. Залити фрикадельки соусом і гасити під кришкою на дуже маленькому вогні 8 хвилин, потім дати їм настоятися, вимкнувши вогонь, ще 5 хвилин.

5. Подавати такі фрикадельки краще з пастою на гарнір. Можна посипати тертим сиром і свіжою зеленню.

Простий і швидкий рецепт макаронів з фрикадельками в вершках

Класичний рецепт італійської кухні – фрикадельки в соусі з пастою. Соковиті м’ясні кульки з макаронами в вершках – це швидко, смачно і дуже поживно. Таке блюдо на обід або вечерю сподобається всім членам сім’ї.

Час приготування: 55 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Спагетті – 250 гр.
  • Фарш м’ясний (свинина) – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Яйце – 1 шт.
  • Батон – 100 гр.
  • Вершки 10% — 1 склянка
  • Сіль – за смаком.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Петрушка – ½ пу
  • Масло вершкове – за смаком.

Процес приготування:

1. Фарш змішати з подрібненими цибулею, морквою і яйцем, додати розмочений у воді батон і приправити за смаком. Добре вимісити, щоб фарш став однорідним.

2. Сформувати невеликі кульки розміром трохи більше волоського горіха і акуратно помістити їх в глибокий лист, намагаючись, щоб між фрикадельками залишався вільний простір. Готувати в духовці, включеної на 200 градусів близько 10 хвилин.

3. У підходящої ємності змішати вершки, дрібно нарубані часник і зелень і поступово, збиваючи, ввести муку. Залити вершковою сумішшю м’ясні кульки і відправити доготавливаться в духовку при тій же температурі ще на 15-20 хвилин.

4. Спагеті відварити, орієнтуючись на рекомендації на упаковці. Пасту процідити, але не промивати, покласти в неї шматочок вершкового масла.

5. Подавати спагеті порційно з фрикадельками, щедро поливаючи соусом і прикрасивши порізаною зеленню. Насолоджуйтесь!