Фрикадельки у вершковому соусі

Фрикадельки в соусі – популярний у всьому світі страву, а варіацій його приготування – тисячі. Кульки можна готувати як з м’ясного та рибного фаршу, а доповнювати брокколі, грибами або класичним поєднанням цибулі з морквою. Добре доповнюють таке блюдо натертий сир і пряні трави.

Соковиті фрикадельки в вершковому соусі на сковороді

Особливий секрет соковитості цих фрикадельок – картопляне пюре в їх складі. Воно допомагає зберегти форму і надає м’ясних кульок особливу ніжність. Подавати фрикадельки краще з гарніром з круп або пюре з коренеплодів.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Фарш 400 гр. суміші свинини і яловичини
  • Картопля 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сухарі панірувальні 50 гр.
  • Молоко коров’яче 20 мл
  • Сіль 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Мускатний горіх ¼ ч. л.
  • Для соусу:
  • Вершки 250 гр.
  • Вода 250 гр.
  • Борошно пшеничне 1.5 ст. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Мускатний горіх ¼ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати фрикадельки в вершковому соусі? Цибулю і часник натерти на тертці або подрібнити за допомогою блендера або м’ясорубки.
  2. Відварену картоплю розім’яти в пюре.
  3. У підходящої ємності змішати фарш, пюре з картоплі, цибулю і часник, вбити яйце, додати молоко і панірувальні сухарі. Посипати сіллю, перцем і мускатним горіхом. Фарш ретельно вимішати і, закривши плівкою, залишити на холоді на годину.
  4. Поки фарш доходить, потрібно приготувати соус на основі вершків. У сотейнику змішуємо 50 гр чистої води з борошном, збиваючи вінчиком. Доливаємо залишилася від потрібного обсягу воду, вершки, приправляємо сіллю і мускатним горіхом і доводимо на невеликому вогні до кипіння. Важливо постійно помішувати соус, щоб не утворювалися грудочки, і він не розшаровувався Коли він злегка загусне, вимкнути вогонь.
  5. З фаршу зліпити круглі невеликі за розміром фрикадельки і обсмажити їх з усіх боків у маслі, щоб на них з’явилася легка скоринка.
  6. Викласти фрикадельки в глибоку сковороду, залити соусом і залишити на невеликому вогні 15-20 хвилин. Готові м’ясні фрикадельки подавати з гарніром, щедро поливаючи соусом. Приємного апетиту!