Капустяні котлети – 10 дуже смачних рецептів з фото покроково

Капустяні котлети – дуже смачна альтернатива м’ясної страви, підходить для вегетаріанців, віруючих і тих, хто стежить за здоров’ям. Котлети з капусти можна приготувати на основі овочів або з додаванням м’ясного або рибного фаршу. Подають їх в якості основного блюда з соусом із сметани або гарніром.

Класичні капустяні котлети з сирої капусти

В цьому рецепті для приготування котлет використовують свіжу, краще торішню капусту і картоплю, який надає страві ніжну консистенцію і оригінальний смак. Такі котлети подають як закуску або як доповнення до перших страв.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Капуста білоголова 600 гр.
  • Картопля 1.5 кг
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Борошно пшеничне 4 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сухарі панірувальні 1 склянка
  • Масло рослинне 4 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачні капустяні котлети по класичному рецепту? Картоплю чистимо і відварюємо у воді, додавши трохи солі. Після воду зливаємо і залишаємо готову картоплю на обробній дошці підсушитися.
  2. Капусту потрібно дрібно нашаткувати і варити близько 10 хвилин. Потім рідину зливаємо, а капусту трохи віджимаємо, щоб прибрати зайвий сік.
  3. Картопля перетворюємо у пюре або перекручуємо на м’ясорубці.
  4. В окремій ємності змішуємо картоплю, відварену капусту, сирі яйця, трохи солі і перцю, додаємо борошно і ретельно вимішуємо у фарш.
  5. Після цього потрібно сформувати з маси котлети і паніруємо їх у підготовлених сухарях. Обсмажуємо готовий напівфабрикат з використанням рослинного масла до красивої скоринки по 2-3 хвилини, кілька разів перевертаючи.
  6. Подаємо готові котлети з капусти як закуску, доповнюючи соусом, сметаною або до тарілці супу.