Куряче філе в сметанному соусі – 7 рецептів з фото покроково

Куряча грудка сама по собі досить суха, але в сметанному соусі вона виходить дуже ніжна і смачна. Пропонуємо вам рецепт приготування на сковороді, з грибами, в духовці, в томатно-сметанному соусі з часником, в мультиварці і з сиром.

Куряче філе в сметанному соусі на сковороді

Курка обсмажується разом з цибулею, потім до неї додається сметана, кріп і гаряча вода. Як підсумок виходить соковите куряче філе, яке буде ідеально поєднуватися з будь-яким гарніром.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Куряче філе 500 гр.
  • Сметана 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Вода 200 мл
  • Кріп 2 гілочки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати куряче філе в сметанному соусі? Курку добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками.
  2. Ріпчаста цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями.
  3. Беремо сковороду і розігріваємо в неї 2 столові ложки рослинної олії. Обсмажуємо на ньому курку до трохи рум’яної скоринки. Солимо і перчимо
  4. Кладемо цибулю і смажимо ще кілька хвилин, поки він не стане м’яким.
  5. Тепер додаємо сметану. Кріп миємо під прохолодною водою, дрібно нарізаємо і також відправляємо в сковороду. Кип’ятимо 200 мл води і вливаємо її до курки зі сметаною. Добре перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні приблизно 5-10 хвилин.
  6. Вимикаємо вогонь і знімаємо сковороду з плити.
  7. Перекладаємо куряче філе в сметані в тарілку і подаємо разом зі свіжими овочами або іншим гарніром. Приємного апетиту!