Курка на солі в духовці

Курка на солі в духовці – цікавий спосіб приготування апетитною птиці. Такий варіант підходить, якщо у вас немає часу на довгий маринування і підготовку. Готову страву можна подавати до обіду, вечері або святкового столу. Для приготування використовуйте перевірені покрокові рецепти в домашніх умовах.

Курка цілком на солі, запечена в духовці

Курка, запечена в духовці, виходить особливо апетитною і рум’яної на соляної подушці. Такий оригінальний спосіб приготування добре просочує продукт сіллю. Подавайте страву на велику сімейну вечерю або свято.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Курка 1 шт.
  • Спеції для курки, за смаком
  • Сіль 1 кг

Процес приготування:

  1. Як приготувати курку на солі в духовці? Птицю промиваємо цілком і обсушуємо паперовим рушником. Пов’язуємо ніжки. Також продукт можна обмазати невеликою кількістю спецій, але солити не потрібно.
  2. У форму для випікання висипаємо сіль, акуратно розмазуємо її, щоб вийшов рівний шар.
  3. Кладемо курку на подушку з солі і відправляємо страву в розігріту до 160 градусів духовку.
  4. Випікаємо курку до яскравого рум’янцю, приблизно 1 годину. Після чого виймаємо з духовки.
  5. Далі знімаємо блюдо з солі, поділяємо на менші шматочки і подаємо до столу.

Приємного апетиту!